Hayatta en hakiki mürşit ilimdir sözü sizce kime aittir.? Ve neden.?
Hz.ali
Atatürk
Ikiside değil.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
cevaplara bakıyorumda ilkokul ve diğer okullardaki aptallıklar halen devam ediyormuş , ALLAH aşkın öyle her duvarda yazılı söze atatürkün sözü diyen akıllara yazık nasıl bu sitelere vakit ayırıyorsak birazda bilgi ve ilim için okuyun, okuyun, okuyun zaten ne varsa atatürk yapmıştır değilmi hatta bir olay vardır. buna benzer kutuluş savaşı sırasında arap krallığına atatürk eğer peygamberimizin kabrinin bir taşına zara verirseniz ordularımla aşağı inerim sözü gibi yalan , yalan , yalan. olduğu gibi yukarıdaki sözde yalandır bu kadar basiiiiit
Kimin olduğunu zaten bilmeyen yoktur.Mürşitin anlamı ise hatırladğıma göre doğru yol, doğru yolu gösteren anlamında idi ve de bu doğru yolu bulabilmek için de insanın aklını kullanması gerekir ve gerçek dışı şeylerin ub doğru yolda bilime sokulmaması gerekir.İnsan aklı ile sorgulamalı ve doğruyu bulmalıdır; bu nedenle de Mustafa Kemal; en doğru yol gösterenin bilim olduğunu söylemiştir.
Cahillere göre bu sorunun cevabı atatürk'tür.
İlim sahiplerine göre ise tabii ki Hz. Ali'dir. Hz. Ali ilmin kapısıdır da denir.
Buradaki ilimden kastedilen fizik kimya biyoloji değil hakikat ilmidir. Varoluşun ve yaratılmışlığın hakikatine ait ilim.
Merah eden devamını araştırsın.
atatürkün sözü. neden yok o söylemiş çünkü.
Onun söylediğine dair tek bir kanıt dahi yok sizinde uydurmakta üstünüze yok
Cevap
12Cevap
M. Kemal Atatürk söyledi diye biliyorum ama kesin bi şaşırtmaca falan var galiba.
ben google amcadan araştırdım da sordum. şüphe duyacağına sende araştır güzel kardeşim.bu önemli sözler şüphe kaldırmaz. galiba ile yaşanmaz.
Atatürk yazıyordu en son gördüğümde. Ben onların yalancısıyım, sorumluluk kabul etmem.
ulu önder Atatürk, hatta ilkokulların duvarında yazılıydı
Dediğiniz doğru ilkokulların duvarında asılıydı ama bu sözü söyleyen kişiyi tekrar araştırmanızı tavsiye ederim
Tek kaynağınız ilkokul kitapları zaten başka bir şey bilmiyorsunuz
Ben 18 yaşındayım bakıyorum da benden daha büyük olanlar bile, bu gerçeklerin farkında değil, evet bu söz ilmin kapısı HZ. ALİ'ye aiitir. Şimdi sadece bu sözler üzerinden yorum yapmıyorum, siz tarihi de yanlış öğrenmişsiniz, size tavsiyem tarihinizi düzgün bir şekilde hakiki kaynaklardan tekrar okuyun, itirazı olan da varsa eğer gelsinler konuşalım, kitaplar ve belgeler var açıkça gösterebiliriz.
şaşırtmaca sorusu mu bu acaba? hepimz atatürk diye biliyoruz ama acaba hz alinin sözünü aktarmış olabilir mi? bunu mu göstermek istedin bize?
Mustafa Kemal'in diye bilinir.Hayatta en hakiki mürşid ilimdir yazar altında M.Kemal Atatürk yazar ama o sözün gerçek sahibi H.z Ali (R.A)'dır.
atatürk söyledi ama neden cevabını bildiğin sorular soruyorsun ?
hz ali zamanında ilim mi vardı cölün ortalık yerinde
Tabiki hz Ali'nin sözüdür
Adalet mülkün temelidir sözünün hz ömer e ait olduğu gibi ve köylü milletin efendisidir sözünün kanuni Sultan Süleyman a ait olduğu gibi
Vesselam
Mustafa Kemal Atatürk ün sözüdür.
Üstad rahmetli kadir misir oğlu yalan soylemez
Atatürk en ilimli insandı
Okadar ilimliydiki haşa ve kella gokten indigi sanilan Muhammedin doğmalariyla sözü ona aittir + okadar ilimliydi ki bin yillik arsivleri bulgarlara tonu 30 kurusa satan adamdi sonra bulgarlar o arsivlerle dunyann en buyuk tarihi arsivini yapti senin doğru düzgun gercek kaynaklı arşıvin yok tarih hakkinda.
Atatürk, bizim okulda büstün üstünde yazıyor
Hz. Ali'ninmiş.
Atatürk...
atatürk
Hz Ali cahil
Atatürk
atatürk
Atatürk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar