Hani sakin yanlis anlamayin sozum erkekleri bu suctan disari cikartmak amacli degil ama kadinin daha cok nimeti var ve kendini daha fazla korumasi gerektigi gercegi var bu HADIS I SERIF te
NUR SURESI 3.AYET
Kim demiş namus bacak arasında değildış diye. Hangi yobaz demiş bunu. Yobaz bunu diyendir asıl. Avret yeri niye saklıdır? Diye kadın bedenini korur. O zaman herkes g.tü başı açsin gezsin. Hoş geziyorlar ya. Onlara göre tabi ki bacak arasında değildir. Zevk-i sefa yapacaklar ya kılıf lazım. Etleri de ucuz zaten sıkıntı yok. Hatta haşa tövbe ALLAH c.c onlara göre boş yere (haşa) yapmayın sakının koruyun kollayin bedenlerinizi demiştir. Milletin bugün yanında yarın nerde olduğu belli olmayan insanların meni ise ile zevk yapın yiyin yutun sorun yok. Hatta doğurun çöpe atın. Suçlusu toplum ve toplumun bakış açısı olsun. Sizin amacınız sadece zevk almak olsun. Beden kirlenmez nede olsa. Çağdaşsınız çünkü ileri medeniyete sahip insanlarsiniz. Bedenin kirlendigini namahremi sadece geriler yobazlar bilir arar ve ister çünkü.
NAMUS BACAK ARASINDA DEĞİLDİR DİYEN ERKEK...
ANAN'A BACINA DA BUNU DİYOR DİYEBİLİYOR İSEN SANA LAF YOK. AMA DİYEMİYOR İSEN ADİ ŞEREFSİZ BİR O.ÇOCUĞUSUN BİLESİN.
NAMUS BACAK ARASINDA DEĞİLDİR DİYEN KADIN.
KENDİNİ BU TOPLUMA YOBAZLARA LAF ANLATMAKLA YORMA. EN YAKIN GENELEVE UĞRA İŞİNE BAK. HEM ZEVK AL HEM PARA KAZAN HAYATINI YAŞA. HA BENİM ORDA NE İŞİM VAR DİYORSAN ANGİL DİNGİL KONUŞUP O.OSPULUK YAPMA!
Kimse kimsenin bacak arasının defterini nizamını tutamaz. İsteyen istediğini yapar bizi alakadar etmez eyvallah. Ama bu yaptığı işi haklı çıkarmak göreceği muameleden sakınmak için kimseye g.tünden laf uydurma çıkartma tabiri caizse akım oluşturma hakkını vermez. Gerçeği değiştirmez var olanı asimile edemez!
Bazi konularda dogru dusunuyorsun, namus bacak arasi ile alakalidir kesinlikle. Ancak herkes hataya dusebilir, onlari da dislamamak gerekir, Allah affediyor tovbe edince, kul mu affetmeyecek. Sakin kimseyi kinama bu hayatta, gun gelir seni de bulabilir.
Ben kimseyi kınamıyorum kardeşim. Kimseye de niye yaptım demiyorum böyle bir hakkım asla yok. Herkes kendi hayatından mesuldür. Benim kınayip karşı çıktıklarım hata yapanlar değil yaptığı şeyin hata olmadığını düşünmeyi geçtim (kendi ile alakalıdir) savunan dini toplumu ahlak'ı kültürü dislayip buna göre yaşayan insanlara kılıf biçiliyor yobaz deniliyor olmasıdır. Kendilerini ayrıcalıklı görenlerdir. Yoksa hatayi bende bizde yaptık veya yapıyoruz. Kimseye namus bekçiliği yapmıyorum yani kardeşim
birçok kişinin bu çağa ayak uydurma adına, tabuları yıkma adına ürettiğiniz saçmalar yok mu deli ediyor beni. bir de bilmiş bilmiş ' hmmmm ben namusumu bacaklarımın arasında görmüyorummm' diyenler yok mu. ya nerede bunun namusu, daha bacak aranızda aramayacaksak. benim ruhum bakire, yok daha neler..
bir yandan realist düşünmeye çalışıp, bir yandan nihilist bir yaklaşım sergileyip ondan sonra böyle romantik tavırlar takınmak ne kadar komik bir duruma sokuyor insanları bilemezsiniz.
çağdaşsınız, yobaz değilsiniz, açık fikirlisiniz, hür düşüncelisiniz. evet, hepsi sizlersiniz merak etmeyin.
''Namusu bacak arasında ararım dişi sinek bile görsem laf atarım'' topluluğu var birde oda ayrı bir konu.
helal sana bu yaşta bu kadr doğru yorumlar
Hakli cocuk yani en iyi cevap !
Secildi :)
+1
Baska elemanın altında nefes nefese kal sonra namus iki bacak arasında mı yaaaa. Bak bu ne biliyor musun? Kendini avutmak. Aynı her türlü günahı işleyip öz eleştiri yapmadan isteklerine göre düşünüp ben cennete gideceğim diyen insan psikolojisi.. her zaman kendileri haklıdır bu tarz insanların ve asla onlar tü kaka insan değildirler. Birde karşıya bok atma konusunda uzmandırlar. En favori bahaneleride bisikletten dusmektir.
Şimdi kimseyi yargılamak benim haddim değil, fakat bakire kelimesinin kelime anlamı saflık, temizlik, masumluktur.Bazı şeylere maruz kalmış kızları bile hor gören ve sebebini sormadan dışlayan bir toplumda yaşıyoruz.Hem önyargılı, hem egoist hem de şartlandırılmışız. Bence bacak arasından önce, özünde sözünde namuslu olmalı, insan. Her önüne gelen kızla yatan bir erkeğin evlenmek için bakire bir kız aramasıda benim namus düşünceme ters geliyor.
Her erkek ile herşeyi yapıp sadece ilişkiye girmediği için bakire olduğunu söyleyenlerede namusdan bir haber olduklarını hatırlatmak gereği duyuyorum. Bir tek ilişkiye girmiyor diye, belden aşağı herşeyi yapan bir kızda, namusta aramayın, temizlikte,saflıkta.O kızda namus diye birşey yoktur. Peki siz bir erkek olarak evleneceğiniz kızın bu işleri daha önce yapmadığını nereden bileceksiniz? Bir kız çocuklarını bakteriler ve hastalıklardan koruyan bir zarın orada kalması ile bitmiyor olay. Zarsız doğan kızlar var. Hatta ilişkiye girmemiş ve hiç erkek arkadaşı olmamış kızlar bile var yaptıkları spor dalları yüzünden zarın erimesine sebep oluyorlar.Hatta bazıları var, kan bile gelmez. Peki bu kızlara nasıl bir bahane bulacak bakire isteyen erkekler. Namus kafada, dürüst olmakta, yürekli ve sözü özü bir olanda aranır.
TEŞEKKÜR EDERİM:)
Simdi soyle bisey var ama gunumuz kizlari gelen gecenle yatip namusluyum diye geciniyor ozu sozu bir olsada ayet var
Zina eden erkek ancak, zina eden veya Allah’a ortak koşan bir kadınla evlenir. Zina eden bir kadınla da ancak zina eden veya Allah’a ortak koşan bir erkek evlenir. Bu, mü’minlere haram kılınmıştır. NUR SURESI 3. AYET
Evet efendim, nur süresisinin ne dediğini bende biliyorum.Benim demek istediğim namusu sadece cinsellikte aramamanız ve bütününe bakmanız gerektiğidir. Ben kimsenin başını beklemek ile görevli değilim. Kimsenin namus bekçisi asla değilim. Benim size söylediğim, herşeyi yapıyor, ama aklınıza gelebilecek herşeyi sadece ilişkiye girmiyor,diye bir kız sizde ne kadar masum ve namus abidesi olabilir? Peki erkek olarak siz, bakire bir kız ister iken kendiniz ne kadar bakirsiniz?
aynen o kadar bakırım. ne kadar bakır bı kız ıstıyosam. 26 yasındayım ınanclarımdan ve kendımı evlenecegım kıza sakladıgımdan dolayı ole bı kız ıcın beklıyorum
Ben hicbir kizla bisey yasamadim . Sadece bir kisiyle yasadim ki o olayi burdan anlatmam. Ama cinsellige kadar uzanan bisey degil ki haramin icindede degildim . Ama simdiki kizlari soyle namusu bacak arasinda aramayalim diyor ve hop birinin kollarina birakiyorlar kendini . Bu bir garip geliyor acikcasi bana . Ve sonra namus emsali olmalari dahada garip
Efendim ben genelleme yapıyorum, siz derken direk olarak kastetmedim. Yani erkekler ayrıca dediğim gibi yargısıda infazıda bana düşmez.Siz veya bir başkası, bir kız veya bir erkek ne yaparsa yapsınlar.Allah herkese irade ve akıl vermiş.Kullanamak veya kullanmamak onlara kalmış. Her koyun kendi bacağından asılır.Kimsenin günahını taşıyabilecek kadar güçlü biri değilim.
Fakat su yanlks her koyun kendi bacagindan asilir diye bir soz ISLAM a uygun degil .
Hep zina yapan bir toplum varmis ve iclerinde temiz bir adam namazli abdestli boyle . Azrail canlarini almaya helak etmeye giderken RABBIME sormus ALLAH IM o kavmin icinde seni cok anan surekli ibadetlerini yapan bir adam var . RABBIM de demis once onu helak et . AZRAIL sormus ALLAHIM uzerime dusmez ama niye boyle yapayim diye . RABBIM DE o kadar seyi gordugu halde ayiplamadi bile demis. Aklimda kalani yazdim
Dedigim gibi aklimda kalani yazdim hatam varsa affola
Bakın, sizin bahsettiğiniz konu bir günah, bir yasak ve bir haram meselesi o yüzden, elbette her insan yaptığının cezasını bulur. Sizin yaptığınız bir işi ben, benim yaptığım bir işin günahını siz çekmezsiniz.Her insan eninde sonunda her yaptığı eylemin cezasını veya mükafatını alır. Bunu yargılamak kimseye düşmez. Siz (genelleme yapıyorum yanlış anlaşılmayayım yine) bakire isteyin, bakire alın. Sizin ile evlenecek kız ne kadar bakire ise sizi de o kadar bakir ister.
Yani herşey karşılıklıdır. Gece gece insanların günahını üzerinize almayın ve kimsenin üzerine de aldırmayın.
Anliyorum ama
Hadis soyle diyor
Bir kötülük gördüğünüzde onu, elinizle düzeltiniz, olmuyorsa dilinizle düzeltiniz, o da olmazsa kalbinizden buğz ediniz. Bu ise imanın en düşük derecesidir.
Bu aralar hoşlandığım biri var ve çok yakışıklı kızlar onu etkilemek için neler yapıyo el kadar eteğiyle oturan adamın yanında cilveli cilveli konuşmalar samimi hareketler benim bile gözüm kayıyo yani herşey meydanda olunca .Mesela bizde bazen çok yakın olabiliyoruz aynı pc de bişeyler bakmamız gerekiyor kendimi geriye itiyorum kollarımızın değmemesine çalışıyorum giydiğim tişörtün önüne dikkat ediyorum vs.Bence namus onu ne kadar etkilemek istesende senin olsun istesende ındakinin karşcinsel duygularına oynamamak
istesende karşındakinin cinsel dürtülerine oynamamak :) kıskançlık anında nasıl yazdıysam ahahahah
:) ya insanin evlendigi ilki ve sonu olmali bence memlekette o kadar sacma sapan nedenlerden ayriliklar mevcut ki . Ben cozebilmis degilim . Herkes bir garip kendini evlenene kadar erkeklerin cinsi manada sevgisi disinda yaptigi herseyden korumak namuslu olmaktir diye dusunuyorumşu an:) ve erkek de kiz icin ayni kendini kizin sevgisinden baska cinsi hicbirseyine bulasmamak namusluluktur .
Ki bence kisiliksel ozellikleri de namusa yukluyorlar gordugum kadariyla ve bu bana kalirsa yanlis cunku namus ap ayri bisey
işte duygular bazen farklı kılabiliyo normalde yanlış şeyler yapmaz dediğin insanlar bile neler yapabiliyo aşk ya da sevgi uğruna
Buda nefsin terbiyesiyle duzeltilir.
Nefisini terbiye eden kiside ancak RABBINI bilendir . Bende yapabilirdim . Yapmadim yapmamda . Cunku ben aradigim kisi gibi olmak isterim :)
ne güzel Allah hepimizi korusun
Cevap
17Cevap
Namusu bacak arasında ara sen, beyinde değil. Aramaya devam et, bulunca da haber ver herkese. Haykır, namus, şeref denen şey iki bacağın arasındaki deliğin ta içindeymiş, buldum! diye. Bekaretini koruyan, gerdekte içine ilk girdiğinde damla damla kan gelen kadının gençliğinde ona buna oral yaptığını öğrenirsen anlarsın namus neredeymiş. Kızlık zarı sapasağlam duran ancak yalanın, hırsızlığın, acımasızlığın, kendini beğenmişliğin dibine vuran kızı görürsen belki namus denen şeyin ne olduğunu kafanız daha iyi basar sen ve senin gibi düşünenler.
Basin eksiyi su arkadasa, ne konustugunu bile bilmiyor ki
Ben sana namusu bacak arasinda arayalim dedim mi . Neyin tribine girdin arkadasim sitede bak kiz yazmis 20 yasindayim 8 kisiyle yattim . Ama bu kiz namusluyum diyor sence dogru mu ?
Doğru dedim mi? Mesele o değil zaten, bir insanın namuslu olup olmadığına sadece cinsel hayatıyla karar veremezsin. O yüzden bacak arasına bakmayacaksım ilk etapta. Önce karakterine, kişiliğine, insanlara ne gözle baktığına, karşı cinsle sırf cinsellik yaşamak için yan yana gelip gelmediğine bakarsın.
Hocam ben sizinle tartismaya girmek niyetinde durduysam ozur dilerim sadece bu soruyu hanlis algiladiginizi belirttim . Hani goruslerinizi soruya gore duzenlemenizi istedim o kadar eger sinirlendirdiysem ozur dilerim
Mal mal konuşup durma deyyus. Bir cacıkmis gibi imalarda da bulunmuş. Namus bir bütündür. Bacak arası da ahlakta kültürde bakış açısıda bunun içinde az ya da çok yer alır. Gidip onun bunun altında otoban olmuş döl banyosu yapmış bir karı alacaksin kendine sonra gelip burda havlayacaksin! O delikte ki zar da senin bahsettiklerin kadar önemli en az. Olayı saptirıp boş konuşma.
Döl banyosu yapanın da, ortalığa senin gibi hakaretler savurarak gezenle değeri aynıdır gözümde. Saygılar, "deyyus".
dürüst olmak, bağlı kalmak demek namus! namus denilence akla gelen ilk kadındır, namus kadında aranır.. oysa ki en büyük namusumuz vatanımız, en büyük namussuzluk vatana ihanettir.. yalandır, ihanettir, aldatmaktadır(hem beyin hem de beden ile).. namussuz olmak demek bedenini vermek demek değildir! bunu; eşim dediğin kişiyle değil de, başkası ile yapman namussuzluktur! seviyorum deyip başkasına sevgi göstermen namussuzluktur..namus bir erkekle kadının birlikte olmasını sorgulamaz, öyle olsaydı eşi olup ona buna elleten herkes namuslu olurdu..ve ister kadın ol ister erkek!
eğer namusu bacak arasında görmek ve bacak aranı namusun olarak görüpte korumak yobazlıksa ben yobazım o zaman kabul ediyorum bunu
Ablam ne bileyim kizin teki yazmis 8 kisiyle beraber oldum yasim 20 cokmu sonrada digerlerine yobaz deyip duruyo :) bide namuslu oluyo :)
yeni nesil örnekler işte
kızlar kendini korumalı namusuna sahip çıkmalı,evlendiği erkeğe saklamalı kendini doğru olan budur
Ablam ?
Kiminle evlenilecegin ezelde muayyen olup, hic
bir surette değişmeyeceğini hatta, Eshab-i
Kiram'dan bir zatin Peygamberimize (s.a.v.)
"Falan kadinla evlenmek istiyorum, dua buyurun"
demesi uzerine: "Eger sana, Israfil, Mikail, Cebrail
ve Hamele-i Ars (AS) dua etse, aralarında ben
de bulunsam, gene sen ancak senin icin yazlan
kadınla evlenirdin." HZ MUHAMMED SAV EFENDIMIZ soyluyor ablam :) buda senin icini rahatlatacak bir diger nokta olsun :)
:)
biliyorum bunu değişmeyen alın yazıları ne zaman doğacağuın,ve öleceğin,hayatın boyunca kazanacağın ve yiyeceğin rızık,kiminle ve hangi yıl ve günde evleneceğin değişmeyen alın yazıları
yani benimkide yazılı hepimizin ki öyle keşek kim olduğunu bilebilseydim ne iyi olur du :)
Sabir edip acilar cekmek
MEVLANA CELALEDDIN I RUMII HAZRETLERININ dedigi gibi
Hamdim pistim oldum
Diyebilmek gerekiyor kim oldugunu ogrenmek icin ablam :)
hayatın her alanın da ham olduğumuz zamanlar oluyor bence
acele işe şeytan karışırmış :)
şu bana ekşi verenler de size şunu söylüyorum hunharca cinselliğinizi yaşıyorsunuz anladık da ne ekşiliyorsunuz :)
susuyorum yorumsuzum ağzımı bozmayacağım,tövvbe YARABBİM ALLAH bizleri korusun kardeşim
En ustteki hussoya verdigim cevaplari okudun mu ablam :D rezil ya bunlar . ALLAH im sen bizi bunlari kinayanlardan eyleme AMIN
Amin
Sen nasil oldun ablam benim :)
idare ederim işte :(
boşluk gibi geceleri uyayamıyorum sabah oluyor saat 12 lere geliyor hala uyamıyorum uykusuzluk mahvedicek beni :(
Onun cozumu belli ablacim ya :) gir yataga kapat isigi bilgisayari uykun gelmedigi muddetce 10 ihlas 1 fatiha 1 ayet el kursi oku :) garanti kut diye gidiyosun .d biyle konusuyorum bana dedi hic uykum yok ama uyumam lazim bunu soyledim Tamam deniycem dedibir sonraki gun sordum okumaya firsatim kalmadi uyumusum hemen diyo .d seytan ibadete birakir mi :) o yuzden bu dualar uyutur :) ama bence kalk sabah namazini kil oyle uyu ablam ben kildim da ohhh ferahlik bu yemin ederim ki :)
bi kılmaya başlasam zaten süper olucak bir türlü başlayamıyorum ya :(
okuyunca uyunuyor mu ama ben zaten yeni kalktım uykudan daha nasıl uyuycam şimdi
Ablacim uyunuyor :) seytan olaya el atiyor :) bakiyor cok ibaet ediyorsun bozmaya calisiyor ve kut diye gidiyorsun :) ablacim oyle dersen baslayamazsin simdi kalktim bbasliyorum de bak sabah namazi nediyor HZ MUHAMMED SAV
Ummetim sabah namazinin kiymetini bilse uyumaz vaktin gelmesini beklerdi diyor :) hemen kil hadi ablam
ahh nefis zorluyor bizleri işte
bu arada hala eksileniyorum,çok da fifi sanki
Ablacim birak eksilesinler .d onlar en dogrusunu bilsin . Gercegi elbet gorurler :)
Namaz konusuna gelince ne diyor İmam El Gazali
Ey nefsim, sonra tevbe ederim ve iyi şeyler yaparım, diyorsan, ölüm daha önce gelebilir, pişman olup kalırsın. Yarın tevbe etmeyi bugün tevbe etmekten kolay sanıyorsan, aldanıyorsun
çok doğru söylüyorsun:( ailme de de herkes namaz kılıyor kız kardeşim bile sabah namazını kılıp okula gidiyor yazıklar olsun aban ya :(
Ablacim ee hadi ama kalk bir adest al cok zor bisey degil hadiiii ablacimmmmmmmmmm
Ne diyor ayet
Dunya sizi yoruyor mu ?
O halde RABBINIZLE konusun .
Zariyat 50
çok doğru gerçekten ne zaman öleceğimizi bile bilmiyoruz:(
ALLAHIM cemi cümlemizi affetsin Amin
Amin ablacim ama sende bunun icin biseyler yapmalisin :)
farkındayım :(
Hic kimse kendisi icin gizlenen mujde ve mutlulugu bilemez.
Secde 17
Amin diyim off kendimi çok günahkar gördüm şuan yaa :(
Ablacim benim gunah her insanin olayi zaten :) onemli olan gunahtan korkmayi ogrenip sevaba sapabilmek :)
ALLAH'A layık kul olamıyoruz :(
GENÇ :OF KM NAMAZ KLACAK
NEFIS YORUM :YAPTI HAKLISINN ORTAK
ŞEYTAN: BUNU BEGENDi.
AZRAIL :GENCI DURTTU
VE GENÇ: EUZÜBESMELE ÇEKEREK
ŞEYTANI
ARKADASLIKTAN ÇIKARDI VE NEFSINI
ENGELLEYEREK NAMAZA DURDU!
Facebook tarzi bir anlatim ablam :)
:)
Ablacim RABBIN sana yap diyor hatalarimiz olacagini biliyor buna karari sen veremezsin RABBIM verir . Sen elinden geleni bir ardina koyma . Gerisi RABBIMIN takdiri ki BEDIUZZAMAN SAID NURSI HAZRETLERI diyorki
Oyle bir zaman gelecek (ahir zaman yani simdi) namaz kilip oruc tutan cenneti hakedecek.
İNŞAALLAH hepimizi cennetine kabul etsin RABBİM Amin
Amin :)
Tevbe etmek dururken
Ümidini kesene şaşarim
HZ ALI (R.A)
Ayaginda diken yarasi olmayan
Sinesine gul kokusu suremezmis
Sems i tebrizi
Namusu sadece bacak arasında aramak yanlış çünkü o kişinin başından geçenleri bilemeyiz...bizim toplumumuzda her ne kadar bekaret namusun belirtisi olsa da bizim namus niteliğinden yoksun dediğimiz kişilerin belki de hiç bir suçu yoktur ve talihsiz bir olay yaşamış olabilir, ki öyle olan birçok kişi var.her gün haberlerde rastlıyoruz ama ne yazık ki biz halen aynı kafadayız ve ders alamıyor önyargılarımızdan kurtulamıyoruz.namus dediğinizin çeyreğinin bile bacak arasnda olduğunu düşünmüyor.namus insanın gözünde dilinde teninde beyninde kalbinde ve ruhundadır...
Zorla olanlari kabul zaten ederim .
Ama ya zevk icin bunu yapan ama dogru sozlu olanlar ?
Benim demek istediğim şu; bir bayanı bacak arasıyla değerlendirmek doğru değil erkeklerin de değerlendirilmediği ve değerlendirilemediği gibi..Zevk için yapanlara da bişey diyemicem yaptıklarının kesinlikle doğru old. düşünmüyorum ama birini ayıplayıp kınarsan o şeyi yaşamadan ölmezmişsin o yüzden Allah ıslah etsin, Allah kimseyi düşürmesin diyelim
AMIN. benimde kimseyi ayiplamak gibi bir niyetim yok ancak bunlarin kendini namus emsali gormeleri zoruma gidiyor acikcasi
Evet anlıyorum ben seni. gerçekten çok üzücü bir durum bencede ama malesef pekde bişey yapamıyoruz.yapabileceğimiz şey en azından çevremizdeki insanları yanlıstan kurtarmaya çalışmak ve bizim de sadece duygularımızla, nefisle hareket etmememiz. bir de bu değer yargılarını bir sonraki kuşağa aktarabilmek
Iste artik bunu yapamiyoruz cunku bunu yapinca yobaz ve gerilikci oluyoruz buda insani uzuyor acikcasi
Mantıkla vicdanla inançla düşünüp hareket etmek yobazlık gericilikse bırak da onlar duygularıyla hareket edip ilerigörüşlü olsunlar.zaten günümüzde her şeyin adı değişti ileri görüşlülüğün adı karşı cinsle hiçbir yaşamaktan çekinmemek, hiçbir şeyden utanmamak oldu.zinanın da adını aşk koyanlar bile var.
Ya devir kotu . Ahir zamandayiz resmen . ALLAH islah etsin
Amin
herkes hata yapabilir hayatta ve Allahla kişi arasındadır elbet ama modernliği empoze edicez diye çökerttiniz ya bizi helal olsun ten uyuşmzlığı münasebetyle evlilikler patır patır bitiyorya üzlüyorum sadece herkes birbirnn karısı ve kocasını ayartma derdnde neymiş efendim.erkeklerin ihtiyaçları varmış o ,hti,yaç hayvanlardada var dayıı.sen sadece onun için aldatcaksıan insanım diyemi dolaşıyosun hala ?
Agzin bal yesin ya :) bizi her yerden yikiyorlar . Daha dogrusu DINI yikiyorlar ve bizler patir patir dokuluyoruz . Buda onlarin isine geliyor . ISLAM dan korkuyorlar
bak güzel kardeşim herşeyden önce allah kadına bekaret vermiş erkeğe vermemiş fakat her iki cinsiyetede zina haram kılınmış.allah size bekaret vermedi diye seks yapıp kızların bekaret kavramını eleştiriyosunuz.bu egonuz nerden geliyor.kaldı ki namus kavramını bu şekilde insanlara açıklama yapıcak kadar düşmedik.
Ben zaten erkekler herkesle yatin kalkin kizlar namussuz olsun dedim mi ?
Bir soruya cevap ariyorum ve bende ALLAH tan korktugum icin kimseyle birlikte olmus kul degilim . Bende namus tasiyorum bunu biliyorum
Zaten cocuk sadece kizlara sormamis erkeklere de sormus feminist hanim
eh peki o zaman açıklayım.namus erkek içinde kadın içinde bacak arasında değildir.herkesin düşüncesi farklıdır.türkiyede neler oluyor sen biliyormusun bakalım.namus bir insanın duruşuyla kalbiyle aklıyla vicdanıyla olan bütünleşmesidir.sokaktakı fahişeye namussuz demiyeceğim gibi bakire bir insanada namuslu diyemem tamamıyla tanıyamadan
Dogru soyluyorsun, ama zaten dedigin namuslu insan bazi tecrubeleri de evlilige birakir degil mi?
bi kadın senin tabirinle namussuz olup vicdanen ruhen çok temiz olabilir bir kadın bakire olup gözü haramda olabilir.erkek bakir olup bakışlarıyla kızları soyuyor olabilir erkek bakir olmayıp kızları karalamak için uygunsuz görüntü çekip yayıyor olabilir ya da erkek bakir olup hepsinden büyük nanaleri atıyorum çocuk p*rnosunu indiriyo oabilir.bunlar hep birbiriyle bağlantılı şeler bir kısır döngü.bi insanı tanımadan namuslu ya da namussuz diyemezsin.ha bana sorarsan en büyük namus insanın kalbindedr
Ben zaten kizligini koruyamamis kisilere birsey demiyorum, sadece benim dusuncem bu, ve herkes kendi dengini bulmali bu hayatta. Sen eger bu tecrubeleri yasadiysan ayni sekilde yasayanla evlenmelisin. Allah sonumuzu hayir ede.
Ama arastirirsan eger, evlilik disi iliski, dunyanin heryerinde buyuk gunahlar arasinda gecer, bunu da unutmamak lazim lutfen.
Namus= bacak arasi . Zorunuza gidiyor dimi kizlar? Sozum ustune alinanlarda arkadaşlar. Okadar erkekle yaat kalk sonra gel burada ben namusluyum de . Oyle kizlarin sokaktaki içgudu ile çiftleşen hayvanlar kadar degerleri yok gozumde bunuda belirtmek isterim. Sonunuzu iyi gormuyorum sizin..
aynen oyle . Ben konuşurum cunki icim rahat kendimi biliyorum cok şukur. İnş.herkes kendisi gibi bir eş bulur. O b.ku yiyipte hic o işi yapmamiş namuslu eş arayanlar yavşağın en onde gidenleridir.
uww ağır söz...
Yaparim tabiki ben kendim gibi Namuslu bir kiz ile evlenmek isterim buda en dogal hakkimdir benim ;)
Takinti yapmak ta degil bu .
vallahi devir o kadar değişmiş ki eskiden kapalı kapalıydı açık olan açıktı hayır şimdi bakıyorum türbanlı ama altta tayt var ulan bu neyin kafası böyle nasıl bir çelişki içindesin sen açılıyorsan açıl kapanıyorsan kapan kimseyi kapalı ya da açık diye yargılamam ama böylelerini görünce düşünmeden edemiyorum kimse kusurabakmasın konuyla alakasız olduğu içinde özür dilerim.
o lafı diyenlere hastayım zaten nasıl bişey arıyolar çok merak eidyorum.
Bende cozmeye calisiyorum hocam :)
Ne kapalı kadınlar görüyoruz dar deri giyiyorlar ruhları şey olmuş.. Beden de değil ruh da ara.
bana saçma geliyor ufacık bir şeyi namus yapmaları.. Herkes sevgilisiyle beraber oluyor nerdeyse.. Belki kandırıldı zamanında? Belki çok sevdi. Umarım anlamışsındır beni
Ben zaten oyle yapanlari oven bir tavir icinde degilim . Ki onlara koydugum taviri kimseye koymam yani . Ama ne bileyim bende cok sevdim ama kimseden boyle birsey istemedim . Veya ben cok seviyorum ne olur yapalim demedim . Benim yaptigim ne oluyor o zaman . Ben her zaman gitmesi uzerine ihtimaller kurarim . Ve istemem boyle bisey . Bunun adi ne ki oyleyse ?
Şu sitede kızların yazdıkları yorumları görünce insanlığımdan utanıyorum.Sevgilisiyle neler yaptığını , kaç kere ilişkiye girdiğini ,kaç kişiyle yattığını yazabiliyorlar.Gelde insanlara güven.Afedersiniz ama o* ruhlu kızla evlenilir mi
Neden güncelleyip duruyorsunuz, yeter ama güncellemeyin artık.
Bilgi paylasiyorum . Ve hani bunu yazdigimda kizlar sadece kendileri icin konustum saniyor . Ona aciklik getiriyorum . Ama ben kimseye bu tepkiyi vermem neden guncelliyorsun diye . Goren sanir kotu bisey yapiyorum :) yine de rahatsizlik verdigimde dolayi ozur dilerim
Hayır, devamlı güncellemeniz gerçekten rahatsızlık verici, başka arkadaşları bilemem fakat en azından ben öyle düşünüyorum.Zaten sizin sorunuzu anlayanlar 2 taraflı cevap vermişlerdir.Kötü birşey yapmıyorsunuz.Sadece rahatsızlık veriyor.1 hadi güncellediniz 2 de tamam diyelimde 3-4 den sonra olmuyor.Soruyu yazdığınız için böyle söylüyorsunuz. Başka sorulara cevap verirken devamlı güncelleme yapan biri ile karşılaştınız mı? Cevabınız 'hayır' ise neden rahatsızlık vericici olduğunu anlamazsınız
Asiri derecede karsilastim desem inanir misiniz :) bir konuyu 10 defa guncelleyeni de gordum saygi duyarim konu onun :).
Neden canınız sıkılmadı mı? Benim şahsen sıkılıyor:) Saygı duymamak değil, fakat rahatsızlık verici, tabi dediğim gibi benim yorumum:)
ESTAGFURULLAH ya :) yapmiyorum artik kusurum icin affina siginiyorum kusuruma bakma ozur dilerim rahatsizlik verdigimden dolayi
:) kızmayın efendim, ben sadece düşüncemi söyledim, sizdenedenini söylediniz tamam, özür falan dilemeyin.:)
Kizmadim asla :) herkes farkli seylerden rahatsiz olabilir bu durum gayet normal :) bunu belirmeniz beni kizdirmaz sadece sevindirir tekrar ayni hata icinde bulunmamaya gayret ederim :)
Neyse, haydi bakalım, ben kaçar. Sabah olur, güneş doğar, elmadeğilayva kaçar, hepinize iyi sabahlar, iyi pazarlar, sevgiyle kalın, sevgiyle kalın, kendinize iyi davranın...
Namus insanin gururu ve onurunun merkez noktasıdır. Erkek için gurur kadın icin ise onurdur . Onurunu kaybetmıs bir kadından , gururunu yıtırmıs bir erkek vasıfsız eleman gibidirler artık işe türüne sekline onem göstermezler.
Senin bacağının arasındakide namus benimkinin arasındakide namus onun bacağının arasındakide namustur kesin.Yok ya bence yaradan bacağın arasındakine bu özelliği katarak yaratmamıştır.
YARADAN zinaya haram demis ve en buyuk ikinci gunah zina onu nasil yapalim ?
Namus sadece kafadadır diyenlerin kafasını...
Namus her yerdedir arkadas. sadece bedenin değil ruhundadır da. O yüzdendir, bence bedeni sakınmak, ruhun delinmesin diye.
Onu geçtim niye namus sadece kadında?
O zaman Hz. Yusuf'un sakındığı neydi?
Ben asla sadece kadinda demedim bunuda asla savunmam . Bu dogru erkekte kendine hakim olmali .
kesinlikle bu yuzden dediğiniz gibi namus tek karakter ile bagdaşmaz ama bir toplumun oluşum bilincini kadınlar olusturur. Çunku gorunen cezbeder. Agacta meyve gordugumuz istek olusur. Ama agacin iradeye sahip olmaması sonucu ilk tat helal - göz hakkı kılınmıstır. Bu yuzdendır ki kadınlar daha edepli olmalıdır. Ne kadar bir cocuga egitimini aileden alsa da bunun %80 nini annesinden alir diye dusunuyorum. Bu yuzden namus kadında onur iken erkekte gururdur.
Tabiki once karakteri onemli, ama kizligini baskasina kaptirmis kizin zaten karakterinde sikinti vardir. Yani kendine gore birini arayacaksin bakireysen bakire ara, ama her bakireyim diyen kiza da inanma.
namus bu zamanda bacak arasında aramak öküzün altında buza aramaktır.kızlık zarı olup da kulak zarı patlamış tomarla hatun var.burada bile bakınman yeterli(cinsellik bölümüne bakın)bu zamanda namus,tamamen güven ile alakalıdır.tamamen seni düşünecek tamamen sana ait olacak tamamen sadece senin yanında duracak.kadunsa bul :)
Olaylara din üzerinden baktığınız sürece hiç bir yol kat edemeyeceksiniz ,çünkü doğdunuz andan itibaren başkalarının size empoze ettiği kavramlar üzerine yoğunlaşıp sadece onlar üzerin de tartışıyorsunuz.
Ah keske sana yol katedebilir miyiz dige sorsaydim da bu sacma yorumu oyle yazsaydin
Haci sana da ALLAH af ve magfiret eylesin. Ama soylediklerini gercekten yapabildiysen harbiden sen ne ar ve ne namus zaten . Umarim aradigin kizi namuslular arasindan secmeye kalkmazsin .
bana göre kibir insanın içsel dunyasında cok fazla hayır demesidir
dogru bir tanedir
yanlısa bile bile dogru diyen insan bencildir ego tatminleriyle yargılar herseyi
dediğin gibi benim içinde bacak arası bir namustur
cunki kendi içinde yargılanıp sorgulandıktan sonra ya kapalıdır ya da herseye acıktır
insanın zikri neyse fikride odur
düşünceleri neyse kaderine yansıyan seylerde odur
cunki aslında küçük bir atomun içinde bir evren saklıdır.
kesfedene...
ruhundaki patlak zarı diktir diye bir laf vardır :) sadece o işi yapmayıp herşeyi yapınca mı bakire olunup nasumlu olunuyo :) namus ruhta aranmalı bedende degil :) bedende ki nefis oluyo :)
Namus, tüm beden ve ruhta.insanoğlu sonuçta herkes hata yapabilir ve yanılabilir.
O hic suphesiz ama tum bedenden kasit nedir ? Hani namus nedir ?
Aşağıda bir erkek yorum yapmış..namus , erkekler içinde geçerli bir kavram.kimine göre namus, bir örtü parçası, kimine göre hak yememe, kimine göre bekçilik..insanın ruhu ve bedeni aklı, bunları düzgün kullanmayla doğru orantıda giderse namus olur.
Ewet cok dogru, her insan hata yapabilir ama herkes dengini aramali bence.
Tabiki...
Namus aslında insanın toplumsal değerlere uygun ve saygılı yaşaması bence. İki bacak arasıylada vicdanıylada alakalı bence.
beyinin en güçlü cinsel organ olduğu tescillendiğinde sen neredeydin?:)))
Ben tescillenenlere bakmiyorum haci bazilari da kendini zeki diye tescilliyo ama gerizekalinin onde gidenleri ;)
kardes senin gibi insanların bu sitede ne işi var diyecem ama hayır yanlış anlamayasın çok doğru düşünüyorsun anladığım kadarıyla inançlısın burası yanlış insanların takıldığı bir yer diye düşünüyorum
Benimde niyetim elimden geldigince dogruyu gosterebilmek hocam . Olurya bir kurt duserse icine degisir umudu var bendede :)
Hocam hakkini helal et +1 yapacagima -1 yaptim yanlislikla telefondan girdigim icin . Kusuruma bakma tekrar
Kusura bakma kardes ya +1 yapacagima ben de eksiye basmisim
Evet bacak arasindadir yok kandirildim yok sevdim yok guvendim birakin kendinizi kandirmayi sen istemedikten sonra kimse birsey yapamaz onun icin geciceksin bu isleri
Aşamadık şu konuları.
Asma gayretinde oldugum icin sordum :)
Namus her yerde karşımıza çıkabilir.
Her yerden kastin biraz acar misin ?
bazıları sadece kızlarda arıyor namusu.ama öyle olmamalı,her iki cins içinde namus kavramına yaklaşım eşit olmalı.
O oyle canim onu zaten kabul ediyorum . Erkek de namus tasir bunu din de dile getiriyor . Bazi kaliplasmis dusuncelerimiz mevcut .
Herkes namusunu şerefini korumalı diye düşünüyorum.
namusu başka nerde arayacaz akciğerde mi ?
Sana sonuna kadar katılıyorum...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar