Merhabalar,
Sizce insan ne kadar güçlü karaktere sahip olursa olsun duruma ve şartlara göre aciz midir?
Sizce insan ne kadar güçlü karaktere sahip olursa olsun duruma ve şartlara göre aciz midir?
'Mucize' kelimesinin anlamını bilir misiniz? İnsanın yapmakta aciz kalacağı fevkalade hadise demektir. Arapça'da "acz” kelime kökünden türetilmiştir. Bunun için aciz olduğumuz için üzülmek yerine mucize olduğumuz için sevinmeliyiz diye düşünüyorum.
Kötü tarafından bakmayıverin o vakit. Mutluluğunuzu bozmanın anlamı yok değil mi? Bu karamsarlık çağın hastalığı sanırım.
Umarım o istisnalarla daha çok karşılaşırsınız. Kim bilir belki böylelikle düşünceleriniz de değişir.
Hayvanları, çiçekleri, yıldızları hatta bulutları sevmek ne kadar zor olabilir? Bence en yakın zamanda bir evcil hayvan edinmelisiniz.
Anlayamadım ama anlamam gerekmiyordu sanırım. Neyse umarım o dilli hayvanınız size mucizeyi anlamlandırır.
Merhaba,
her insanin bir veya bir cok noktada aciz kalir, gücünün yetemeyecegi cok sey vardir.
evet aldığı nefese sahip olamaycak onu kontrol edemeyecek kadar acizdir.
Cevap
1Cevap
Teizm den kurtulduğu an, aciz olmaktan da kurtulur.
musibetleri hastalıkları def edemiyoruz aciziz evet
Evet çok fazla konuda.
Mesela biz mutlak bilgi ve doğruya asla sahip.olamayız. en büyük acizligimizdir. Fiziksel olarakta zayıfız.
Bir aslanla savasabilir misin? Bebegin bir geyik yavrusu gibi doğduğunda yürüyebiliyor mu? Bir kamyon üstünden gecse ezilirsin sen diyosun aciz değiliz..
Ne alaka?
ama ben vücudumuzun sahip oldugu güçten bahsettim. Yani silahlar vs yapıyoruz buda ne kadar aciz olduğumuzun kanıtıdır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar