Öncekiler de karakter isimleri ve tür- konu sormuş idik. Şimdi sıra geldi senaryonun başlığına. Benim aklımda İdealist, Üç Arkadaş gibi isimler mevcut. Tabi seri halinde olduğu için.
Senaryo yazarken başlık seçimi önemli mi? Senaryo başlığı nasıl oluşturulur?
Bir film ya da dizi için isim önemlidir. Merak uyandırıcı, dikkat çekici ya da anlattığınız hikaye hakkında fikir verecek bir isim bulabilirsiniz.
İsmin senaryo aşamasındaki önemi, onu sunduğunuz kişilerin de isimden etkilenmesini sağlamasıdır.
Ama siz senaryoyu bitirdiğinizde bile hala bir isim bulamamış olabilirsiniz. O durumda bir "KOD İSİM" koyabilirsiniz. Örneğin bir doktorun imkansız aşk hikayesini anlatıyorsunuz. Kod adı "Doktorun Aşkı" diyerek de sunabilirsiniz.
Zaten bir gün kitap yazma gibi bir düşüncem var bu yüzden söyleyemem daha noterden onaylatmadım. 🙈😂 Birgün çok ünlü bir yazar olacağım ve herkesi tanımamazlıktan geleceğim ünlü triplerine gireceğim parayı çok bulunca 20 tane insan toplayıp bir adaya koyacağım adına da survivor diyeceğim. 🙈😂😂😂
Önceki paylaşımlarını bilmeyerek yazıyorum... Hayatın film şeritleri Korkunun besledikleri Ayrılanlar için aşk rehberi Biraz doksanlardaki gazetelerin verdiği kitap isimleri gibi olmuş olabilir 😃
Bir film ya da dizi için isim önemlidir. Merak uyandırıcı, dikkat çekici ya da anlattığınız hikaye hakkında fikir verecek bir isim bulabilirsiniz.
İsmin senaryo aşamasındaki önemi, onu sunduğunuz kişilerin de isimden etkilenmesini sağlamasıdır.
Ama siz senaryoyu bitirdiğinizde bile hala bir isim bulamamış olabilirsiniz. O durumda bir "KOD İSİM" koyabilirsiniz. Örneğin bir doktorun imkansız aşk hikayesini anlatıyorsunuz. Kod adı "Doktorun Aşkı" diyerek de sunabilirsiniz.
Teşekkür ederim🤗