Bir kitabın içi elbette pek çok zenginlikle dolup taşarken dışındaki kapak o zenginliğin perdesi niteliğindedir.

Peki sizin için kitap kapağı önemli midir?
Ve kapakta hangi renk sizi kendine çeker?

Dışında gerçek insan resmi varsa kitap direk dizi ya da film için yazılmıştır. Ya da dizi ya da filmi çıkıp ünlü olmuştur. Genel algıya hitap eder. Genel algıya hitap ediyorsa 80-120 arası bir IQ ya hitap ediyor demektir. Hikaye bakımından sürükleyici ve hafif. Edebi bakımdan tırt demektir. Derinlikli karakterler, psikolojik analizler bir satır bile içermez demektir.
Aynı formülü uygulamaya devam edelim. Üzerinde Best Seller yazan kitaplar. Yine herkes anlamış, herkes beğenmiş. Derinlikten uzak, sığlık Tanrı Dağının tepelerinde demek.
Cancanlı fotoğraf kağıdı gibi dış kapağı olan kitaplara da aynı formülü uygulayabiliriz. Derinlik yok. Sığlık almış başını gitmiş.
Ama sade ve minimalist çizgiler var ise. O kitabı elime alıp en azından arkasını okurum.
Evet ben dış güzelliğe önem veren dingilin biriyim maalesef. 💀
Açık olmam gerekirse kapakla hiç ilgilenmiyorum. Arka kapaktaki yazıya bakıyorum direkt.
Kesinlikle kapağın dikkat çekici olması, kitaba bakmaya teşvik eder. Dikkat çeken renklerle kitapta ki görselin iyi olması etkiler. En sevdiğim renk pembe, lila gibi tonlar olduğu için bu renkleri görünce bakıyorum. Kırmızı, siyah gibi renkler de dikkatimi çeker.
Yazar ve içerik daha önemli benim için. Tabi bakarken kapağını görüp beğendiğim kitaplar oluyor lakin almam için yazar ve içerik devreye giriyor yine. 😊 Koyu renk kitapları severim bir de can yayınlarının bazı kapakları hoşuma gidiyor. Mesela;
Okudum bunu:)
Can Yayınlarının çoğu kitap tasarımı basit ama güzel.
Hüzünlü o. derken konusu geelev falan mı
Cevap
10Cevap
Bence de haklisin kitapin üzerinde daha gözel cizimnolursa daha cok dikkat cekici olur) ama kitapin icerigi de en önemli sey!
İçerik her zaman önemlidir.
Kitap kapağını benim için etkileyici kılan şey içindeki sayfaları dış etmenlere karşı koruyor olması. Bunun dışında kitap kapağının insanı etkilemesinin yanlış olduğu kanaatindeyim zira tasarımcının yükünü yazar çekmemeli :)
Kitabın içeriğiyle alakalı olmalı. Eğer bildiğiniz bir yazar veya bir tavsiye değilse kapak kitapta gördüğünüz değerlendirmeye başladığınız ilk noktadır.
Genellikle sade kapakları, tercih ediyorum. Türkiye iş bankası yayınlarının kapak tasarımı en sevdiğim.🙃
Ben farklilik ararim... dikkat cekici renlkler alisilmisin disinda bir tasarim beni ve pek tabi herkesi cezbeder
Yazarı ve kitabın içeriği genelde arka kapağı okurum. Yeni allı pullu yayınlardan ziyade eski basımlar daha çok ilgimi çekiyor
Kitap kapağı önemlidir. İmalı, bir şey anlatan kapaklar çok daha dikkat çekici oluyor bence. Bence biraz gizemli olmalı kitap kapakları.🙂
İçeriğini iyi yansıtması ben kitabı okumadan önce arkasını okurum kapağa bakarım ve uyum varsa işte ne güzel
Kitap hakkında fikir verir. Belki içerisindeki karakterlerin nasıl göründüğü hakkında da.
Önemli olan dışı değil kitabın dilinin Nasıl olduğu , akıcı olmasıdır kapağı benim için teferruattır
Ben kapağa pek takılmıyorum. Arkasını okur ve biraz da içini inceledikten sonra alırım.
Kitabın ana temasını yansıtan renkler ve görsel ş er killere önem verilmeli ve kuşe kağıt kullanılmalı
Gözüme hitap eden tasarımlar hoşuma gider tabii ama kitapları kapaklarına göre seçmiyorum, içeriğini incelerim önceden araştırmadıysam.
Mesela kapaklı olması daha iyi oluyor ben kitabı buruşturmayı sevmediğim için
Sade ama şık olmalı rengi de canlı olmalı ve kitap kapağının malı ucuz ince olmamalı ilgi çekici olmalı
1984'ün kapağı öyle değil 😡
Kapakta cinsellik veya karanlık değil manzara veya aydınlık önemli benim için.
Sade olması. 1. Gibi. Kitabın ismi de büyük ölçüde önemli.
Kırmızı veya yeşil renk kitaplar ama her kitabı okurum o ayrı mesele
tamamen yorumlara bakarım
Kapağın kalın olması ben etkilyor
Başlığı ve içerikle alakalı layout!
İlk bakışta kapak görseli dikkat çekmeli
Olmaz valla
Ne kadar sade ise o kadar dikkatimi çeker.
Hiç önemli değil
Rengi
Kaoak onemlimi
Renk
Ciltli olsun yeter
Üzerindeki görseli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar