Çocuklarınıza Kitap Okumayı Sevdirin!

Ülke olarak ciddi sıkıntı yaşıyoruz şu kitap okuma konusunda. Ne bir dergi okuyor, ne bir kitap okuyoruz. Yılda okuduğumuz kitap oranı ortalamaya vurunca gerçekten çok düşük.


Bu alışkanlığımdan vazgeçemezsek, gelecek nesiller de bizim gibi olur, gelişmemiş ülke olmaya mahkum oluruz. Hiçbir alanda kendimizi kanıtlayamayız dünyaya.

Çocuklarınıza Kitap Okumayı Sevdirin!
Elbette sadece kitap okumak yeterli değil bahsettiğim konuda gelişmeye. Ancak önemli bir etken olduğu da apaçık ortada.


Peki biz gelecek nesillere nasıl okumayı sevdirebiliriz? Bunun birkaç yolu var elbette.

Çocuklarınıza Kitap Okumayı Sevdirin!


Kendimiz okumayı sevelim.

Çocuklarınıza Kitap Okumayı Sevdirin!


Birine bir durumu yaptırmak istiyorsak önce kendimiz yapmalı, önce kendimiz inanmalıyız doğru olduğuna. İnanmadığımız ve yapmadığımız bir faaliyeti bir başkasına da yaptıramayız.


Model olalım.

Çocuklarınıza Kitap Okumayı Sevdirin!


Çocuklar büyüdükçe düzenli olarak onların önünde kitap okuyalım ki bizi taklit etsinler, alışkanlık kazansınlar. Çünkü çocuklar bu yaşlarda çevrelerinde gördükleri kişileri taklit ederler. Bizler onlar için model oluruz. Günde en az 10-15 dakika görebilecekleri yerlerde kitap okumalıyız ki kitaplara ilgileri olsun.


Müzikli 3 Boyutlu Masal Kitapları

Çocuklarınıza Kitap Okumayı Sevdirin!


Çocuklarınıza Kitap Okumayı Sevdirin!


Bu kitaplar hem masal anlatmakta hem sayfaları çevirdikçe müzik çalmakta hem de ortada kocaman maket gibi şekil oluşturmakta. Böyle farklı, ilginç kitaplarla çocukların masallara ve hikayelere olan ilgilerini artırabiliriz.


Onlara kitap okuyun.


Her gece uyumadan çocuğumuza kitap okursak, çocukta masallara ve öykülere karşı bir sempati geliştirir.


Seçeceğimiz konulara dikkat edelim.

Çocuklarınıza Kitap Okumayı Sevdirin!


Seçeceğimiz konulara da dikkat etmeliyiz. Hile ile haksız kazanç sağlayan bir masal kahramanın kitabını almayın örneğin. Boş konular içeren, doğruluğu, iyiliği anlatmayan basit konulu hikayeler de olmasın. Çocukların kendi psikolojilerine yönelik, onların günlük hayatında olan, yaptıkları davranışları anlatan hikayeler çok daha etkili olacaktır.


Yukarıda bahsettiklerimi yaparsak eminim ki çocuklarımız çok daha fazla kitaplara yakın olur, konunun başında bahsettiğim düşük oranı belki gelecek nesillerde daha yükseğe çıkar.


Keyifli Benceler dilerim.

Çocuklarınıza Kitap Okumayı Sevdirin!
Cevapla