Kopenhag Üniversitesi’nden Prof. Hans Eiberg “Aslında hepimizin gözleri kahverengiydi” diyor. Prof. Bu mutasyonun 6-10.000 yıl önce Karadeniz’in Doğukısmında çıktığını savunuyor. Araştırmalar için Türkiye, Danimarka ve Hindistan’da ki 4.000 den fazla renkli gözlü birey uzmanlar tarafından incelenmiş. Hatta Prof. mavi gözlü bireylerin DNA‘sında tamamen aynı olan bir nokta buluyor ve mavi gözlü bireylerin hepsinin aynı atadan geldiğini savunarak bununla ilgili “Human Genetics” dergisine rapor sunuyor. Bu sonuçlara kuvvetli araştırmalarla birlikte varılmış olsa da yine de muhtemel olmaktan ileriye gidememiştir. Göz rengi genini kesin olarak belirleyen bir genin olmadığı söyleniyor ve renkli gözüretimininde hala yüzde 26 sının çözülemediği açıklanıyor. (Bilgiler internetten alıntıdır.)
Evet bunu ben de izlemiştim bütün mavi gözlüler aynı kişiden yeşil gözlüler aynı kişiden geliyo diye. Hatta bir aborjin kız yüzyıllar önce yaşamış bir kadına çok benziyodu araştırma yaptılar dna araştırması ve o kadının artık fosilleşmiş kemiklerini aldılar kızın büyük büyük büyük büyük artık kaç tane büyük yazarsın bilmem ninesi çıktı :-D yani o kız aslında o kadından türemiş
Evet doğru. Ben de böyle bir şeyler okumuştum. Aslında gözün kahverengi olmasının sebebi ışığın maksimum oranda emerek sadece irisin ortasındaki boşluktan yani göz bebeğinden geçmesini sağlamak. Renk değişikliği olunca gözde haliyle tam bir absorpsiyon olmuyor
Bu konu hakkında bilgim yoktu sayende bişeyler oldu ama... renkli gözlü kızlar hoşuma gidiyor ama önemli olan göz sağlığı yerinde olsun insanın nasıl olursa olsun...
En İyi Cevaplar