gecenlerde bana akraba ile evlilik yapildiginda cocuklarida sakat doguyormus dogrumu dedi.
ve cinsellik konusunu psikolojinisi bozmadan nasil anlatmaliyim ona
ve cinsellik konusunu psikolojinisi bozmadan nasil anlatmaliyim ona
İllaki kafası bir yerde cinselliğe takılacak. Birde nereden öğrendiğini falan araştır bence çocuğu başka yerlere sürüklemesinler. Bu konuyla ilgili kitap falan bul, çocuk yetiştirmeyle ilgili. Ama sakın bilgileri değerlendirmeden uygulama. Her kitap doğru diye birşey yok. Bu siteden gelen cevaplar pek sağlıklı olmaz gibi geliyor bana.
Birde ben olsam benle her konuda bu denli paylaşmasını isterdim. İlgilen onla korkutma. Nerden öğrendin falan diye çıkışma bence korka bilir. Sadece takip et. Arada sen sorular sor ona şunu biliyormusun falan diye. Yaşı çok küçük ben ilerisi için diyorum. Her şeyin zamanı var. Kaynak bul bence kendine sen bakma bizim dediklerimize. (BENCE)
haklisin, herseyi acik acik konusmuyor ama böyle bagzi seyleri soruyor aklina takilanlari bende mantikli cevap vermeye calisiyorum tabi ama bu cinsellik konusunu DNA meselesi ile anlatmak bence mantikli geldi
Üreme konusunda neler bildiğini öğren bence. Onunla iletişime geçmen için onun bildiklerini bilmene ihtiyacın var bence. Yalnız bu hassas bir konu. Arkadaşlarıyla paylaşaktır bildiklerini. Yanlış anlaması sadece onu değil ortamındaki diğer çocuklarıda etkiler. Bence öğretmeniyle bile konuşsan yeri derim. Çok mu abarttı bilmiyorum ama ben çoğu yanlış bilgiyi arkadaş çevremden aldım. Sende kendini 8 yaşında düşün. Cedric geldi aklıma :D
evet bende 8 yasimi iyi hatirliyorum, ve bagzi seyleri direk bana anlatamiyor ama amcasi ile her konuda konusabiliyor, ama üstü kapali sekilde ona sormak lazim neler biliyor neleri düzeltmek gerektigini, bir yazarin sözü vardi cocuk gömlek gibidir, disarda kirlenir evde temizlenmesi gerekir diye, cok dogru bence
Amcası gibi bir kanalı varsa kullan onu. Evlat başka ya. Neden böyleyiz bilmem. Ama çok sınırlama onu. Dışarıda kirlensin varsın. Düşe kalka öğrenecek. Düşünce gerçekleri görmeden kaldırma onu yerden derim. Neyse sen bakma bana yinede bu konuda uzman bir kaynaktan falan bilgi edin derim.
tabi hak veriyorum sana, bizde okadar nasihat duyduk ama hic birine aldirmadik, taki o hataya düsünce insanin aklina geliyor, büyüklerimiz uyarmisti diye. yok cocuk bence cok serbest, cünkü ben babasiz büyüdüm ( 12 yasima kadar ) onun icin amca dayi yaninda büyüdüm ve kimsenin sevkati babaninkini tutmuyor. ve bizim zamanimizda siki yönetim vardi, ozamanlar türkiye genelinde öyleydi sanirim. saniyorumki eskiden kaynaklariniyor, bu 30 yasimda babamla hala asilmaz sinirlarim var
Çevrenin hayatlara etkisi. Bunu çok düşünür oldum. Haklısınız.
bilimsel olarak bir cocugun temeli 0-6 yas arasi olusturulurmus, yani en alimli zamaniymis, o ysta sevgi sevkat görmeyen cocuk psikolojik sorunlari olmasi kacinilmaz
Doğrudur. Pek bilgim yok bilimsel yorum yapamam. Ama her denilene inanırdım :D Şeker verseler gidecem yani. Acaba biz ne durumdayız şimdi? Ne kadar etkilendik bu dönemden? :D Kelebeğin kanatlarını çırpması hayatımıza etki ediyorsa.Fillerin tepişmesi ne yapar acaba?
Evet hassas dönem 0-6 yaş.Kavga ettiğimi hatırlıyorum.Genelde dayak yiyen bendim.O yüzden konuşarak halletmeye çalışıyorum işlerimi :DHep topumu kaybederdim annem kızardı. Paylaşmanın sakıncalı olduğu gibi bir yargı vardı o zamanlar.
simdi senin mantikdan gidersek ozaman cocuga siddetmi uygulamamiz gerekiyor konusarak sorunlari cözmesi icin, ?
o kisiyede bagli ama bagzi detaylari da dikkate almak gerekiyor
Yo şiddet uygulamak gerekmez. Kavga edecek illaki dışarıda. Ama şunu yakalarsan bence uyarmak doğru olur; Sınıfın en güçlüsüdür, işlerini halletmek için gücünü kullanacağı bariz. Bunu alışkanlık haline getirmesi yanlış olur bence. Kavganın kötü olduğunu ona nasıl anlatırsın bilmem. Ama bence bunun yolu şiddet değil. Kavgadan zarar almadıkça kullanacağını düşünüyorum. Fiziğine fazla güvenen insanların eksik olduğunu düşünürüm her zaman (kas, güzellik). Burda kimseyi aşağılamıyorum. Şahsi görüşüm.
Mesela şu geldi aklıma. Fiziği kuvvetli olan bir çocuk eğer cılız bir arkadaşa sahip olur ve onunla dertleşirse (deneyim paylaşımı) belki bazı şeylerin farkına vara bilir. Mesela ona hep kavgadan zarar alan sevdiklerini göster. Gibi.
evet yine ayni mesele, yani kendi birebir zararini görmedikce siddet kullanmya devam eder, bu cogu konuda aynidir
Evet. Doğru. Bizde öyleyiz. Sadece çocukluk döneminde değil aslında. İlla aklımızın başımıza gelmesi için bir şeylerden acı çekmemiz gerek! Yada çok iyi gözlemci olmak gerek. Gözlemci olabilmek için beyni kullanmak önemli. Çocuk daha beynin ne olduğunu bilmiyorken nasıl kullanacak. Gerçi biz yetişkinler biliyoruz da ne oluyo? Neyse :D
seninle sabaha kadar sohbet edebilirim, hos sohbetin var.
sen cocuklar beynini kullanamiyor diyorsun ama bagzen büyükleri öyle bir tongaya düsürüyorki inanilmaz
Evet :D ufukları bizden geniş o kesin. Dünyada onlar için imkansız diye birşey yok. Saflar, şeffaflar, samimiler. Bizden güçlü oldukları yanları. Bizim sistemde kaybettiklerimize sahipler. Yavaş yavaş onlarında o alacalı tüyleri dökülecek. Zaman ve sistem onların da yitirtecek değerlerini.
Nasıl yaparsın bilmiyorum ama ufkunu köreltme çocuğun. Dahi insanların ortak özellikleridir herkesden daha uzaklara baka bilmek. Şey derler mesela; Resimlerine karışmayın çocukların. Onun düz (devam edecek)
çizgisi bırak yamuk olsun. Güneşi gülsün. Belki başka renklerde olsun. Tabi renk körlüğü testinden sonra. Belgesel izlerdim orta okulda lisede falan. İşe yarar belki. Ona da izlet. Düşünsün sürekli. Futboldan uzak tut derim. Takım tutmasın mümkünse. Takım tutmak alışkanlık olunca hep birşeyler tutmak istiyor insanlar. İdeolojilere sabit kalıyor. Ya ben bize bakma dedim ama aklımdan geçen herşeyi yazdım :D
iyi yaptin, klavyene saglik yüregine saglik
Rica ederim.
Cocuğun sistemin istediğin gibi olmasın, kendi istediği gibi olsun umuduyla. İyi akşamlar hoşbir sohbetti gerçekten.
Bunun cinsellik ile alakası yok. Genetik konusu ile alakası var. Çocuğunuza akrabalardaki DNA kodlarının yani şifrelerinin birbirlerine daha çok benzediğinden hatalar meydana gelebildiğini ve bireylerin sağlıklı doğamayabileceğini anlatabilirsiniz. DNA ne diye sorarsa vücudumuzda her hücremizde yani her temel yapıtaşımızda yer alan bizimle ilgili tüm bilgileri barındıran şifreler bütünü diyebilirsiniz.
süpersin, cok güzel ve tatmin edici bir aciklama olur
Sizin gibileri sitede görmek ne mutlu valla.ergen sorusu görmekten gına geldi..Peki ben nasıl oldum diye sormuştur , ne cevap verdiniz?
tsk ederim, evet o konuyu biliyor sanirim ama cocugun anne karninda büyüdügünü ve doktorlarin karnini kesip cikarildigini biliyor.
Ben de kıza öyle anlatmıştım çünkü:)biraz büyüyünce , onu
Allah yerleştiriyor demiştm,6 ve 7. Sınıflarda bu fen bilgisi dersinde işleniyor artık, kitapta penis ve vajina resmi gösterdi çocuk , resmen oha olup donup kaldım, ne dicemide bilemedim..
evet, simdilik cinsel organlarin sadece idrar gidermek icin oldugunu biliyor ama 9-10 yaslarinda bir cocuga üstü kapali usulünce anlatmak gerekiyor bagzen, bagzende öyle bir sorular geliyorki ne diyecegini bilmiyorsun, bilirsin cocuga ``Bilmiyorum`` demek en kötü cevaplardan biridir.
her konuda ufakta olsa bir bilgi vermek gerekiyor
Elbette, bilmiyorum dememeli, ben de üstü kapalı anlatıyorum da çocuklar çok şeyler, akıllı şimdi, biz bilmezdik böyle şeyler ya da soramazdık..bazen tıkanıyor insan, soruları karşısında.
bizim zamanimizda anne baba iliskisi bukadar yakin degildi, baba geldiginde eve ses cikarmak yasakti sirf o 3 ayri kanaldan haberleri izleyecek diye. genelde babam geldiginde odama giderdim ben cünkü cok sIkardi beni
Evet doğru, benim annemde öyleydi..haklısın.
bilmiyorum seni ama ben 80li yillarinda dogdum ve galiba herseyi biz cekmisiz, anne baba destegi olsaydi simdi belki baska sekilde hayaz sürdürecektik, ama saglik olsun napalim.
kac couk var senin ? yasi kac ?
Evet bende 80 lilerdenim , tek çocuk 11 yaşında.
Allah bagislasin, seninki tam ergenlige girmis ya da girmek üzeredir, cok sabir gerekiyor senin icin.
üsütüme vazife degil ama ikinciyi düsünmüyormusun ? arayi acmak pek iyi olmaz diye düsünüyorum
Evet ergenliğe yaklaştı ve gerçekten zor , Allah sizinkileride bağışlasın, sağolun.evlilikte sorunlar olduğu için düşünmemiştim ve şu an ayrılık aşamasındayız, çocuk için daha da zorlanıyorum:(
hmm, anliyorum ama cocuk cok etkilenecek sanirim sizin ayriliginizdan.
hic oluru yokmu bu iliskinin ?
Kadın meseleleri işte...
dogru anladiysam aldatilma meselesi. ama bosver herkesin özeli, hakkinda hayirli olani yap ama cocuguda göz önünde bulundurun, cünkü insan bir zaman sonra kendini unutup sadece cocugu icin yasiyor ve hayata katlaniyor
Çocuk içibn bunca yıl katlandık ama bir yerde duruyor malesef
sende haklisin.
cocuk ne diyor bu duruma ?
Çocuk bilmiyor.sadece ayrı olduğumuz için üzülüyor belli etmesede..çok zor günler geçirdim, hala geçiriyorum..çocuk çokta duygusal tabi, inanın bilmiyorum
bence ilt etapda yani ayrildiktan sonra babasi cocugu sik sik ziyaret etsin, zamanla bu görüsleri nadirlesdirebilir cocuk alisinca ama gercekten cok dikkatli olmaniz gerekiyor, benim cocugun bir arkadasi var yurtda kaliyor, anasi babasi yok. bagzen bize geldiginde cocuk anlatinca insan cok üzülüyor
Çok zor ,Allah yardımcıları olsun o çocukların da.daha zor. Haklısın.
evet cok zor, helede vicdansiz bir bakici olursa .
Allah cezalarını vericek onların da.
orasi öyle ama o cocuklarin yasadiklarini hice sayabilinirmi onlari cezalandirsan bile ?
sen hangi sehirdensin ?
Sayılmaz elbette.şimdi artık insanların çoğu eve kamera yerleştiriyor..izmirdeyim.
evet kamera :-) iyi yönede kullaniliyor ama bagzende cok kötü islere alet ediliyor.
izmir güzel yer ya, bu sene torbaliya ve bornovaya ugradim antalyadan buraya almanya ya dönerken. güzel bir sehir Izmir, severim
Evet, güzel şehir.almanyada mısınız?kaç çocuğunuz var?
bi oglan bir kiz ellerinden öperler :-) evet malesef burdayim, 10 yasindan bu yana burdayim ve hala memlekete kesin dönüs hayalleri kuruyorum :-)
Teşekkür ederim:)) Allah bağışlasın:) insanın kendi toprağı başka nede olsa:)hayırlısı olsun..işin iyi ise kalırsın..
isim iyi sükür, logistik üzerine. istanbulda bir sirketle konustum ama maasta anlasamadik.
sen ne meslekle mesgulsun ?
Mesleğim yok malesef, eşim istememişti, olsaydı öğr. Olacaktım.
hadi ya, keske dinlemeseydin esinide bir meslek sahibi olurdun simdi. ögretmenlik bence cok kutsal bisey bana göre
Kazanmıştım, kavga çıkardı..şimdide nafaka vermemek için uğraşıyor...
bence hakkindan vazgecme, sonucta nafaka senin icin degil cocuk icin, insallah olmazda ben o durumda olsam nafakayi seve seve veririm.
ya cok hos sohbetin var, ekleyebilirmiyim seni ?
Durumu da çok iyi ama işler karışık, ekleyebilirsin.
nasil ekleyecem seni ? gizlisin :-) bir ac ekleyim sonra geri kapatirsin
Gizli gizli ekliyelim:)))
o nasil olacak ? :-)
sen ekle
Cevap
1Cevap
Çocuğun sakatlığı akrabadan değil kan uyusmazligindan olur.+ kan ile - kanlı kişilerin birleşmesi sonucu anne pozitif çocuk negatif ise anne vücudu çocuğun kanını yabancı hücre olarak niteleyip saldırır çocuk bu yüzden sakat doğar. Anneyle çocuğun kanı aynı olursa sorun yok ama bu riski göze almamak için iğne yapılır anneye.
evet, oda dogru
bunu bile bilmemesi lazım , nerden biliyo bunları , babası ögretmiş :P
stepiş bende şasirdim, yorum yazamiyom sana :'( yorum kaybindan ölcem simdi :D
steplana ya bende yorum yazamiyorum, engellemis beni, nedense artik
Cinselliği 8 yaşında öğretipte 15 yaşında baba olmasınımı istiyorsun !
8 yasinda degil 5/6/7 yasinda bile cocuk bagzi seyleri merak ediyor, tabi ona acip p*rno seyrettirelecek degil ama onun yasina göre onun mantigi aldigi gibi bagzende ufak yalanlar söyleyerek anlatiyorsun :-)
Yaşı daha erken ergenliğe girerken anlatmalısın
ama simdi arkadas arasinda bagzi seyleri konusuyorlar ve yanlis bilgi almamasi icin usulunce anlatilmasi kanaatindeyim
o yasta cocuk nerden biliyor onlari
valla bilmiyorum ama arkadaslarindan duymus dedigine göre, beraber oynadigi 10-11 yasinda cocuklarda var, sanirim onlardan duymus
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar