Yazar:-Kurtuluş.
Nefsine hakim misin, mahkum mu?
Yazar:-Kurtuluş.

Nefs ile uğraşmayın.
Bu savaş değildir.
Siz gönlünüzü imar etmeye bakın.
Nefs nefsliğini yapacaktır.
Akıllı insan nefsi ile cebelleşmez. Akıllı insan kendisindeki sırra ulaşmak için iyilik duvarlarına taş koymanın gayretini gösterir ve gönüller inşa eder.
Bu vechile ile gönlündeki tahta Hakk kurula kişioğlunun.
O zaman nefs ile işi kalmaz
Evet ayetinde buyurduğu gibi nefs her halükarda kötülüğü emreder. Onu terbiye etmenin yolu sürekli iyilik yapmaktır.
Ben teşekkür ederim :))
Nefsime hakim ve mahkum olduğum şeyler kousuna göre değişir. Örneğin içki içmem , kumar oynamam , domuz eti yemem , zina yapmam.
Nefsime engel olmaya çalışıyorum , ama bu düzende epey zor oluyor. inşallah Rabbin yolundan şaşmadan , daha çok nefsime hakim olmak istiyorum
Başına bir hal gelirse canım
Dergaha gel dergaha
Vallahi vermez ellere canım
Vallahi vermez ellereeee
Dergaha gel dergaha 😀😀😀
Kop gel bildiğin ne varsa
Yak gel
Gözüm yok günahda
Yalnız
Sanadır bu hasretim 🕋
Insallah daha iyi olurum ben de gidecek çok yolum var daha Allah razı olsun
Cevap
24Cevap
Her günahın zevkiyle Cehennemdeki misli , misli cezayı kıyaslayınca nefsime hakim oluyorum elhamdulillah.
Maşallah herkes hakimmiş :D
O zaman bu sokakta sevişenler kim?
Burda o cinsellik sorularını soranlar kim?
Neyse fazla uzatmayalım çok şey var :D yalancısınız.
Çok iyiydi bu 😂
Mahkumdum, şu an çok şükür hakimim, İnşallah herkes hakim olur.
Bazen hakim bazen mahkum malesef.. allah iyi yoldan saptirmasin
Sorsan herkes iyidir.
Çoğu zaman hakim, bazen mahkum.. Her insanda böyledir..
Hep hakimiz desek yalan olur. Çünkü bazen mahkum da oluyoruz maalesef 😔
Ben Nefsimi Kontrol Etmeyi Başardım Ama Bazen Nefsime Mahkum Olduğum Yerlerde Oldu Ama Yinede Kontrol Etmeyi Başardım
Ben hem Allah'ın kuluyum, hemde nefsimin öğrencisiyim.
Nefsini kölesi olmak istemiyorsan 5 vakit namazini kıl evlen evliya ulama kitapları oku anlardan feyz al Kuran i Kerimi anlamak için oku Peygamber Efendimizin S. A. V sünnetine uygun yasa
Konularında göre değişkenlik gösteren bir durum benim için.
Mahkum olanlar kendilerine hakim olduklarını sanıyorlar.
İstediğim an hakim olurum.
Savas halindeyiz kazanacagim..
Böyle kaliteli sorular gormek cok guzel
Ricalar☺
Belli ki bayağı saplantı var dinine karşı... O zaman üstadınızdan bir şiir atayım:
Sağol şiir için :))
Saplantı demişken şu söz aklıma geldi
"Bana aşırı dinci diyorlar. İslamın Şartı 5..! Sanki Ben 12 diyorum.. H. Herif!!! -Timurtaş Uçar
*Yanlış anlama son iki kelime sana ithafen değil kesinlikle.
Bir de şu söz aklıma geldi:
"Bir gün ebedî yurdumuza göçtüğümüzde, kim aşırı kim normal, kim abartıyor kim boşveriyor hepimiz göreceğiz" -Nureddin Yıldız
Ben, bedenim olduğu yerdeyim. Çünkü Tanrı'nız Adem Havva olayından dolayı benim bu Dünya'ya hapsetti. Hayatta kalmak için bir kuru soğana muhtaç kalınca Tanrı nedir, ne yapar demeyi de unutuyor insan...
Sorularınız da Tanrı'yı vurguladığınız için ahlak yapınızın kutsal olduğuna inancınız var. Tabii ki her insan başka anlam temelleri içerisinden kurtulmaya kalkabilir. Kimi zikreder, kimi felsefe yapar, kimi kendine özgü düşünce yapısı ile meditasyon yapar. Bunların birçoğunu denemiş bulunmaktayım hele ki vecd yapmaya kalktığımda açlıktan kırılıyor idim. Benim anlam ve psikolojik düşünce sistemimde "tanrı" kavramı sizin ve sizin gibi kişilerin görüşleri ile örtüşmüyor. Ama tanrı görüşünüzü dışarıdan reklam yapıyormuşsunuz gibi görünüyor. Ben yarı nihilist ve absürdist biriyim, burada kendi "tanrı" görüşümü aktardığımda sizler ve daha birçok insan rahatsız olacak. O yüzden sorularımızı metafiziksel konulardan çıkaralım.
İyi günler dilerim.
Reklam değil de tebliğ diyelim ya da tebliğ kelimesi çok ta kaldırmaz şimdi bu durumu o yüzden bir nevi "hatırlatma" diyelim ama sizinle inançlarımız örtüşmediği için sizin için geçerli değil tabiki.
Sorularımı da bu vb. konulardan da çıkarmayı düşünmüyorum :)
İyi günler dilerim sana da :)
Hakimim
Hayırlı cumalar :)
çoğunlukla mahkumum :s
Hakimi olmaya çalışıyorum.
Yerin göre ama hakimim genellikle
degilim
mahkum ddeğilimn hakimim.
Güzel olmuş eline sağlık
Hakim ımm, atlamam hıssetmm gerek
zor soru..
ve ne yazık ki köleyim..