Ben de aleviyim ve yeni duyuyorum mum söndü diye bir şeyler duydum. Çok saçma geldi bu konunun nerden geldiğini bilen var mı merak ediyorum
Cevabın nedir?
Bu olaya doğru deyip kafasına göre yorumlayan gerizekelıları görüyrm şu an kaç defa mum söndüde bulundunuz acaba kaç defa bu olayı yaşadınız allah belanızı versin tarihi biraz araştırın dicemde sizde kafa yok ki içinize şeytan girmiş hiçbir bok bilemezsiniz siz yok yaşayan biri anlattı yok çeriler gelmişte yok ıspatlanmışta mış mış mış delil katın oğlum ortaya ben aleviyim ehlibeytim ama sizin gibi geri zekalılar ehlibeytn be olduğunu nerden bilecek ki siz peygamberi dediğimiz hz. MUHAMMET ve hz. ALİ YE İFTİRA ATIYRSUNUZ farkında değilsiniz hani dinden imandan bahsediyorsunuz alevilare bok atıyrsunuz ya acaba size iftiranın ne anlama geldiğini dedikodunun yalananın ne anlama geldiğini ve günahını anlatan olmadı mı çok dindar kardeşlerim kimsenin ahi kimsede kalmaz kimsenin iftirası yanına kalmaz kul görmese allah görüüyr kas kafanıza sokun bunu şimdi a bir bok bilmeyen beyninizin çok yormayın sizden bir cacık olmaz türkler kürtler içinde kadar laf söyleniyor ama biz insan olduğumuz için konuşmuyr inanmıyoruz her söylenene biZ amanımız kuvvetli olduğu için allah korkumuz var olduğu için korkuyrz allahn felaketlerinden kimsenin günahına giremiyruz siz bu kadar imanlısınız ki daha günaha girmemek için allah korkunuz bile yok kulağınıza geleni ağzınızla sıçıyrsunuz Yuh be Yuh insan müsvetteleri
71 Yorumla- +1 yıl
Bunlarin Allahi yoki
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 3,5b cevap paylaştı. Totomuzdan element uydurmayalım...ucuz siyaset sonucu taraf ve müşteri toplamaya çalışan sistemin halklar arasında çıkardığı saçma mevzular. Ha dediğin fanteziyi yapan insan dünya üzerinde var mıdır? İlla vardır...Ama bir topluluğu bu şekilde etiketlemek sadece çarpık zihniyetin engelli çocuğudur.
143 Yorumla
Soran+1 yılhelal
- +1 yıl
kadın ve erkeğin, aklına seks gelmeden birarada bulunmasını anlayamayan dar kafaların uydurmasıdır.
şu çağda daha yeni yeni kadından korkmamayı, onu şeytanın baştan çıkarma aracı olmadığını anlayan yobaz insanlara nasıl anlatırsın; kybelenin anaerkil torunlarının yüzlerce yıl kadın erkek beraber ibadetini?
anlatamazsın. fikri neyse zikri de o olur. fıtrat olduğunu iddia ettikleri yaradılışla gelen huylar,
allahın tüm insanlara ayırdetmeden bahşettiğine inandıkları özelliklerse ya herkeste bu ana bacı bilmeme potansiyeli vardır, ya da yoktur.
artık şehirlerde beraber yaşıyorsunuz örümcek beyinliler. komşu oldunuz, aynı sıralarda okuyup aynı birliklerde askerlik yaptınız. birbirlerinizin evlerine gidip görüyorsunuz, boş aşure tabağını dolu gönderiyorsunuz. gözü kararan kız alıp veriyor. aile oluyor, hayatı paylaşıyor.
peki kör müsünüz? aklınız, gözlem kapasiteniz yok mu da, hala dünyadan bihaber hacı hocaların ezberlerini papağan gibi tekrar ediyorsunuz. yoksa aklınız almıyor mu ka
Tarih boyunca baskılanan bir millettir Aleviler. Çünkü çoğunluğa aykırı gelmiştir düşünceleri. Allah aşkını şekilcilikten uzak, manevi bir boyutta yaşadıkları için yobaz kesim tarafından dinsiz olarak betimlenmişlerdir. Katledilmişlerdir. Çok uzağa gitmeye gerek yok sanırım Madımak ve Maraş katliamları yeterlidir.. Bunca acı çekmelerine rağmen karşılık vermek yerine acılarını kalplerine gömüp bu İslam'la alakaları olmayan yobazları Allah'a havale eden bir topluluk işte Aleviler.. Bu yüzden tarihte Aleviler'in Sünni topluma yaptığı her hangi bir katliam örneği bulamazsınız. Aleviler her zaman azınlıkta kalmış, haksızlığa uğramış, baskı görmüş, iftiralara uğramış bir toplum olmuştur. Bugün eğer bir Müslüman diğer Müslüman kardeşini mum söndü gibi bir iftirayla karalayabiliyorsa bunun hesabını Allah'a nasıl verir herkes oturup bunu düşünmeli. Alevi-Sünni çatışması Türk milletinin sınavıdır. Bakalım biz bir olup Allah aşkı için yaşayanlardan mı olacağız yoksa bizi bölmek isteyenlerin hedeflerine ulaşmalarına mı sebep olacağız.. İçinde Allah aşkı, Muhammed aşkı ve Ali aşkı taşıyan bu Müslüman Alevi kardeşlerinizin böyle sapkın şeyler yaptıklarını söylecek kadar ileri gidenler size göre gerçek Müslümanlar mıdır, ya da İslam bu mudur oturup bir kez daha düşünün derim..
60 Yorumla
Göç sıralarında ;Aleviler her akşam düzenledikleri CEM (ibadet) ile ilgili kendi barakalarında toplanıp cemi yaparlardı.o sıralarda bazı köylerde alevi sayısı çok düşük olduğundan alevi karşıtları köyün nüfusunun %90 ı onlara aitdi..aleviler göçteler çünkü.herkesten saklanırlardı bilhassa köyün güvenliğini sağlayan jandarmalardan.barakalarında karanlıkta yaparlardıki kimse görmesin olay çıkmasın yerimizden olmayalaım diye ve tamamen karanlıkta değil tabi bir kaç mum sayesinde ışığı elde ederek ibadetlerini yapıyolardı..jandarmaların oraya geldiklerini görünce mumları söndürürlerdi... yakalanmıyalım diye.ve köy halkı olsun jandarmalar olsun rezalet bir iftira ve kirletici bi laf atmışlar ortaya ana,bacı,kardeş tanımazlar diye...buda dilden dile lekendi ama işin gerçeği ortaya çıkınca bazıları susuyor yeni nesil tabiki..ama bazılarıda anlamak istemiyor bu olay sadece göç halinde olan bir alevi topluluğundan oluşmuştur onların çaresizliği yüzünden.
(alintidir)76 Yorumla
Soran+1 yılbende zaten bunu öğrenmek istiyordum hala böyle geri zihniyetler varmı diye
- +1 yıl
ya ben onu söyleyenleri geçtim biraz insan olur ilk önce insan.böyle bir pisliği ortaya attanlar kadan buna şuan inananlar da insanlıktan nasibini almayan şahsiyetler .benim iiçin dışarda gezen daha değerlidir böyle bir pisliği yapıyorlarmış ediyorlarmış diyebiliyor.görmüş mü etmiş mi gözleri ile .Açsın iki tarih okusun osmanlı diye övdüğünün neler yaptığını .
- +1 yıl
benim anlamadığım konu Osmanlı diyince utanmasalar saklanacak bir delik arıyorlar.Kabullenmeyide bilmiyoruz yani her zaman zeytinyağı gibi üste çıkmayı bilen bir toplumuz .Biraz herşeyi biz biliriz demesek etmesek şu kafamızda bulunan beyni biraz faydalı bir şekilde kullansak öyle olduğu gibi götürmesek ne mutlu olucam ama yok .sanmam bizim millette nerede o kafayı kullanma.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
32Cevap
Bu iftira Osmanlı'daki Yavuz sultan selim adlı padişahın uydurmasıdır. Ve bu iftira ile fitnelik amacına ulaşmış, birçok alevinin katledilmesine sebep olmuştur. Olabilir diyenlere sözüm; Aklınız mantığınız alıyorsa böyle şeyleri, yazın hatta daha fazlasını. Siz ailenizdeki birine canınıza, böyle bir duyguyla yaklaşabilir misiniz? Yaklaşamazsınız değil mi? Sorsam olur mu öyle şey dersiniz! O zaman böyle şeyleri aleviler içinde düşünmeyin, bu mantıksızlık, akılsızlıktır, yüzyıllardır bırakmadınız şu fitne uydurmacaları! Allah'a havale ediyorum, böyle birşeyin doğruluğunu düşünebilecek ahmakları!.
110 YorumlaBende aleviyim... ben de 19 yasımda böyle bir olay duymustum oda sunnı bır arkadasım dan tek verdığım yanıt sen ne kadar geri kafalıymıssın oldu.Buna hala ınananlar varmı bılmıyorum bızıde ne zannedıyorlar bılmıyorum ama bir baba gidipte kızını bır dedeye emanet etmez helede bu devır de asla...sana bu soruyu soranla muhattap bıle olma aslında çunkı buna ınanan ancak gerızekalı olabılır
104 Yorumla
Soran+1 yılerkek arkadaşım sormuştu şok oldum konuyu bilmediğim için cevapta veremedim o an çok saçma geldi
Soran+1 yılayrıldık zaten sordum size demiyorum tabiki ama eskiden yapıyorlarmış dedi
Ne yalanı ne dolanı be kardesim gercek bisey bu mum sondu olayı bana bizzat yapan adam anllattı, bursa mustafa kemal paşa taşpınar koyunde taşpınar koyude bizim komşu koy ordan biliyorum daha uc dort sene evvel aleviler orda her zamanki gibi mum sondu olayina girisiyolar neyse yapiyolarda bu mum sonduyu bunu yapanlarin icindede 21 yasinda erkek bide anneside varmis sonra iste nasi oluyosa bu genc erkek annesiyle iliskiye girmis karanlikta farketmemis sonra işik yandiginda annesi oldugunu gordugu zaman psikolojisi bozuluyo sonrada intihar etti tabancayla kendini vurdu bu olay internettede var bakıp gorebilirsiniz yalan bisey degil
37 Yorumla- +1 yıl
Tuh Allah senin belani versin Pislik
- +1 yıl
Gerizekali mal Butun Alevilere mal edemesin pust oglu pust Serefsiz Gunahkar kopek Sanki hepsi oyleymis gibi Anlatiyo pis kitapsiz Kesin bu anlatiarinda yalan
- +1 yıl
Gizli Üye(30-35)+1 yılöncelikle kızını hamile bırakıp doğan küçük çocuğu boğarak öldüren alevi değildir. 16 yaşındaki kızla ilişkiye giren müdür de alevi değildir.
cem ibadetinde allah, hz muhammed ve hz. ali için 3 tane mum yakılır ve söndürülür . 3 kere ya allah 3 kere ya muhammed 3 kere ya ali derler.
O MUMLAR DA HEPİNİZİN Bİ TARAFINA ...191 Yorumla- +1 yıl
Alevileri kisksniyorlar
Aleviler onlardan durust ve Namuslu ya
Kendileride battakligin icine dusmusler
Oyuzden cekemiyorlar
Belki kendileri yapiyorlar
Bunlardan cikar Valla
Bunu baskalarina yakistiranlardan
Ne beklenirki
Her pislik demek var bunlarda
Alevilere kurban olsunlar
Muaviyanin dolleri
Nedir biliyomusn bunlar bir çağda ana baci karı kız çoluk çocuk toplaniyolarmis mumu sondurunce birbiriyle catisuyolarmis ustu kapali söylüyorum osmanlı zamanda yeni çeri zmaanlarinda baskınlarla kanıtlanmış tir ibadet ediyolsrmi diye kontrol etmeye gittiklerinde yeniçeriler bu pis olaylarla karsilasiyorlarmiş
32 Yorumla- +1 yıl
Senle anan ordamiydiniz yezitler sizi
- +1 yıl
Allah Sen ve Senin gibilerinin belasini versin
+1 yılAteş olmayan yerden duman çıkmazmış atalarımız der :D mumda ateşin oldugu yerden geliyor bence doğru bu olay zamanında yapan yapmış işte.
kızılbaş aleviler ( dersimli ) bir odada toplanırlar ortaya perde gelir. bir tarafta erkekler bir tarafta bayanlar olur. perdenin en başında bir kaç tane mum olur üzerinde bir tane tavuk baş aşşağı sallandırılır. mum yanmaya başladıkça tavugun gagası ısınır ve kanat çırpar ve mum söner. ve olan olur play game :D
Benim duyduklarım böyle bunlar hiçte eski zamanın uydurması gibi durmuyor. ama ben baba kız falan diye duymadım onlar abartı bekarlar arasında oluyor ve çıkarkende evleniyorlar diye duydum.24 Yorumla- +1 yıl
Ananin ami bacım cocugu Alevi dusmani zuzular Butun sapiklar sizden cikiyor alevilerede ancak iftira atarsiniz Ulan Pic Hadi biri Sapik hepsini Sapik mal oglu mal
- +1 yıl
Pic bide dersimlileri katiyor
Dersimlileri kiskaniyorlar bu seferde😂😂😂
Dersimliler Senin gibi top degil
Anasi Siki sken - +1 yıl
O ates Senin Ananin bilmem neyindede Senin haberin yok
Inanmiyorsan git bak alevi dusmani Yezit
yoksa o mum sondude
Senin kal tak Anani S i ktilerde
senimi Peydahladi Sonuc itibari
Sen simdi alevilere dil uzatacagina
Camur atacagina
Baban Kim onu arastir
Yezit iblis
Boyle alevi boku yemeye
Devam edeceksiniz
Emir buyuk yerden
- +1 yıl
Alevilerin bokunu ne guzel yiyorsunuz
Demek bunlari Alevileri kiskaniyor Hahaga
Aleviler guzel
Aleviler temiz
Aleviler sizden Namuslu
Sizden nurlu
Sesleri guzel
Sizden cok cok ustunler
Kaliteliler
Hahahaha
Ezik ortalik mallari
Kendinizi ancak rezil ediyorsunu
Ben size cok gormuyorun
senin Yezit baban
Muaviyan dedende oyle diyordu
O. Cocuklari
Allahtanda Korkulari yok Lan 😄😀😀
Bol bol Gunah alin Aynen devam
Cehennemlik pi cler
Yıllarca çirkin ve kara bir iftira ile Aleviler suçlanmıştır bu işin gerçeği Alevilerin çoğu kırsal kesimde olduklarından Osmanlı ibadetlerini yapmalarina engel oluyor ve Alevileri cezalandırıyordu perşembe akşamları elektrik olmadığından mum veya çıra ışığında ibadetini yürüten Aleviler Osmanlı askerleri geldiğinde ibadetleri yasak olduğundan yakalanmamak için ışığı söndürmek zorunda kalıyorlardı YOBAZ zihniyetli insanlar bunu kara iftiraya çevirdiler gerçek müslümanlar bunu iyi biliyorlar
12 Yorumlaşöyle bir baktımda yazılanlara yorumlara çoğu cahil şimdi gelelim mum söndü iftiralarına ben size kısaca anlatıyım biz aleviler cem evinde toplanırız cemi yöneten bir dede olur dede posta oturur herkez postun sahibi hz. muhammet (sav) efendimize ve vekiline yani dedeye niyaz eder dede duaya başlar cerah yakılır bu cera hakkın nurunu temsil eder hakkın nurunu kimse söndüremez belli zaman gectikten sonra dede zamanı geldi söndürün nefsinizin mumunu püf deriz ve mum söner bundan sonra aramaızda kadın olmaz erkek olmaz insan olmaz nesfis olmaz ondan sonra biz hakkın nuruyla aydınlanırız biz nefsin mumunu söndürür hakkın nuruyla aydınlanırız kendimizi hakka bırakırız işte gercek bu arkadaşlar bize bu iftiraları atanlara sözüm suki biz sizi kendimizi teslim ettiğimiz haka yüçe allaha havale ediyoruz
40 Yorumlabundan daha büyük bir bölücülük olabilir mi?hemen her yerde azınlık durumdaki gruplarla ilgili hikayeler uydurulur.bunun en adi,iğrenç örneklerinden biri..çamur at izi kalsın.
51 Yorumla- +1 yıl
çamur attığında ellerinde kirlenir yeğen:D:D
- Diğer konusunda 762 cevap paylaştı.
+1 yılalevi degilim ama öyle biseyin alevlilikte var oldugunu zannetmiyorum milletin uyduruk hikayeleri
60 Yorumla Pek inandığım bir olay değil...
Haa var diyelim, kimsenin dini bir ritüel ile dalga geçme hakkı yoktur. Ritüel sonuçta dini bir etkinlik. Ne yaparlarsa yapsınlar beni alakadar etmez yani.
Ki inandığımı da söyleyemeyeceğim. Mumlar sönüyor herkes bir odaya giriyor. Kimse birbirini görmeden çatır çatır... Gidiyorlar.12 Yorumla- +1 yıl
Allah uzun ömür versin Yezidin soyu...
- +1 yıl
Allah sana çooook uzun ömürler versin ki, böyle küfür almaya devam edesin...
dünyanın en büyük iftiralarından biri, osmanlı zamanında atılan iftiraya hala inananların olması üzücü.
92 Yorumlabu bizi bir birimize düşürmeye calısan şerefsiz gavurların icadıdır. böyle yaparak alevi sunniyi bir birine düşürmek istiyorlar
70 Yorumla
+1 yılbir bitmediniz gitti l*n hangi kitapta yazıyor Ehlibeyt'e yan gözle bakmak. Bir deli kuyuya taş atmış. O deli buna inananlar daha da deli akşam akşam çıldırtmayın Adamı. Alevi değilim Sünniyim böyle saçmalık mı olur?
20 Yorumlaben alevi değilim ama bu mum söndü çok iğrenç bişey bence. öyle bişey olduğunu sanmıyorum. Hz. Muhammed, Hz. Ali sevgisi olan kişilerde böyle bişey olacağını sanmıyorum uydurmacadır bence.
50 Yorumla- Diğer konusunda 300 cevap paylaştı.
+1 yılYalanın kuyruklusu..öyle bişey çok,en yakın komşularımız aleviydi,çok da namuslu insanlardı..bunlar toplumu bölmek için atılan iftiralar..delinin biri kuyuya 1 taş atıo,1000 akıllı çıkaramıyo..
50 Yorumla arkadaşlar:mum söndü osmanlının son zamanları ile cumhuriyetin ilk yıllarında aleviliğin yasaklanması sonucunda mum ışığında gizli yapılmaya çalışılan semah törenidir. gerisi alevilere yapılmış çirkin bir iftiradır. ben alevi değilim ve günümüzdeki alevilerin yaptıklarına karşıyım. ama iftira ile ancak kendimizi yakarız.
20 Yorumla
+1 yılğer birileri size annenle yattınmı dese ne hissedersiniz biz Alevilerede aynını söylüyor vede Günahın büyüğüne giriyorsunuz allah muhammet ali diyen ehlibeyt diyen bir kesimin Günahını alıyorsunuz ağzınıza almak şurda dursun bide tartışıyosunuz allaha havale ediyorum ben sizi sadece o bilir ne yapacağını kurban olduğum
30 YorumlaKendini bilmez insanların uydurduğu alevileri karalamak adına atılan iftiradan başka bir şey değildir. bunu uyduranlar nasıl bir zihniyete sahipse artık olmayan bir şeyi kendi içindeki fesatlıkla uydurmuştur. benim bildiğim mum sadece cemlerde yanan mumdur 2 tanedir biri
hz aliyi diğeri ise hz muhammedi temsilen yakılır onların ışığının yani bilgeliğinin sönmedigi ve onların yolunda olduklarını temsilen yakilir ve cem ibadeti yapılır
mum söndü tamamen saçmalık ve asılsızdır20 YorumlaDiğer konusunda 857 cevap paylaştı. aylar önce benzeri bir soruda anlatmıştım hikayesini:
link02 Yorumla- +1 yıl
abla anlatsan ne yazar insanlar bilgiyi doğru almak yerine .Aslını bilmedikleri olaylara inanmak ile kalıyorlar :) deniz de balık olsalar yem atsan ilk gelenler onlar olur...:) Biraz şu beyinlerini kullansalar bu tarz sorular ile uğraşmayız .İnsanlık ile ilgilenir insanlar ama insanlığın ne demek olduğunu bilmiyorlar ilk öncelikle onu öğrenseler belki birşeyler değişir...
- +1 yıl
Nazil
+1 yılOsmanlı zamanında ibadetlerini gizli yapmak zorunda kalan Alevi halkı yeniçeriler tarafından anı baskılarla kontrol ediliyordu... aleviler ibadet ederken evlerindeki ışıkları söndürüp ibadet ediyorlardı o zamanlar mum Vs gaz lambası gibi... ve bu zamanla çirkine iftiralara dönüştü özünü insana adamış biri bunu yapar mi
10 YorumlaDiğer konusunda 385 cevap paylaştı. Evet duydum ama bir çok alevi arkadaşım var ve böyle bir durumun uydurmacadan ibaret olduğunu söylüyor hepsi de.
40 Yorumlaalevı bır arkadasım anlatmıstı.mum yakıyorlar ve evde kadınlar erkekler oluyor kadınlar odalara cekılıyor mumlar sonunce erkekler odaya gırıyorlar ve kımı yaptıkları bellı olmuyor
920 Yorumla
Soran+1 yılhop dedik bakirelik mezheplemi olur
- +1 yıl
Iftiralarla devam
- +1 yıl
bacım cocugu Billy Utanmiyonmi iftira atmaya Yok alevi arkadasi soylemismiste Cok istiyorsan gir babanin koynuna Alevi dusmani bacım
- +1 yıl
Melike Ananin aminda oluyormus o mum Sonduler Pis bacım cocuklari
- +1 yıl
Billy Aleviler Seni sikmez bosuna ugrasma
- +1 yıl
Bu Billy kesin Anasiyla babasiyla yatmis O. c
Bide Alevi arkadasim Soyledi diyor
Yalanci O...
Aleviler Si ke Senin o kus kadar beynini Yezit tohum
bu kadar iftiralari yuruturken Allahtandami korkmuyon
Bu mum sondu ayininin yahudilere ait oldugunu ama alevilerin ustune atildigi soylenir. ben sunni bir vatandasim ama bu olay iftiradir
20 YorumlaDelinin biri kuyuya taş atmış. İnanma böyle asparagaslara.
40 Yorumlayok öyle bir şey..ortalık karıştırmaya yönelik şeyler.
40 Yorumla
+1 yılalevi arkadaşlarım var öyle biişi yok. birileri sallamış işte.
60 Yorumla- Diğer konusunda 412 cevap paylaştı.
+1 yılyıl 2012 ve hala böyle salak saçma şeylere inanıyo musunuz yaaa
51 Yorumla- 1 yıl
Yıl 2024 hala aynı b*k yobaz insanlar var... Reis bu arada yaşıyon mu merak ettim
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. genelde homoseksüel davranışda bulunanların eğilimi diye duymuştum.
30 Yorumla
+1 yılduydum ve şunu söyleyebilirim. görmediğim hissetmediğim bişeye inanmam. olabilir de olmayabilirde...
51 Yorumla- +1 yıl
Sende malsin
Gizli Üye(30-35)+1 yılben inanmıyorum abi alevi bir çok arkadasım var böyle birşey yaptıklarına kesinlikle inanmıyorum çok saçma :S
60 Yorumlaeskiden bu olayı çok anlatırlar ve duyardım şimdi böyle birşey varmı ya da gerçek mi bilmiyorum
10 Yorumlabende duydum herkes bir evde toplanıp mum yakmıslar bi arada otururken mumu söndürmüşler kim kimi yakalarsa onunla birlikte olmus. Küçük görmüyorum da belki zamanında olmustur
36 Yorumla- +1 yıl
Yuh bide zamaninda olmustur belki diyor mal😂😂tam Sapik Lan bunlar Alevilere bunlara yakistiranlar Asil kendileri Sapik 😂😂Sapik zihniyet Allahtanda korkulari yok
- +1 yıl
Senin Ananida Almislar demek aralarina
Bakiyorumda Iyi biliyorsunuz bu yollari
Kerhane dolleri
Kesin Sizin fahi se ananiz sizi kerhane dogurmus
Bosuna burda laga luga yapma
Aleviler seni sik mez😄😀😄😀😄😀 - +1 yıl
Onlyhe git Amini baska yerde hadi ordan
Aleviler sikmez senin kurtlanmis amini😂😂😂😂 - +1 yıl
Bizde seni kucuk gormuyoruz
Sende kerhanede Dunyaya gelmis olabilirsin
+1 yılYakup Kadri'nin bok yemesi olarak düşüdüğüm muhabbet.
bkz: Nur Baba30 Yorumla@hotdog guzel yazmıs, o dedigin cok farklı bir sapıklık acısı.
00 Yorumla
+1 yılBenim duyduğum kadınlar bir odada erkekler bir odada ondan sonra karanlık oluyor erkekler sıra sıra odadan görmeden ilk tuttuğunu alıp hallediyor kızı annesi farketmez mis
220 Yorumla- +1 yıl
Bu iftirayı kim uydurduysa ve her kim inanıyorsa kendi sapık potansiyelini ortaya koyuyor demektir. Kendi kızı, anası veya bacısıyla beraber olan veya olabilecek biri varsa bunlara da inanır. Başka ne diyeyim? İftiracıları da, mantığını ve vicdanını kullanma zahmetine girmeyip bu iftiralara inanmayı tercih edenleri de Allah'a havale ediyoruz...
- +1 yıl
Ne kadar cirkin bir suratin var kesin bunun Anasinida Aleviler Sikmis😂😂😂😂😂😂
- +1 yıl
Hele tipe bak bu Tiple bile havliyo😂😂😂😂😂
- +1 yıl
@aslihandelilA sen bir kiz olarak agzina nasil aliyorsun bu laflari. Belli ki alevisin. Bunlaflari kullanarak aleviligi kotuluyorsun. Agzina mukait ol bence.
- +1 yıl
@aslihandelilA ne edep var ne haya, var mi senin gibi daha da asagida?
- +1 yıl
@GençMühendis_ sizde sunnilerin adini batiriyor sunuz
- +1 yıl
@GamzeNurrrr senin gibileride sunnilerin adini batiriyor.. Adamin dedigine susuyorsun.. Gerisi zoruna gidiyor..
- +1 yıl
@GençMühendis_ adama niye ses etmiyon, isine gelmedi degilmi
- +1 yıl
@GamzeNurrrr babanin oglumuki zoruna gitti
- +1 yıl
@GençMühendis_ babanin oglumuki zoruna gitti.. He he zaten senin gibilerinde cok var haya edep.. madem haya edep var senin gibilerinde.. Adamin dediklerine mudale etsene.. Isiniz gucunuz mezhepci lik ayrimcilik taraf tutmak
- +1 yıl
@GamzeNurrrr bence destekledigin adamlar agzina mukait olsun
Sen onlarin avukatimisin iftiracilarin - +1 yıl
@GençMühendis_ edep ve haya yorum atan adamda var bide sende..
Bu adamin attigi sacmaliklar.. Uzerine bide boylelerin in avukatliginimi yapiyorsun... - +1 yıl
@GamzeNurrrr siz yapinca iyi aleviler yapinca kotu hadi hadi ancak gidersin
- +1 yıl
@GençMühendis_ siz yapinca iyi aleviler yapinca kotu hadi hadi sende anca gidersin.. Zaten durustluk pacalarinizdan akiyor
- +1 yıl
@GençMühendis_ haya zaten senin gibilerinde var... Iftiracilari savunduguna gore, ensesti sapikligi.. mudale edecegin yerde... Bide taraf tutuyorsun utanmadan... Ne oldugunuz ortada
- +1 yıl
@GençMühendis_ evet sen var en asagida olan.. Sapik zihniyeti savundugun icin.. Hepiniz iftiracisiniz.. Bide utanmadan haya dan edepten bahsediyor..
- +1 yıl
@GençMühendis_ ensest iliskileri millete yakistiranlarda var haya edep bak, bide onlari susarak destekliyenlerde..
- +1 yıl
@GamzeNurrrr sende nasil ensest pisligini millete yakistiran lari savunur sun. Sende belliki Sunni sin.. Sende bu laflari.. Veya siz bu laflari kullanarak sunniligi kotuluyorsunuz.. Bence sende agzina mukait ol.. Ellin iftiracisini savunmak sanami kaldi.. Zaten durustluk pacalarinizdan akiyor.. Bide millete akil veriyorlar
+1 yılOsmanlı pasişahlarınn uydurmaları yok öyle bişey. Sünniyim bu arada
40 Yorumladuydum ama inanmadım böyle birşeyin olucağına
40 YorumlaDiğer konusunda 12,5b cevap paylaştı. Kısa ve net malların uydurması 😊
00 Yorumla
+1 yılAteş duman diyorum mumlar tehlikeli
30 YorumlaVar var bilmeyenler konuşmasın var diyoSam var..
85 Yorumla- +1 yıl
Nerde gordun
- +1 yıl
Fatih Senin Anani Aleviler cok duduklemis Belli Uyanmiyonmu milletin namusuna dil Uzatmaya Terbiyesiz o kor Gozuyle de gormus gibime Anlatiyor Butun dunya biliyor bunun iftira oldugunu Senin gibi iki uc tanesi Bu iftirayi nedense Kicini yirtaraktan Yurutmeye calisiyorlar Demek Alevi ler Sizin gibilerinin zamaninda agzina iyi sicmis Bunca insan vebalini almaktanda cekmiyorsunuz ama muslumanim demeye gelince kimseye firsat tanimiyorsunuz Benim Tanidigim Butun aleviler Sizin gibilerinden cok cok namuslu Demeki Senin farkli fantazilerin var Ulan maymun suratli git sapikligini az otede yap Bokunuda millete bulastirma Senin gibileri Allaha havale ediyorum Insallah O hikayalerin aynisi yasarsin kan bagi olan birileriyle Allah Buyuktur iki ayakli Yezit tohumlari iki ayakli seytanlar
- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılduydum da içeriğini çok iyi bilmiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılben alevi arkadaştan duymuştum varmış
62 Yorumla- +1 yıl
Ananin aminda var iftiraci bacım cocugu
Saçmalık işte.
20 Yorumla
+1 yılevet duydum
31 Yorumla- +1 yıl
Anankinide duydunmu