ya arkadaşlar biliyorum tepkiler çok olcak ve günahada giriyorum ama düşünmeden yapamıyorum. madem ALLAH var neden hiçkimseye yardım etmiyo neden herkes dertli herkes acı çekiyo sürünüyo bu hayatta allah olsaydı kimseyi bu durumlara düşürmezdi bence
Cevabın nedir?
+1 yılBak iyi oku
Adamın biri her zaman yaptığı gibi saç ve sakal tıraşı olmak için berbere gitti. Onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbete başladılar. Değişik konular üzerinde konuştular.
Birden Allah ile ilgili konu açıldı...
Berber: " Bak adamım, ben senin söylediğin gibi Allah'ın varlığına inanmıyorum."
Adam: " Peki neden böyle diyorsun?"
Berber: " Bunu açıklamak çok kolay. Bunu görmek için dışarıya çıkmalısın. Lütfen banasöyler misin, eğer Allah var olsaydı, bu kadar çok sorunlu, sıkıntılı, hasta insan olur muydu,terk edilmiş çocuklar olur muydu? Allah olsaydı, kimse acı çektirmez, birbirini üzmezdi. Allah olsaydı, bunların olmasına izin vereceğini sanmıyorum..."
Adam bir an durdu ve düşündü, ama gereksiz bir tartışmaya girmek istemediği için cevap vermedi. Berber işini bitirdikten sonra adam dışarıya çıktı. Tam o anda caddede uzun saçlı ve sakallı bir adam gördü. Adam bu kadar dağınık göründüğüne göre belli ki tıraşolmayalı uzun süre geçmişti.
Adam berberin dükkanına geri döndü.Adam: " Biliyor musun ne var, bence berber diye bir şey yok"
Berber: " Bu nasıl olabilir ki? Ben buradayım ve bir berberim."
Adam: " Hayır, yok. çünkü olsaydı, caddede yürüyen uzun saçlı ve sakallı adamlar olmazdı."
Berber: " Himmm... Berber diye bir şey var ama o insanlar bana gelmiyorsa, ben ne yapabilirim ki?"
Adam: " Kesinlikle doğru! Püf noktası bu! Allah var, ve insanlar ona gitmiyorsa, bu gitmeyenlerin tercihi. Işte dünyada bu kadar çok acı ve keder olmasının nedeni..10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 795 cevap paylaştı. neden mi acı çekiyor eden mi herkes dertli çünkü sen Allah diyor ki bakalım werdiğim bütün dertlerle baş edebilecekler mi isyan mı edecekler sabır mı edecekler beni ne kadar sewiyorlar dua edecekler mi benden wazgeçecekler mi .. Allah çok şeyi werir birden alır o zaman niye diyemezsin çünkü werirken soruyormusun neden bana bu kadar weriyorsun diye yok ama alınca insan soruyor neden diye o zamana kadar Allah'ı düşünmeyen çok insan war ..
Eğer sen Allah'a olan inancını yitirirsen işte o zaman derdin en büyüğü sendedir..
Ne olursa olsun Allah'a şükür etmeliyiz we ona dua etmeliyiz ...
Allah derdi werdiği gibi dermanınıda werir ..
bir sınaw gibi düşün ilk sınawında çok kötü not alıyorsun 2.sınawında ise çok güzel bir not alıyorsun we bu senin hayatını olumlu etkiler ..31 Yorumla
+1 yılöncelikle hassas bir konuya değinmişsin..umarım herkes birbirini anlayarak, yargısız infaz yapmadan düşüncelerini belirtir..bende inanmıyorum, inançları sömürenlere karşı çıkıyorum aMa her türden inanca sahip arkadaşlarıma da saygı duyuyorum onların bana saygı duyduğu gibi..
senin gibi düşünüyorum bende ırakta,afrikada,filistinde,ülkemizde masum çocuklar ölüyor bazı arkadaşlarla tartıştığım zaman bir sınava giriyorlar diyorlar ama kundaktaki bebeğin ne günahı olabilir diye soruyorum..
Veya Maraş'ta 'Allah için savaşa' diyerek yüzlerce kadına tecavüz edip kundaktaki bebekleri hunharca katletmediler mi..ya da Sivas Madımak'ta onlarca aydını 'din elden gidiyor, tekbir getirerek' yakmadılar mı.. soruyorum kendime hangi dinde var insanları diri diri yakmak.. veya diri diri yanan insanları Allah neden korumadı ..katilleri neden cezalandırmadı.. bunları düşününce Allahın varlığına inanmıyorum..01 Yorumla
Dua etmiyorlar.. Ne diyor Allah(C.C) Kulum bana bir adım yaklaşırsan ben ona 10 adım giderim. Bana 10 adım yaklaşırsa ben ona 100 adım giderim. O kişiler ona gidiyor mu ki? İlk önce bunu sorgula. Ve ikinci sebebi imtihan dayanıp sabrederse büyük mükafat var. Üçünsü de zenginlerin sadece kendilerini düşünüp zekat ibadetini yapmamaları. Eğer o zekatlar verilse idi dünya da fakir olmaz acı çeken hasta olan kişiler olmazdı. Ama en önemlisi Rabbe yaklaşmak ona koşmaktır. Onlar Allah'ı unutursa Allah'da onları unutur.
31 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
27Cevap
Töve haşa.. Allah derdi sıkıntıyı bu dünyadaki imtihanımız için verir bize..Bazıları malıyla, parasıyla bazıları sağlığıyla verir bu imtihanı!..Bu dünyalığın ne önemli var sen öbür dünyalığın için Allah'a şükret yalvar..Derdi burda çeken diğer tarafta mükafatını misli misli alır..Allah bu dünyada herkese eşit miktarda rızık, muhabbet, para, rahatlık verseydi azgınlık olurdu, kimse şükretmezdi haline, saparlardı..Ama Allah aksini veriyorki bazı kullarına, bana isyanmı şükürmü edecek acaba diye! Her sıkıntının ardında muhakkak bir rahatlama vardır, Allah her kuluna mükemmellik biçmiştir, yeri zamanı gelince hepsi alacaktır sen yeterki sabret ve şükretmeyi bil..
30 Yorumla
+1 yıllars von trier'in idiotlar filminde bile huzurlu ve mutlu insanlar sıkılıp, geri zekalı taklidi yapıyor. hatta bir ara orgy'e de giriyorlar.
huzur, orgy'de!
konuyu (inançla bağlantılı ama) pür inanç meselesi dışında değerlendirmeye devam edersek, ne kadar dönersek dönelim bazı şeylerin arkamızda olduğu gerçeği değişmez. para, seks ve uyuşturucu beynin sürekli aynı yerini uyarmakta ve hep daha fazlasını istiyorsun. bu nedenle smooth bir hayatın olsa bile, sııkılıp, trier üstadın idiotları gibi huzuru orgy de arayacaksın.
yani arttırılarak sürdürülebilen mutluluk durumu teknik olarak imkansız olduğundan, mutsuzluk&acı&keder hep olur.36 Yorumla- +1 yıl
O zaman cennet de yok?
- +1 yıl
çok detay düşünmedim ama sınırsız ihtiyaç (beyinsel uyarım) sürekli olarak giderilmedikçe veya sınırlandırılmadıkça, teknik olarak "yok" denilebilir. yani 10.001inci hurimin adının nuri olmasını istemem sınırlandırılmalı ama "bilader olmaz işler bunlar" denilirse, o zaman mutsuz olurum ki bu da cennet tasviriyle bağdaşmaz.
- +1 yıl
Tek soruyla çürütebilir miyim diye denemek istedim sadece.
- +1 yıl
tabii bir de bu var. bazı sitenin uyumunu bozan yazarlar açıklamaya çalıştıklarının gereksizliği yanında uyumu da bozmaktalar. misal çdb, lusa ve (kısmı) ben.
ama girişimini sevdim. bir ara, içelim güzelleşelim.
+1 yılşimdi şöyle düşün, sen ve 10 arkadasın bi yerde oturmusunuz tamam mı hayal et bi kafanda
içeriye bi zengin adam giriyo ve ben içimden gelene istediğim kadar para verecem diyo
sana 100 tl veriyor, diğer arkadasına 10 bin tl veriyor, diğerine 5 tl veriyor, bi diğerine 50 bin tl veriyor vs işte, sen kalkıp diyebilirmisinki abicim neden ona 50 bin tl verdin, neden bana 100 tl verdin? bunu soramassın çünkü öyle bi hakkın yok, adam sana 100 vermişse onun kıymetini bileceksin çünkü sana oturdugun yerden mükafat ödül hakikat verilmiş ve bu herkesede nasip olmuyor bilesin bunu,
bide 10 kişi bi işyerinde çalıstıgını düşün, ay başı geliyo patron herkese 3 asagı bes yukarı veriyor, ama hepiniz aynı işi aynı düzeyde aynı kalitede yapıyorsunuz, haaa o zaman senin hakkındır itirazda edersin hakkınıda ararsın, bende onlar gibi çalıstım bende hakkımı istiyorum diyebilirsin
umarım azda olsa dilimin döndüğünce anlatabilmişimdir...20 YorumlaSen bence neye inanmadığını yanlış yorumluyosun.Allah olmasaydı şuan hiçbir canlı ve cansız olmazdı. Senin demen gereken yaradanımız var tamam ama niye bize yardım etmiyo! Bunu da sana gayet güzel açıklıyım.Allah sana akıl vermiş düşün kullan diye, duygular vermiş vicdan vermiş diğer canlılara karşı duyarlı ol diye.Ve sana bu hayatını vermiş test etmek için seni.Sen ne kadar iyi ve vicdanlıysan Allahın yarattıklarına saygılı duyarlıysan o kadar yardım edersin zaten etrafındaki yardıma muhtaçlara.Veya elindeki imkanlarla en iyi şekilde yaşarsın gözünü hep daha fazlaya dikmessin. Olay tamamen bundan ibaret.Allah herkesi fabrika çıkışı gibi bir örnek yaratıp herkesi zengin yapıp rahat yaşasaydı.Kimsenin etrafındakilere ve doğaya sayfısı kalmazdı.VE kimse ŞÜKRETMEYİ bilmezdi!
00 Yorumla
+1 yıl( dua edin duanızı kabul edeyim. 1 ayet) (onlar allahı unuttu allah da onları unuttu. 1 ayet) ------ ( insanların en cinrisi dua etmeyendir. 1 hadis) kaderi yanlızca dua değiştirir. allahı zikretmeyen onu unutmuştur. (onlar gözü var kördürler yani gerçeği görmezler. onların kulsğı vardır duymazlar yani nasihat almazlar tesir etmez. onların dili vardır söylemez. yani gerçeği telefuz edemezler.) dahada yazabilirim eğer kalbin yumuşamadıysa.
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 582 cevap paylaştı. Ben herzaman dua ederim Allaha bana çektiriceksen dünyada çektir diye..Bir Hadis-i Kutsi vardır...Ben kuluma dünya da verdiğim acıyı ahirette vermem..Günahının bedelini dünyada ötederim şayet ahirete kalırsa cehennem ve kabir azabıma dayanacak kulum yoktur..Direk olarak bu olmasada demek istediği budur..Şimdi Diyosun neden bu insanlar mutlu değil neden acı çeken çok..İyikide öyle zira ahirete kalırsa hesabımız vay halimize..
20 Yorumlabu böyle olmaz bu şekilde düşünmemelisin allah insana aklı verdi bir mucize verdi düşünme yeteneği insan bu düşüncelerinden dolayı ya acı çeker yada zevk sefa sürer herşey senin elinde ki acı çekenler sefasını birgün mutlak sürer tıpkı acı çektirenlerin birgün mutlaka sürüneceği gibi
10 Yorumla
+1 yılherkes yaptığı şeylerin cezasını çeker. ceza değilse de sınavdır bu. sen canın acıdığında Allahtan yardım istemezsen hiç bişey değişmez. nasıl ki hasta olduğunda doktora gidiyorsun ihtiyacın olduğunda da ona sığınacaksın. ihtiyacın olmadan da doğru düzgün ibadetini yapacaksın ki Allahtan birşeyler istemeye yüzün olsun. kaç yaşında insansın neden böyle bir saçmalığa düştün anlamıyorum.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı. Sanıyorum ki hiç kutsal kitabı okumadınız , aradığınız bütün cevaplar orada açın ve okuyun .
140 Yorumla
+1 yılbiz ektiklerimizi biçeriz. insanların dogru yolu bulması için irade verilmiş.biz her cefa da kıtlıkta sabır etmeyip şüretmezsek emin ol yoldan cıkarız.allah sabredenlerle beraberdir.bizler onun yasaklarından kacmaz isek sadece dilde yaşarsak bu bize sadece zarardır.
13 Yorumla
Soran+1 yılbende ALLAH ımı çok seviyorum hergün şükrediyorum dua ediyorum ilahiler dinliyorum namaz kılmasını öğreniyorum 2 gündür ama gel görki herşey ters gidiyor hayatımda hiçbirşey yolunda değil :(
- +1 yıl
sen ne kadar ibadetle ugasırsan şe şşeytanında seninle ugrasacaktır.şeytan zaten kendisine bulasmıs insanlarla ugrasmaz.sadece ibadetini yapmaya calısanlarla ugrasır ki onuda almak istesin.o yüzden böyle düşüncelere kapılmayın.böyle düşünmek bile bizleri şirke götürür. daha az önce bu kitabı okuyordum..sana tavsiye ediyorum ! link
- +1 yıl
ulen emre sen mi eksiledin..
- https://www.youtube.com/watch?v=OjLrwcph96E
1:39
https://www.youtube.com/watch?v=Ae3k9dN06mE
that's why i'm an atheist.22 Yorumla- +1 yıl
Bütün eğlenceyi kaçırıyormuşuz gibi geldi sen şimdi böyle yapınca.
Çok adaletsizlik var,hasta doğan bebekler,açlıktan ölen çocuklar,tecavüze uğrayanlar,işkence görenler... Bunların hepsine "sınanıyoruz" diyen var ama bu sınanma adaletli değil ki,Allah var mı bilmiyorum ama varsa tamamen iyi olduğuna inanmıyorum. Eğer tamamen iyi bir tanrıysa ve bu kadar acı çeken canlı varsa,bunları düzeltmeye gücü yetmiyor demektir,gücü yetiyor ve düzeltmiyorsa kötü bir tanrımız var demektir. Kötü ya da güçsüz bir tanrıya tapmaktansa hiç tapmam daha iyi
10 Yorumlanerden biliyorsun yardim etme digini.allah diyor ki siz isteyin dua edinben vereyim ve bu duanin siniri yoktur hersey isteyebilirsin allah belki sana o kapiyi acar belk acmaz ama su dunyada ki hersey goren goz icin allahin varligina delalettir boyle seyler dusunme lutfen once ogren dini kitaplar oku ona sigin ve guven bunlar hep seytan isi yasadiklarini sana boyle gosteriyor b hatadan don lutfen.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah'ın onlara yardım etmeleri için ne yapmışlar. Allah doğru olanı onun yolunda olanı her zaman korur yardım eder. Dua ettiler mi acaba o kişiler. Zor anlarında Allah'a sığındılar mı ? Biz sadece Allah'ın yarattığı basit kullarız . Onun yaptıklarını eleştiremeyiz. Ve sen şüpheye düştüğün içini dinden çıkma noktasındasın ! Herkes iyi yaşamak zorunda değil. Sınavdalar belki.
10 Yorumla"Isyanlardayim" diyordu, imtihandaydi, farketse kurtulacakti.. Demek istiyorum sana arkadasim :) Rabbim herkesi bi sekilde imtihan eder, basina gelen Kötüluklere sabir edip küfre dusmessen, kurtulusa erdin demektir. Rabbim yardimcin olsun..
22 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı. laylayloma gelmedik bu dünyaya..
dert ve sıkıntı karşısında isyan etmeyeneler ve ibadetlerini yerine getirenler mükafatını elbette görecektir..30 Yorumla
+1 yılgünaha girdiğini düşünüyorsan hala inanıyorsun demektir korkmana gerek yok arada bir insan bu tür düşüncelere takılabilir
40 Yorumla
+1 yılSeni leyleklermi getirdi sanıyorsun koca kainatı kim yarattı sence
71 Yorumla- +1 yıl
+1
+1 yılbu duruma düşmezdi dediklerin inanışımıza göre zaten cennetle ödüllendirilecekler ibadet ederlerse. Allah ın varlığına inanmıyorsan kendince günahada girmiyorsun korkmana gerek yok. dünyaya eğlenmeye gelmedik :D bunu bil önce.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 324 cevap paylaştı. hiç dua bilir misin
hiç okudun öğrendin mi
araştırdın mı
hiç biyolojidemi görmedin evrenin işyelişi sence neden mükemmel oranlı falan
cahillikten bu düşüncelerin10 Yorumlaen basitinden şöyle düşün bu dünya mutlu olma yeri olsaydı kimse ölmezdi ki cennet ve cehennem olmazdı
10 Yorumlarabb'm suçlanmamalı, suçu kendinde ara lütfen.. bende isyankarın tekiydim taa ki yanlışlarımı görene dek.. (( men dakka dukka yani //bunu demin de yazmıştım ben amaaan neys// ))
20 YorumlaHerkes cok mutlu olursa o zaman bu hayata gelmenin anlamı ne? sınavdasın kimisi parayla kimisi fakirlikle test ediliyor.
30 Yorumlaya tepki alsan nolcakda bende iyi değilimde bu konularda deneniyo olabiliriz isyan edecek mi falan gibisinden
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. bu dünya sınav dünyası o derdi çeken insanlarda o sınavı veriyor lük hayat sürüpde kimseye yardım etmeyen insanlarda öteki tarafta sınavını tamamlayacak aman dikkat derim
00 Yorumla
+1 yılkuran 1400 yıldır var kuranda ayet var biz sizi bir damla sudan yarattık gezegenlerin 10 adet oldugu yazıyor birde tuzlu ve tatlı suyun bir damlada olsa birbirine karışmadıgı kuranda yazıyor bunlar 1400 yıl önce kuran da yazdına göre inanman lazım
04 Yorumla- +1 yıl
bilim adamları iki sene önce bir gezegen daha keşfettiler bu kanıtlanmış bir olay
- +1 yıl
Yapma Lusa, yapma bunu. Kuran'da yazıyorsa muhabbetine girme, sonu gelmiyor. Denedim oradan biliyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 302 cevap paylaştı. Allah sevdiği kuluna ağır imtihanlar verir nedeni ise ahirette ona vereceği bedel çok güzel olmasıdır. Allah kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez...
20 YorumlaBirilerinin mutlu olabilmesi için Birilerinin Üzülmesi gerek değilmi ?
00 YorumlaBuna en iyi örnek kuaför var ama ortada bir sürü saç sakal bir birine karışmış insan var neden çünkü gidip traş olmuyorlar.Allah var ama gerçekten gidip kalpten iman eden kişi az.
10 YorumlaAllah'ımızın Kur'an-ı Kerim'de de dediği gibi Hayat bir sınav
40 Yorumla- https://www.youtube.com/watch?v=qiEmqhV8MpU
Jesus kocam olur.00 Yorumla Körü körüne inanmaktansa sorgulaman daha iyidir. Arayan cevabını bulur mutlaka.
00 Yorumlainanmak zorunda degilsin, kendin icin neyi dogru buluyorsan onu sec.
20 YorumlaNe yapalım yani imana gel mi diyelim ? Kafana göre değerlendir olayları..
10 Yorumla- 11 Yorumla
+1 yılAllah kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez.Elbet vardır bir sebebi.
00 Yorumla
+1 yıltövbe tövbeee ezan da okunuyoo
43 Yorumla- +1 yıl
He ya :(
- +1 yıl
çarpılacan la laflarına dikkat et
71 Yorumla- +1 yıl
+1
+1 yılBe Patient! Şeytanın ağına düştün uzak dur bizden
42 Yorumla- +1 yıl
sanane ederim etmem
herşey tek tip olsa negerivar yaşamanın
10 Yorumla
+1 yılHer şeyin bir anlamı var.
00 Yorumla
+1 yılHiç işte.
31 Yorumla- +1 yıl
nihat doğan olup, hiç cevabına gerilesim geldi. bastım artıyı hunharca.
Hayırlısı olsun :))
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılallahın varlığına inanmalısın da zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıle yok ki zaten.
224 Yorumla- +1 yıl
Gelin hedonist olalım, sevelim, sevilelim.
Cevap sahibi+1 yıldeist.
Cevap sahibi+1 yıldeistler allah'a değil, tanrı'ya inanır.
Cevap sahibi+1 yıltanrı kavramlarımız çok farklı. bana göre tanrı nurdan yaratılmış, merhametli vs vs. bir varlık değil. bir de deizmin linkini atmış ya bana. he.
Cevap sahibi+1 yılahah.
- +1 yıl
annem ve senin de tanrı kavramlarınız çok farklı (yani annem tanrı diye nitelendirdiği şeyin nurdan ve merhametli olduğunu düşünüyor)ama her ikiniz de yaratıcınız olduğunu düşündüğünüz şeye tanrı sıfatını veriyorsunuz. üzgünüm katiecim, tezini çürütüyorum.
yok olduğunu söylediğin tanrıya inanman, seni yeterince tutarsız yapıyor.
Cevap sahibi+1 yıl'üzgünüm katiecim tezini çürütüyorum' aadsdsdasfdfafgsgs
Cevap sahibi+1 yıltelden giriyorum link açılmaz düüd.
Cevap sahibi+1 yılALLAH'tan simsiyah saçlarım. amen.
Cevap sahibi+1 yılaafafgfgsahgafasf tarzımdan esinlenen fake üyeler görüyorum.
- +1 yıl
Lmao sanal bir ortamda real olduğunu iddia eden tek hatun kişi olarak yılın en zeki blonde'u ilan ediyorum seni.
Şu güne kadar iki tane cevabınla karşılaştım sadece, biri deist olduğunu söylüyordu, bir diğeri de tanrının olmadığını, senin olduğunu öne sürdüğün tarzından esinlenecek kadar loser mı duruyorum? hiç sanmıyorum.
Cevap sahibi+1 yılaaa hatırladım kız seni. eklemiştin sen beni, sonra sildim seni. ondan bu kuyruk acısı?
ayrıca 'sanal ortamda real' aafdfdgfazsawasf loser bile değilsin.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBöyle allahin
00 Yorumla
Devamını Gör(31)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026