Aklıma takıldı. Müslümanların haç takması günah mı ?
Takabilirler mi ?
Takabilirler mi ?
Soru: Bir arkadaşım Hıristiyanlığın simgesi olan haç işaretini sadece beğendiği için süs olarak takmak istiyor, takabilir mi hocam?
Cevap:
Hayır takamaz. Çünkü haç bir dinin, Hıristiyanlığın, sembolüdür. Müslüman bir insan hangi niyetle olursa olsun başka bir dini temsil eden sembolleri boynuna takamaz. Peygamberimiz döneminde sahabeden Adiyy b. Hatim boynuna takılı altın bir haçla Peygamberimizin yanına girince, Peygamberimiz de ona: “Adiyy! At o putu” dedi.” (Tirmizî, Tefsîr’ul-Kur’ân, 10 )
Ayrıca peygamberimizin şu hadislerini de unutmamak gerekmektedir:
“Kim bir kavme benzerse artık o onlardandır.” (Ebu Davud, Libas, 4)
“Bizden başkasına benzeyen bizden değildir.” (Tirmizi, İsti’zan
Ben takıyorum seviyorum çünkü o sembolü, ayrıca sözde müslümanlardan gelen tepkileri aldırma.
Herkesin bunla iligil farklı düşüncesi var, ama "kesinlikle Günah" diye bir şey yok.
Ben mesela Müslümanım, ama boyundaki kolyeye bakarsan, Haç işaretini görürsün.
Niye, çünkü Almanım, daha iki Senedir Türkiyede yaşiyorum, ve burada kendimi çok yabancı hissediyorum, buraya ait değilmişim gibi, Babam falan Türk oldukları halde.
Ne bileyim, haç işaret bana kendi Ülkemi hatırlatıyor, kendimi daha iyi hissediyorum. Ama bunun Dinle kesinlikle hiç ahlakası yok.
Bunu bir Türk de yapar. Dinle ahlakalı değilse, tabii ki de takabilir. Sonuçta bu sadece Çapraz şekilli bir şey...
ay yıldız tak
@mertcansert ay yildiz din sembolu mu ya
Hayır takamaz. Çünkü haç bir dinin, Hıristiyanlığın, sembolüdür. Müslüman bir insan hangi niyetle olursa olsun başka bir dini temsil eden sembolleri boynuna takamaz. Peygamberimiz döneminde sahabeden Adiyy b. Hatim boynuna takılı altın bir haçla Peygamberimizin yanına girince, Peygamberimiz de ona: “Adiyy! At o putu” dedi.” (Tirmizî, Tefsîr’ul-Kur’ân, 10 )
“Bizden başkasına benzeyen bizden değildir.” (Tirmizi, İsti’zan, 7)
Bişey sormak istiyorum ben tarihe çok merak liyim ve İnternete almanların kullandıkları onur sen ölü var 1870 den 1945 kullanılmış bunun üzerinde haça benzer sembol var ben bu sembölü tarih için alsam günah olur mu
Cevap
17Cevap
senın dının ıslam ıse ve gercekten ıslama ınanıyorsan böyle bır şey yapılmaması gerektıgını bılıyorsundur . bu özentılıktır benımde unıde bı kac arkadasım vardı hac takardı böyle garıp davranıslar ıcıne gırerdı kesın bır BİLGİM olmamakla beraber bence günahtır . ama oldu ya gunah degıl dedıler islama ınanan bır kısı olarak genede takmazdım bunlar benım sahsı fıkırlerımdır ;)
Müslümanların haç takması günah değildir. Ama çelişkili bir durumdur. Haç dini bir seboldür. Bir kişi kendisini müslümanım diye tanıtıyorsa ve aynı zamanda hristiyanlık dininin sembolünü üzerinde taşıması kendisi ile çelişen ve kişiyi komik duruma düşüren bir durumdur. Yani ikisinden biri yalandır. Ya müslüman değildir ya da haçı neden taşıdığının farkında değildir.
kuran da yazıyor mu? Günah kessinlikle takılmaz diye kardeşim önemli olan için eğer vicdanın rahatsa tak kimse de bir şey diyemez şahsen ben takmıyorum daha doğrusu kolye sevmiyorum sen seviyorsan tak bence günahı sevabı Allah bilir, sen burda günah mı diye sorduğundan belli içinin temiz olduğu kalbin ne diyorsa onu yap kardeşim Allaha emanet.
Bence din ayrı mı yapılmadan takılabilir bunu taktıktan sonra kendine öz dini ibadet ve ya görevini yaparken farklı bir dini simgeleyen 'takı vs gibi şeyleri kenara koymakta fayda var diye düşünüyorum net bir şey söylemek yanlış olur ama şunu da unutma asıl günahı farklı dini sembol eden takıları takanlar değil dini oyuncak edip kendine özgü yaşayıp yalan yanlış öğretenler işliyor için rahat ederek takabilirsin diye düşünüyorum
Instagram doomsdayy99
tabikide günah siz hiç
bize benzemeyen bizden değildir
ayetini okumadinizmi peygamberimizin yanina haç kolyesi olan biri gittiginde peygamberimiz tepki göstermiştir. Ayrica iman kalptendir dışardan haç takarsan biz senin müslüman oldugunu nerden bilelim
Önemli olan dıştan gözüken kalpte olan değil midir? Salak olan insanlar kıyafetine bakarak bile dininle ilgili yorum yapabiliyor çünkü
Haç Baba Oğul ve Kutsal Ruh(yani Tanrı) yı simgeler. DOlayısıyla bizim dinimizce küfür kabul edilen bir simgeyi taşımak doğru değildir diye düşünüyorum.
Mensup olduğunuz dinin sembollerini takı olarak kullanabilirsiniz .
Muslumanligin sembolu nasil
@Mariasflowers Allah sembolu
ARKADAŞLAR Herkesin Dini Kendinedir. Kimse kimseyi yargılamaz. BİDE O AT GÖZLÜĞÜNÜ ÇIKARIP BAKSANIZ DÜNYAYA DAHA İYİ OLUCAK BNDE TAKIYORUM AMA KMSE HİÇBİRŞEY DEMİYOR KİLİSEYEDE GİDİYORUM.
Bence günah deyildir çünkü haç işareti de sonuç olarak allahın yer yüzüne indirdiği bir peygamberi temis ediyor ve bunu bir takı olarak kulandığında Hıristiyan sayılmasın önemli olan senin içinde ne olduğun bir takı bunu deyiştiremez
öbür dünyada götünden kan alaaklar o zaman görürsün haç'ı
Karşim en son gelen din müslumanlıktır eğer en son gelen din hıristiyanlık olsaydı herkes o zmn sevab işlemiş olurdu ve bizim peygamberimiz hz. Muhammet onların yani hıristiyanların peygamberi hz. İsa evet o dinide Allah yarattı ama en son gelen din müslümanlık olduğu için ve eğer müslümanken hıristiyana geçersen günahın olmadan cehenneme gidersin günahın olmadan cünkü senin dinin müslüman anladın mı bende en başta haç kolyesi takmak istiyordum ama sonra anladım ne kadar kötü bir şey olduğunu
Çok fazla yabancı film izledin herhalde.Özentiliğin oradan mı?
Birşeyi sevmek özentilik değil sen ananı seviyon diye özenti mi oluyon
@mavininsiyahtonu gumledim
Sorunuz, diyanet işleri başkanlığı link
Bir dinin sembolü olduğu için süs aksesuar olarak bile takması haram.
neden bir müslüman haç takmak istesin bunu anlamıyorum,başka hiç bir sembol kalmadımı !
Sanane
müslüman olduğunu öne süren bir insanın haç takması kadar absurd bir olay yok sanırım dünya üzerinde.
müslüman kişi neden haç taksınki?...
Aksesuar.
aksesuar olarak başka bir din sembolünü kullanmak doğrumu sence?..
hem kendi dinine hemde başka bir dine hakaret etmiş olmazmısın günahtan önce...
yani git ay yıldız degilmi
amacın tiyatro vs içinde takmaksa hayır fotograf cekmek içinse hadi diyelim ama sürekli takma :(
herhangi bir dine mensup olmadığım halde haç şeklinde küpe takıyorum mesela. yani nihayetinde bir sembol ama tuhaf bir durum tabii.
haç , put olarak kabul edildiği için günahtır..
Peygamberimiz döneminde sahabeden Adiyy b. Hatim boynuna takılı altın bir haçla Peygamberimizin yanına girince, Peygamberimiz de ona: “Adiyy! At o putu” dedi.” (Tirmiz�, Tefs�r’ul-Kur’�n, 10 )
“Bizden başkasına benzeyen bizden değildir.” (Tirmizi, İsti’zan, 7)
Hıristiyanlar PUT ATMIYOR anlayın artık
Tabii ki de günahtır.
bir din bilginine sormak lazım. beni aşar.
ya da google'a sorabilirsin.
mekruh olduğunu düşünüyorum..
Günah mı bilemem de.Takmasının ne manası var.
ne gerek var
günah tabikide.takılmamalı
Ben takmam.
Takarsan zaten go to cehennem
tabikide günah
takilir.
Kesinlikle günah
yok bee.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar