Kitap okurken içindeki evreni ve karakterleri hayal gücünüzde canlandırır mısınız?

Canlandırmaya çalışıyorum, bazı hikayelerde zor oluyor misal ruhi mücerret teki coca cola treniyle Pepsi gemisinin çarpışması gibi ☺️ şaka bir yana öyle daha istekli okuyorum , hikâyede daha güzel ve anlamlı geliyor
Ruhi Mücerret okurken beynim ağrımıştı hayal edeceğim diye😂
şüphesiz..
filmini bile çektiğim kitaplar olur..
Aaa kesinlikle, hatta ben de kitabın içine girerim yazarın diline göre kimi zaman izleyen bir gözlemci olurum kimi zaman kahramanın kendi. Çok güzel oluyor ya.
Tabikii! Bu yüzden resimli kitapları pek sevmem çünkü canlandırdığım karakterleri ve dünyayın resimlendiğini görünce tekrar kendi dünyama gitmem zor olur ((
Cevap
15Cevap
Aynen öyle. Sanki o karakterlerin içinde bulunduğu psikolojik durumu ben yaşıyormuş gibi hissediyorum. Kitap bitince de boşluğa düşmüş gibi oluyorum. 😄😄😄
Her kitapta ana karakter yerine kendini koyup olayların içinde olmak çok heyecanlı 😬😬
Kitap okumayı seviyorum yaa 💞
Bazen canlandırırım bazende kendimi o karekterin yerine koyarım bazende sadece duygulara düşüncelere odaklanıyorum
Dizi bile çekiyorum 😃 o kadar hayal gücüm var yani😂 o yüzden bir kitap sinemaya uyarlaninca hayal kırıklığı yaşıyorum 😂
Kesinlikle. Okumanın keyfinin bu oldugunu dusunuyorum, kendınızı kaptırıp ıcıne dahil olmadan okumanın keyfi cıkmaz.
Evet, dış dünyadan soyutlanırım, izliyormuş gibi kendimi vererek dikkatli okurum, o yüzden kitabın sonu kötü biterse çok üzülürüm
Kitap okurken dış bağlantıyı keserim, zihnimde sadece olayı kurgularım.
Kitap okumak hayal gucumuzu gelistirir bu yuzden evet canlandiririm
Kitap alırken bile onsözlerini okurken canlandırırım. Kuvvetli bir hayal gücüm var.
İnsanoğlu hayal gücüyle doğmuş. Herkes tasvir eder tabi
Bunu yapmam. Yapacak olsam okumam, filmini izlerim.
Bir belge ya da iş ile ilgili teknik bir konu değilse Canlandırmadığım kitabı okumam.
Evet hayal ederim bazen karakterlerin yerine kendimi koyduğum oluyor bazen karakterlerde kendimden bir parça buluyorum
Elbette.
Zaten ister istemez oluşuyor.
Kitaptaki her insan ve mekanı birebir yaşıyorum.
Ooo hem de oscarlik film cikar 😂😂😂
Evet aşırı derecede hem'de
Hayır yeterince canin yandiysa hayal kurmazsin
Evet, sanki o an yaşanıyormuş gibi oluyor.
Kesinlikle, terapi gibi
canlanmıyorsa bir heyecanı kalmıyor zaten
Öyle olmasa okuduğumuzdan bir şey anlamazdık ki
büyüdükce büyüyosun karakterle.
Öyle olmasa kim neden okusun ki
Okumamayı tercih ediyorum
Evett, hayal etmek güzel.
Kesinlikle canlandırırım
Evet özellikle Sherlock holmes karakterlerini
Kitabın içinde yaşıyorum
Evet ister istemez oluyor
Evet çok daha heyecan verici oluyor öyle