Beni geliştireceğini düşündüğüm aktivitelerde bulunmak faydalı kitaplar okumak filmler izlemek vs vs.. hemen her konuda bilinçlenmek istiyorum.
Tavsiyeleriniz neler?
Tavsiyeleriniz neler?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer "dert çok hemdert yok"
üye isminin bende çağrıştırdığı küçük bir alıntı; haklısın, dert çok, dert ortağı yok.
soruna geçeyim. bu tip soruları sevemiyorum, çünkü cevaplarken "hey merhaba, bu işin üstadı benim." diyormuş gibi hissediyorum. gene de dilim döndüğünce kendi perspektifimden sorunu cevaplandırmaya çalışayım.
her şeyi bilemezsin.
bilgi, evrenin varoluşunun ilk kırıntısından son kırıntısına, dünyanın en yüksek tepesinden en derin çukuruna kadar... zamanın, mekanın, insanın sınırlarında ve hatta tüm bunların ötesinde; fiziğin sınırlarından, metafiziğe kadar her şeyi kapsar.
"bilgi" ve bilgi kelimesi ile kıyaslandığında "bilmek" eylemi çok sığ ve çaresiz kalmaktadır. o yüzden mantaliteni değiştirmek ile başlamalısın.
bence neleri sevdiğini ve neleri sevebileceğini düşün. gördüğüm en dolu insanlar, bir konu hakkında bilgileri olmadığında bunu açık yüreklilik ile dile getirip "bilgim yok, ama söylediğin takdirde elimden geldiğince düşüncelerimi dile getirmeye çalışırım." diyebilen insanlardı. bir çoğu, onların bilgisinin olmadığı konularda dahi ilgili davranmayı ve doğru sorular sorabilmeyi bilen insanlardı.
filmleri sevmiyorum. bir kaç kült film haricinde film izlemedim. sırf genel kültür olsun diye ilgimi çekmeyen bir alanda saatlerce kendimi odaklamaya çalışmam. bu ezberlemektir. bilgi sende bir ışık yakmalı, seni heyecanlandırmalı. seni heyecanlandırmayan bir konuda bilmeye çalışmayı boş bir eylem olarak görebilirsin. zira kimse için değil, bilmek eyleminden haz duyduğun için öğrenmeye çalışıyorsun.
buna karşılık, ben yeni bir klasik beste dinlediğimde ya da sevdiğim bir bestenin farklı bir insan tarafından yorumlandığını duyduğumda heyecandan yerimde duramıyorum. dinliyorum, eşlik ediyorum; sevmediğim yerlerinde mutsuz oluyorum, çevremdekiler ile hislerimi paylaşıyorum.
uzattım. toparlıyorum:
bence adım adım, kendini iyi ve mutlu hissettiğin alanları belirle ve eskiden yüzeysel olarak yaklaştığın hayata dair tüm ayrıntıları detaylandırmaya çalış. yaşadığın dünyaya karşı duyarlı ol ve yaşamaktan zevk almaya bak. bir sokağa girdiğinde sokağı süsleyen heykellere, o heykelin neyi anlattığına ya da o heykeli yapan kişiye dair merak duy. bir kitabı okuduğunda, kitapta adı geçen şehri merak et, o şehrin içerisinde bulunduğu ülkeyi ya da ülkenin en azından yakın tarihini oku... kısaca gördüğün her şeye karşı duyarlı ve hassas olmaya çalış. fakat tüm bunlara karşı bir heyecan duymuyorsan da yapma... en kötü şeydir yapıyor olmak için yapmaya çalışmak. fotoğraf çek, resim çiz, oku, gez, dans et, şarkı söyle, çığlık at, paraşütle atla, en derine dal, en yükseğe tırman; kendine has bir dünya görüşün ve yaşama tarzın olsun. bence hayatının dokunduğu her anı anlamak ve anlamlandırmaktır kültürlü olmak. yoksa ne için ya da kim için kültürlü olacağım ki?
En beğendiğim cevaptı gerçekten bunları yazan parmaklarınıza sağlık. Çok teşekkür ederim.
babalık bence önce kişisel gelişim kitaplarından başla, bu kendini tanımanı ve ruhsal gelişimini hızlandırır ayrıca, okumanın yanı sıra seyehat etmeye bak derim yurt içi yurt dışı, kitap okumak şart tabi özellikle rus alman ingiliz edebiyatı ve klasikler, aynısı filmler içinde geçerli, bir artı nı alırım :)
Babalık? 😅 Önerdiğin kitaplar var mı?
Tiyatro sinemaya opera muze ziyaretlerine gidebilirsin. Çok gezen mi çok okuyan mı sorusu var ya facebook vs gibi sitelerde gezi grupları var entelektuel bir grupla turlara katılabilirsin. Gezerek de ufku genişliyor insanın. İlgi alanın olduğu dergilere abone olabilirsin düzenli kitap okuyup günlük tutabilirsin. Halk eğitimin kurslarına gidip buralarda kendini geliştirebilirsin.
Bildiğin güzel gezi grubu varsa isimlerini yazabilir misin?
Bizim kendi arkadaş grubumuz vardı öğretmen arkadaşlarla ama ınternetten bulabilirsin bildiğim yok
Teşekkürler
Cevap
12Cevap
genel kültür geliştirmede ilk adımı aptal insanları çevrenden temizleyerek yapabilirsin. aptal ve boş fikirlere sahip insanları yok edip, daha idealist insanlarla arkadaşlıklar kurduktan sonra kendiliğinden gelişeceksin zaten.
Arkadaşlık kurma konusunda bile sorunlarım var. Tek başıma uygulayabileceğim tavsiyelerin var mı?
tek başına yapabileceğin şey sadece makale ve kitap okumak olur. fakat bunun sana emin ol bir faydası olmaz. zeki ve bilinçli insanların bu karakteri sürekli korumasının sırrı bilgilerini en az kendi kadar zeki insanlarla tartışmasıdır. farklı fikirler duymak, öğrenmek daha çok araştırmaya iter.
Çevremde o tarz insanlar yok malesef. Yinede güzel bir tavsiye. Teşekkürler.
yok, olmadığı için zaten kendini geliştirme ihtiyacı hissediyorsun. olmasını istediğin için. kitap ve makalelerle başla. özellikle yönelmek istediğin konuları bana yazarsan bunlar hakkında okuman ve ilk öğrenmen gereken şeyleri paylaşabilirim.
Benimde en keyif aldığım şey bir şeyler öğrenmek. Kitap okudum, bilgili insanlara merak ettiğimi sordum vs. vs. çok uğraştım, fakat en keyif aldığım şey ben kadar meraklı insanlarla sohbet etmek oldu.. Bence en güzel yolu bu, hem eğlenceli hem kalıcı
oku, gezip tozma işin hikaye kısmı o iş artık insta story yarışlarından öte gidemiyor. internet var elinin altında sınırsız bir kütüphane kıymetini bil sorgulayıcı ol kafi devamı gelir.
Malesef internetten edinilen bilgilerin doğruluğuna güvenmiyorum.
Genel kültür eğitimle alakalı bir şey değil en azından çok az bir bölümü ilgili daha çok görüp geçirmekle ilgili kim milyoner olmak isteri izliyorsan ne dediğimi anlayacaksın
https://seyler.eksisozluk.com/ bu siteyi takip edebilirsin hem güncel hem de genel kültür için güzel bir site bence
Yaşın genç önünde çokzaman var fikirlerin doğru görünüyor bunları yaparsan bigili ve kültürlü olabilirsin
Bilinçli geziler yapmak 😉 geziyorum ayağına ağzını sallayanlardan olma 😊
Ne tür gezilerden bahsediyoruz. Nereleri görmek bana bişeyler katar?
Teşekkürler
Aslında ilk olarak zamanını boş şeylere harcama derim. müzik dinle kitap oku tabi ki ama gündemi takip et haber izle fikrin oluşsun emin ol biraz uzun vadede faydasını göreceksin
George Orwell - 1984
Bu romanı mutlaka oku.
Önerin için teşekkürler
Film önerim IMDb top 250 listesinden izle
Teşekkürler
Gez, oku, izle.
Nereyi geziyim ne okuyum
Yapabileceğim ayrıntılı önerilere ihtiyacım var
Şehirleri, ülkeleri, tarihi yerleri, müzeleri gez,
Kitap oku, her türden. Klasiklerden başlayabilirsiniz.
Sinema, tiyatro, opera, bale vb izle.
Canlı kitapları oku
Canlı kitap?
Oku ve gez.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar