Bana göre, kin tutmak, aslında olayı uzun süre düşünmek, zaman ayıracak kadar önemsemek demektir veya aşırı hırsın neticesidir. Ne olursa olsun, kin tutmak sadece insanın kendisi için zararlı. Affetmek büyüklüktür, herkes beceremez, ama büyük olmak için çalışmak, çabalamak lazım
Uzun süre kin tutanlardan mısınız, yoksa kolayca affedenlerden mi? Kin tutmak durumu haddinden fazla önemsemek demek değil mi?
İyi sayılır. Tokat atmıştı bana pislik kadın. Ana sınıfın'da, ilkokul'da, ortaokul'da, lise'de hep dışlandım. Lise'de zaten 1'de yarım dönem gidip bıraktım uyum sorunları. Hocalarımla'da aram hep kötü oldu zaten bir kaç tanesiyle iyidi. İlkokul 1deki'de psikolojisi bozuktu kliniğe yatırıldı başka geldi o da taraflının teki çıktı. Niye bunları anlattım bilmiyorum anlatmak istedim. 😄
Kin tutmam kin tutanı da sevmem tamam çok büyük bir olay yaşanmışsa kin tutabilir ama gündelik hayatta bazıları en küçük şeye bile kin tutuyor bunlar bana çok saçma geliyor bence çok kin tutan kişinin de insanlarla arası iyi olmaz o yüzden en iyisi tutmamaktır
Hayır kin tutamıyorum. Beni çok inciten insanlara karşı bile kısa süre sonra hiçbir şey olmamış gibi davranabildiğim için kendime kızıyorum. Açtıkları hasarın farkına varmalarını engelliyor bu tutumum. Kin tutmak hoş bir şey değil ama affedici olanı değersiz görmek kadar nahoş değil. Birazcık kin tutabilmeyi isterdim itiraf edeyim.
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Uzun süre kin tutanlardan mısınız, yoksa kolayca affedenlerden mi? Kin tutmak durumu haddinden fazla önemsemek demek değil mi?
En İyi Cevaplar