...bence, sadece -gerçekleştirebilmiş olsun olmasın- intihara kalkışmış olanlardır...
...gerisi hikayedir...
...değil midir..?
...gerisi hikayedir...
...değil midir..?
hyr degl. bir kere intihar etmeye kalkanların psikolojisi çok farklıdır.o psikolojiye giren herkes intihara kalkışabilir.o insanların duyguları ve algıları fazlasyla kopuktur.herkesin yaşayabilecegi bişey.. ayrıca ölümden korkmamak ya da korkmak için nedenlerin şarttır. intihar etmeyi tercih etmezsin ama ölümün ne zaman gelecegini de pek tınlamazsın. çünkü geride bırakacak ne bişeyin vardır ne de bir çoğu gibi ölümden sonra yaşam olduğuna inanıyorsundur.kısacası normal biriysen ölümden sonrası ile ilgili uçuk kaçık inançların yoksa ve sevdigin birileri yoksa bu dünyadan gitmek çok da korkutucu gelmez artık yorgunsan hele..
ölüm ötesi deneyimleri okuduktan sonra bakış açım büyük oranda değişti. zaten ben hep hissederdim birşeyler de bunları dile dökmek çok zor.. bunu hissedenler ölümden korkmazlar. şuan korkuyorum çünkü yaşayacağım hayallerim var. sadece ölüm ötesi bilinmezlik ve fiziksel acı gibi kaygılarım yok.
''Ölümden korkmuyorum diyen yalan söyler.''
İntihara kalkışan bir kişi de kendine bir bahane bulup vazgeçer, bu da bir korkudur. İntihar eden bile korkar, gerekli analiz yapılırsa bu zaten ortaya çıkar. Din,vatan,millet gibi değerler uğruna savaşanlar da korkar, ama sonunda manevi yönden alacakları bu korkuyu biraz olsun unutturur. Kimi ölüm anında can acısından korkar, kimi ardında bırakacakları insanlar adına korkar, kimi ne ile karşılaşacağından korkar.. Korkar yani, ölüm bu.
Olumden korkmuyorum ama ben gittikten sonrada hayatin devam edecek olmasi ,yeni sarkilar yeni siirler yazilacak olmasi ve benim hic birinden haberimin olmayacak olmasi yine buna benzer seyler beni huzunlendiriyor
Cevap
5Cevap
ölümden korkmamak intharla alakası yoktur ALLAH kavuşmak için neden korkalım aksine mutlu olunurçünkü ölüm asıl dünyamıza gidişimzdr sonuçta bu rası az bir müddet duracagımz yer
bı korku olur ama bu korku daha fazla yasamk istedgimden degil ailemden ayrı düşme korkusu bn gidersem ne olur yere düşünce ne yaparlar yoksa az yasasamda çk yasasamda önemli degil benim için ha bide ibadetlerr eksikse insan bundan korkar
Bence ölümden korkan insanlar öldükten sonraki cehennem inancından dolayı veya ne olucagını bilmediklerinden dolayı korkuyor.
Ölümden korkmuyorum diyorsa birisi ya ahiret inancına sahip degildir ya da dünyada yasayabilecegi en güzel sekilde yasadıgını düsünüyordur.
İntihar egiliminde bulunmakla alakası oldugunu sanmıyorum. İntihar etmek, bunu düsünmek zaten bir psikolojik sorun.
"Ölümden korkma" sebepleri bence bunlarla sıkıştırılamaz, kurtların peşinden koşturduğu bir mü'min de gayet dört nala kaçacaktır...
Kişinin hayallerine ulaşamamış olması, bir annenin çocuklarının başına geleceklerden korkması vs. de gayet "korkma" sebebi olabilir...
..."yaşamda kalma" içgüdüsü bile başlı başına "korku"nun kaynağıdır...
İntiharın temelinin -psikolojik olmasa da- psikiyatrik bir sorun olduğu düşüncesine katılıyorum...
Tamam bende sen
Kişinin hayallerine ulaşamamış olması, bir annenin çocuklarının başına geleceklerden korkması vs. de gayet "korkma" sebebi olabilir...
dedıgın cümleni
dünyada yasayabilecegi en güzel sekilde yasadıgını düsünüyordur.
dıyerek belırttım.
@sogon, korkanlar varmıdır bılemem kendı adıma bır ateıst olarak korkmadıgımı söyleyebılırm. Cünkü ölümden sonrakı hayata ınanmıyorum. Gömülürsem dogaya katkım olucak yakılırsamda kül olup kozmosa karısacagım. Benım ıcın korkacak bır durum yok.
Bence denemden bilememezsiniz.
Ben hep Ölürsem geride kalanlar için korkarım demiştim.Taki boğulma tehlikesi atlatana kadar.Kendime o esnada şunu dedim.Hayır burada ölemem bunu haketmiyorum.Pes etmedim ve işte buradayım.Eğerki mücadele edersen korkmazsın.
Korku belirsizlikten doğar.Savaştaki bir adama korkuyormusun diye sormuşlar.O demişki neden burada olduğumu biliyorum o yüzden korkmuyorum.
Bana kalırsa öldükten sonra neyin olacağını bilen değil neyin olacağını bilmeyen korkar.
Saygılar
E tamamda okudugunuz anlamıyorsunuz heralde, Ben cevabımda ne yazmısım ılk paragrafına bak, ne olucagını bılmedıklerınden korkuyor. demısım.
Gelıpte ne dıye aynı seylerı yorum halınde yazarsın kı.
Ne saygısından bahsedıyorsun?
Bolt - Senden korkmuyorum Victor. Ölmekten korkmuyorum.
Victor -Nasıl bilebilirsin? Daha önce hiç ölmedin ki.
Bolt'un yüzündeki Yusuf Yusuf, musa musa ifadesi.
ölümden korkulmazmı
ölümden de erken ölmekten de yaşayamadıklarımı yaşayamamaktan da korkuyorum
amma korkakmışım
Kalkışmış olsa korkması lazım.. Çünkü sağlığının kıymetini bilir
Ölümden değil arkadaşlarımı ailemi öylece bırakıp gitmekten korkuyorum
bence asıl intahar eden ölümden korkma sebebi yuksektir
Hamd Olsun Korkmuyorum,
Ve Bir Gün Deliliğim Yüzünden Araba da Ölcem :D
yatağımda bir sabah ölü bulsunlar beni ne biri öldürsün ne de bir kazada kurban gitmek isterim
korkar ama kaçınılmaz sonda ölüm dür
doğru, katılıyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar