Alışılagelmiş Konuların Dışında 4 Film

Alışılagelmiş konuların dışında bir kaç filmi paylaşmak istiyorum. Farklı film isteyenlere önerdiğim bu yapımlarıdan sonra , çoğu kişi çok rahatsız olduğunu , bazıları filmi bitiremediğini bile söyledi. İlginizi çekiyor ise bu filmleri izleyebilirsiniz.


1-Salo Ya Da Sodom'un 120 Günü / Salò o le 120 giornate di Sodoma


Alışılagelmiş konuların dışında 4 film.

Dört sefih kızlı erkekli 18 kişiyi ( 9/9) zorla şatoya kapatıyorlar. Beraberlerindeki 4 yaşlı fahişe ile birlikte 120 gün boyunca bu genç kölelere bir dizi fiziksel, ruhsal ve cinsel işkence uyguluyorlar. Film pornografik sahneler sebebiyle bir çok ülkede yasaklanmıştır. Bence herhangi bir cinsel isteği uyandırmayı bırak , tiksindirici düzeydedir. Yönetmen bu filmi üçlemeyi düşünüyormuş fakat kim oldukları bilinmeyen kişiler tarafından sahilde dövülerek öldürülmüş.



En ilgimi çeken sahnesi ; Tasmalar ile bağladıkları insanları hayvan gibi odaya getirip köpek tasında yemek yedirmeleri. Yedikleri yemeğin içinde çivilerin olduğunu acı çektiklerinde anlıyorlar tabii.


2-İhtiyar Delikanlı / Oldboy


Alışılagelmiş Konuların Dışında 4 Film


2003 ve 2013 yapımı var. Kore yapımını öneririm. Daha hoş geldi bana ama ikisinide izleyebilirsiniz.


Kaçırılıp , 15 yıl boyunca bir odanın içine hapsedilseniz , bu süre içinde neden kaçırıdığınız dahil tek bir kelime konuşmasalar sizinle , ve televizyonda karınızın ölüm haberini alsanız üstelik sizin yaptığınızı söyleseler dayanabilir misiniz ?


Zaten güzel bir kurgusu var , sürüklüyor insanı. Finali neden böyle yaptın be adam dedirtiyor insana. Böyle şuursuzca ekrana baktım biraz. Kesinlikle tavsiye ederim.



En beğendiğim sahnesi ; Finalin o şok edici etkisine bayıldım.


3-Otomatik Portakal / A Clockwork Orange


Alışılagelmiş Konuların Dışında 4 Film


Bu filmi çoğunuz izlemiştir diye tahmin ediyorum. Ama koymadan edemedim. Stanley Kubrick'in harika yönetmenliğinde , efsane Alex karakterini bize tanıtan , anarşizmin doruklarında bir film.


Kendi çetesi ile birlikte şiddet içeren eylemleri sonrasında , üyelerin iç isyanı sonucu yaptıkları ihanet ile yakalanan Alex'in hapisten kurtulmak için , beyninin yıkanarak topluma kazandırılma metodunu kullanmak istemesini ve sonrası anlatıyor. Devletinde olaylarda tutunduğu tavrın iğrençliği ayrı konu.



En beğendiğim sahnesi ; Filmin girişi hoşuma gitmişti ve Alex'in devlet bakanının elinden yemek yediği sahne.


4-Bir Sırp Filmi / Srpski Film


Alışılagelmiş Konuların Dışında 4 Film


Pedofili, nekrofili, çocuk istismarı gibi temaları içeren istemeden küfür haznenizin genişleyeceği bir film. Ben filmlerden etkilenmem, ama psikolojinizin sağlam olması gerekiyor filmi izlemeniz için. Çok rahatsız edici sahneleri var. Emekli olmuş ve paraya ihtiyacı olan eski bir p*rno yıldızının , bir işi kabul etmesiyle başlıyor hikaye. Bütün bu iğrençliklerin içinde kendisini bulacağından haberi yok tabii. Üstelik kendi ailesininde işin içine katılması , aklını oynatması için yeterli bir insan için.



En beğendiğim sahnesi ; Bu filmde onaylanacak bir sahne yok.



En çok küfür ettiğim sahnesi ; En çok küfür ettiğim ve lanet okuduğum sahneyi söylemem gerekirse , rahimden yeni çıkan bebeğe tecavüz etmeleri beni delirtmişti.


Okuduğunuz için teşekkürler.


Kültür/Sanat etiketi koyamıyorum bir kaç terim , otomatik olarak cinsel yaşam etiketi koymasına sebep oluyor.

Alışılagelmiş Konuların Dışında 4 Film
Cevapla