Geçen gün arkadaşımla konuşuyorduk, kendisi oldukça öz güvenli güzel bir kız. Yapı olarak utangaç biri olduğum için bana dediği şey, “Kendine biraz güvenin olsa daha çok ilgi çekersin, böyle yalnız olmazsın.” oldu.
Erkekler öz güvenli kadınları daha mı çekici bulur? 🤔
Bir kadının öz güvenli olması onu erkeklerin gözünde daha mı çekici yapar?
Sen çağırdın, uzun yazdım sanırım gene, kusura bakma :D
Olmadığı gibi davranmaya çalışılmadığı takdirde, özgüven iyidir.
Sonuçta özgüvensizlik bir noktada kendinle barışık olamama durumudur. Bir kadın sırf söylemek istediği bir şeyi, yapmak istediği bir şeyi; bir başkasının kendisi hakkındaki, ya da çevresinin kendisi hakkındaki düşüncelerini olumsuz etkileyeceğini düşündüğü için yapmıyorsa kendisini ortaya koyamaz.
Genelleme yapıyorum: Kendisini ortaya koymayan bir insan da çekilmezdir. Güvensiz hissettiği yerlerde sessizdir, güçsüzdür; ancak güvenli hissettiği yerde komplekslidir.
Ben garson ile konuşamayan insan gördüm. Sonra bana şöyle dedi, "Ya ben kız halimle orada garson ile iletişim kurmaya çalışıyorum."
Gerek yok böyle şeylere.
Bir de bakın ne kadar özgüvenim yüksek deyip ortalığı kasıp kavuran tipler var.
Makul derecede kendini ortaya koyabilen, fikir belirtirken yargılanacağını düşünmeyen bir insan iyidir. Kadını, erkeği geçtim.
Özgüven - İlgi budalalığı - Egoistlik vs. bunlar hep birbirine karışan sıfatlar.
Doğru ayarda uygulamak önemli. Ölçülülük önemli. Kadın dediğin sessizdir, sakindir vb. genellemelerden ayrıca nefret ediyorum.
Zaten özgüvenli olmak iyi bir sıfattır. Neden kötü olsun ki :)
Öncelikle yalnız olmamak için özgüvenli ol demesi mantıksız yalnız olmamak için özgüvenli olacaksan aslında değilsin ve sahipmiş gibi davran demek böyle olduktan sonra zaten özgüvensiz birisi oluyorsun. Soruya gelirsek eğer erkekler ve kadınlar diye genelleme olmaz böyle işlerde bence never say never demişler sonuçta beğenmem dediğini beğenirsin beğenirim dediğini beğenmezsin. Sorun hep bundan çıkıyor sen erkek olarak yorumlarsın bir söz vardı aşık olmak demek bir kadın için diğer bütün kadınlardan vazgeçmek ve bundan zerre kadar pişmanlık duymamak demektir. Kıssadan hisse misali. Sen böyle güzelsin veya tatlısın en önemlisi sen sensin.
evet doğru * bunun bir yan etkisi de erkeğin bu kız erkeklerle ilgilenmiyor yani umursamıyor diye düşünüp açılmaması bu durum çok yaşanan birşey o yüzden kararında olması en doğrusu
Yapılan bir araştırmaya göre erkekler %90 oranında "kilo, gençlik, güzellik" üçlüsünü çekici buluyor. Elimde linki yok ama en sevdiğim kanadalı psikoloji profesörünün videosunda gördüğüm bir araştırma.
Güzel kızların da özgüvenli olma olasılığı da yüksek, bunu da belirtmek lazım.