Ne demek olduğunu biliyorum da bunu günlük hayata uyarlayınca gözümün önüne bir hikeye gelmedi. Bir örnek verir misiniz?
:D nefesim daraldı yine.
:D nefesim daraldı yine.
Kendini öven birisinin suçlarını ortaya dökmesi, saçmalamalarını ortaya koymasıdır. Aslında bu içi boş tenceredir bu sofrada da yeri yoktur un kendini ikrar biçimidir. Hem kel hem fodul un bir değişik söylem biçimidir. Aslında bilgisiz bir ''hiç'' olduğunu kendi kendine itiraf etmesidir. Bunu TV ekranından yapar , yazılarıyla yapar, söyleşisiyle yapar, basın açıklamasıyla yapar, söylevi ile yapar... yapar da yapar... önemli olan bunu anlayabilmektir... İşte işin zor olan kısmı bunu anlayabilmektir... yoksa gerisi boş konuşma olacaktır... Aynen bir çok kişinin maalesef yaptığı gibi... nedense bu aralarda her yerde çoğaldılar... Gibi bir örnek..:) Hadi eyvallah.
Tanıştığıma memnun oldum :D Teşekkürler sunuyorum.
Daha tanışmadık ama bende memnun oldum. Öyle bir örnek vereyim dedim..:)
Sirkat: hırsızlık demek
Kıpti'nin mert olanı anlatırken
birleştirelim. " Kıpti'nin mert olanı, yiğitligini kahramanligini anlatırken hırsızlığını söyler"
Şecaat de hüner demekmiş bu kadarını ben de araştırdım buldum teşekkürler de anlam olarak bir air alt mesaj falan yok mu acaba gerçek anlamda kıpti diyor olabilir mi deyim sonuçta :D
Evet onu da okudum. Çok teşekkür ederim cevapladığınız için. :D
Aminnn
Cevap
4Cevap
Çingenenin mert olanı hırsızlığını övünerek anlatır. Yani yaptığı hatayı güzel bir şeymiş gibi mertçe ve bilinçsizce anlatır.
Bilmiyorum bu ne ya ahshahw
Araştırmaya itiyorum bu bir deyimmiş.
Ya ama ya :D
Öyle
Sakla samani gelir zamani gibi bir sey sanirim
Değil galiba.
Nece bu
Güzel bir soru. Aslında türkçe ama farsça ya da arapça'ya dayanıyor galiba kelimeler. Bunu da araştıralım.
Sen nerden buluyon boyle cumleleri?
Bu cumlelerle napiyonda araştiriyon 😀😀😀
Onlar beni buluyorlar. Denk düşüyoruz galiba :D
Dam derken * demek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar