Ümidsizlik şeytanın insana fısıldadığı en büyük tuzak ve telkin dır. Çünkü kendisi de ümitsiz oldu ve insanlarında böyle olmasını ister. Ümitsizlik insanı rahmet ten eder. Ümitsizlik Allah ım ben senin rahmetine affına güvenmiyorum demeye benzer inşa ı küfre sokar taş ki imansız gitmesine sebeb olur. Kul zannı üzerine Allah ı bulur. Kul tam cehenneme sürüklenirken seslenir Yarabbi der ben seni af edici biliyordum diye. Allah der ki bırakın kulumu! Bize ne oluyor ki ümitsizliğimiz Allah in rahmeti önüne geçebiliyor ve ne haddımize. Önemli olan ilk belanın derdin geldiği andaki tavrımız. Yarabbi ben senden razıyım ya da neden Allah ım? Secim bizim.. Allah' in , rahmetinden ümitsiz olmak, günahkar olmaktan daha tehlikelidir.( hz ali) Ümitsizlik haramdır bize!..
ümitsizlik çok tehlikeli , ALLAHI teala buyuruyorki benden ümidi kesmeyin ben insanları ve cinleri bana ibadet etsinler diye yarttım buyuruyor. sizin günahınız olmasa neye yararsınız eğer sizler günahsız olsaydınız sizin yerinize günah işleyen bir kavim yaratırdım buyuruyor bu demek değilki günah işlelin, siz bir beşersinz tabiki haktalarınız olacak ama ondan dönecek af isteyecek bende sizi af edeceğim diyor insanız şaşarız günahda işliyoruz bilerek veya bilmiyerek ama ümitsizliğe düşmüyeceğiz iyi insan olmaya dua etmeye çalışmaya devam edeceğiz taktir Allah tan gayret bizden af etmek yine ondan
Kemik iligi nakli oldum Şu an hala yatiyorum tutmasini bekliyoruz eger tam uyum saglanir baska bir hastalik olmazsa evime donecegim ama surec cok uzun ve tehlikeli ne olacagini rabbim bilir takdir onun ama umitliyim ben gececek bu günler.
"Bugüne ve yarına umutla bakma hakkı, yeryüzü toprağına iman etmiş insan olarak basanların hakkıdır. Gerçek umut da onların umududur.
Bugününü, yarınını, elindekini, hayalindekini Allah’a emanet eder. Allah’a emanet edilen hiçbir emanete de ziyan gelmeyeceğini bilir. Bu olunca mü’min, neden umut hakkı onun olmasın. İyi bir dünya da iyi bir ahiret de onun hakkıdır. Beklemek ve beklediğine ermek onun hakkıdır. Cennet de cenneti umut etmek de." -Nureddin Yıldız
Günahlar emirlere elbette dikkat edeceğiz o ayrı konu. Allah affeder diye de günahlar a göremeyiz bu da bizi cehennem e yol aldırır. Ama günahsız da kul olmaz. İlla olacaksa ve oluyor , büyük ya da küçük. Önemli olan pişman olup, bir daha yapmamaya gayret göstermek. Bir de yaptıgı günahlardan dolayı ben asla affedılmem , ben bittim , ah vah vb cümleler kurup ilahi rahmana güçlendirecek sözler söylemek en tehlikeli olanıdır. Günahtan bile. Çünkü ümitsizlik seytandandır Zaten detay kısmunada yazdım inşallah
Bak senin dediğine benzer ayetler var zümer süresinde. 53. De ki: "Ey çok günah işleyerek kendi öz canlarına kötülük etmede ileri giden kullarım! Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz. Allah dilerse bütün günahları mağfiret eder. Çünkü O, gafur ve rahîmdir (çok affedicidir, merhamet ve ihsanı fazladır)." [5,73-74; 85,10; 19,60; 9,104; 4,110]
Bu âyet, Kur'ân-ı Kerîm'deki en ümit verici âyet sayılabilir. Bununla beraber, yine de tövbeyi kabul etme, Allah'ın dilemesine bağlıdır. Bu âyeti günah işlemeye teşvik sebebi saymak, Kur'ânı maksadı dışına çekmektir. Maksat tövbeye teşviktir. Müteakip âyet, günahların affını tövbenin yanında, Allah'ın gönderdiği hidâyeti kabul etmenin de lüzumu ile birlikte düşünmemizi telkin etmektedir. Hz. Peygamber (a. s.)'dan şöyle dediği nakledilir: "Bu âyeti, dünyaya ve dünyada bulunan bütün şeylere değişmem"
De ki: Ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir.
En İyi Cevaplar