Joseph Stiglitz:
"Merhaba Ben Kapitalizm!
Küçük kızlarınızı Barbie Bebeklerle büyüttüm.
Bugün sizden estetik operasyon için para istiyorlar diye neden şaşırıyorsunuz!
Çıkarlarım uğruna kocaman bir moda endüstrisi yarattım!
İstediğimi de elde ettim, 17 yaşındaki kızların çoğu dış görünüşlerinden rahatsız.
Ben Kapitalizmim!
Bir kadının bir moda dergisini 15 dakika karıştırması kendi vücudunu beğenmemesine yetiyor!
Ben Kapitalizmim!
Kadınlara sesleniyorum! Lütfen birer obje haline geldiğinizi aklınıza getirmeden Victoria's Secret'a koşun.
Victoria's Secret ülkelerine Türkiye de eklendi, avuç içi kadar çamaşıra 80$ verince çok mutlu olacağınızı garanti ediyorum!
Ben Kapitalizmim!
Yine başardım! Bütün kadınları dolapları tıka basa dolu olduğu halde giyecek hiçbir şeyleri olmadığına inandırdım.
Ben Kapitalizmim!
Dünyayı sarışın kadınların güzel olduğuna inandırdım, bu yüzden Asya kıtasında 300 milyon kadın düzenli olarak beyazlatıcı sabun kullanıyor.
Ben Kapitalizmim!
Benim yüzümden dünyada 600 milyon obez ve 1,4 milyar aç insan var!
Ben Kapitalizmim!
Starbucks için kahve üreten bir çiftçinin oradan bir bardak kahve satın alabilmesi için 3 gün çalışması gerek!
Ben Kapitalizmim!
Uzak Doğu'da 6-12 yaş arası kızlar seks kölesi olarak satılıyorlar.
Ben Kapitalizmim!
15 yaşındaki bir çocuğun iPad alabilmek için böbreğini sattığını duyunca zevkten dört köşe oldum!
Ben Kapitalizmim!
Tayland'da Disney fabrikası için çalışan bir çocuğun Disneyland'e girecek parayı çıkarması için 55 gün çalışması gerek.
Afrika kıtası dünyanın altın rezervlerinin % 90'ını elinde bulundurmasına rağmen, dünyada sadece 4 tane Afrikalı milyarder var.
Afrika kıtasından her sene 8,5 milyar $ değerinde pırlanta çıkıyor, kıtanın açlık sorununu çözmeye yetecek miktar.
Madonna'nın sadece Londra'da 8 evi var, ortalama 600 evsize barınak olabilecek büyüklükte.
Sizin hayatlarına özendiğiniz Hollywood yıldızlarının % 64'ü kokain bağımlısı.
Yılda 20 milyon çocuk açlıktan ölürken siz aynı tişörtü haf40 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılŞirket yöneten hep amir konumda, varlıklı, sevgiden aşktan ve ticari rekabetten başka fazla derdi olmayan üstelik yakışıklı ve karizmatik... Bunca hoş vasıflara extra bonus olarak bu yakışıklı elemanlar oldukça da centilmen ve naiftir. Bundan iyisi şamda kayısı... Oysa reel hayatta sevgililerin ezici bir çoğunluğu ya küçük esnaftır, ya özel bir şirkette alt düzeyde çalışan ya asgari ücretli ya da en babası devlete kapağı atabilmiş bahtı açık şanslı kişidir. Çok azı da hali vakti yerinde zengin ve aynı filmlerde resmedilen yakışıklı tiplerdir. Ve yine bu çok azlık kısmın da ekserisinde centilmenlikten eser yoktur. Zaten çoğu da yakışıklı da değildir, centilmen hiç değildir. Filimler ütopik bir hayalin yansımalarıdır. Filmlerdeki erkekler filmde vardır, kadınlar da yine filmde vardır. Rüyalarda görülen şeylerin pek çoğunun gerçek hayatta karşılığı olmadığı gibi filmlerde resmedilen kadın ve erkeklerin de gerçek hayatta karşılığı yoktur. Öyle olsaydı bu filmler iş yapmaz sinemacı dükkanları, dizi satıcıları işyerlerinin kapısına kilit vurmak zorunda kalırdı.
20 Yorumla
+1 yıl-Önemli bir şey dendiği zaman, ciddi bir ifadeyle tek bir noktaya bakarlar. Söylenileni decode etmeleri zaman alır.
-Zengin olmasalar bile yakışıklılardır. Bu sebeple, izleyici kitlesinin büyük bir kısmını ergen fan kızlar oluşturur, yoksa nasıl reyting kasarlar o boqtan senaryolarla yiğidim?
- Hepsi ölümüne cesurdur, Allah korkuları yokmuşçasına bir şeyler yapmaya kalkışırlar.
-Şiddet eğilimleri vardır.
-Hiçbiri sorunları uzlaşma yöntemleriyle çözmek istemez. Bir sorun oluştuğu zaman "Dalalım abi!" kafası hakimdir.
-Sevdikleri kızın yanında "Abi ben başka bir adam oluyorum huahaaaahh ayol çok mutluyum kız!!11bir" triplerine girerler.
Benim gözlediklerim bunlar valla.20 Yorumla
+1 yılbir kere zengin olmazsa olmaz sanki o adam fakir olsa dizi izlenmicek, bazen de tam tersi hep fakirden yuruyolar. Fakir de olsa zengin de olsa o adam ilginç bir şekilde über über yakışıklı. Kızımız normal güzellikte ahlaklı iyi aile kızı olur genelde. Adam serseri mayın, çapkın daha sonra kıza vurulur uslanir vs.. böyle diziler izlemeyin gerçek hayatta böyle bişi yok 😀
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
71Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı. Zengin iş adamı, çok yakışıklı bekar, olgun, herşeyde mükemmel insan, hep kadınlar peşinde, hep işlerinde mükemmeldir, Hiç işle alakası olmaz hep gerçek aşkın peşindedir. Herkes kendini sever ve yeneceği en az bir düşman ve yedekte sevmediği bir adet güzel sevgili adayı vardır. Ne hikmetse yaş farkı olmaksızın hepsi 25-30 yaş grubu olarak ya aileden ya da güya kendi hızlıca hiç hezimete uğramadan çalışıp para kazanmış gibi olur. Kısacası bu adam tiplerine hiç toz konmaz, hiç talihsizlik veya hayat sıkıntıları olmaz. Sadece aşk ararlar hep parmak kıpırdatsalar dünyalar oynar...
30 Yorumla
+1 yılBöyle zengin, aşırı kibar, çok havalı, kadınını rahat ettiren parasıyla kadını alış veriş manyağı yapan elini sıcak sudan soğuk suya sokmayan erkek tipi empoze ediyorlar. Türkiye bu erkeklerin sayısı son derece az. Azıcık bir zengin adamın olduğu ülkede nerdeyse tüm kadınlar zengin erkek hayaliyle yanıp tutuşuyor.
10 Yorumla
+1 yılbu konuya cevabı bir zamanlar arap erkekleri vermişti. dizileri sattığımız arap ülkelerinin erkekleri şikayetçi olmuştu. dizileri izledikten sonra eşlerimiz artık bizi beğenmez oldu standartları aşırı yükseltiyor dizileriniz diye :)
114 Yorumla- +1 yıl
bizim için de durum farklı değil. beklentiler yüksek :) herkes bekliyor ki zengin bir erkek gelecek herkesi bırakacak bizim kızı alacak. gerçekte olansa gidip gece hayatında bir sürü güzel kızla eğlenmesi o tarz bir erkeğin :)
- +1 yıl
kızlar için doğru evet ama erkek için gerek yok zaten. bir zamanlar bir araştırma da Türk erkeklerinin %40nın eşi hariç bir sevgilisi olduğunu tespit etmişlerdi. erkeklerin özendirildiği şey ise sürekli modaya uygun giyinip içi boş olarak gezmek
- +1 yıl
soğuma bizden :D
- +1 yıl
ben yüzde 60 içerisinde dizilerin de dışındayım :D fakir parasız çirkin beceriksiz :D
- +1 yıl
sen de fakir güzel becerikli ve zeki misin yoksa dizilerdeki gibi :D :D
- +1 yıl
o zaman seni zengin ama kötü kalpli olan rollerde oynatmak zorundayız :D
- +1 yıl
haklısın :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılGerçekçi olalım evet zenginliği yakışıklılığı lüks yaşamı empoze edip iyi çocuklarını mahallenin delikanlı çocuklarını sırf düzgün biri diye geri plana atıp zengine o gösterişe odaklandırıyorlar. diğer yandan da sebebi kadınların onu seçmesi sorun kadınlarda bide yani kadınların şeytani varlık olduklarını empoze ediyorlar daha çok ve gerçektende öyle çoğu kız öyle erkek istiyo sebebi ise belli dizilerde de gördüğünüz gibi cluplarda erkek avcılığı yapan varoş kezbanlar.
10 Yorumla
+1 yılGerçek dizi "Bizimkiler" dizisidir. Başka benzerleri de var ama şimdi aklıma gelmiyor. Onun haricindeki diziler'in bizlerle alakası olduğunu hiç düşünmüyorum. Yok yalılar yok jetler yok yatlar katlar. %1 lik kesim için dizi çekiyorlar.
11 Yorumla- +1 yıl
Erkeğinde nerede iti kopuğu, pezosu var dizi baş karakteri.(oyuncuyu demiyorum oynadığı karakter)
- Kişilik & Karakter konusunda 657 cevap paylaştı.
+1 yılBunun cevabi basit. .
Yengesine aşık
Kardeşinin sevdiğine aşık
Arkadasinin eskisine saplantili
Akrabasina meyilli
Olur olmadik her senaryoya ait karakterler mevcut ve ısrar la bu dayatiliyor..
En güzeli tv izlemyi birakacaksin.
Şekil A..10 Yorumla
+1 yılResimdeki erkek kimse aşık oldum 😂😂😂 şaka şaka da kimse bilen varsa ad versin ad
15 Yorumla- +1 yıl
Bu yaşlıysa ben öleyim shdhdhdh 😂😂
- +1 yıl
Hahah şaka yapıyorum ya 😂😂
+1 yılZengin yakışıklı karizmatik ama kesinlikle çok zengin kız da çok sıradan ne hikmetse bu erkek bu kıza vuruluyor pembe hayaller falan satıyorlar değişik
10 Yorumla
+1 yılKimi aldatan, arkadan dolaplar çeviren..
Kimi ise sevdiğine sadık, tam bir aşk karakteri...
Özenildiği ve benimsendiği için bu hallerdeyiz. Alt üstü kurgu ama işte.😒😒10 Yorumla
+1 yılyorumları okudum.. haklılar.. zengin, yakısıkli vs.. bu erkek tipini görünce kızlar da o karaktere benzeyen erkeği arıyorlar.. sonuç her zaman hüsran.. diziler abartılır her zaman..
10 Yorumla
+1 yılZengin, romantik, aski icin herseyi mubah gorup yapabilen, ahlaksiz bir rol model seciliyo. Hem fazla hem gereksiz bir tip. Ama kamran karakteri benim de gozumu boyamadi degil ☺
10 Yorumla
+1 yılMemati tipi bknz
https://youtu.be/PRSUFCr0KCI33 Yorumla- +1 yıl
Shfkhs aynen öyle reis
+1 yılKaslı, son model araba, renkli gözlü, minimum holding sahibi olacak.
41 YorumlaSorudaki geyiği çözmeye çalışıyorum da
Yav hangi dizide tek tip erkek var ki..
Her dizide her kadının sevgilisi değişik değişik karakterde.20 Yorumla
+1 yılŞirket sahibi, yakışıklı, tüm kızlar peşinde olan ama o sakar, aptal, tatlı kızlardan hoşlanan duygusal adamı sanki
10 YorumlaYakışıklı, güçlü ve zengin e birde romantik tiplemeleriyle hipnoz ediyorlar lakin işte dizi veya film ancak orada olur bu dörtlü 😂
10 Yorumla
+1 yılBöyle zengin yakışıklı ama inanın bunların hiç bir önemi yok kalp de gerçekten aşk olursa paranın pulun bir önemi olmuyor
10 Yorumla
+1 yılRomantik
Düşüncelik
Karısı için anayı babayı satiyo😂
Ama gerçekle alakası yok😀hep dangozlar 😀kızlar da diziden izledikleri için öyle bekliyorlar10 Yorumla
+1 yılYakışıklı zengin havalı otoriter güçlü.
Ataerkil toplumun erkek egemenliğini benimsetecek tanrıvarimsi erkek karakterler koyuyorlar.10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 487 cevap paylaştı.
+1 yılYurdum erkeğinin sosyal kültürel ekonomik medeni standartlarınin oldukça üstünde. O yüzden de hoşlarına gitmiyo 😁
10 Yorumla
+1 yılYakışıklı zengin kültürlü bir erkeğe; güzel fakir ve normal kültürlü bir kız; Türk dizi ve filmlerinin olmazsa olmazı. :)
10 YorumlaHayatı Türk Dizlerindeki gibi yaşamaya çalışan ahmaklar olduğu sürece, insanlarımız mutlu olamayacak..
20 YorumlaGenelde kadınlar ezilmeye mahkum erkekler dünyanın hakimi imaji
20 YorumlaErkeklerin yani sira öyle bir ask sergiliyorlarki catpilip kaliyoruzz 😀
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 430 cevap paylaştı.
+1 yılBütün kadınlarla yatar ama ona kıyamaz ha bide kızda başka erkeklere bakamaz bile
20 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. Yakışıklı ve zengin. Ama her erkek öyle degil gercek hayatta.
20 Yorumla
+1 yılZengin ama mütevazi etrafindaki zengin kizlari istemeyip gidip fakir kizlara asik olan adam
21 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 9,9b cevap paylaştı. Televizyon izleyecek zamanım oldukça sınırlı maalesef. Dizi hiç izlemem.
10 Yorumlayakışıklı olsun da psikopat seri katil kadın düşmanı olması kadını üzmesi ona b. k parçası gibi davranmasının bir mahsuru yok
10 Yorumla
+1 yılHiç bir zengin erkek porsche vb araçlarla fakir kızı için varoşlara gitmez.
10 Yorumla
+1 yılZengin yakışıklı mutsuz bir adam fakir kızda aşkı buluyor
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 355 cevap paylaştı. Zengin yakışıklı kaslı uzun boylu zengin ailesiyle sorunlu ve zengin
10 Yorumla
+1 yılZengin karizmatik ve aile bağları zayıf olan. (izlemem doğru düzgün ama görebildiğim kadarıyla böyleydi.)
10 Yorumlaİki türlü var ya serseri çapkın maco ya da çok zengin kibar kültürlü
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 570 cevap paylaştı. Sirket sahibi işinin en iyisi uzun boylu kasli yakisikli cogu seyi sallamaz tipler.
10 YorumlaKadınlara aptal mal mış gibi bir karakter işleniyor bence
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAşırı yakışıklı kusursuz ama gerçek hayatta bulamayacağın için hayal kırıklığı yaratıyor. Ayrıca kadınlar çok ezik ikinci sınıf imajı veriliyor o rahatsız edici
10 Yorumla
+1 yılSevgililerinde kompleks yaratma olmasa bile daha çok ayrılmaya teşvik amaçlı erkekler empoze ediliyor.
10 YorumlaZengin, karizmatik, itibarlı, şirket sahibi ve tornadan çıkmış gibi.
10 YorumlaEvet, sadece ondan başka herkese kıyan zengin vs vs.
10 Yorumla
+1 yılzengin ve yakışıklı erkekleri gösteriyorlar hayaller hayaller sonra gotleri kalkyo ego tavan oluyo en çirkin türk kizinin bilr
40 YorumlaZengin kendini begenmis aska inanci olmayan zalimin oglu tipi bir erkek...
10 Yorumla
+1 yılvalla tek birşey bilirim bir ramiz dayı 2 bacım eyşan
10 Yorumla
+1 yılAsla ulaşamayacakları kadar zengin ve yakışıklı erkeker revaçta ama bilmezler ki hayaller hayatlar
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok çok zengin
çok yakışıklı
çapkın
namussuz
tek başına yaşayan
umursamaz
yaşça biraz büyük erkekler empoze ediliyor20 YorumlaEvlere, arabalara ve daha nicesine sahip olup mutsuz olan ve mutluluğu arayan tiplerdir 😂
20 Yorumla
+1 yılSerseri ama bir o kadar sevdiğine kıyamayan duygusal adam
Peh 😒10 Yorumla
+1 yılSoğuk bakışlı sert kıskanç her haltı yapacak kadar zengin
10 YorumlaZengin, yakışıklı, holding sahibi, yalı da oturan ya da koca bir arazi üzerine kurulu malikâne de oturan vs. vs.
10 YorumlaAğzı bozuk, zengin, şiddet kullanan ahlaksız tipler.
10 Yorumla
+1 yılhep aynı tip erkekler farklı karekterde insan yok bizim filmlerde çünkü yazan kişilerimiz nitelikli değilki :)
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılZengin serseri ve yakısıklı erkek ama esas kizi gorunce serseri bir anda aşık kapisinda kole olur
10 Yorumla
+1 yılYakışıklı, zengin, romantik.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDizilerde kaslı playboylar gerçekten göbekli ayılar
10 Yorumla
+1 yılMaço romantik paralı yakışıklı 4 karakter bir adam..
20 Yorumla
+1 yılŞiddet içerikli olması gereken şeylerin kahramanlık olarak gösterilmesi
10 Yorumla
+1 yılMaço ilk hatasında kadını harcayan asabi karizmatik
00 Yorumla
+1 yılZengin yakışıklı uzun boylu kaslı cool ve çapkın fakat bir o kadar da çekici oldukları empoze ediliyor
00 YorumlaBu resimdeki adam kim?
27 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılZengin, serseri ve karizma erkek empoze ediliyor. Tıpkı Türk kızlarının hayali gibi
10 Yorumla- Devamını Gör (82)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat