Kadınların dedikodu yapması sürekli eleştiriliyor. Elbetteki doğru bir davranış olmasa da artık "Her kadın dedikodu yapar." algısı gelişmiş ve yayılmış durumda... Peki, Can Dündar'ında sorduğu gibi; "İki kadın yan yana gelince dedikodu yapar." diyen erkek, başka bir erkekle kafa kafaya verince atom altı parçacıklarını mı tartışıyor?
Erkekler bir araya gelince (ortama ve arkadaşlığa göre) önce bir "nabtın, nettin hacı" merasimi gerçekleşir. Daha sonra "senin kız noldu bro?" muhabbeti ardından gelir. En son da ülkeyi kurtaracaklarmış gibi muhabbet ederler ve sonu tartışmayla biter. :D
Öyle de olmuştur. Isaac Newton ve Edmund Halley yan yana geldiklerinde gezegenlerin neden elips şeklinde hareket ettiklerini ve bunun sebebini tartıştılar, kadınlar ise yan komşu neden inek almış, bunu tartıştılar.
Milattan sonra 20 asır için her asrın en önemli insanlarına bakalım, çoğunluğu erkektir. Savaş dehaları, siyasi dahiler, botanikçiler, patologlar, doktorlar, şairler, mimarlar, mühendisler, tıpçılar, aşçılar, padişahlar, komutanlar ve diğer aklına gelebilecek bütün alanlarda başı erkekler çeker. Oturduğun koltuğu yapan fabrikayı inşa eden erkeklerdir. Bilgisayarın atası makineleri, ondan daha da önceki atası olan abaküsün tarihi erkek kaynaklıdır. Çocukken yapılan aşılar, akşam yediğin eti kesen kasap, teleskopu icat eden adam, camileri tasarlayan mimar... Bunlar hep erkek. E tabii ki kadın da var ismi geçecek, yüzlerce belki. Ama bir kadın eğer kendinden tarihte söz ettirmişse eğer, on katı kadar fazla erkek vardır. Cinsiyetçilik yapmıyorum, kaynaklardan konuşuyorum. Bir cinsiyet diğerinden üstün demiyorum tabi. Olan bu
Bende çok net bir şey söyleyeyim. Bunun tek sebebi kadınların bastırılmış olmasıdır. Geçmişe iyice baktığınızda kadınlar değersiz bir varlıkmış gibi hep arka plandadır haliyle yüzyıllardır bu şekilde süregelen algının yeni yeni yıkılıyor olmasıyla kadın cinsinin birey olmak için savaşmak zorunda kalmama savaşı yeni başlamıştır. Zira bir kadın her zaman önce kendini birey olarak kanıtlamak zorunda bırakılmıştır. Tek başına bir şeyler başarabileceğini göstermek adına çabalamıştır. Lakin erkekler daha doğdukları andan itibaren bir birey olarak kabul edilir. Her şeyleri kutlanır özellikle türk toplumunda böyledir. Yani demek istediğim eğer geri plana atılıp kendimizi kanıtlamak adına çabalamak zorunda kalmasaydık o isimlerin bu kadar olacağını sanmıyorum.
Tabii ki biliyorum kadınlara yüzyıllarca verilmiş değeri. Olan olmuş, ortaya böyle bir şey çıkmış. Ben de biliyorum Ortaçağ'da kadınların yakıldığını, cahiliye döneminde gömüldüklerini, Roma döneminde kölelere tecavüz edildiğini. Sözün kaynağını kesinleştirdim sadece. Verilen değer son birkaç yüzyıldır kaliteli diyebiliriz. O halde bu söz de çok uzun sürmeden sönecektir. Kadın da erkek de eşit şekilde kendinden söz ettirecektir. Geleceğe bakacağız.
Geneli yapıyo ya. Biz erkekler farklı şeylerin muhabbetini yapıyoruz. Ortada dedikodu benzeri bişey varsa o da genelde neden bitti noldu falandır en fazla. En azından kendi arkadaş ortamımda böyle :)
Valla her kadin yan yana geldiginde dedikodu yaptigini sanmiyorum.. Ha su bu ara sira olabilir belki ama her zaman degildir.. Erkekler de ne olsun oyun muhabbeti spor muhabbet askerlik yapmislarsa askerlik anıları bitmeyen muhabbet :/
Sahsen tartistigimiz konu bilim tarih fizik kimya uzerine bir cok sekilde hatta seminer tadinda bir sohbetlerim var..;) Gereksiz kadin sohbetleri iste farkimiz tabe olcak :-D Erkeklere esitlik istiyoruz..
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > İki kadın yan yana gelince dedikodu yapar diyen erkek, başka bir erkekle kafa kafaya verince atom altı parçacıklarını mı tartışır?
En İyi Cevaplar