Saz çalan kişiye ne denir?

Saz çalan kişiye ne denir?

Her müzik aletini çalan kişilere farklı isimler veriliyor. Türk kültüründe sazın yeri oldukça önemli. Tarih boyunca çeşitli şarkılara saz ile eşlik edilmiştir. Saz, bu kadar kültürümüzdeyken onu çalan kişiye de bir isim verilmesi gerekiyordu. Saz çalan kişiye ne denir sorusu zaman zaman herkesin aklına takılıyor. Özellikle bilgi yarışmalarında sık sık karşımıza çıkabiliyor.
Saz çalanlara ne denir sorusu için bir araştırma yaptım. Bazı kişiler aşık, sazcı demiş ama saz çalan kişi sazende olarak adlandırılıyor. TDK sözlüğüne göre de sazende kelimesinin anlamı saz çalan kişi demek.
Bu yüzden saz çalana ne denir sorusuna sazende cevabını verebiliriz.

Sazende denir.
sazende
Sazende denir bildigim.
sazende denir
Cevap
28Cevap
yani bilmiyorum ama ozan ozane olabilir
ben olsam sazör sazöre derdim ama
saz çalan erkeğe aşık denildiğine göre kadına da AŞK denir.(aslında en iyi cevabı seçmemiş olsan...)
Gitar calana gitarist piyano calana piyanist deniyosaa buna da sazist denmeli diye dusunmekteyim saygilar.
Erkeğe sazör bayana sazöz denir.Masör ve masöz de aynı şekildedir.:)
bende sazcıyım. düğünlerde çalıyorsa çalgıcı derler kız erkek falan fark etmez :D
çok güzel şeyler denir:))))))))9 genelde kızlarbeceremez
pek emin olmayın derim... :)
genelleme yapıyorumistisnalarkayideyi bozmuyo :9 yetenek hep erkeklerdekızlar genelde izleyici
Müzisyen denir tabiki bunu bilemeyecek kadar cahil olamazsın 😱
sazende deniliyordu her halde
Sazcı bacı, sazcı birader
Sazirist diye biliyorum ben :D :D :D
CAN denir...
saz çalan kadın denir..
Saz çalan kadın denir.
Senin olmayan beynine ben...
Bende senin sazınin deliğine...
Ahahhah neyse.. cahil
Insanlari tanımadan hakaret etmen senin cahil olduğunu gösterir Türk kızı :)
Yalnız bunu söylerken yaptığınız 'TÜRK Kızı' vurgusu da fazla itici.. bence cidden 18 yaşınızı doldurduktan sonra kayıt olun..
Tek yönlü olmayın lütfen sizde milletinize yakışır bir kız olduktan sonra bana hakaret edin ki milletinizi de kendinizle beraber küçük düşürmeyin.
Sen hangi millettensin ? Eminim kimse bilmiyordur çok gizlidir...
Ben Türk'üm arkadaşım. Soğuk tavırlarinizdan vazgeçin lütfen. Ayrıca bunda gizlenecek hiçbir şey yok arkadaş baştan beri benim beyinsiz cahil 18 yaş altı olduğumu iddia ettiği için ona Türklere yakışır bir şekilde bundan vazgeçmesini söyledim. Biz hoşgörülü bir milletiz adımıza leke sürülmemeli bir kaç kendini bilmez tarafından. Başka sorunuz var mıydı ?
O zaman başka millettenmiş gibi cevap yazma yazdıklarından öyle anlaşılıyor. Hadi ilk o başlattı sen niye devam etmesini sağladın. Güzellikle ben fikrimi söyledim böyle demene gerek yoktu gibisinden desen eminim özür bile dilerdi. Önemli olan karşı tarafın ne kadar kaba dil kullandığı değil senin buna karşın vereceğin tepki önemlidir. Söylediklerinle yaptıkların uyuşmuyor ya da gerçekten söylediklerinde samimiysen hemen parlama karşındakini kibarca uyarmasını bil.
Aynı şeyleri ona da söyleyin burada kız diye onu savunmayin hemen ilk önce bana beyinsiz diyen oydu çabuk parlayan bir insanım bana bu seviyesizlikle hakaret edilmesini karşılıksız bırakamazdim ayrıca Türk değilmiş gibi yazmışsın demişsin bakış açısına göre değişir ben bir Türk olarak onun Türk' lüğe yakışır olmasını eleştirdim bunun kötü bir tarafı yok.
Elbette bayan olmasından dolayı onu savunmuyorum. İlk o başlattı sen devam etmesini engelleyebilirdin diyorum. Sonuçta o bir şey dememiş olsa zaten böyle bir konuşma yaşanmayacaktı. Önemli olan 1. kişinin yaptığı hoşnutsuzluğa 2. kişinin vereceği tepki konuşmayı şekillendirir. Suçlama maksatlı yazmıyorum. Milletinize yerine milletimize dediğin için milletinizi de kendinizle beraber küçük düşürmeyin derken de milletiniz dediğin için hangi millettensin dedim. Senin olan millete milletim dersin.
en iyi cevap buydu sanırım sağol :) aysinaaa
Sen onun ikinci esprisini okumadın galiba :D
Tamam güzel kardeşim ben beyinsizim 18 yaş altiyim gerizekaliyim sonra onun 2. Espirisi oluyor tamam sen en haklısın o lanet kızda öyle birde taraf tutmuyorum diyor defol git kafamı bozma benim şimdiye kadar anlayış gösterdim sakin olmaya çalıştım laftan anlamiyorsunuz şunu oku ondan sonra engelliycem zaten seni sapık herif kızdan yüz bulmak için demediği şey kalmadı.
Hıhı haklısın tabi...
alevi denir :>)
Çaz çalan hanımefendi
*saz
Güler Duman denir...
Yeter artık kafamız şişti çalma denir :p
Sazbüratör kapağı
Sazanist !
Sazcı kadın denir
Sazör
Bayan Ormancı
sazcııııı :)))
Sazcı başı derim ben
Sazcı başı mı ? Nejat ECZACIBAŞI neyin oluyor amcan mı ?
SazAM denir :)
kolpa de bence =)
sazcı
aşıke
sazan denir
Zalım kiz
Sazcı :)
Sazende denir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?