Sanırım kitapların yayınevleri Panama, Venedik falan... Hem kalitesiz baskı, hem de eksik çeviri oluyor. Zaten söz konusu yayınevlerinin kitapları 4-5 liradan fazla etmez, çocuk kitabı gibi çeviriler yapıyorlar... Koskoca Monteigne’nin, Goethe’nin kitaplarına o çeviriler olmuş mu hiç? Göründüğü kadarıyla sayfalarını da eksik basmışlar.
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Cidden mi ya. Kardeşim için almıştım hiç dikkat etmedim. Bende diyorum bu kadar ince olması normal değil
Ben de zamanında aynı hatayı yapmıştım oradan biliyorum. Okunabilir kitaplar ama maliyeti azaltmak için sayfalarından azaltıyorlar, çocuk kitabı gibi çıkartıyorlar. Bence internet üzerinden ya da sahaflardan almaya çalış, fırsatları da takip edersen çok uygun fiyata kaliteli kitaplar bulunuyor.
Sağlık olsun. Her kitap okunmuyor maalesef. Çevirinin hakkını vermek gerek. O yüzden de alırken yayınevi araştır derim. Her kitap için ayrı ayrı ama. Çünkü bazı yayınevleri klasikler konusunda çok iyiyken güncel kitapları ya da son yüzyıl kitapları konusunda iyi olmayabiliyor.
En İyi Cevaplar