İnsanlar hep başarıyı arar başarılıyı arar. Ancak kime göre başarı neye göre başarı bunu sorgulamazlar. Maalesef yozlaşan toplumumuz insan olabilmenin sadece kendine değil tüm dünyaya karşı sorumlu olabilmenin başarı olduğundan çok sığ bir sınavın ya da at yarışı gibi hazırlanan bir sistemin başarı kriterini kendine esas almış durumda. Bu da yozlaşmanın kartopu misali ivmelenerek hızlanması ve gitgide yüzümüzü gülümseten şeylerin azalması anlamına geliyor. -Peki sizce hayattaki başarının ölçüsü nedir? #HayattaBaşarılar#Diliyorum#Bıyıklı
Başarının ölçüsü farklı şartlara göre değişe bilir
Mesela, 2 farklı insan aynı üniversiteyi kazanbilir, bu birisine göre çok çok büyük başarı olabilir, çünkü bitirdiği okulda eğitim şartları iyi değildi, herşeyi kendisi becermiş, ama diğeri için büyük başarı olmayabilir, çünkü onun okuduğu okul, büyüdüğü çevreye göre daha büyük yerleri kazanbilirdi. Ama dışarıdan bakınca ikisi de aynı yeri kazanmışlar.
Ve bana göre, bu hayatta her insan için başarının en büyük ölçüsü vicdanıdır. Eğer her akşam, uyumadan önce "çok şükür, daha bir günü vicdan rahatlığıyla başa vurdum" söyleyebilen hayattakı en başarılı insandır
Madden ve manen başarı olarak ikiye ayırman lazım. Nitel olarak başarının bir ölçüsü yok. İnsana ya da canlıya yatırım yaparsın. Bu konuda karşılık beklememen gerekir. Bu yüzden de ölçüsü olmaz. Nicel olarak başarıyı ölçebilirsin. İşindeki başarılar buna örnek olur. Sorunun cevabı nicel başarlardır. Yapabildiğinin en iyisini aşkla yapmak, başarının nicel ölcüsüdür.
Bana göre de başarmak. Bizi bir şeylere zorlayan sistemin saçma bir sınavına girmek değil zaten 2 3 saatlık şey ile başarı mi belli olur çalışan herkes yapabilir. Başarmanın ölçüsü yok bence. Çaba ve sabır ile her şey olur. Bizi şeyler eklenince sadece daha çabuk olur.
Çalışmak. Tekrar tekrar tekrar. Asla pes etmeyen birisini alt edemezsiniz. Kişi kendinden emin bir şekilde calismaya devam ederse elbet bir gün başarılı olacaktır. Hayattan örnek vermek gerekirse bir hedefi olan ve onu gerçekleştirmeye "KARAR VEREN" Insanlar hayallerine yeterince azim çalışma ve disiplin ile ulaşırlar.
Bence sadece bir sınav sonucuyla kişi demoralize olmamalı. Asıl becerilerini farkedip o şekilde yönelmeli herkes memur mühendis olacak diye birşey yok sonuçta. Başarılı sayılıp mutsuz olacağın bir iş yapmaktansa başarısız olup mutlu olmayı yeğlerim 👍
Yapmakta zorlandığın şeyleri yapmak bir başardır. Her ne olursa olsun, bu benim için de uyumak gibi birşey mesela. Bir saat fazla uyursam kendimi çok şanslı ve bir şeyler başarmış gibi hissediyorum
ceo falan olanlar daha çok 2 yıllık işletme okuyo yalnız çok iyi okullar okuyanların ceo olduktan sonra cvsini doldurmak amaçlı okuduğunu görürsünüz :D
Hayattaki başarın bu devirde maalesef ne kadar çok dayın olduğudur içerde
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hayattaki başarı bana göre çok başka bir kavram onu elde edebildiğim gün dünyanın en mutlu insanı olucam aynı zamanda. Üniyi kazandığımda bu kadar başarılı hissetmedim kendimi😂
En İyi Cevaplar