Benim için eşit. Kadın da namus kavramı varsa, erkekte de namus kavramı vardır gökten erkekler zina yapınca günah değil diye bir ayet inmemiş. Erkek bir mekana erkek arkadaşlarıyla gidip alkol içebiliyorsa, kadın da kız arkadaşlarıyla gidip içebilir. Erkek kendi parasını kazanıyorsa, kadın da kendi parasını kazanabilir. Kadın evin hizmetçisi, çocuk bakıcısıda değildir. Benim için mesela kadın çamaşır asıyorsa, eşi toplasın, kadın kahvaltıyı hazırlıyorsa eşide çayı demlesin. Erkekliğinden bir şey kaybetmez kimse. Kadın çocuklarının işiyle, okuluyla nasıl ilgileniyorsa erkekte aynı özveriyi göstersin. Erkekte veli toplantılarına gitsin. Erkek kadından üstün değildir eşitiz.
Insan olarak eşitler ama her cinsinde kendine gore bir öndeligi var mesela kadinin cocuk dagurmasi evin işlerini görmesi onun üstünlügü erkeginse fiziksel güce sahip olmasi ihtiyaclari görmesi de onun üstünlügudür. Dinende şu bir gercek biz erkeklerin emanetiyiz ancak bu emanetin kiymetini bilen üstün olabilir.
NİSA-34 için 40 meâl bulundu. Kadri Çelik (4/NİSÂ-34: Allah'ın bazısını bazısına üstün kılması nedeniyle ve mallarından harcamalarından ötürü erkekler, kadınlar üzerinde hüküm sahibidirler. (Ama öte yandan da) saliha kadınlar; gönülden boyun eğenler ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri (hakları), kocasının bulunmadığı zamanda koruyanlardır. Baş kaldırmalarından endişelendiğiniz kadınlara (önce) öğüt verin, (etkili olmazsa) onları yataklarında yalnız bırakın, (o da olmazsa, son çare olarak sınırları aşmamak şartıyla) onları (iz bırakmayacak şekilde, suçlu oldukları hasebiyle) dövün. Size itaat ederlerse sakın aleyhlerine yol aramayın. (Unutmayın ki) Allah (hepinizden daha) yücedir, büyüktür.)
Eşittir demiştim artık vazgeçtim sayende eşit olmamalı. Çünkü biri kadın biri erkek ikisinin de farkındalıkları çok. Bir kadından erkek, bir erkekten kadın olmasını bekleyemeyiz.
Zaten öyle demedim ve ve orda yazanlar durduk yere yapılabilecek şeyler değil kadın eğer geröekten haksızsa bunlar olabilir ama erkek bunları hakıszkeb yapamaz zaten bunu haksız olan çok erkek yapıyor ama
Evet aylincim ben seni anladim😊 kanunen eşit olmalilar kadinlar cok haksizliga ugruyor magdur ediliyor kesinlikle☹ Benim dedigim hani dinen eşit degiller Allah 1adim onde yaratmiş erkegi ki kadini koruyabilsin diye o acidan söyledim ben canısım
http://i.hizliresim.com/r18GmB.jpg Bunu ben demiyorum☝🏻 kadin degersizde demiyorum demek istedigim bazi sorumluluklar erkege yüklenmiş ve bu yüzden erkek daha güclü yaratilmiş kadin dugusal ve anac ve korunmaya gereksinim duyan varliktir ve cok kutsaldir o yüzden cennet ayaklarinin altina serilmiş
''Bence erkekler kadınsız birşey yapamaz ama kadınlar yanlız herşeyi yapar'' Demişssiniz ama Evlenene kadar baba parası yiyip evlendikten sonra koca parası yiyenlerde erkekler değilmi sizlerin bu egoist ve kendinizi beğenmiş tavırları gerçekten insanın midesini bulandırıyor :) erkek niye yalnız yapamıyormuş bakıyım yoksa hala geri kafalı kadınlar gibi yemek ve bulaşıkmı diyeceksin güldürdün vallahi iki tarafta birbirine zorunlu değildir. kendinizi iyice üstün bir ırk görmeye başladınız ama normal türk erkekleri saolsun sizi yerin dibinden alıp kaf dağına koydu :)
Kisa ve öz yazacam 1 insan oğlu erkek ile kadından ibarettir 2 kadin ile erkek bir birini tamamlar 3 kadin olmasa erkek eksiktir 4 erkek olmasa kadin eksiktir Istiyen kendine pay cıkarir bu makalede.. not itirazi olan varsa cvp versin Teşekkürler
Ozaman olmazdım ama gerek var mı yooook😂 demek istediğim kadınlar daha zekidir tek başına herşeyi yapabilir her işin üstesinden gelebilir daha güçlüdür dayanıklıdır yaşadıkları şeyler onları yıkamaz kolay kolay ama erkeler öylemi😂
Kadın erkek eşit olmalıdır mesela pozitif ayrımcılık olmamalıdır. İspatsız delilsiz kadının beyanı esas alınmamalıdır. Genellikle doğuda kırsalda görülebilen kız çocuklarının okutulmamasına çözüm bulunmalıdır. Kadın cinayetlerine çözüm bulunmalı ancak cinayeti kadın işlediğinde cezadan yırtamamalı. Evin reisi erkek değil madem eve para getirmek gibi bir zorunluluğu da olmamalı. Az para kazanıp ev işlerine yardım ediyorsa normal karşılanmalı. Kadın para getirmediğinde de erkek getirmediğinde ki gibi tepki alsın. Nafakaya süre sınırı getirilmeli. Anlaşmalı boşanmalarda bile bir kaç gün evli kalınan birine ömür boyu nafaka ödenmemeli. Kadınların en iyi şekilde eğitilmesine çalışılmalı fakat kadın kotası denen garabete son verilmelidir. Aile mahkemeleri erkeği potansiyel suçlu olarak görmekten vazgeçmelidir. Aslında genel anlamda kadın toplumsal anlamda dezavantajlı iken (ki bu dezavantaj giderek azalıyor) erkek ise devlet ve yasalar karşısında dezavantajlı (bu ise giderek artma eğiliminde). Birde bazen televizyon izlerken veya internette gezinirken falan dikkatimi çekiyor, erkeklerin olumsuz özelliklerinden bahsedilirken sıkıntı yok fakat kadınların olumsuz özelliklerinden bahsedilirken hemen bir kadın düşmanlığı yaygaraları. Kadınların eleştirilemez tanrıçalar olmadıklarını öğrenmeleri lazım. Ancak erkeklerinde kadınlara karşı işi yılışıklığa getirmeden daha nazik ve anlayışlı olmaları da iyi olur. Aslında modern feminist kadının amacı haklar benim olsun (çoğu kez evrensel hukuk kurallarının ırzına geçmek pahasına bile olsa), sorumluluklar ise erkeğin olsun. Ama erkeğin hakları olmasın şeklinde.
Fiziki güç açısından bir eşitlik olmadığı aşikar, duygu açısından da kadın daha kırılgan fiziki eşitsizlik nayiflikte getiriyor. Ama zeka da bu eşitsizlik ortadan kalkıyor karakter olarak da artık taş devrinde yaşamıyoruz kadına evin bütün yükünü çek ben dışarda yoruluyorum diyemeyiz iki tarafta iş ortamında kadın anaçlığından ötürü üstüne evde ve çocukla ilgilenirkende yoruluyor hayatı eşit şekilde paylaşmamız lazım kadınsız erkek birşeye benzemiyor o yüzden el üstünde tutmalıyız diye düşünüyorum
Farklı iki yaratılışın da yaratılışlarına göre hakkı ve hukuku olmalı..
Erkek, çocuk doğuramazken, kadın doğurabiliyor.. Eşitlik yok.. Fakat, 20 katlı bir binaya bir erkek ağır yük taşıyabilirken, kadın taşıyamaz.. Eşitlik yok..
Görüldüğü üzere, bazı özelliklerde birbirine üstünken böylelikle "adaletli" bir yaratılış ortada.. Fakat medeni hukukta, "eşitlik" altında yanlışlıklar yapılmakta..
Feminizmi savunuyorum ben, şimdi üç beş * gelecek, karıya kıza yaranmaya çalışıyor diyecek... Kadın erkek eşit olmalıdır, bu güne kadar eşit olduğunu görmedim ama bence eşit olmalı.
Tüm insanlar eşittir. Ama cinsiyet açısından farklılıklar ve eşitsizlikler göz önünde bulundurulmalı. Eşit hak ve özgürlük ama belli durumlarda belli cinsiyetlere pozitif ayrımcılık gerekir.
En cok tartisilan konulardan biri. hangi anlamda esitlik soruyorsunuz. olmasj gerekenimi soruyirsunuz uygulananimi soruyorsunuz. kisaca cevap verim. sadece kiz erkek degil esitsizlik heryerde sen bir suc isle alacagin ceza farkli akp li bir milletvekili suc islesin alacagi ceza farkli. hayatta hicbir esit degildir. esitlik aramak cok sacma.
bu soruyu sormasaydın keşke. kadın erkek eşitliği fıtrata ters diyen biri bugün tam 53 % oy aldı. ben burda eşit değil desem ona oy veren kızlar burda beni eksileyerek linç ederler.
Yok öyle bir şey, hikaye! Kadın erkek, erkek de kadın değil. Kadının erkeğe, erkeğin de kadına göre bazı üstünlükleri vardır ki hayatı güzel ve anlamlı kılan da budur.
Erkeğin kadına, kadının da erkeğe göre bazı üstünlükleri varsa eşit haklara sahip olmaları mantıklı mı Aylin? Örneğin balığı ağaca çıkma yeteneğine göre yargılamak eşitlik ilkesine uymaz. Ancak burada temel haklardan bahsetmiyorum kesinlikle.
Görüşünüze saygı duymakla beraber katılmıyorum. Ben erkeğin kadına hak verme konumunda olduğunu da düşünmüyorum, elmaya armutmuş gibi muamelede bulunmanın eşitlik olduğunu da. Selametle kalın.
Elma elmadır armut armuttur orda enfikiriz de armut elmalınn yaptıpığını yapamıyabilir beceremez belki aynı şey elma içinde geçerli ama deneyebilir o karar kendilerine kalmalı😏
Eşit haklara sahip olmalılar özgür olmalılar birşeyi yapıp yapmayacaklarına kendileri karar vebilmeliler makul olmasına gerek yok herkes bir birey sonuçta
Hukuken eşittir. Fakat diğer konularda kadın ve erkeğin birebir eşit olması mümkün değildir. Eğer eşit olsaydı iki farklı cinsiyet olmasının bir anlamı olmazdı. Kadının ve erkeğin üstün olduğu yönleri vardır. Gerçekçi olalım.
Belki kanunen daha fazla hakka sahip olabiliriz ama o hakkımız verilmedikçe onun bir anlamı olmaz eşit değil diye bunu kast ediyorsan buna sebepte yine sizlersiniz hergün kaçtane kadın katlediliyor birçoğu şiddete mağruz kalıyor kimler tarafından tabiki erkekler tarfından hem fiziksel hem piskolojik şiddet
İnsan olarak eşittir. Ama hayattaki rolleri açısından farklıdır. Mesela dişi kuş yumurtanın üzerine yatar sıcak tutar. Erkek avlanır yemek getirir. İkisi de kuş ama roller değişken.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hak hukuk konularında elbette eşitiz ancaj başka konularda eşit değiliz bu bir gerçek
İyiki söylemedim içimden geçenleri bazen sadece soru sormak için soruyorlar buda kanıtı.. merak etmeden eleştiriyle dikkat ve ilgi çekici görüneceğini sanan zavallılardan sacede birisin..
Belki kanunen daha fazla hakka sahip olabiliriz ama o hakkımız verilmedikçe onun bir anlamı olmaz eşit değil diye bunu kast ediyorsan buna sebepte yine sizlersiniz hergün kaçtane kadın katlediliyor birçoğu şiddete mağruz kalıyor kimler tarafından tabiki erkekler tarfından hem fiziksel hem piskolojik şiddet
Sizler kötü çocukların kucağına atlarken kimse kafanıza silah dayamıyor. psikopatlarla evlenmezseniz dayak yemezsiniz ve öldürülmezsiniz. kötü çocuklara yavşayıp efendi adamları sünepe görme adaletsizliğiniz ulusal aile yapımızın içine etti. kabul edin: 2000li yılların türk kızları geyşa ruhlu ve tutarsız...
hakaret yok gerçek var adı da "hipergami" namı diğer alfa fux beta bux kuralı... ne zaman uçan zebra görürseniz, o zaman bu kuralın istisnası olan bayanı bulursunuz...
Ben hakaret olsun diye demiyorum sizin bizden bizimde sizden bagzi konularda ustun olma olasiligimz yok hak olarak kadinda erkekde esittir ama yapi olarakda fiziksel olarakda daha bir cok konuda esit degiliz umarim aciklayici olmustur
Kadinlara verilen pozitif haklar disinda eşittir diyorum 😁 yani kadinlarin ustun oldgu ve bu haklara dokunulmamasini soyluyor. Bunlardan bazilari İs hukuku kapsamindadir. Kadinlar agir islerde ve gücünü kullanamayacgi islerde calistirilmaz. Ornek madenlerde kadin çalışması yasaktir. Kadinlarin gucu orantisjnda calisilmalidir. Kadinlara Esitlik ilkesi pozitf ayrimciliktan dogan haktir ve sorgulanamaz der anayasamzda 😁 Bu ve bunun gibi hukumlere sonuja kadar katılıyorum 😁
Kadın öyle bir yerde çalışamaz gücü yetmez belki ama bu yasak olmamalı kadının kendi tercihine bırakılmalı ve kadınların Belki kanunen daha fazla hakka sahip olabiliriz ama o hakkımız verilmedikçe onun bir anlamı olmaz buna sebepte yine sizlersiniz hergün kaçtane kadın katlediliyor birçoğu şiddete mağruz kalıyor kimler tarafından tabiki erkekler tarfından hem fiziksel hem piskolojik şiddet
Bn buna katılmıyorum. Madende calisma tercihi kadina birakmasinlar 😁😁 sidsete ve baskinin her turlusune karsiyim kadin ve cocuk icin anayasa da bu ve bunun gbi bircok madde var 😁
Evrensel haklarda eşit olmalı. Lakin kadının ve erkeğin belli görevleri olmalı... Kadın yuvayı kurmalı erkek de yuvayı beslemeli... Kadın da çalışmalıdir isterse
😂 😂 uzatmak istemedim shshsh fena bir kıza benziyorsun tirmalarsin beni falan gerek yok 😂 ama bence kadın erkeğe hürmet etmeli, erkek de kadına elbette ama bence kadın biraz daha erkeğe nasil desem babasıymis gibi davranmalı yani 😂 erkek de kadına çocuğuyms gibi 😂 neyse herkes birine saygılı olsun da ben karışmıyorum napiyosaniz yapın shshsj
Nedemek daha saygılı daha çok hürmet etmeli 😒 ortaya laf atıp öyle çekilmek yok herkesin annesi babası var beraber çocuğunuzda olur eşin olacak kişiye evladın gibi davranmak nedir ya hahah
😂 yani senjn erkeğin etrafında dönmen lazım pervane gibi 😂 😂 o da sana hak ettiğin değeri vermeli... Kadın ev işleriyle ilgilenmeli erkek dış işleriyle... Ama o ev işi yapabilir sen dış işlerine bakabilirsin... Ama bunlar kişinin kendi tercihi olmalı zorlama olmamalı... Ben yemek yapmasam aç mı kalcam yani sen yapcaksin tabi ben evi temizlemesem evi bok mu götürcek yani hayır bunu kadın kendi işi bıkıp gereğini yapmalı benim düşüncem bu yönde
😂 biz de böyle canım ben kırk sene kalsa kendi işimmis gibi kalkıp yemek yapmam temizlik yapmam, yani senin oturduğun yerde yapmam... Hizmeti sen yapacaksin evi çekip çevirecek sensin... Sen dururken kız gibi ben mi yapayım bu işleri, selami değil benim adım
Niye ben dururkenmiş sen dururken ben niye yapıyormuşum lafa bak ya nolacak yapsan küçülür müsün erkek işi kadın işi diye birşey yok evlilik bunu için değil hizmetçi mi alıyorsun kendine
Hayır da şimdi erkeğin bir ağırlığı olmalı yapmasın demiyorum ama benim görevimmis veya ben yapmasam aç kalırmışim. Vesaire diye düşünülürse yapacağım varsa da yapmam 😃
Neyse ortalık karışık şimdi millet endişeli ince ye bişey oldu deniliyo korkuyo insanlar panik içinde... Haber alınamıyor kaç saattir sosyal medya çalkalaniyo
Kesin oyundur ztn mesaj atmasından belliydi yalancılar kaybettiler ya erdoğanın üzerine atacakşar kesin inşallah oyunları kendilerine döner bak gece gece canımı sıktın şimdi yaaa
Aynen öyle ya baktım bende şimdi sabiha gökçen havalimanında da çok sık uçakşar geçmeye başlamış okudum şimdi balkon konuşmasıda ertelenmişti çocuğun ayağı sıkıştı diye gitti erdoğan ama yinede balkon konuşmasını yaptı ve fox sabaha kadar yayın yapcaktı birden vazgeçti neden
durumun ciddiyetini kavramıyorsunuz. hâla rekabet içindesin. binlerce sandık görevlisi dışarda polisle boğaz boğaza girmek üzere ve ortalık hiç bir siyasal yok. uçaklar kalkıp iniyor sürekli. sabah ezanı 3. kez okundu
En İyi Cevaplar