Gülünce bana: "mütevazi olamaz mısın?" dediler Ağlayınca bana: "neden gülmüyorsun?" dediler Tebessüm ettim: "gösteriş yapıyor" dediler Kaşlarımı dalgalandırdım: "şimdi asıl yüzünü gösterdin" dediler Susunca bana: "kendini ifade edemiyor" dediler Biraz konuşunca: "çok konuşuyorsun" dediler Hoşgörülü olunca bana "korkaksın" dediler Eğer cesur olsaydım bana "intikam" aldı diyeceklerdi Biraz cesaretle geldim bana "duygusuz/pervasız" dediler. Eğer dengeli olsaymışım böyle davranmazmışım... "Hayır" dediğim zaman beni yabancı olarak gördüler. Onlarla aynı fikirde olduğum zaman "taassupçu" dediler. Ve farkettim ki insanları ne kadar memnun etmeye çalışsam, sürekli eleştirildim. Bu nedenle insanlarla alakalı endişelenme. Sen Allah'ı memnun et. -İnsanları tamamen razı ve memnun etmek çok zordur. Bir kimsenin bütün insanları kendinden hoşnut etmesi mümkün değildir. Bunun için kul, daima Rabbini razı ve memnun etmeye bakmalı, ihlas sahibi olmalıdır. ~ Imam Al-Shaafi'ie ~
Haklı zaten herkesi her zaman memnun etmeye kalkarsanız kişilikten karakterden ödün verilmiş olur. Herkesi de mutlu edemezsin herkes birşeyler diyecektir. En doğrusu yalnız Allah için birşeyler yapmak
Bu dünyada asla kimseyi memnun edemezsin insan ne kadar iyi yasalaşır sa insanlar Karşıdaki nin iyi niyetinden ilaki birsey çıkarırlar o yüzden sadece Allahın memnun etmeliyiz o herseyin halini verir
Nasreddin hoca, oglu ve esegi oylusunu cok severim; "herkesi memnun etmek istersen, kimseyi memnun edemezsin." O yuzden insan kendisini mutlu eden tercihleri yapmali.
En İyi Cevaplar