Hiç Allah için vazgeçtin mi sen? Allah istemiyor diye küfürlü ve haddini aşan konuşmalardan vazgeçtin mi mesela? Ya da Allah’ın haram kıldığı haram sevdadan vazgeçtin mi? Hiç Allah boş duranı sevmiyor diye boş durmaktan vazgeçtin mi? Peki Allah için nefsinden vazgeçip zevk için yemek yemekten vazgeçtin mi? Sadece Allah tesettürü şart kıldığı için tesettürsüzlükten vazgeçtin mi? Allah namaz kıl dediği için Şeytanı dinlemekten vazgeçtin mi hiç? Sen hiç vazgeçebildin mi Allah için? Sen hiç kendinden vazgeçtin mi O’nun için?
—vazgeçemeğin her an şirke düşmüş oluyorsun Tövbe tövbe yav iç ses gene ne saçmalıyorsun? —gerçekleri söylediğim için mi bu tavırlar? Ne alakası var? Şirk nedir? Puta mı tapıyoruz? Allah birdir. La ilahe illallah demişiz bir defa. Günaha giriyorsam da dayanamadığımdan. Hay Allah! Nerden düşüyor birden aklıma? —hadis: zina eden, içki içen, hırsızlık yapan; mümin olduğu halde bunları yapmaz. O halde bunları yaparken dinden çıkıyorsun. Tövbe estağfurullah ya. Hakikaten hadis miydi bu? —sen namaz kılmıyorsun dimi? O zaman Allah’tan da korkmuyorsun sen. Yahu ne alaka? —ayet: “şüphesiz ki o namaz Allah’tan hakkıyla korkanların dışındakilere zor gelir” Ayet ya... evet. Belli ki Allah’tan korkum da kalmamış. —önemsediğin dünyalıklar senin putların oluyor bu durumda. Ağzın söylemiyor ama hareketlerin bunu diyor. İç ses, bugünlerde nedir bu ani çıkışların. Allah Allah. Acaba doğru mu ya? —Allah mallarınızı ve canlarınızı cennet karşılığında satın aldı. Eh, ayet var, hadis var. Hele ki şu son ayet noktayı koydu. Allah için vazgeçmiyorsak, boşuna yaşıyorduk.
Evet geçtim, seneler önce aşırı derecede alkol aldım tövbe ettim darısı sigara’nın başına ondanda kurtulurum İnşAllah.
Bide rezil bir iş yaptım psikolojimin bozukluğundan, ben o işe Allah’a ve kendime ihanet olarak addediyorum zararı sadece kendime oldu tövbelik birşeyide yok yaptım bitti konu kapandı.
Geçtim kuzum. yüreğime kendinden daha çok seveceğim birşey düşürmesin Rabbim. kendini unutturmasın aminnnn diğer herşeyden dğlse de çoğu şeyden geçilir...
Değişik bir yorum olacak ama m. ö. zamanlarda da vazgeçilen durumlar başkaydı , mesela bugun alkolden vazgeçiliyor , o zamanlar kılıçlı olan adamı oklamaktan vazgeciyorlardı , cesurlar oklamaz kılıcla dövüşür mantığı tanrıca athena için , her dönemde vazgeçilen olgular farklıdır , alkol örtünme namaz kısaca kişinin kendisi ile allah arasında olanlardan değilde , insan ailesinden cocugundan vatanından değerlerinden hayatından vazgecmesin , gerisi tamamen kul allah bağı ve neden diye yargılanacak bir durum değil..
Yapmışlığım var. Ama bu aralar yapmıyorum birçoğunu. Gittikçe daha kötü bir insan oluyorum sanki... Kötülük yapmıyorum ama iyilik de yapmıyorum. Son zamanlarda kendime sen iyi biri değilsin diyorum ara ara.
Geçtiğimiz zamanlar oldu nefsine yenildiğim zamanlarda oldu. Ama Allah istemiyorsa bu benim için daha hayırlıdır deyip ahirete ertelediğim çok şey oldu
En İyi Cevaplar