Ve konu full yıldızlı iken 1 kademe düşmüş bazı insanların zoruna gidiyor tabi bu tarz
konular :)
Kur'an da defalarca "İman edip yararlı işler işleyenler" e cennet vaadediliyor. Namaz kılmayanın cehenneme gideceği ile ilgili ayet:
"Sonra arkalarından bir taife onlara halef oldu ki, namazı zâyi ettiler ve şehvetlere tâbi oldular. Artık yakında cehennem deresine yetişeceklerdir." (Meryem 59)
Ancak bundan HEMEN SONRAKİ ayet ise tövbe edenlerin bunun dışında kalacağı yazıyor:
"Ancak TÖVBE eden, iman edip makbul ve güzel işler yapanlar cennete girecekler ve asla haksızlığa uğramayacaklardır." (Meryem 60)"
Kısacası tövbe edip halini kalıcı bir şekilde düzeltmek senin için kafi olacaktır.
Umarım yararlı olabilmişimdir.
İnşAllah Allah kabul eder cümlemizin amin
Şöyle yapabilirsin. Her vakit namazını kıldıktan sonra o vaktin kazasını kılarsan hesaplamasıda kolay olur
Hemen başla ve her namazın ardından kılmadığın diğer namazların 1 ya da 2 günlük kazasını yap. örnek ikindi kılıyorsun, geçmiş son ikindi namazına diye niyet et kıl. gözünde büyütme çabuk biter
Aynen bugünden itibaren başlayacam işte bakalım yapabilecek miyim bilmiyorum yakında
işe girecem o zaman nasıl kılacam iş yerindeyken namazı çok merak ediyorum :/
O zamanda o günküleri de kaza edersin kılmadıklarını yani. senin niyetin çok güzel Allah yardım eder
İnşAllah hepimizin kabul eder Allah :)
amin kardeşim
ataestler de var sitede :) 5 yıldız verdim şimdi
Zoruna gidiyor işte o ateislerin ama işleri düşünce Allah demesini biliyolar :))
Ne güzel hesap yapmışsın. Her namazdan sonra o gün için kaza kılsan, 3 senede kotarırsın.
İçimden geldi ve hesapladım şonuç böyle çıktı ve şok oldum :S bu kadar namazın hesabını
öbür tarafta veremem
Cevap
5Cevap
21 yaşındayım :( Allah kolaylık versın aksatma kaza et ve tövbeye et Allah kabul etsın
Amin cümlemize sende başlasan iyi olur öbür tarafı hiç düşünmüyoruz
Kılıyorum ama nefs işte dört dörtlük degıl :(
Olsun sen kıl yinede hiç olmazsa fazla namaz borçun olmaz
Mesela birazdan ikinci kılıcan ya kaza 4 rekat farz kıl olur her vakitte yapsan bunu 1 yılda 1 yılı kurtarırsın
teşekkür ederim :) inşAllah olur
O kadar hesaba girmene gerek yoktu. namazlarını aksatmadan kılacak olursan eğer 3 sene boyunca her farz namazının ardından o vaktin kazasını kılarak telafi edebilirsin.
Tşkler deneyecem inşAllah Allah kabul eder :/
:( icimi karatma yaaaaa...
Benimde içim kara şimdi bu kadar namazı nasıl kılacam ben onu düşünüyorum :/
öbür tarafta Allah karşı karşıya kaldığımda bana sorucak bunca namazı niye kılmadın diye
ben nasıl hesap vericem ona :S
Vallahii benim bir nedenim yok tamamen keyfi :( ...
Aynen bende hep oyun oynuyorum filan arkadaşlarla geziyorum hep keyfimizi bölüpte
namaz kıldığımız yok işte böylede hesaplayınca şok oluyorsun
Cahilligimize verip affeder isallah...
Amin inşAllah cümlemizin
kendine güveniyorsan tövbe et ...
Öyle yapıyorum :S
evet işte bundanda korkuyorum ya zaten
HEr namazdan sonra kaza namazı kıl.
Kıldığım namazları not tutsam mı ki ? çünkü kıldığım namazlarım bile var ama onları
bile hesaplamadım çünkü hangi gün hangisini kıldığımı bilmiyorum :S
Not tutmana gerek yok düzenli olarak her namazdan sonra kaza yap.5-6 senede tamamdır.Zaten başlarda zorlanırsın,sıkılırsın bir zaman sonra alışırsın kardeşim
34.675 tur bindirdim sana.
Aboooo :/
Ergenliğe girdikten sonra kılınmaya başlanmıyor muydu ? 15 yaşında ergenliğe girdiysen bilemem.
Benim bildiğim ve hocalardan duyduğum kadarıyla .Bir kişi 15 yaşından sonra ergenliğe
girmiş sayılıyormuş ve tabi ki artık namaz kılmakta o kişiye farz oluyor
Ben 15 yaşında ergenliğe girdim ama
İster inanma ister inan sana yalan borçum mu var ? daha sakallarım yeni yeni
yüzümde çıkmaya başladı
'ergenlik erkeklerin ihtilam olmaya (rüyalarında boşalmaya)' ben 12 yaşında böyle şey
yaşamadım 13 tede 14 te 15 yaşında başladı ben geç ergenliğe girdim .Herkez 12 yaşında
ergenliğe girdi diye bir kanun yok
O attığın linkte öyle yazıyor ama ? Ben 15 yaşında ergenliğe girdim.Benim rabbimden daha mı
iyi bileceksin her şeyi ? o ne derse o olur seni ilgilendirmez
Site benim rabbim diye bir şey diyen oldumu sana ? yok onun için boş laf yapma .
Boşa kendini günaha sokuyorsun
Tamam, senin Tanrın öyle istiyorsa öyle yap diyen kişi peki sen değil misin ? .Benimde
cevabım sen Rabbimden daha mı iyi bileceksin o ne derse o olur seni ilgilendirmez ? Eğer
doğru ve akıllı bir insan olsan burdan ne demek istediğimi çıkartırdın ama sen bir müslüman kişiye kafir demekle eş değer olan şeyi bana diyorsun ama sen günaha giriyorsun onun için
çok boş konuşmakta günaha girme istersen
Ayrıca eğer Allah inanmasam müslüman olmasam bu soruyuda merak edip hesaplayıpta burayada bu konuyu açmazdım .
Seninle muhattap olan kabahat .Herkesin dini kendine ben müslümanım ve Allah'a inanırım.
Günah sadece benim için geçerli değil herkes için geçerli
Günah herkesin için geçerli sen Allah'a inanmaya bilirsin başka dinden olabilirsin
ama günah diye bir şey var sen halen burda boş boş konuş .Cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zordur
Herkes özgür isteyen istediğine inanır.Ayrıca müslüman değilsen buraya gelipte
konuya muhalefet olma o zaman
Müslüman değilsen konuma gelipte cevap vermeye hakkın yok .Bu konu müslümanlıkla
ilgili senin yorumuna ihtiyaçımız yok
Müslüman değilsen burda millettin aklını karıştırmaya hakkın yok.Ve ayrıca müslüman değilsen
bu konuya gelip buraya yorum yapma hakkın yok senin .Benim sana saygı duyduğum gibi
seninde herkesin inancına saygı duymayı öğren .
Bi sus be dır dır dır hangi dine mensupsan o dinle ilgili konulara yorum yap
başka dinlerin konusuna giripte yorum yapma
Lan sus başlarım sana şimdi kaybol konumdan cahil
O zaman boş yere insanları sinirlendirme insan gibi konuş.Sen kim oluyorsunda
benim dini inancımı sorguluyorsun dallama .İstanbulda oturuyorsan gelde bir başlayayım sana
görürsün o zaman nasıl başlanıyormuş
Belli insan gibi konuştuğundan .Benim dinimi aşağalamaya hakkın yok tamam mı bu dallama.
İnsan ol ve insanların dinine saygılı olmayı öğren ondan sonra konuş.
Bak birader.Benim seninle sorunum yok tamam mı sorunu çıkartan sensin.
Ben müslümanım ve Allah inanırım ve bununla ilgili buraya konu açtım ve ne yapa bileceğim
hakkında fikir öğrenmek istedim ama sen gelipte benim dinime laf yapamazsın.Madem
insansın o zaman insanların dinine saygı duyacaksın orda dediğim gibi .Kendin bir dinine
mensup olmaya bilirsin ama bir başka bir insan dine mensupsa ve o dine inanıyorsa o kişinin
dinine ve kişiye saygılı olmalısın bize böyle öğretildi
'Allah, İslam vs olmadığı için günah da yok ;) ' bu cevap sana ait .
Senin o lafın yanlış .Ve benim bu durumda sana kızmam doğru .Kimsenin inancı seni
ilgilendirmez .
Lan sus yalancıya bak.Cehennemde yanacaksın çayır çayır o zamanda görürsün
gününü
görürsün öldükten sonra var mı yok mu :D :D
Görüşürüz öbür tarafta
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar