Penny Dreadful dizisi benim için hep çok özel olan ve şiirselliği ile bayıldığım bir yapımdır. Bu diziyi daha çok sevmemi esas kılan ise Vanessa Ives karakterine hayat veren Eva Green'in muhteşem ötesi oyunculuğudur. Öyle ki, bazı sahnelerde ufacık mimikleri bile takdire şayan bir zenginlik taşır. Güzelliğine ise diyecek lafım bile yok.
Penny Dreadful, edebiyat dünyasındaki fantastik karakterleri tek yapımda toplayan ve üstüne üstlük bir de bunları Viktorya Dönemi İngiltere'sinde önümüze çıkaran bir diziydi.
Kurt Adam, Dorian Gray, Doktor Victor Frankenstein ve yeniden hayat verdiği Proteus ve Caliban, Kont Dracula ve daha nice karakter...
Tüm bu güzel karakterler yetmiyormuş gibi olayları birbirine bağlayan çok güzel bir kurgu da vardı. Peki, ne oldu? İşlenecek konular varken dizi alelacele finale sürüklendi. Tabi, benim gibi kemik kitlesinden oluşan büyük bir izleyici grubu bu yersiz ve anlamsız finalle üzüldü.
Neyse, konumuz bu değil. Konumuz dizi veya filmlerdeki yabancı şairlerin şiirleri. Örneğin, bu videoda dönemin devlet şairi olan Alfred Tennyson ölür ve Londra şair için yas tutar. Vanessa ise bölüm sonunda şairin şu şiirini bizlere okur:
Altın mesut yıldızlar, aşağıdaki şeylerle ahenk içinde atın...
Kalbimle birlikte atın...
Kimsenin dile getiremeyeceği huzurla atın...
Huzurlu ama saklı bir elemin gölgesinde gibi.
Cezbeder gibi sanki, ama öyle de olmasa keşke.
Her şey iyi olsun. Her şey güzel olsun.
Şimdi soruya geçelim. İzlediğiniz yabancı bir dizi veya filmde sahne sırasında bahsedilen şairin şiirlerini hiç merak edip okudunuz mu? Ya da baktınız mı?
Xper kasmak için tek cümlelik yanıt veren veyahut alakaya maydanoz olmaya gelip saçma sapan görüş bildirecekler rica ediyorum YAZMASIN!
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer