Bu çizimin hangi noktasına yönelmek istediğin ile alakalı. Örneğin benim de işimin %95 çizim yeteneğinden geçiyor. Alta attığım fotoğraf mesela karakalem illüstrasyon çizim bu bazde birşeyler için malzeme listesimi istiyorsun örnek yani:d Nereden başlamak gerekiyor diyorsan eğer birşey kullanmadan ilk etap ilk adım 20cm'lik birşey kullanmadan düz çizgi çiziyor olabilmen gerek daha sonra birşeylerin çizimlerine geçersen daha iyi şeyler ortaya çıkıcak.
Benim manga çizim koleksiyonum var. Ben resim çizmek için para harcamam fazla normal kırtasiyeden çizgili defter alıyorum 60-90 yaprak arası defteri komple bitiriyorum. Bence çizeceksen manga karakterleri çiz yani anime karakterlerini izlediğin bir anime varsa
Hmm.. detayı okumadan soru başlığına göre cevap verince böyle oluyor sonucu :DD Kusura bakma.
Valla tual vs. çok pahalı şeyler, Tabii maddi durumunu bilmiyorum ama bence yine de harcama o kadar parayı tek kullanımlık malzemelere. Bence çizgisiz bir defter alsan yeter. Ya da bir top A4 kağıdı.
İlla da tuval alıcam diyorsan, internetten sipariş ettir bence. Uygun bulduğun ve hoşuna giden 3-4 markadan sipariş ettir, AMA sadece birer tane. Sonra onları dene tek tek. En iyi olanı seç ve o seçtiğinden istediğin kadar sipariş edersin sonrasında.
--- --- ---
KALİTELİ TUVAL NASIL ANLAŞILIR?
1-Kaliteli bez İyi bir tuval bezi boya karşısında çatlamaz, gereğinden fazka boya emmez ya da boyanızı kusmaz, boyayı arkaya geçirmezi boyanızın rengini ve niteliğini değiştirmez. İyi bezin özellikleriTuvalinizin ortalama ölçüde kullanılabilmesi için bezinin asgari olarak %75 Pamuk, 300 g/m² olması gerekirken Deniz Tuvalleri %100 Pamuk, 364 g/m² dir.
2-Kaliteli şase Tuval alırken mutlaka bakılması gereken 2. Yer Tuvalin şasesidir. Piyasada dolaşan bir çok Tuval ucuz mal edebilmek için kapı artıkları, budaklı ağaçlar ya da nerdeyse kalem inceliğinde yapılan şaselerdir, bu kalite artık malzemeden yapılan imalatlarla yapılan çalışma tabi ki eğilme gösterecektir, uzun emekler sonucu oluşan resim çalışmalarınızı deforme edilmemesi için şase kalitesi önemlidir.. Diğer önemli bir etmen şasenin resime zarar vermemesi için kenarlarının mutlaka Freezelenmesi gerekir.
İnternette en çok satılan ve en çok oy alan tuval markaları ;
Öncelikle çizeceğin bir resmin kalıbını hafif çizgilerle çiz sonrasında düzelt. Daha sonra ışığın geldiği yeri belirle ve gölgelendirme yap. Yavaş yavaş detaylara in ve ince dokunuşlar yapıp bu detayları da gölgelendir.
Hımm anladım. Ben çiziyorum da normalde buna hevesli olduğunuzu sandım. Kafanıza göre takılın o zaman ne çizdiğiniz pek önemli değil. Çizdiğiniz şeye uğraşmak önemli olan. İyi günler. :]
Evet maalesef ilgim yok. Ama şu dönem evdeyken resim çizmek ruh sağlığıma iyi geliyor. Benim amacım tuvalde çizmek ne almam lazım öylesine seyler dizcem
yani daha ömce hiç tuval resmi yapmadım merak ediyorum iyi bir resim çizmeye calısmayacağım öyle bir şeyler karalayıp duvara asacağım devamı geleeck bir etkinlik değil yani :)
Tuvalde yapmak istiyorum yazmamışsın tuval vs ne gerekiyor malzeme olarak yazmışsın. Ben de bu yüzden hangi türe ilgin varsa önce ona karar ver dedim çünkü her resim tuvale yapılmıyor ör senin attığın resimler gibi
Olur bir sürü teknik var genel olarak yeteneğin çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Tabiki çocukluktan başlamak farklı ama sonradan da iyi kötü bir şeyler yaparsın.
Bir yeteneğin doğuştan geldiğine inanan birisi değilim. En fazla kişinin buna daha fazla eli yatkın olur o ayrı. Lakin yetenek geliştirilebilir. Ben çocukluğumdan beri kara kalem resim çizerim. Ve inanın hiçbir şey bilmeden başlayan insanlar da zamanla çok güzel resimler çizebiliyor. Önemli olan istek ve öğrenme çabası.
@Prof-PANDA çok haklısın benim ilkokulda tüm arkadaşlarım resim vs çizdirirdi bana öğretmenim de yeteneğim var diye kursa göndermek istedi ama benim hiç ilgim olmadığı için ilerletmedim. Ben o yaşta 3 boyutlu çizebiliyordum. Arkadaşlarım M şeklinde kuş yaparken ben normal kuşu çiziyordum ama ilgim olmadığı için bu düzeyde kaldı. Hatta şu an böyle bile çizemiyorum 😂
Aslında sana başlamanı tavsiye edebilirim. Gerçek anlamda çok güzel ve huzur veren bir şey. Hele ki bittiğinde beğendiğin bir resim olması çok mutluluk verici. Ben genelde video yapıyorum mesela hızlandırıp editliyorum. Sonradan izliyorum kendi kendime. Bence sende yapmalısın.