Evi olmayan erkekle evlenilmaz Arabası yoksa katiyen olmaz Erkek en az 10 bin tl maaş almalı gibi cümleleri insanlar nereden çıkarıyor?Erkekleri yürüyen cüzdan olarak gören kadınlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Aslında bu bir tur büyük yanlış toplum algısı. Sonuçta her birey kendine yetebilmeli maddi ve manevi açıdan başkalarına bağlı olmamalı ama gelin görün ki nasıl eski zamanlarda erkekler kadınlar ev işi yapıp çocuk bakmaktan ibaret görüyorduysa günümüzde de kadınlar erkeklerin çok parası olması gerektiği ve ev ekonomisinin büyük bir bölümünün onların kazancindan ibaret olmasını şart koşuyor nasıl o zamanlar kadınlar için düşünülenler yanlışsa günümüzde de bu tip erkekle ilgili düşünceler yanlış kimsenin böyle zorunlukları yok ve olmamalı dolayisiyla eşitlik var ise her iki tarafta önce bu dediklerimin farkına varıp, düşünüp bundan sonra ona göre davranmalı.
İşte bu anlayışın doğmasının temelinde kadınların ekonomik olarak güçlü olmamalarının ve buna mecbur edilmelerinin etkisi büyük. Erkekler de bunun aksini desteklemeli. Erkekler kadınların kariyerlerini desteklemez, benim karım çalışamaz evde otursun çocuk baksın düşüncesini gütmeye devam ederse kadınlar da ekonomik hürriyet elde etmedikleri için her olanağı mecburen erkekten beklemeye devam ederler. Bir kadın olmuşsa doktor hemşire hakim savcı öğretmen vesaire vesaire, neden her şeyi erkekten beklesin. Kendisi de alır edinir yaşar. Hayatı seninle eşit paylaşır. Yuvaya katkıda bulunur.
@AdelWolf Ben bir erkeğe bunu söyleme fırsatını hiç tanımadım. Ben kasada ona sormadan hemen veririm zaten. Benim ödememi kabul etmediği için ben de inat olduğum için ortak ödediğimiz de oldu, sadece benim veya onun ödediği de oldu. Sürekli erkeklerden beklemek olmaz. Bu onların görevi değil..
@ahmetnl058 Sürekli erkekler ödeyince kadınlar kendini ezik hissetmiyor mu? Ayrıca hesap ödeyerek kendinizi üstün mü görüyorsunuz ki? Sürekli görüştüğüm bir insansa sürekli ona ödetemem, bana ters.
Alakasi yok dedim ya yetisme tarzi kizlar neden ezik olsun onlarda ayni toplumda yetisti birakin artik her yerde erkekler ile mucadele ediyorsunuz her meslekte her yerde hesap odemek bizim son kalemiz onuda elimizden alirsaniz biz zavalli olacagiz lutfen kizlar birakin erkekler odesin hesaplari
@ahmetnl058 Hiç kusura bakmasın kimse. Ben hesabı başkası ödeyecekse içim rahat rahat yiyip içemem. Bu konu benim için tartışmaya kapalı. Bir kere o ödediyse ikinci de sıra bendedir.. Erkeklerin yaptığı bir çok şeyi kadınlar da yapabiliyor. Sizinle yarış için de falan da değiliz, eşitiz. Bu toplum sizi yükseklerde bizi de aşağılarda görmeye bayılıyor..
yalan valla yalan çarpılacaksınız ağzınız yüzünüz ayrı oynayacak bak :D yaşım 25 oldu :D zibil gibi kızla sevgili oldum hani nerde böyle kızlar yok ki :D anam ağladı
@sude8 Teşekkür ederim. :) Bunu başkalarına karşı duyarlı olabilmekten daha çok kendim için yapıyorum. Kendi paramı harcadığım her yerde daha iyi hissederim.
ben de bazı erkeklerin kendilerini yürüyen cüzdan olarak kullandırmaya çalışmalarını anlamıyorum. sevgilimle çıkıyor olduğumuz ilk 4-5 ay ne zaman bir yere gitsek bir şey yesek içsek yemek söylesek zorla hesap ödetmiyordu, oturup bunun kavgasını yapıyorduk. Ben çalışıyorum bırak ben ödiyim en azında yarı yarı ödeyelim diyorum, ben ısmarlamak istediğimde ona bir şey, yok sen kızsın ben bir kıza hesap ödetemem bilmemne bir şeyler diyordu. zorla ödüyordum hep, Allahtan aştı onu artık. siz niye böyle yapıyorsunuz acaba, gurur meselesi mi?
Onursuz geliyor bana aman hadi bir şeyler yiyeyim içeyim alayım da erkeğe kitleyim diyen kadınlar. Ödettikleri üç beş şeyi kar görüyorlar zavallılar. Kendileri para kazanıp harcamaktan acizler ama yaptıkları şeyleri de marifet görüp kadınlıklarıyla övünürler.
Bu evi arabası olmayan kişiyle evlenmeme kafası da her şeyin çok iyisine layık olduğunu düşünmeyle alakalı olabilir kız kısmısında.
Ancak yine benim sevdiceğim diyor ki (sabır ver ya rabbi) ben 30'uma gelmeden evlenmiycem demişti, ben de niye 30 dedim doğal olarak. o da 'çünkü önce düzgün bir işim olacak bir evim bir arabam olacak ki düzenli bir hayatım olsun seni rahat ettirebileyim' demişti. herhalde karşı taraf da aynısını düşünüyor rahat etmek istiyor evlenince.
Bunun sebebi, erkeklerin kız karşısında sadece parasıyla ön plana çıkması. Yani kıza hemen parasını gösteriyor. Mesela benimde param var, flört ettiğim kız benden para istemeye çalışıyor imalı olarak saçımı yaptırmam lazım 500 tl lazım canım sıkılıyor gibisinden bende oralı olmuyorum bile vermiyorum bilerek daha çok bağlanıyor. Mesela bir iş yeri veya hotel sahibi olan bir erkek, bir kadınla tanışınca ona hemen hotellerinden iş yerinden bahsediyor. oysa hiç gerek yok karakterini tanıtsa daha iyi. Tanıdığım biri var her gün farklı bir kızla takılıyor her tanıştığına işte şu hotel sahibiyim şuranın patronuyum diyor, kızlar inanmayınca beni arıyor bana söylettiriyor oysa neeee gerekkk varr böyle şeylere karakterinle tavlasana.
Hayat zor geliyor bu kişilere. Oku, iş bul çalış, çalış çalış çalış... Daha kolay bir yolu var mı var? Kendine biraz çekicilik kat ve bu basamaklara uğramadan direkt paraya kon.
Sene olmuş 2018.. Ülkede genç işsizlik %25 yani her 4 gençten 1 tanesi çalışmıyor. Peki çalışanlar? Asgari ücret ile çalışıyor %50 si
Küçük bir matematiksel hesap. %25+%50=%75 Sadece maddi açıdan sizi tatmin edecek kişi sayısı %25 kaldı.
Bu kişinin iyi kazanıp aynı zamanda yakışıklı olması %50 (%25 in %50 si bu) ihtimal. hayalinizdeki erkeğin paralı ve yakışıklı olma ihtimalin %12.5 onun sizi beğenme olasılığı %50= %6.25... Bu ihtimali beklemektense biraz dişilik ile ihtimali %100 e çekebilirsiniz ama o kişiyi ne kadar elinizde tutarsınız bilemiyorum 😁
Zengin olsun yakışıklı genç olsun okumuş olsun evi arabası olsun bunları aynı anda isteyeni anlamıyorum yani bir erkeği geçtim bir insan oğlu 25li yaşlarda ne ara üniversiteyi bitirip ev araba alsın. Karar verin kızlar zengin sizden yaşça büyük birimi yoksa aynı üniversite ya da aynı iş yerinde tanıştığınız ve aşık olduğunuz adam mı?
Bencede cok sacma bunlari kazanmak kolay deilki kimse evlenmesin o zaman elit bir kesim evlensin zengin olan mutlu olsun bitek coluk cocuk sahibi bu ülkenin %80i yoksulluk siniri altinda yasiyo kadin erkek beraber calisip beraver ev araba sahibi olunabilir bence gercek mutluluk maddiyatta değil maneviyattadir ev araba sadece dekarasyon önemli olan ayni cati altinda insanlarin mutlu olup olmamasidir eger iyi ve anlayisli bir adamla evliysen sofrandaki sogan ekmek havyar gibi gelir ama cimri kati kalpli gözü disarda ama zengin bir erkekle evliysen hrgün kebabta yesen sana zehir zikkim olur
Görmüyorum, hiçbir erkek arkadaşıma özel günler hariç hesap ödetmemişimdir. Asla zengin koca beklemedim, eğer iyi hayat şartları istiyorsam bunu kendim sağlamaya çalışıyorum. Okulumu en iyi şekilde okuyorum.
Valla erkekleri o dediğin şekilde gören kadınların hepsi birer satılıklar işte. Parayla kendilerini satıyorlar. Kimisi evi var arabası var yatı var katı var diye para yemek için takılıyorlar oynaşıyorlar yataklarda yarışıyorlar. Hepsinin bir eskorttan farkı yok gözümde.
Nasıl ev işleri kadının toplumsal rolü olarak görülüyorsa para kazanması gereken kişi rolü de erkeğe ait. Yani erkek toplumsal olarak zaten ayaklı cüzdan..
Evinin olmasıyla sadece kız mı rahat edecek ki? Çoluk çocuk olduğu zaman onlar daha çok rahat edecek kira olsa her ay kira ödemek kolay mı? Zoru zoruna kazandığın parayı çocuğuna rahat ettirmek varken. Daha fazlasını isteyen lükse kaçar o ayrı mesele ama bazı şeyler temel ihtiyaç
Jahrein isimli bir yayıncının bir lafı vardı. "Erkek cüzdandan ibaret degildir Kadında delikten eğer erkeği bir cüzdan olarak görüyorsan bir delikten, kadını delik olarak görüyorsan bir cüzdandan ibaretsindir."
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sahsen erkekleri yuruyen cuzdan olarak gormeyen kadinlari hic samimi bulmuyorum Kadinlarin dogasi budur Bakiniz: pareto principle ve hipergami Onlar her zaman guclu olanin yaninda olmak isterler Gucsuz olan (gunumuzde parasi olmayan) erkege sempati duymayi birak O tur erkekler olse uzulmeyip kina bile yakarlar
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Her kadın aynı diye bişey yok kardeş sen gidip en bakımlisini elbise topuklu makyaj sac herşeye önem veren birini bulursan o kız zaten çalışmaz yan gelip yatar paranıda çatır çutur yer yemek falan ac kalirsin daha doğallığa gidicen senin için Her şeyi yapabilen kızlarda var..
ben kendi adıma konuşuyorum :) tamam bakımlı olacak ama bakımlı diye de yatacağı anlamına gelmez valla ben bu zamana kadar sevgilisiyle gezipte dolu cüzdan taşıyan kadın görmedim :D varsa söylesin :)
Ya ben herşeyimi kendim alıyorum mesela kimseye minnet eylememek de önemli şimdi asla hep onun ödemesine musade edemem kendi acimdan cüzdanda taşırım hahaha bu karakter meselesi 😎
Bu dünyada paran yoksa ikinci plandasindir, paran varsa sevenin de arkadaşın da sevgilin de çok olur. Kimse hikaye atmasın, "Yok ben aşkı seçerim" diye...
Onlar istisna Yoksa genç kızların maddiyatci olduğunu sanmıyorum. Fakat anneler yani kızlarını evlendirecek konumda olanlar aşırı maddiyatci ve bu da kızlarını etkiliyor maalesef 😐 Bizzat bunu yaşadım 😏😃
o... pulara lafımız yok. onlar seks objesi. parayı veriyorsun seks yapıyorlar. onlar erkekleri yürüyen cüzdan gibi görebilir. ama arkadaş normal kadınları sormuş sanırsam :P
her güzel kadın o... pu olmak zorunda değilki. gider çalışır kendi kendine bakar. yakışıklı bir erkeklede parasına bakmaksızın beraber olur. sen niye şimdi güzel kadınları gömdün ki 😂
Yok yaw gömmedim ki zaten bende çevremde güzel olarak görülüyorum. Benim anlattığım tarz kişileri çevrende görüyorsundur sende benim gibi, anlamaya çalıştığım başka bişiyy
@SiyahGezegen genel konuşuyorsun. çevremde güzel görünüyorum diyorsun. beraber olacağın erkeğe yürüyen cüzdan gözüyle bakıyor musun peki? ben güzelim takılacağım erkek zengin olmalı diyor musun? cevabın hayırsa, neden erkekleri yürüyen cüzdan olarak gören kadınları savunuyorsun? cevabın evetse, sende seks objesi olmuş oluyorsun : )
Güzel olduğumu söylüyorlar evet. Bana sadece güzelliğim için yaklaşanların şansı olmuyor, cüzdan bol dolu fark etmez. Erkekleri yürüyen cüzdan olarak gören kadınlar zaten güzelliğe tapan erkeklerle birlikteler bu seni neden rahatsız ediyor?
sen niye olayı bana çevirmeye çalışıyorsun ki :D mehmet aydını da vurguncu olarak görmen, kısayoldan para kazanmak isteyen 140 bin çakalı savunduğun anlamına geliyor bilmem farkında mısın :D bence bu düşüncen de diğeri gibi yanlış. ya sen hep yanlış düşünüyorsun umarım doğruyu bulursun asgdfagjshasd
Çünkü kendi bakış açınla bağlantılı fikirlerin yani senle, ve sende doğru yanlış bilgesi değilsin sana göre belirlenmiyo gerçekler, her neyse herkes kendi fikriyle hayatına devam etsin
evet doğru yanlış bilgesi değilim. gerçekleri de ben belirlemiyorum. ama savunduğum şey belirlenmiş gerçekler :P neyse hayatıma fikirlerimle devam edeyim bari sıkıldım senden :P görüşürüz 🤪
seks obejesi olarak gördüğümüz yok sadece tanıtım ve reklam yapıldığı için bir ürünün sadece kalitesini merak ediliyor bazı kesim tarafından ;) bu yüzden de bazı kadınlar tanıtımı yaptığı şeyin parçası haline grliyor :)
o tip insanlar benden uzak bende onlardan uzagım. bana gelecek kadın. kaanatci olmak zorunda sanki bu zamana kadar ingiltere kraliçesiydi de bana gelince durumu değişmiş gibi yapamaz kimse
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Erkekleri yürüyen cüzdan olarak gören kadınları biz de yürüyen genel ev gibi görüyoruz, parasını verdikten sonra ihtiyacımız hasıl oldukça kullanıp bir kenara koyuyoruz. Hoş o kadınlar bu durumdan gayet memnun, aldığın paraya bakıyor. Bir mal, obje gibi görülmek onlar için hiç sorun değil. :)
Ben böyle kızları orus.. pu olarak görüyorum ve eğer karşıma çıkarsa 1-2 günlük kiralar ardından bırakırım bu sayede kendi de farkında olur ne olduğunun aslında... iyi bir ayar çekmiş olurdum yani biz mal mıyız da bizi kullabileceklerini sanıyorlar?
En İyi Cevaplar