Yeni yazarlar eserlerinde sürekli kendilerini tekrar edip duruyorlar. Belki de o yüzden eski yazarlar daha özgün geliyor bize.. Ben S. Zweig' i çok severim, özellikle "Satranç" kitabını.😃 Dostoyevski'yi lise yıllarımda çok severdim ama kitapların da pedofili eğilimi olduğunu farkedince soğudum 😑 ama eserleri iyi. 🤔
Epistemeoloji, antroploji, eleştiri ve toplum bilimi alanında Michel Foucault, Felsefede Albert Camus, Sartre, Realist romanlarda Stendhal, Dostoyevski, Kafka, tiyatro Shakspeare... Shakspeare'in bir deha Moliere'in iyi bir gözlemci olduğunu düşünüyorum... liste devam ediyor Türk yazarlardan Nurettin Topçu, Mehmet Akif Ersoy, Nazım Hikmet, Orhan Veli, Cemalettin Süreyya, Almanlardan Hermen Hesse, Goethe, Herman Menville, İran edebiyatında Sadık Hidayet, lübnanlı yazarlardan Halil Cibran (Peygamber der eski birleşmiş milletlerinden) sosyoloji de Durkhneim ve Kant iyi derler Psikanalizin babası Freud'u da unutmamak lazım tabi...
Muazzez ilmiye çığ'dan övgü ile bahsederler, Gogol'u da unutmamak lazım Ölü Canlar, Müfettiş ve Palto... Turgunyev'den tek roman okudum Babalar ve Oğullar naçizane tavsiye ederim
Cinsel bir pedofoliden söz edilmiyor ama babasından gördüğü zulmü Karamazov Kardeşler'de gayet açık bir şekilde aktarıyor. Bana kalırsa Fyador Pavlovic Karamazov karakteri Dostoyevskinin babasının bir portresidir.
Puşkinden etkilenmiş, zaman zaman çarlık rejimi baskısı altında romanlar kaleme almış bir yazarın Türkler hakkındaki fantezilerini ve yorumlarını aleni bir şekilde yayımlaması ve bizimkilerin bunu kabul edercesine basın sansürü yapması sizi rahatsız etmiyor da rahatsız olduğu bir konuyu 'yazar' olarak topluma taşıma düşüncesiyle yazmış oldukları mı sizi rahatsız ediyor?
okuduğum tüm kitaplarında aşklar platonikti Kumarbazda ve krokodilde hiç aşk da yoktu bence bir yerde okdun da bunları yazıyorsun. En çok aşk beyaz gecelerde vardı platonikti budaladaki aşkda ise melankolikti
Yorumlarına baktığında Orhan Pamukda okumuşşsun Orhan pamuk desen inanırım mesela masumiyet müzerini okumuştu orada adam hem kendine ufak hemde akrabaına olan saplantılı aşkından bahsetmişti Aama Dostoyvski pedofili ye en uzk yazar buna inan
Konu Orhan pamuk değil. Zaten kitabın adını hatta geçtiği bölümü aradım ama bulamadım. Bilmediğin şeyi savunuyorsun ama ben bizzat okudum ve çok şaşırdığım için insanlarla bu konuda istişare ettim. Psikoloji okuyan arkadaşlarımın hocalarınında bundan bahsettiğini söylediler. Aslında çoğu insan bu konuyu tartışıyormuş bile.
O kadar çok kitap okudum ki unutmam normal, okumamış olsam bile unutmam normal. Bakıyorum netten bulunca yazıcam güncel kısmına. Emin olmayıpta söylenecek birşey değil bu ayrıca. Farkedince şok olmuştum bu yüzden eminim
Ben seni suçlamıyorum haklısındır belkide. ama unutma durumun olduğu gibi karıştıma durumunda olabilir. şu an olduğu gibi, emin değilsen yazma yani.. Ben neredeyse tüm kitaplarını okudum oyle bir şeyin imasına bile denk gelmedim yoksa bu konuya mudahil olmazdım inan.
Bakıyorum hala👍 Emin olmak için direk sayfayı bulurum umarım. bir de dostoyevskinin hayatını anlatan bir kitap vardı ona da bakacağım. Ismini hatırlamıyorum ama 😑
Yok budala değildi, hem budalada baş kahramanda çok genç olduğu için genç birine aşık olması çok absürt değil gibi. Çok yorum yapamicam hepsini okumadım budalanın. Benim okuduğum kitabın konusunda oğlu ölüyordu ve onun cenazesi için okuduğu şehre gidip kaldığı evde kendiside kalıyordu. Ev sahibi kadınla ilişkileri oluyordu hem, hem de küçük kızına ilgi duyuyordu. Küçük dediğim 15 falan değil çooook daha küçük bir kız
Bir kaçında var, hissediyorsun ama açık açık öyledir diyemiyorsun. Ama son bahsettiğim kitapda açık açık düşünüyordu. Ki onu tanıyan çevreside bundan bahseder. Elbette yapıp yapmadığına kanıt yok ama ilgisi çok barizmiş
En İyi Cevaplar