Cevabın nedir?
Okumak başlı başına yeterli değildir. Kültürlü olmak için önemli bir basamaktır ama yeterli değil.
Öte yandan okudukları da önemli. Ayrıca bilinçli bir okuyucu değilse okumasa da olur yani.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Okumak yetmez. Okuduğunuda hayatına yaymak gerekir.
Ve tabi ne okuduğuna da bakmak gerek.20 Yorumla
Kesinlikle ama çok gezenin çok okuyandan daha çok bildiği de bir gerçek 😊
21 Yorumla
+1 yılokuduğu alanda yapar
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
149
Cevap
148Cevap
+1 yılOkuduğu kitabın özelliğine göre değişir..
Cinsel içerikli de okuyabilir, daha 2 günlük adamların yazdığı kitabı da okuyabilir, popiler kültürün dayattığı saçma sapan kitabı da okuyabilir ama bu onu çöplük yapar KÜLTÜRLÜ YAPMAZ!
Bazen bir kitap okur, o kitabın her cümlesine kitaplar yazdırılır..(Kuran-ı Kerim gibi, Risale-i Nur gibi)
Az sözde çok mana içeren cümlelere "belagat" denir.. Belagatı yüksek olan kitapları okuyabilen ve anlayabilen, hatta hayatına yansıtabilen kültürün ta kendisidir..
#Vesselam20 Yorumla
+1 yılOlumsuz görüş bildirenlere bakma sen. Bir masal kitabı dahi okusan faydasını görürsün.
Bir elma yersin misal, o elmayı yedikten sonra sadece damağındaki tadı hissedersin. Oysa o elma vücudunda kan olur, sinir olur, et olur, deri olur, saç olur, tırnak olur, hücre olur..
Kitap okumak da böyledir işte.
Okuduğunda aklında hiçbir şey kalmadığını düşünsen de o kitap zihnini zenginleştirir, okudukça bilgin artar, kelime dağarcın zenginleşir, yazı ve konuşma üslubun güzelleşir.
Farkına varamazsın belki ama sayamayacağım kadar çok faydası olur sana.
Elinden geldiğince çok okumanı tavsiye ederim.20 Yorumla
+1 yılKitap okumak her seyin baslangıcıdır. Tabi oyle her kitap da okunmaz kaliteli yazarlardan çıkmış kaliteli kitaplar okunmalı. Kitabın kültürü geliştirmesinde bir destek, bir adım, bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Fikirlerin aydınlanmasında, geçmişteki şeyleri görmede en önemli araç bence kitap.
20 YorumlaKültür olayı çok kitap okumaktan ziyade belli bir yıl ve bilgi birikiminin sonucunda kuşaklara bilgi, tecrübe ve deneyimlerini gerek sözlü gerekse yazılı olarak aktarmayla kıstas alınabilecek bir durum.
Çok kitap okuyan kişi çok bilgi sahibi olabilir ama bunu hayatına ne kadar entegre edebildiği de çok önemli. Genelde bizim toplumumu sosyo kültürel bir aktivite şekilde yüzeysel olup geçeriz. Geride sadece kitabın adı kalır içindekini zamanla unuturuz.10 Yorumla
+1 yılboş mu okuyor yoksa hayatına birşey katıyor mu?
okumakta yetmez, bu kıstas önemli..40 Yorumlatam olarak değil.. öncelikle okuduğu kitap türüne göre bunu değerlendirebiliriz diye düşünüyorum.. mesela birinin okuduğu kitaplar klasiklerken diğerinin okuduğu kitaplar çizgi dizi conan olabilir.. yani kitap okumakla bunu değerlendirmek zor..
asıl insanın sosyal olduğu yerlerdeki davranış biçimleri onun kültür seviyesini gösterir.10 Yorumlaİnternette takılırken facebookta instagramda yazılan paylaşılan şeyleri okumak ile mesela uzayda zaman yanımsamasıyla ilgili bir araştırmayı okuyan biri arasında ne kadar kültürlenme farkı olur
Yani demek istiyorum mesele kitap değil ne okuduğuna bağlı10 Yorumla
+1 yılOkuduğu kitaplar araştırma kitapları ise bilim üzerine lise Elbette o kitabın o insana faydası olacaktır
Eğer okuduğu kitap Roman gibi kitaplar ise sadece okuma yeteneği gelişir ve kelime dağarcığı çok Akıcı konuşmasını bilen Fakat ne konuşacağını bilmeyen bir insan olur10 Yorumla
+1 yılHmmmm bence kültürlü kültürsüz diye insanları ayırmak ego kokuyor. Her kesimden insanın dünya ile ilgili belirli bir gözlemi bilgisi var zaten zor bir şey değil bu. Kültürlüyüm bilirkişiyim egosu için, üstün olmak için kitap yazan ve okuyan pek çok kişi var. Kitap farklı dünyalarda kaybolmak, düşündürmek veya merakını gidermek için var. Kültür için değil
00 YorumlaKitap okuması değil, kitaplardan edindiği bilgileri sorgulaması ve merak etmesi kültürlü yapar.
30 Yorumla
+1 yılYapar bence ama okuyupta kültürsüz çok. Göstermelik okuyanlar belli ediyor kendisini kültürsüz oluyorlar yani anlayarak okumali insan hem böylece daha iyi anlar ve kültürlü olur.
27 Yorumla- +1 yıl
Sağol
- +1 yıl
Niye sordunuz
- +1 yıl
Bana ne mi
+1 yılOkudugun kitaba, kitabın düşünce dünyana katkısına vs bağlıdır. Her kitap okuyan kültürlü değildir. Birde şu var popüler kitapları okuyup da ben çok kültürlü biri oldum diyemezsin.
10 YorumlaSürekli aşk kitabı okuması bana göre yapmaz ama genel kültür içeren romanlar elbette kültürlü yapacaktır yani romantizmin bir işe yarayacağını düşünmüyorum
10 Yorumla
+1 yılKonusmasi ve diksiyonu duzelir
Illa ki biseyler ogrenir ama okumak ile beraber gezmek te kültürunu gelistirir
Insanin kulturlu olmasi bir nebze kendini yetistirme ile alakali bence10 Yorumla
+1 yılTam olarak olmasada bir nebze payı olduğuda açık. Bir yazar ortalama normal bir insandan 3-4 kat daha fazla kelime ile konuşabilir ( gerçek bir yazar ) buda bize yeni şeyler öğrenmek için bir + sağlar. Tabiki okuduğunu araştırmayı seven insanlar için geçerli bu okumak için okuyan çok insan olduğuda gerçek
00 Yorumla
+1 yılBir insanın kitap okuyor olması ona tarihini, dünya tarihini, edebiyatı, ekonomiyi, sosyolojiyi, psikolojiyi, sanatı, bilimi, felsefeyi öğretebilir. Merakı artar ve daha çok öğrenir. Kitap kültürün anasıdır.
20 YorumlaKurgusal yazıları okuyarak kültür kazanmak boşa kürek çekmek benim gözümde birisi o kitabı okumuşsa ve sen de okumuşsan sadece ortak özellik oluyor bu. Sonra deniyor bu kitapları okumuş bu adam kültürlü. Bu tam bir saçmalık. Hayatın içinden bilgiler içeren makaleler okumak içine yorum katabileceğin, düşünmeyi geliştiren içerikleri okumak çok daha faydalı benim görüşüm bu yönde.
00 Yorumla
+1 yılKitaplardan ders çıkartıyorsa neden olmasın? Özellikle tarih, psikoloji üzerine okuyorsa ister istemez kültürlenir. En azından okuduğu kitabın içeriğindeki herhangi bir konu gündeme gelse edecek iki çift lafı olur
10 YorumlaBir insanın kitap okuyor olması o insanı kültürlü yapar ve hayata karşı bakış açısını genişletir ve değiştirir.
10 Yorumla
+1 yılMüzik eşliğinde veya tvyle kitap olursam pek bişey anlamıyorum sessiz nezih ışıklı ortam olması gerekiyor. kültürlü yapar yani.
10 Yorumla
+1 yıl'Sadece' kitap okuyarak kültürlü olamaz. Fakat okuduğu kitaba bağlı olarak, kitap okumak kültürlü olmasında bir etkendir.
10 Yorumla
+1 yılBilgili yapar ve katkı sağlar. Kültür geniş bir kavramdır. Kültürlü olmak öğrenmek demektir bence. Buna kitapta dahil dilde dahil bilgide dahil
10 Yorumla
+1 yılHayır... Okuduğu o kitabı anlayıp kendine bir şey katıyormu o önemli.. Çok insan kitap okur ama okduğu kitaptan bir cümle istesen bir çoğu cevap bile veremz yaniş boş okur... Dolu okuyanda zaten kendini belli eder...
00 YorumlaAsla yapmaz buda bir nevi önyargıdır her insan kitap okuyabılır okumak için zaman geçirmek için bide kendıne bir şeyler katması ve kendını geliştirmesi için bu işi ne kadar hevesli ve özenli yaparsan işte o zaman kültür seviyen artar
00 YorumlaKitabin konusuna gore degisir. Eger kisisel gelisim kitaplari okuyor ve karakterine de yansiyorsa bu durum kültürlü yapar. Yoksa tv izler gibi okunan kitaplarin pek bir anlami ve katkisi olacagini dusunmuyorum
10 YorumlaSadece okumak ile olmuyor. Okuduğu kitap ve içerisinden edindiği bilgiler önemli.
10 Yorumla
+1 yılKitap yetmez bunun yanında güzel, tecrübe ister. Deneyim ister. Hayattan bazı dersler çıkarmalı. Sadece kitap olmaz. Sadece tek 1 kaynaktan herşey öğrenilmez.
10 Yorumla
+1 yılOkuduğu kitap hayatına biseyler katiyosa yapar. Ha yok göstermelik okuyosa hiç bişey katmaz.
10 YorumlaKültür kitap okumaktan ibaret değildir. Kültür gezip görerek, şahit olarak, geçmiş tarihi araştırarak, gündemi takip ederek, bilmediklerinizi merak edip bilenin ağzından öğrenerekte geliştirilir.
10 YorumlaYapmaz. O kitapla iç içe olmak gerek. Okumak yetmiyor.
10 Yorumla
+1 yılkültürlü yapar
iyi bir insan yapmaz
bilgili yapar
görüşlerini haklı yapmaz10 YorumlaKitap olarak kısıtlanmamalı. Makaleler köşe yazıları düşünce yazıları vs. Bunlar kafanızda anlam kazanıyorsa verimli bir okuma gerçekleştirmişsinizdir. Bu da sizi daha iyi hale getirecektir. Kültürlü sıfatını kazanmak için içi boş okumalar yapmayın sadece
00 Yorumla
+1 yılOkumuş aptal çok gördüm, bence yapmıyor. Kültür sadece bilgiden oluşan birşey değil çünkü, içinde edep ve adapta vardır. Ve bunları okuduğunuz kitaplar size katmaz.
00 Yorumla
+1 yılBir insanın namaz kılması onu dindar ve müslüman yapmadığı gibi bir insanın kitap okumasıda onu kültürlü yapmaz boyle cevabını bildiğiniz sormak için sordugunuz yrrk soruları sormayın ya
00 Yorumla
+1 yılokumakla kültürlü olmuyor insan
kaç kişi okuduğunu anlıyor ki
sırf okumak için okuyan ya da ben kitap okuyorum etiketi ile yaşamak için kitap okuyan zımbırtılar bile var00 Yorumla
+1 yılKitap okumadan kültürlü olunmaz ama sadece kitap okumak kültürlü olmaya yetmez. Kültürü bir bina, kitap okumayı da o binanı çatısı gibi düşünebilirsiniz.
00 YorumlaBu kişisine göre değişir. Okuduğunu almak ve anlamak önemli. çok kitap okuyan ve kendini geliştiren çok kulturlu insanlarda var okuyup okuyup kendine bisey katmayan insanlarda var. Hatta geçin kültürü saygı kavramını bilmiyorlar
00 YorumlaKültür & Sanat konusunda 345 cevap paylaştı. Kitap hayatına biseyler yansitiyorsa kültürlüdur. Ayrıca bir da kültür sanat kisminda kültürlü geçinen bir fenomen vardı o da bana kitap okumakla kültürlü olunmayacagini kanıtladı
00 Yorumla
+1 yılHer türlü kitap insana bir şey katabilir, kitap okuyan insana kültürlü demek doğru değildir göreceli olabilir ama okumanın kültürü arttıracağı doğrudur.
00 YorumlaKültürün okumaktan ziyade dinlemek ile daha gelişeceğini düşünüyorum
10 YorumlaOkuyup hafızasında birşeyler kalıyorsa evet yapar şayet okuduktan sonra birşey kalmıyorsa yapmaz
10 Yorumla
+1 yılHayır fiçipi okuyan bir insana veya grinin elli tonu okuyan bir insana kültürlü diyebilir misin allah çarpar
10 Yorumla
+1 yılTabiki ama okudugunu da yasaman gerek. Yani onun sayfadan cikip yasam bulmasi gerek aksi halde ise yaramaz
10 Yorumla
+1 yılTarihi, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün manevi değerlerdir kültür..
Tek başına kitap yeterli değildir..00 Yorumla
+1 yılKitap okumak herkesi kulturlu yapmaz isteyen herkes okur ama mesele o bilgileri bir yerlere kaziyabilmesi icten gelen bir sey
00 Yorumlaben okuyorum ufkumu geliştiriyor yeni şeyler öğreniyor rahatlıyorum
bir kültür ya da toplumda bir itibar kazandıracağını düşünmüyorum gerek te yok00 Yorumla
+1 yılNe okuduğuna ( roman? bilim? ) / okuduğunu anlayıp anlamadığına/ okuduğu konuya ilgisinin olup, olmadığına ve ne sürede okuduğuna bağlıdır kısaca.
00 Yorumla
+1 yılher kitap okuyan kültürlü olur diyemeyiz ama öğrendği bilgileri hayata aktarıp yaşıyosa kendini geliştiriyosa kültürlüdür
00 Yorumla
+1 yılYapmaz. Küçük bir kitaplığım var okuyorum ilmi olarakda roman olarakda ama kafa kendinde olmayınca okuduğundan anlamıyorsun.
00 YorumlaYapar ama sadece kitap okuyarak değil gezerek görerekte insanı hem kültürlü yapar hem de o kişi kendisini geliştirmiş olur.
00 YorumlaNe okuduğna nasıl okuduğna okuduğunu anlayıp gündelik haytta yansta biliyomu böyleyse bence kültürlü yapar, ama değilse sadece okunuş olur
00 Yorumla
+1 yılBence çok okumak kültürlü yapmaz. Çok okuyup içinde sindirmek ve bunlar üzerinde düşünmek kültürlü yapar.
00 Yorumla
+1 yılOkuduğu kitaptan ders çıkarıp yaşamında uygulayamıyorsa bir kütüphane dolusu kitap bitirsin kültürlü olamaaaz.
00 YorumlaValla ne kadar kitap okuduysam ne kadar az bilgi sahibi oldugimu anladim okudukca ne kadar az bildigimi anladim
00 YorumlaOkunan kitabın konusu da önemli ama bundan zarar alamaz diksiyonu, davranışı ve görüşü gibi birçok şey değişir.
00 YorumlaSadece kitap okumak yetmez
Gezmek , görmekte gerekir.
Ama şu var kitap okumak bşr yere gitmeden o yeri görmüş kadar olmak demek.00 Yorumla
+1 yılSadece okuyorsa kültürlü yapmaz. Kültür sadece okumak değil aynı zamanda o şeyi yaşayabilmek farkına varabilmek anlayabilmektir.
00 YorumlaSalt okuyor olmak yemek. Okuduğunu anlamak ve okuduklarından öğrendiklerini de hayatı içinde tatbik ediyor olması lazım ki kültürlü olabilsin.
00 YorumlaEşeğe altın semer de vursan, eşek eşektir düşüncesindeyim. Kimi insanlar ne yaparsa yapsın cahil olmaya mahkumdur.
00 Yorumla
+1 yılBu memlekette en kültürlü insanlar köylülerdir. Şehirdeki herkes Arvrupa kültüründen ama köydekiler hâlâ Türk kültürünü yaşatmakta
00 Yorumla- Devamını Gör (237)
Devamını Gör(282)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt