Kitap okumak en güzel hobilerden olsa da alışkanlık isteyen bir eylemdir. Ancak ne kadar alışkanlık kazanmamış olursanız olun hiçbir şey için geç değil.
Göz egzersizleri yapabilirsiniz.

Hızlı okumaya çalışırken sadece gözünüzle takip edebilirsiniz. İlk defa hiçbir şey anlamıyormuş gibi olacaksınız. Zamanla zihniniz alışacak ve hızlı okumaya başlayacaksınız. Hızlı okumaya başladıktan sonra alışkanlık kazanırsınız ancak. Yoksa yavaş okununca zihin başka yere kayar ve sıkılırsınız.
Kısa araştırma yapabilirsiniz.

Kısa ama düzenli kitap okuma ya da ilginizi çekecek bir alanda araştırma yapmak da size alışkanlık kazanmanıza neden olur.
Kendinize hedef koyun

Mesela günde sadece 30,50 ya da 100 sayfa okuyacağım diye hedefler koyabilirsiniz. Kendinizi zorlamayın ancak. Zorlarsanız çabuk sıkılırsınız.
Kısa kitaplarla başlayın.

Stefan Zweig kitapları bir harika mesela. Hepsi normal bir okuyucu için şekerleme niyetine okuyacak kitaplar. Bu şekilde kitaplarla başlayabilir alışkanlık kazanabilirsiniz.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
En İyi Cevaplar