• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Kültür & Sanat

Kitap okuyan insanla, okumayan insan bir midir?

Sssonsuzzz
Sssonsuzzz Takip Et
FenomenMaster Yaş: 33
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
99
Yapay Zekaya Sor
Sizce kitap okuyan insanla, okumayan insan bir midir?
Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
18 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • IoVoI
    IoVoI Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 79%
    +1 yıl

Saçma bir karşılaştırma, kitap okumak insanı geliştirmez.
    İnsanı geliştiren sen gördüklerinden, duyduklarından ve okudukları dan aldıklarıdır. Kitap okumak kelime haznenizi gelistirebilir ama kişiliğinizi geliştirmez. Bu kişinin gelişime açık olmasıyla alakalıdır.
    Savaşların çıkaranların, hastalıkları yayanların, insanları sömürenlerin çoğunluğunun kitap okuyan eğitimli insanlardan olmasıda kitap okuyan insanların duygusuz, bencil ve insani duygudan yoksun olduğu anlamına da gelmez.

3
    5 Yorumla
    • kalbimkırıkyok
      kalbimkırıkyok
      +1 yıl

Geliştirir

Yorumla
    • deniz_hayal
      deniz_hayal
      +1 yıl

Bende çok kitap okuyan biri değilim hatta çok az okuyorum ama doğru bir şey yaptığımı düşünmüyorum tabii ki, keşke gerçekten daha erken yaşta okusaydım. Kitap okumak geliştirici özelliklere sahip, çünkü; bir çok açıdan bakmayı öğrenir insan. Şöyle düşünebiliriz; bir yazar var ve sizin onun fikirlerini/hayallerini okursunuz, yani bir nevi onun penceresinden bakıyorsunuz. Dediniz yaa çok okuyanlar hep kötülüklerin çoğunu onlar yapar. Neden? Çünkü; onlar okuyup, araştırıp bilimi, teknoloji öğreniyor ve neyi, nerede ve nasıl yapacağını bilir. Onların bu stratejileri öngörmek için okumak ve her açıdan bakabilmeyi kavrayabilmek lazım...

Yorumla
    • IoVoI
      IoVoI
      +1 yıl

@deniz_hayal olay zaten kişinin kendine katabildikleri ile sınırlı.

Yorumla
    • deniz_hayal
      deniz_hayal
      +1 yıl

Evet aslında size biraz katılıyorum ama zaten önemli bir şey değil mi insanın kendine katabildikleri? Hiçbir şey bilmeden tabiri caizse ot gibi mi yaşamak ile bilgi sahibi olmak bir olduğunu düşünmüyorum. Tabii ki de bilen/okuyan ile karakter meselesini bir tutmamak gerekir. O başka bir bakış olmaz mı?

Yorumla
    • deniz_hayal
      deniz_hayal
      +1 yıl

Bu arada okuyanlardan kastım sadece roman okumak gibi düşünmeyin. Çok kapsamlı konular olarak ele alıyorum.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Ayarsız-06-
    Ayarsız-06- Takip Et
    Yoda Yaş: 46 , eic 50%
    +1 yıl

Her üniversite okuyan bir mi? Diploma cahilliği almada bir ölçüt mü?
    Ya da eşeğe altın semer vurunca eşek olduğu gerçeği değişiyor mu?
    Kimse boşuna entel görünmek için tartışılmaz değildir demesin.
    Kendini geliştiremedikten sonra istediğini okusun okumayanlar ile arasında gram fark yoktur.
    Mesela geçenlerde bir eşek çıkardılar ortaya 6 ay da 250 kitap okudu filozof diye. Hoş kitap okumuşluğu falan yok sadece iki kelime ezberletilmiş iki süslü kadın tarafından pohpohlanmış ama kamera karşısında annesine seni kenara alalım diyecek kadar küstahlaşmış bir eşek vardı. Demek ki ortaya şu sonuç çıkıyor. Kitap okumak yetmez.
    Hastasın diye hastaneye yattın serumu getirdiler yanına koydular ama damar yoluna bağlamadılar bir faydası olur mu?

5
    2 Yorumla
    • petit_geravis
      petit_geravis
      +1 yıl

uu abi ya reis e güzel konuştun

Yorumla
    • Ayarsız-06-
      Ayarsız-06-
      +1 yıl

@petit_geravis eyvallah

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

106

Cevap

113

Cevap

• nordun_gadasi
    nordun_gadasi Takip Et
    Efsane Yaş: 36 , eic 31%
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 2,8b cevap paylaştı.

Değildir gadası kelime dağarcığı okumayan insanın azdır

1
    0 Yorumla
  • barraquda
    barraquda Takip Et
    Master Yaş: 44 , eic 58%
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 624 cevap paylaştı.

Kitap okumak degil okunan sey onemli.. elalemin hatal gucunu romanini vs okumak çakma kulturdur. 10 tane best seller kitap okuyana dek tek bir ilmi eser okuyan insan kitaptan veya ekrandan.. o kitap kurtlarina tur bindirir her sekilde.. o yuzden felsefe kitaplari darwin teorileri veya best seller romanlar sunlar bunlar ici boş seylerdir aslinda.. ilim ve bilim.. pozitif bilimler. Psikoloji. Tarih.. strateji.. ekonomi. Islam ilimleri.. dil bilim. vs vs bu tip ise yarar seyleri okuyorsa sapka cikaririm. Ama orhan pamuktan baslayip livaneliden cikiyorsa ornegin. Bu tip kitaplar okuyanlar vakitlerini harciyorlardir. Ve kultur abidesi falan degillerdir.
    Kitap veya roman okunmasin demiyorum. Ama ici bos kitaplar okuyup ortalikta kitap okuyorum la ben cahillerr edasiyla dolasmayi da sadece gulunc buluyorum. Tum dunya klasiklerini okudum. Hitlerden tut tolstoya her naneyi okudum. sefillerden tut notre damme in kamburuna kadar.. yillarima yazik etmisim meger bunlari okuyarak.

4
    2 Yorumla
    • nightboyslim
      nightboyslim
      +1 yıl

Hiç bir kitap insanın zamanını calmaz. Evet dediklerinin haklılık payı var bende roman pek okumam cunku kendimi geliştirdiğimi düşünmüyorum. Ama herhangi bir roman okumak zekayı geliştir. Sesli okumak iq nun yanında eq yu da geliştirir. Çünkü beyninin iki lobunuda calıstırırsın

Yorumla
    • barraquda
      barraquda
      +1 yıl

Sen de haklisin. Konusmayi ifadeyi gelistirir vs vs.. tabi bunlari da yok sayamayiz. Ama oyle tipler var ki beyinlerini bombos seylerle dolduran.. 10 yasinda zibidi var ya hani atakan mi ne. Okumus kitabi gelmis Darwin teorisini savunuyor. Allah nerede yaratilis nerede o nerede bu nerede.. soyle duzelteyim yorumumu.. bir kisinin kim ya da ne oldugunu okudugu seylerden anlayabiliriz.

Yorumla
  • cag1ar977
    cag1ar977 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 49 , eic 73%
    +1 yıl

TV'ye aptal kutusu diyorlar ama adam sabahtan akşama kadar belgesel bilim kanalları seyrediyorsa cennet mahallesi izleyene göre daha kültürlü olur. Hatta cinayet romanı okuyup durana göre de daha kültürlü olur. Dizi ve filmler ne işe yarar diyorlar ama ben o kadar çok Amerikan film ve dizisi seyrettim ki ve 24 senedir de internette olunca yabancı forumlarda bana hangi eyalet şehirde yaşıyorsun diyorlar. Demek ki Amerika'ya gitsem hiç yabancılık çekmeyeceğim. Bunun aynısını hangi kitapları okuyarak sağlarsın? Kitaplar satış kaygısı yaşayan eserlerdir tutup da sana sokak ağzını öğretmez.

1
    0 Yorumla
  • Canoç
    Canoç Takip Et
    Xper 3 Yaş: 48
    +1 yıl

Ben küçüklüğümden beri kitap okumayı hiç sevemedim hatta 41 yaşındayım bir tane kitap bitirdiğim olmamıştır , ama metinleri hızlı ve akıcı okurum, android telefonlar çıktığından beride kısa metinleri cok okur oldum. lise bittiği yıl matematik bölümünü kazanmıştım fakat annem İstanbul dışı olduğu için göndermemişti. sonra çalışmaya başladım, evlilik, çoluk çocuk derken zaman çabuk geçti. eşim saygın bir çevreye sahip dolayısıyle eşleri çoğunlukla hatta %90 diyim eğitimli ve çalışan kesim. inanın beni hep mezun ve meslek sahibi sanırlar ilk tanıştığımızda. Dolayısıyle kitap okuyan veya okumamış ama kendini geliştirmiş insanlar , hatta hiç okuma yazma bilmeyen insanlar , hepsi birdir tabiki, saygıyı ve değer verilmeyi kesinlikle hakederler. Lakin cahil kalmakta ısrar eden, kendini geliştirmeyen , gözünün önündeki örneklerden hiçbirşey alamayan, doğru yöntemler anlatılmasına rağmen yine tembellik edip bildiğini okuyan insanlara tahammül edemediğimde bir gerçek

2
    0 Yorumla
  • Rgndogdu
    Rgndogdu Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 40%
    +1 yıl

Yani neden kitap okuyan insan üstün kişilik ya da okumayan insan cahil sıfatıyla yaftalansın ki? Önemli olan ruhunun gelişmesi için bir şeyler yapıyor olman. Belki film izlemek , belki insanlarla muhabbet etmek , belki de kitap okumak. Önemli olan bir şey yapmak. Önemli olan ot gibi yaşamayıp kendini geliştirmek için çaba sarf ediyo olmak.

2
    0 Yorumla
  • Sonjin
    Sonjin Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 56%
    +1 yıl

Hayır. Kitap okumak kültür geliştirir bilgi sahibi yapar ama okumayan cahil kalır. Neticede internette var günümüzde lakin internetten araştırıp okumakta en az kitap okumak kadar bilgi kazandırır önemli olan bilgiyi elde etmek nereden elde ettiğinin pek önemi yok.

2
    0 Yorumla
  • konuşmayı_seven
    konuşmayı_seven Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 70%
    +1 yıl

Kimileri birdir kimiler bir değil çünkü okumak bilgiyi sağlar ama doğru bilgiyi sağlamak için okumaktan önce analiz ve mantık olması gerekir ki o kitap okuyan okuduğu şeyleri farklı boyuta çevirsin. Nasıl ki her kapalı kız bir değilse her kitap okuyanda bir değildir. Önemli olan düşünce biçimleridir :)

1
    0 Yorumla
  • elifyd a
    elifyd Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 58%
    +1 yıl

Kitap okuyan insanların empati yeteneği yüksektir. Okuduğu her kitapta aslında yeni insanlarla tanışır ve onları hayatlarının içine girer. Onların dertlerini benimser, onlarla arkadaş olur. Bu, gerçek hayatında da diğer insanlara yaklaşımını etkileyen bir faktördür. Kitap okuyun, okutturun :)

1
    0 Yorumla
  • Lalaland888
    Lalaland888 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 26
    +1 yıl

Hayır bence değildir. Bundan 1-2 yıl öncesine kadar hiç kitap okumazdım. Derslerde (özellikle felsefe, psikoloji gibi konuşmak üzerine olan derslerde) bir tartışma konusu olduğu zaman ben susar arkadaşlarımı dinlerdim çünkü ne konu hakkında bir fikrim olurdu ne de konuşma ve fikrimi savunma gibi bir kabiliyetim vardı. İki kelimeyi bir araya getirmekte zorlanırdım. Kitap okuma alışkanlığı kazandıktan sonra konuşmam ilerledi. Bana en büyük katkısı da buydu. Okuyup okuyup da ego kasmaktan başka bir şey yapmayanlar da var tabii.

1
    0 Yorumla
  • Gamzelicocuk93
    Gamzelicocuk93 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32
    +1 yıl

Kesinlikle bir degil mesela ben hic kitap okumadim bu yuzden kelime dagarcigim cok az ve ikili konusmalarda sakin konusamiyorum cumleleri ardi ardina duzgun söyleyemiyorum bu konuda kendimi son derece MAL hissediyorum ve beynimin zamanla zayifladigini hissediyorum unutkanliklar artmaya basladi

2
    0 Yorumla
  • Eärendil1
    Eärendil1 Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 55%
    +1 yıl

Ya şu kitapları salın kardeşim, kitap okumak kadar normal bir şey yokken öyle bir gündem de tutup popülerliğe alet ediyorsunuz ki aşırı rahatsız edici bu. Otobüste falan kitap okumamız bile gösteriş olarak görülmeye başladı böyle söylerler yüzünden. Beni çok rahatsız ediyor açıkçası bu durum.

3
    0 Yorumla
  • Pollux61
    Pollux61 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30
    +1 yıl

Kitap okuyan, bilmediğini bilen kişidir. Okudukça, öğrenir; yazarların deneyimlerini ve bilgi birikimlerini tattıkça daha çok okur. "Ne insanlar geçmiş dünyadan, bunları nasıl düşünmüş, nasıl hayal etmiş?" diye sordukça kendi cehaletinin daha çok farkına varır ve okumak, boş zaman aktivitesinden ziyade bir tutkuya dönüşür. Kitap okumayan kişinin ise neleri bilmediği hakkında hiçbir fikri yoktur.

1
    0 Yorumla
  • DiplomalıÖküz
    DiplomalıÖküz Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 31%
    +1 yıl

Doğru kitapları okuyan insanın kendine ait bir süzgeci olacaktır bir süre sonra ama çöp kitaplari okuyan insan ruhunu çöpe çevirecektir.
    Kısacası kitaplar insanı ya bilge yapar ya da tetikçi...
    Tetikçi olmayın lan...

2
    0 Yorumla
  • __ynbznd__
    __ynbznd__ Takip Et
    FenomenGuru Yaş: 26
    +1 yıl

Bir değildir. Okuyan insan kendini daha fazla geliştirir , olaylara bakış açısı daha farklıdır.

1
    0 Yorumla
  • blablacı
    blablacı Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 49%
    +1 yıl

Kitaba fazla anlam yukleniyor... insanlari karsilastirmak icin kitap okumak bir kistas olmamali... kitap sadece bir aractir... fazlaca okursaniz bilgin olmazsiniz... dusunmeyi bilmedikten sonra hic bir sey ise yaramamaz

1
    0 Yorumla
  • superpsikolog
    superpsikolog Takip Et
    Master Yaş: 46 , eic 53%
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 2,6b cevap paylaştı.

Okuduğunu anlayan ve anlamayan insan bir değildir. Bazı kişiler kitap yerine hayatı ve insanları okuyor. Onlara yaşlılar diyoruz ve hepsinin saygıyla ellerinden öperim.

2
    2 Yorumla
    • Fragenmir
      Fragenmir
      +1 yıl

Yine farkını koydun ustadim

Yorumla
    • superpsikolog
      superpsikolog
      +1 yıl

@Fragenmir Estağfurullah üstadım. O sizin güzel bakışınız.

Yorumla
  • aligurgan
    aligurgan Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 56%
    +1 yıl

Okuyanın kafası daha fazla çalışır hayal dünyası geniştir daha güzel konuşur ama asosyal ve sadece kitap okuyan biri biraz mal olabilir. Kitap okuyan daha üstün vasıflıdir.

1
    0 Yorumla
  • neslitükenmişerkek_-
    neslitükenmişerkek_- Takip Et
    Yoda Yaş: 45 , eic 31%
    +1 yıl

Bence birdir her ikiside bir çeşit köle okuyan okuduklarının kölesi okumayanda cehaletinin kölesi tek özgür olan var oda düşünen düşünüyorum öyleyse varım!

1
    0 Yorumla
  • düzeyli
    düzeyli Takip Et
    Xper 4 Yaş: 36
    +1 yıl

Kitap okuyan insanın ufku genişler. Empati kurma yeteneği gelişir. Kendini daha iyi ifade eder. Hayal gücü artar. Pek tabi okuyan-okumayan arasında fark var elbette. Kitap okumak, kültürdür. İnsana farlı bakış açıları kazandırır.

1
    1 Yorumla
    • düzeyli
      düzeyli
      +1 yıl

Yorumlara baktım hayret ettim. Kimi yaşlı insanlarda kitap okuyanlara birdir demiş. Onlar tabiki görmüş geçirmiş. Ama konu kitap okumanın insana artıları var mı? Kimi birdir demiş. Yahu tarihinize bakın en basitinden eğitime ne kadar önem verilmiş.
      Üniversite mezunlarının boş beleş olduğu yazılmış. Konudan yine uzaklaşılmış. Konu üniversitenin insana kattıkları değil. Kitap okumanın artıları?
      Kitap okuyanların egoist olduğu yazılmış. Boyle bir kanıya genellemeye nasıl varmış acaba. Bilgili, bilinçli olmak kötü pis demedikleri kalmış. Şaşırdım doğrusu.

Yorumla
  • badelideli
    badelideli Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 36%
    +1 yıl

Bir değildir. Kitap okuyan insan çok yönlü düşünür, hayalgücü gelişmiştir, sabit ve sığ fikirli değildir (kısmen), diksiyonu düzgündür ve kelime haznesi geniştir. Okumayan da tam tersi

1
    0 Yorumla
  • velideğildeli
    velideğildeli Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 90%
    +1 yıl

Kitap okumak farklı dünyaları tanımak kendini geliştirmek demektir. Okumayan insan çevresinin bakışıyla hayata bakan biri oluyor konuşurken bir yerden sonra sıkılıyorsun.

1
    0 Yorumla
  • nirhamm
    nirhamm Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 41%
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 493 cevap paylaştı.

Beyin çalışmıosa, kitaplar okusun okumasın değişen bir şey yok, her kitap okuyan da insan olmuyor her kitap okumayan da her şey beyin de kalbte bitio o kadar

1
    0 Yorumla
  • Spadess
    Spadess Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 84%
    +1 yıl

Tabii ki bir değildir, ikisi arasında dağlar kadar fark var. Kitap okuyan çok şey bilir kültür seviyesi onunla ölçülür gibi birşey değil belki ama, okuyanla okumayan da bir tutulmaz)

1
    0 Yorumla
  • Captivating
    Captivating Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 86%
    +1 yıl

Kitap okuması o insana artı puan kazandırır. Ancak kitap okumadığı halde kendini geliştirebildiğini düşündüğüm insanlar da gördüm, tanıdım. Yani evet, bir olabilir.

1
    0 Yorumla
  • Bele06
    Bele06 Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 35%
    +1 yıl

Kitap okumak insanı açık fikirli ve değişik bir bakış açısı sağlar insana hayatı daha iyi ve kolay anlayabilirler, olayları ve olması gerekeni düşünürler okuyan insanla okumayan insan bir değildir.

1
    0 Yorumla
  • Dungeonn
    Dungeonn Takip Et
    Bilge Yaş: 26 , eic 84%
    +1 yıl

İmkansız kıyaslamak ama okunan içerik de önemli. Her okunan kitap insana faydalı mıdır? Değer katacak şeyler okunmalı.

2
    0 Yorumla
  • Derya3437
    Derya3437 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35 , eic 42%
    +1 yıl

Kesinlikle bir değildir.
    Kitap okumayan insanların çoğu sabit görüşlü oluyor at gözlüğü ile bakıyorlar dünyaya malesef

1
    0 Yorumla
  • Andron
    Andron Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 65%
    +1 yıl

Okumayan insan benliğini kaybeder. Sürekli yeni şeyler öğrenmek isteyen ve sürekli bunun için çaba gösteren kişilerden zarar gelmez.

1
    0 Yorumla
  • Espenuka
    Espenuka Takip Et
    Xper 7 Yaş: 35 , eic 48%
    +1 yıl

İkisi de insan yaşıyor ve ölüyorlar, "kitap okuyan daha güzel yaşıyor ama" demek isterdim fakat hayır, okumayanlar daha mutlu. Hmmfs

1
    0 Yorumla
  • workandread
    workandread Takip Et
    Xper 4 Yaş: 25 , eic 65%
    +1 yıl

bu karakter meselesi. kitap okursa kendine fayda sağlar, esas mevzu karşısındaki kişiye olan davranışıdır.

1
    0 Yorumla
  • Sahraleya
    Sahraleya Takip Et
    Xper 4 Yaş: 29
    +1 yıl

Hayır. Kitap okuyan insan daha donanımlı ve bilgili kültürlü olur kendine bir şeyler katar ama kitap okumayan insan bombos hiçbir konu da fikri olmayan sadece duyduklariyla ya da gordukleriyle kendi kendine konuşur

1
    1 Yorumla
    • IoVoI
      IoVoI
      +1 yıl

😂😂😂😂

Yorumla
  • SinsinYanSanayisi
    SinsinYanSanayisi Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Eklediğin görsel yeteri kadar açık. Kitap okuyan ne okuduğuna bakılmaksızın 1 adım öndedir. İnsanların zevkleri size uymuyor diye boş şeyler okuyorsun diyemezsiniz. Bu yüzden ne okuduğu sizi ilgilendirnez.

1
    0 Yorumla
  • Always_Pretty_girl
    Always_Pretty_girl Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28
    +1 yıl

Tabi ki de değil istediği kadar savunsun kendini bir kere kitap okuyan insanın zihni gelişir olumayanın boş görüşleri ile nasıl bir olsun

1
    0 Yorumla
  • Eğitilme
    Eğitilme Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 48%
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 824 cevap paylaştı.

Konuşmadan birşey diyemem. Kitap okuyandan daha iyi durumda olan , ve kitap okumamış insanlar var.

2
    1 Yorumla
    • PsikopatMüzisyenn
      PsikopatMüzisyenn
      +1 yıl

Aynen öyle, bu tip önkabuller hičde gerçekçi değil..

Yorumla
  • sananeebanane
    sananeebanane Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24 , eic 42%
    +1 yıl

Hayır ama hangi kitap okuduguna göre degişir atakan gibi olunmayacaksa Okunmalıdır.

2
    0 Yorumla
  • Hayaliolmayan
    Hayaliolmayan Takip Et
    Xper 6 Yaş: 39
    +1 yıl

Kitabı düzgün okuyan ve hiç kitap alışkanlığı olmayan insan ritüeli arasında çok fark var zaten belli eder kitap okumayan insan ile hayat bile yürümez yaşanılmaz

1
    0 Yorumla
  • gayealgun
    gayealgun Takip Et
    Xper 6 Yaş: 39
    +1 yıl

Kitap okumamış ancak belki çok gezmiştir :) Bilemeyiz

2
    0 Yorumla
  • plazahater
    plazahater Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33
    +1 yıl

değildir. ama kitap okumayı şov haline getimeye de gerek yok.

2
    0 Yorumla
  • nedesemb1lemedim
    nedesemb1lemedim Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

bir kere kitap okuyan insan kendini daha seçici kelimelerle anlatırken telefonla oynayan kem küm eder.. onun dışında kitap okuyanların hayal gücü gelişmiştir ve özgüveni yüksektir kitap okuyan ise şarj akşamı nasıl bululucak bunun hesabunda

1
    0 Yorumla
  • Charlie_Luske
    Charlie_Luske Takip Et
    Yoda Yaş: 35
    +1 yıl

Değildir, kitap okuyan insanın hayal gücü ve konuşma kabiliyetinin daha iyi olduğunu düşünüyorum.

2
    0 Yorumla
  • Pelos99
    Pelos99 Takip Et
    Yoda Yaş: 41 , eic 58%
    +1 yıl

Çok düzenli olmasada kitap okuyan biri olarak. Tabi ki.

1
    0 Yorumla
  • EagleSedat
    EagleSedat Takip Et
    Bilge Yaş: 28 , eic 75%
    +1 yıl

Kitap okuyan ile okumadan kendini gelişmiş sanan insanların arasında ki fark 😂

1
    0 Yorumla
  • Jade6
    Jade6 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35 , eic 43%
    +1 yıl

Tabi ki bir olamaz, konuşmasından bile belli eder kendini.

1
    0 Yorumla
  • gammze0
    gammze0 Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 35%
    +1 yıl

Kesinlikle bir olamaz. konuşurken dahi karsindakiyle anlayabilirsin farklı bir ufuktur

1
    0 Yorumla
  • ÇiçeğiburnundaAnne
    ÇiçeğiburnundaAnne Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 88%
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 747 cevap paylaştı.

Cehalet insanın beyninde ve yüreğindedir 🤗 fekat illa ki fark da vardır 😃

1
    0 Yorumla
  • Hayatgercek
    Hayatgercek Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 60%
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 454 cevap paylaştı.

Sadece farkı kitap okuyan insan daha düzgün konuşur, yani konuşmaya etkisi var...

1
    0 Yorumla
  • Ansur
    Ansur Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 43%
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 1b cevap paylaştı.

Tılsımlı kitap okuyanlardansa, okumayan insanı tercih ederim.

1
    0 Yorumla
  • -börekyiyençörekk-
    -börekyiyençörekk- Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 50%
    +1 yıl

Hayır tabi ki, kitap okumayan insanlar sığ görüşlü oluyor genelde çünkü.

1
    0 Yorumla
  • invisiblexss
    invisiblexss Takip Et
    Bilge Yaş: 29 , eic 71%
    +1 yıl

Bir değildir ama hangi kitabı okuduğuna bağlı olarak değişir.

1
    0 Yorumla
  • Bade0Bediz
    Bade0Bediz Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 32%
    +1 yıl

hayır tabii ki nasıl bir olabilir? kitap okuyan bilgiliyken okumayan cahildir.

1
    0 Yorumla
  • kırmızıfularlıbağyan
    kırmızıfularlıbağyan Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 36%
    +1 yıl

Okuyanın naifliği okumayanda yok bunu defalarca gördüm

1
    0 Yorumla
  • KasiKesh u
    KasiKesh Takip Et
    Master Yaş: 39
    +1 yıl

Birisi hayatı okuyor birisi okuyor ama boş lafonten masallarıyla zamanını boşa harcıyor bu bir gerçek

1
    0 Yorumla
  • Karanlıkgökyüzümsün
    Karanlıkgökyüzümsün Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 57%
    +1 yıl

Hayır. Bilgili ile cahel arasında dağlar kadar fark var hshs

1
    0 Yorumla
  • Doğru25
    Doğru25 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 54%
    +1 yıl

Önemli olan kitap okumak değil, nitelikli kitap okumaktır.

1
    0 Yorumla
  • kimbilirxxxs
    kimbilirxxxs Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25
    +1 yıl

Böyle bir sorunun sorulması bile güldürür insanı. Kitap okuyan her zaman hayat yolunda bir-sıfır öndedir.

1
    0 Yorumla
  • WixAdam
    WixAdam Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 38%
    +1 yıl

Bir değildir. Biri okurken bunalmaz öteki bunalır. Biri okuduğunu bilir öteki bilmez.

1
    0 Yorumla
  • BenSultan
    BenSultan Takip Et
    Guru Yaş: 28
    +1 yıl

Ayette de diyor Allahu teala bilenle bilmeyen hiç bir olur mu?

1
    0 Yorumla
  • Vindicta
    Vindicta Takip Et
    Master Yaş: 36
    +1 yıl

Bilenle bilmeyen bir olmaz. Bu mağara adamıyla okumuş kültürlü bir insan aynı olamaz.

1
    0 Yorumla
  • Saki90
    Saki90 Takip Et
    Bilge Yaş: 35
    +1 yıl

Değildir tabi. Bunu kitap okumayı bıraktığım da kendimde gördüm

1
    0 Yorumla
  • 1mertcan16
    1mertcan16 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 36
    +1 yıl

tabiki bir olamaz misalen mercedes arabayla toyota birmidir =)=)

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (159)
Devamını Gör(204)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Kitap okuyan insanla, okumayan insan bir midir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Kitap okuyan insanla okumayan insan bir midir? 115 cevap verildi
Kitap okuyan insanla, okumayan insan bir olur mu? 107 cevap verildi
Kitap okuyan insanla okumayan insan bir olur mu? 15 cevap verildi
Okumak adam eder mi? Okumakla adam olunur mu? 17 cevap verildi
Okuyan erkek mi, okumamış erkek mi? 4 cevap verildi
Kitap okumayan insan, eksik insan mıdır? 14 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • İnsan kalbini korudukça soğuk biri gibi mi görünür?
  • Bana okuduğunuz en güzel kitabı önerecek olsanız bu hangi kitap olurdu?
  • En cok neyinize iltifat alıyorsunuz?
  • Alexander Nübel Beşiktaş'ta! Sizce Alman kaleci Beşiktaş'ta başarılı olabilir mi?
  • Şiddet gören erkeklerin başvuru yapabileceği bir yer olmalı mı?
  • Youtube Videosu İzlerken Hangi Kalitede İzlersiniz?
  • Tokalaşmayı sever misiniz?
  • Sizce bir insanın hayattaki gerçek değeri neyle ölçülür?
  • Bu devirde nasıl sevmek lazım?
  • İlişkide tartışma çıkınca sevgiliye engel atan mı yoksa engellenen taraf mısınız?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨