"Dünya; düşünenler için komedi, hissedenler için trajedidir." -Horace Walpole
Bu söz bana çok ama çok manalı geldi, peki bu sözden siz ne anlıyorsunuz?
Bu söz bana çok ama çok manalı geldi, peki bu sözden siz ne anlıyorsunuz?
😂bıktım artık, biriside
"Dünyaya dar açıdan bakarsan trajedi, geniş açıyla bakarsan komedidir.." diyodu..
Bence dünya komedi değil..
ya da espiri anlayışım buna elvermiyor...
Dünya sadece kasvetli bir yer...
Evet insanlar aptalca şeyler için çabalıyor, her seferinde aynı yanlışa kanıyor veya akıntıya karşı kürek çekip hep aynı yerde kalıyor...(bu kimisine komik gelir)
Ama ben oldum olası düşene gülemedim,
herkes düşene güldü, kavga edenlere güldüler boynuzlanılanlara güldüler veya komik kaza videoları izleyip durdular...
Ama bana hiç bir şey komik gelmiyor..
Neden bilmiyorum..
İnsanlığı ve bir insan ömrünü düşününce hiç gülesim gelmiyor, tam zıttı bunalımlara giriyorum..
Benim için düşünmek gerçekliği hissetmektir...
Bazı insanlar düşünce ile hissiyatı ayırırlar..
Oysa ön frontal lobu olmayan yani düşünemeyen hiç bir hayavanın hissiyatı yoktur...
Onlar üzülmezler...
Sadece içindeki arzulara ulaşmak için ne gerekiyorsa onu yapmaya çabalalarlar..
Karnı açsa karnını doyurmak ister veya çiftleşme arzusu varsa onu gidermeye çalışır, kaybettiğine üzülmez, gerçekliği kavrayamaz ve düşünemez tam anlamıyla içgüdüleri ona yön verir...
İnsan düşünebildiği için gerçekde neler olduğunu hissedebilir..
Ve gerçekler acıdır...
Fazla duygusal olanlar
hayatı uçlarda yaşar , gibi bir şey
Cevap
8Cevap
Dünya anlamsızdır, kotuluk ve adaletsizlikle doludur bunu gorebilenlerden düşünüp geçen aynı zamanda gülüp geçer ama hassas, duygusal olanı ise yıpratır, üzer, isyan ettirir
Saçma Dünya trajedidir , çünki Amacını sapıtmış insanları görmek trajedidir. komiklik değildir. Düşünün insanın Trajedi görmesi lazım bence bunu yazan dıyen ınsan KAfası güzel yazmış yazamamış
Düşünen mantıkla hareket eden insanlara eğlenceli, komik ama duyguyla hareket edenlere hüzünlü bir yaşam biçimi olacağını anlatmak istemiş...
Yanlış
Dünya düşünenler için dram düşünmeyenler için komedi hissedenler için romantik komedi
Doğru söze ne denir adam haklı 👏
Yaz da bu konu hakkında biraz düşünelim
Ne anlamıyorum ki?
etmiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar