Yüzyılın fırtınası , o , rose red konağı, hayvan mezarlığı ve cinnet
Gerçekten çok güzel bu:) Onu pek fazla bilmezler. Peki kitaplardan mı bunlar?
Cinnet ve rose red konağı dışındaki tüm filmlerle kitaplarının ismi aynı zaten ama cinnet filminin kitabının asıl adı medyumdur. Rose red konağını da stephan king direkt film senaryosu olarak yazmıştır ama "the diary of ellen rimbauer - my life at rose red" adlı eserlerinde de bu filmle bir bağlantı vardır ama doğrudan bir alakası yok. Ben baya hastasıyımdır bu adamın :)
Ben de kendisini çok severim, malum biraz da onun filmleriyle büyümüşlükten de kaynaklanıyor.
Pek çok filmde kendisinin yapıtlarından uyarlananları gördüm. Tam bir ilham kaynağı.
İnsanlar korku filmi sadece korkmak için izler. Ancak onun yapıtları korkumuzu tetiklediği kadar anlamlar da hediye eder.
Rose red'i çok küçükken izlemiştim aklıma sadece hayal meyal geliyor.
Medyum kitabını öneren biri olmuştu bana, iyiki bana onun cinnet olduğunu söyledin :) ben farklı zannettim
Eğer pc'nin şarjı yeterse şimdiden izleyeceğim. Hayvan Mezarlığını 2000'ler de izlemiştim çok ürkütücüydü
Yüz yılın fırtınası da mükemmeldi dört çocuğun ilginç güçleri vardı
Ötekini yanlış yazdım :) kastettiğim Düş Kapanı'ydı aslında onu izledin mi?
Gerçekten seni gördüğüme mutlu oldum. Özellikle de bizden daha genç kesimlerin böyle müthiş bir yazarın yapıtlarını izlemesi ve okuması çok güzel.
Oyun adlı eserini geçen bir öneri de almıştım, daha okuyamadım onu
Harika bir ailen olmalı :) ve sanırım orta kesimden insanlar ailen. Öğretmen veya Devlet memuru gibi.
Gerçekten çok şanslısın aile konusunda, hayata 1-0 önde başlamak derim buna. Bu yönetmeni merak ettim şimdi
Babam resim öğretmeni annem kuaför dü ama ben 18 yaşınds evlendiğim için çok yakın değilim artık zaten ben küçükken de ayrıldılar aile olarak çok d şanslı sayılmam aslında :) wes craven a gelince. Bu yönetmenin filmlerini izlemişsindir eminim ki mesela en bilinenleri Elm sokağında kâbus, çığlık gibi :)
Evliliğin adına sevindim ve diliyorum sen ve eşin uzun bir ömürle daimi bir mutlulukla kalırsınız.
Ailen adına da çok üzüldüm, umarım kırıcı bir anımsatma olmamıştır yaptığım. Sen güçlü bir insansın buna inanıyorum.
Elm sokağında kabus :D Fredy ve Çığlığı da çok iyi hatırlıyorum. 13. Cuma'yı da öyle :) Gerçekten çok ilginç ne güzel filmleri izlemişsin.
Şimdi anlaşıldı işte :) Muhtemelen babanın biriktirdiği dvd koleksiyonudur.
Eşinin ürkmesi normal değil mi :D Aslında onunla beraber izliyorsanız ne kadar şanslısınız. Eski filmler benim nazarımda daha güzeldi. Peki Evil Dead filmini biliyor musun? muhtemelen 1980 falandır
Hahaha :D gerçekten eski yıllardan bizim tayfadansın. Sam raimiyi direk söylemen artık beni utandırdı :)
"Uyku saati geldii" Filmin en bilinen repliği :) Gerçekten baban ve sen çok güzel insanlarsınız eminim.
Ondan ne şüphe senin ruhun 90'lı yıllara ait :)
Eminim o dönemlerin müziklerini de seviyorsundur. Peki daha çok korku kuşağımı?
Biri Celine Dion' mu dedi :D Gerçekten bu gece çok şaşırdım, Filmler bir yana müziklerin de olması yani ne desem bilemedim :)
Antony Hopkins, Cinayet ve polisiye, o halde Kemik Koleksiyoncusu ve Temel İç güdüyü bile söylememe gerek yok :D
Artık sormaktan utanıyorum :)
Gerçekten Şanslı olan bir insan varsa o da eşin olmalı. Müthiş bir baba ve onun müthiş kızı. Ileri de ben de kendi kızıma kendi dönemlerimdeki çocukluğumdan birşeyler kalacağım. Oyun Kültüründen tutalım film ve çizgi film kültürüne dek.
Hayalet Gemi ve Bermuda da Şeytan üçgenini de sormam ayıp olur:)
Bu beni zaman tüneline götürdü gerçekten. Buraya neleri sığdırdın çok iyi bir genek kültürün olduğuna şüphem yok.
O iyiydi
Özellikle eski yapım olanı, palyaçoları çocukların gözünden düşürmüş bir güzidedir
Zaten palyaço sevilecek bir şey değil bence gayet iyiydi eski yapım olmasına rağmen
Bence; insanların iyi gözle baktığı şeylerin aslında her zaman salt iyi olmayacağını içinde kötülük barındırabileceğini korku öğeleri ile harmanlaması güzel. Ve çocukların her zaman masum ve iyi ol aldığını gösteriyor.
Kesinlikle katılıyorum, baya da anlamlıydı aslında. Konu çocukluk trajedilerinden kurtulmaktı
Kaybedenler kulübü:) Gerçekten öyle, o filmi basit yönden izleyenler çok. Ancak farklı açıları farkedenlerin olmasına da sevindim
Stephen King işin ucunda ve korku türleri diğer eserleri de çok iyi.
Çok fazla eserini okuma fırsatım olmadı ama en kısa zamanda alacağım eserlerinden genelde film severim felsefe bölümü mezunuyum tez konum sinema ve felsefe olduğu için sinemayı genelde zaman geçirme aracı veya haz almak için değil yönetmen ve senaristin alt metinde nelere yer vermek istediğini irdelemek için izliyorum
Çok güzel bir meslek sizin adınıza sevindim. Tez konusu için iyi bir örnek olabilir King'in filmleri hatta David Fincher'in de mükemmel yapıtları var; Dövüş Kulübü, Seven, Benjamin Button'un Tuhaf Hikayesi...
Keşke sizin kadar keyifli bir tezim olsaydı
Mezun oldum malesef tezim bitti ama söylediğiniz çoğu filmi izledim
Sizin adınıza sevindim umarım bu mezuniyet sizi istediğiniz ideallere ulaştırır.
Maalesef dediğinize göre sanırım hem yaptığınız işin hem de okulunuzun güzel yanlarını unutmuyorsunuz. Film repertuarınız iyi gözüküyor. Fantastik kurgudan bildikleriniz vasa önerebilir misiniz?
Evet okulum üni. Yıllarım çok iyiydi bitmesini istemezdim ben genelde fantastik film izlemem bilim kurgu için de izlemisindir ama martrix süper şu an listem yanımda değil listeme bakınca yazarım
Ben birçok film türünü severim, bilim kurguyu da öyle. Matrix filmini daha çocukken izlemiştim ve defalarca kez izlesemde sıkılmam. Algıladığımız gerçeklik ile perde arkasında öğrenmekten ürktüğümüz gerçeklik. O yaşlarda insanın ufkunu açması bir şanstı benim için. Felsefe ve bilimin sentezlendiği bir baş yapıt ve hala günümüzde önemini ve yerini koruyan bir konuya dönüştü.
Çok mutlu olurum mutlaka önerilerinizi bekleyeceğim
Cevap
6Cevap
Yüzyılın Fırtınası... Karanlık puslu ve mistik bir atmosfere sokuyor insanı.
Genel yorum kitlesinde bizim son nesil var:)
Storm of the century, Pet sematary, it, green mile ve shawshank redemption ✌🏿
Patron:)
Who? Ben mi?
Yeşil yolun meşhur repliği :)
Aaa evet john coffey kahve gibi okunuyor ama yazılışı farklı :)
Filmlerini izlemedim hiç kitaplarından da Göz ve Hayvan Mezarlığını okudum ikisi de güzeldi
O, filmide başarılıydı
Shawshank
Bana göre dünyanın en güzel filmi
O, hayvan mezarlığı
Başarılı yapıtlardı.
Misery
Hayvan mezarlığı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar