İnsanların en sık karşılaştırdığı bir kavram bu ikisi. Dobra insan da patavatsız insan da direk düşüncelerini söyler, içinde tutmaz ama birisi saygısını bozmaz, alaycı bir şekilde değil olgun bir şekilde belirtir, kırmaz, rencide etmez. Patavatsızlık boyutu ise bunun tam zıttı olur. Rencide edercesine ve dalgaya vurur gibi söyler düşüncelerini.
Dobra insan daha naiftir. Soyledigi kelimeleri secerek konuşur. Amaci kırıcı olmak değildir zaten Ama patavatsiz olan Allah ne verdiyse konuşur. Tek amaci kirmaktir. Ki ikisinin farki belli oluyor
Patavatsız bir insan kendini dobra sanıp iyi kötü gerekli gereksiz herşey konuşur insanları kırar ya da kendinden sogutur. Dobra insan ise gerçekleri açıkca doğru ve uygun bir şekilde konuşur.
Patavatsız insan kelimeleri ve karşısında ki kişinin hissiyatlarını düşünmeden bencilce kendi düşüncesini dile getirir. Lakin dobra insan karşısında ki insanın hissiyatlarını önemseyerek onu uyarır/memnuniyetsizliğini belirtir✨
Dobra insan samimidir yerinde ve özünü konuşur, patavatsız kişi dengesizdir cahildir seviyesizdir hatalarının bile farkında değil hep ne kadar haklıyım çok güzel yaptım zanneder
dobrayla patavatsız aynı kişi zannediliyor genelde. bana göre dobra insan sorduğunda doğruyu söyleyen ve yaşadığı ile konuştuğu aynı insan evet ayrım yapabiliyorum
Tabi. Patavatsız insan kimseyi çekemediği için konuşur bunu çok rahat belli eder. Çünkü işine gelince susarlar. Genelde bu parazitler ikiyüzlü canlılardır. Dobra insansa haksızlık gördüğünde babası bile haksız olsa susmaz yerden yere vurur.
çirkin adam ne kadar edepli ve üslubu düzgün şekilde gerçeği söylerse söylesin kadınların gözünde patavatsızdır yakışıklı berkecan yolun ortasına sxcsa ay ne kadar samimi çocuk yerim onu ben olur kızların gözünde nokta.
yapabiliyorum olay zaman biri kırılma diye gerçeği sessiz bir ortamda söyler biri ne kadar çok insan varsa o zaman söyler
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Dobra insanlar açık sözlüdür ama pavatsız insanlar her içinden geçeni söylemezler dobra insanlar hak edene hak ettiği gibi davranır davatsızlar bir sır bile tutamazlar ağızları torbadır
Dobra insan yol gösterir, patavatsız insan seni kırar. Dobra insan iyiliğini ister, patavatsız insan konuşmak için konuşur. Dobra insan heryerde aranır, patavatsız insandan kaçılır.
En İyi Cevaplar