Hiçbirşey için "BENİMDİR" deme, sadece de ki; "YANIMDADIR" Çünkü ne altın, ne toprak, ne sevgili, ne hayat, ne ölüm, ne huzur, ne de keder... DAİMA SENİNLE KALMAZ "Sevmek, sahiplenmenin en güzel yoludur herhalde. sahiplenmek ise sevmenin en çirkin yolu." -Jose Saramago Bu söze katılıyor musunuz?
Sahiplenmek nedir? Birini severken farkında olmadan yapmak istediğimiz, yapmaya çalıştığımız şey mi? Yoksa kendi bencilliğimiz mi?
Sevmek sahiplenmek midir? Sahiplenmek bir sevgi göstergesi midir?
Ben bir kiza sahip olmak isterdim. Onunda bana ait olmasini istedigi gibi. Sahiplenmek güzeldir elbette korumak kollamak acisiyla kederlenip, sevinciyle coşmak. Kizsanda kussende sarilmak, gonlunü almak elini tutunca seni birakmayacagini ve elini tutunca güclü hissedecegini bilmek güzeldir. Omzuna kafani yaslayinca ya da omzunuza kafasini yaslayinca rahatlamak.
Sevdiğini sahiplenmiyorsan zaten yürekten sevmiyorsun demektir, sahiplenmek sevginin temel göstergelerinden biri lakin herşey gibi sahiplenmekte dozunda olmalı bunaltmamalı.
Bir erkeğin dünya hayatında en kıymetli emanetlerinden biri Allah’ın kısmet ettiği eşidir.
Sevmek sahiplenmektir evet. Ama yani köle gibi değil. Sen benimsin tarzında ya da ya benimsin ya da kara topraģın tarzında değil. Bu benim canımdan kanımdan deyip sahiplenmektir. Koruyup kollamaktır. Canı yanında içinin cız etmesidir. Vefalı ve fedakar olmaktır. Budur sevmek ve sahiplenmek.
Evliligi tapu olarak görenler var hala. Severken sahipleniriz tabi. Kapimizi , sokaktaki hayvanlari da seviyor sahipleniyoruz ama sahiplenme diye egemenliğimizi ilan etmiyoruz. Son nefesi verince içimdeki ruh bile beni birakacak o zamana kadarki yolu doğru yururuz inşallah.
Sahiplenmek sevgi göstergesi olabilir ama bir yandan da fazlası zarar çünkü kısıtlamaya kadar gidebiliyor biraz da olsa özgür bırakmak gerek ayrıca sahiplenmek bir yere kadar geçerli sonuçta ölümlü varlıklarız sonsuza kadar sahiplenemez
Haklısın galiba gerçekten sonsuza kadar bizim olsaydı eğer biz öldükten sonra evlenmezdi Tabi kurumayan çürümeyen kirlenmeye n değerini kaybetmeyen ve değeri dama atılmayan tek sevgi ALLAH Sevgisi hariç Bide sevdiğimi sahiplenirim elbet ama bu daha çok sonradan aileye gelen ve 1 derece akraba olan kişileri sahiplenirim Karışık anlattım galiba biraz neyse ☺☺☺
Seven insan sahiplenir ister, istemez. Sahiplenme iç güdüsü taşır. Söze pek katılmıyorum. Sahiplenmenin seviyesi oldukça zarar vermez insana düşüncesindeyim.
Sevmek sahiplenmektir seven insan sahiplenir arkadaş! Kıskanır, korur, değerli hissettirir o sahiplenmiyenler sadece seviyorum diyip aslında sevmeyenler...
Sevmek bir bakıma sahiplenmektir. Sahiplenmek ise dozaşını almadığın sürecede iyidir tabi onu aşarsan başka şeylere sebebiyet verebiliyor. Hırs ihtiras gibi
Sahiplenmektir ama "Can Yücel'in dediği gibi; canım canım sahipleniyoruz insanları. Sonra onların hiçbir şeyi olmadığımızı anladığımız anda üzülüyoruz..."
En İyi Cevaplar