Evleneceğim adamın annesinin yanında oğlundan başka kimse yok. O yüzden annesiyle yaşayacağız. Nasıl bir şeydir? İyimser bakmaya çalışıyorum ama özel hayata dair paylaşacağım bir şey olmayacak eşimle. Bu evliliğimi etkiler mi
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılSanırım eşinin ailesiyle yaşayan biri olarak bende fikir ve görüşlerimi paylaşabilirim.. Yaşamayan bilmez ne kadar zor olduğunu. yalnış anlamayın ben kaynana kötüleyen biri değilim. Ancak inanın hayatının en güzel yıllarını evliliğinin en anlamli geçmesi gereken zamanları yaşayamadım herşey toz pembeydi nikahtan önce. ve daha sonra yani balayından döndükten sonra başladı kabus dolu hayatım. hergün kaynana faktörü yuüzünden eşimle kavga ettik. yatak odasi denilen özel yerimiz bile kalmadı artım. çat girerler pat girerler. sanki biz orda kocamla hep oturmak zorundaymişız gibi. yahu genciz biz bir yalniz birakin dimi ama yok anam nerde.. ne basbasa kalip keyiflice saatler yasadik ne basbasa bir yemek. mutfaga bile giremedik beraber oysaki ne hayallerimiz vardi halada var yalniz olsak neler yapicaz ikimizde.. ama esimin maddi durumu imkan vermedigi icin burdayiz. Ve daha birsuru kotu yanlari var. iyi yanı hic yok desem yeridir. ne iyi yani olabilirki kendini begenmis kibirli herkesun arkasindan konusan sonradan gorme bir kaynananiz varsa.. ne iyi olabilir onlarla yasamak.. valla benimde erkek kardesim var ama benim ailem asla bunlarin bana yaptigini gelinlerine yapamayacaklar yapmazlarda zaten. cunku ben ve diger kizlarida ayni kaderi paylastilar gorduler bizim nasil sıkıntıli bir hayat cektigimizi
. Allahtan tek istegim bize ufakta olsa bir ev nasip etsin. cocugumla kocamla fakir ama huzurlu bir yyvam olsun istiyorum. luxte falan gozum yokk varsin hepsi kaynanamin olsin onun gozu doysun ben kocamla sonsuza dek mutlu yasamak istiyorum tabi birgun anasi yuzunden ayrilmazsak.. cok mucadele ediyorum 2 senedir bakalim daha neler yasiycaz...
Son olarak evlenecek olan kizlara tavsiyem elinizden geldigince mucadele edin ve sakin birlikte oturmayi kabul etmeyin.. bu dunyaya birdaha gelsem yine esimi severdim ama asla ailesiyle oturmayi kabul etmezdim.. davulun sesi disardan bakanlara hos geliyor agzi olan konusuyor ama bilinki yasamayan bilmez ben biliyorum cunku yasiyorum..643 Yorumla- +1 yıl
Abla benim nişanlımın da maddi durumu yok. Ama ben onu çok seviyorum yani dayanamıyorum artık. Aynı evde yaşayacaz dedi olmaz dedim. Bozuldu hemen bir sert davranmaya başladı. Ne yapacağım bilmiyorum ya. Rahat edemem ben. Çok hak veriyorum sana.
Cevap sahibi+1 yıl@Hsjdnsbdjsns ne yaptın neye karar verdin bilmiyorum ama Allahtan herzaman herseyin hayirlisini dileyin bu hayatta. Allah iyi insanlar cikartsin karsimiza cunki cok zor ne kadar seversen sev cok zor kesinlikle dunyanin en igrenc seyi ailesiyle birlikte yasmak
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılşöyle söyliyim bence sen dünyanın en iyi gelini de olsan veya kaynanan dünyanın en iyi kaynanası mutlaka ama mutlaka bir yerden sonra sorunlar çıkıcak. Benimde eşimin ailesi güya ilk 1 2 sene birlikte oturalım çalışın para kazanıp ev alın öyle ayrılın dediler. (ki yıllardır kendileri hiç bir halt yapamamışken) ben cahillikle bir an tamam diyordum ki ailem istemedi ayrı ev olsun dediler. iyiki de demişler. bir kere kaynananın kaynatanın yanında uzanamıycaksın hep bir düzgün oturmalar falan. kocanla sarmaş dolaş oturamıycaksın kocanla herhangi bir özel bişey yaşayamayacaksın( sadece cinsel anlamda değil.) özel neyiniz varsa yatak odasına gitmek zorunda kalıcaksın ve bir süre sonra çok sıkıcak seni. sonra gece yatağa geçince yok ses olucak yok duyan olucak düşünceleri iyice bunaltıcak. yok yemekti hizmetti vs bunlar bıktırıcak. eve gelen misafirleri problem olucak. ben ilk evliyken eşimin ve benim bir arkadaşım (ki ikisi sevgiliydi) arada bize gelir kalırdı eğlenirdik. birisi kaynanamlara yetiştirmiş ayrı ev olmasına rağmen o bile sorun olmuştu. misafirin geldiği zaman rahat konuşamıycan bir sıkıntını anlatamıycan hep başında olucak. ergenler annesi duymasın diye odalara kapanıp gizli gizli konuşur ya o duruma geliceksin bir süre sonra.
173 Yorumla
Soran+1 yılşu anda bitirdin beni :) kayınpeder yok annesi var sadece ama dediğin sorunlar yine de olur galiba
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. yorumlara baktımda olumlu yorumlarda var olumsuz yorumlarda uyuz oldugum yorumlarda evde rahat dolaşamayacaksın yorumu ne yani evde cıplakmı geziyonuz siz ve ayrıca seks inanın evlendikten sonra sizin hayal dünyanızdaki gibi değil salonda, banyoda ya da mutfakta sürekli seks yapmıyosunuz arasıra olan şeyler bunlar ki zaten cocuk olunca bunlara elveda diyeceksiniz yatak odasına kapanacaksınız yine hiç bir evlat annesini babası tek başına zor durumdayken evlenip karımla/kocamla yaşayım ben diyemez kolay kolay aynı şeyin sizin aileniz içinde gecerli olabilecegini düşünün annenizi yalnızmı bırakırdınız. karşılıklı saygı cercevsinde bence gayette iyi olur. böyle düşünmemin sebebi ise
annemle babannem ölene kadar birlikte yaşadı annem kendi annesi kadar severdi babannemde kızıgibi görürdü hatta babam ikisinden birine bişey dediği zaman ikisi bir olur babamla kavga ederlerdi 4 cocuk oldugumuz için ve evin işleri hiç bitmediği için annem sürekli ya camaşır ya bulaşık ya salça kkaynatma ya bulgur kaynatma ne biliyim işte eskiden sürekli işleri olurdu ama bizimle ilgilenen yemegimizi pişiren karnımızı doyuran gözetenoyun oynayan seven bir babannemiz vardı helede günümüz koşullarında kadın çalışıyosa emin olun cocugunuza güvenle bırakıp gidebileceğiniz tek kişi annanesi veya babannesidir cocugun,
ama tabi kayınvalidenizinde anlayışlı her işe burnunu sokmayan sevecen bir yapısı olması gerekli her ev de kavgalar olur elbette kayınvalidenizle kavga edeceksiniz ama unutmayın anne babanızlada veya kardeşlerinizlede kavga ediyorsunuz.
şahsen ben olumsuz bakmazdım böyle bir olaya.155 Yorumla- +1 yıl
süper bir açıklama açık ve net
Soran+1 yılinşallah uyum sağlayabiliriz. hiç bir anne babayı yalnız bırakmak olmaz
- +1 yıl
Daha demin bu soruyu sordum tam istediğim cevap buydu çok teşekkür ederim 😊
- +1 yıl
Gerçekten öyle bende evlenecem kaynanam tek oğlu ile yaşıyor yani o kadını nasıl evde tek bırakıp hayatıma zevkime bakacam Allah bunu kabul etmez v annemin başına aynısı gelse ben kabul etmem yalnız kalsın iyi olursan oda sana iyi olur net beklegm cevaptı bu birileri yazmış yok ben yaşamam rahat olamazyiz pardonda salonda seni yapacan bunu surdan düşün en azından kira odemeyeceksin bu devir pahalı bir devir onu düşün bence on göre ve anneler cennet lütfen yorumları ona göre yapın
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl16 yıl evliliğimin başından itibaren kaynanası ile yaşayan (kaynanamın ölümüne kadar) biri olarak konuşuyorum. Esas olan tabiki çiftlerin ayrı bir evde yaşamalarıdır. Fakat Türk örf adet, sosyal yaşantısına göre de bakıma muhtaç, yaşayacak bir yeri yoksa çocuğunun yanında kalması gereken büyüklerin çocuklarının yanında kalması gerekiyor. Sorun o büyüğünüz yanınızda kalsa da kalmasa da çıkacaktır. Çocuklarının yanında kalan büyükleri incelediğinizde %90 itibariyle kadının annesi veya babasıdır zaten. Evet bazı sıkıntılılar oluyor ama bazı faydaları da var. Mesela çocuğunuzu tanımadığınız birisi değil de anne annesi veya babaannesi büyütüyor. Üstelik şefkatle, sizin kaygınız olmadan. Dışarı çıkarken çocuğu bırakacak birini aramıyorsunuz, eğer çalışıyorsanız akşama eve geldiğinizde yemeğiniz hazır oluyor. Ha özelinizi, fantezinizi rahatça yaşayamıyorsunuz o başka. Size sorum şudur. O kadın kocanızın değilde Sizin anneniz olsaydı ne karar verirseniz nasıl davranırdınız. Ama dürüstçe. Ve o kararınızı yapınız. O eşinizi o kadın doğurup büyütmüş neden şimdi atmak isteyesiniz ki. Eğer eşinizle mutlu olmak isterseniz mutlaka onun değer verdiği değerlere siz de değer verin. Evlilikler ancak böyle yürüyor.
53 Yorumla
Soran+1 yılŞu an annesi kendini idare edecek durumda aslında evliliğimin ilk seneleri yalnız olsak birbirimize alışsak diye düşünüyordum. Hiç istemiyo değilim annesi sonuçta tabiki bakmalı da evlenir evlenmez hem utanırım hem de baş başa kalamıcaz hiç
Cevap sahibi+1 yılEşini de kırmadan en makul kararını ver ki evliliğinin temeli daha baştan bozuk atılmasın.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
56
Cevap
43Cevap
+1 yılErkek arkadaşımın annesi de aynı evde yaşamak istediğini söyledi. Erkek arkadaşım da bende ikimizde istemiyoruz. Istemedigimizi de bildirdik ama konu bir şekilde açılıyor ve her seferinde tartışıyoruz.
Kirada otururum, aç kalırım, az harcarım. Yine de kaynana ile aynı evde yaşamam. Büyük konuşmak gibi olmasın. Dominant bir kaynana ile ayni evi paylaşmanın düşüncesi bile gerçekten çok zor. Sevmiyor değilim. Sevdiğim adamı doğurup büyüttüğü için minnettarım. Ama olmaz.
Misal sen bardağı çekmeceye koyarsın, o getirir masanın ortasında durmasını ister. Kendi kararların, kendi isteklerin diye bir şey yok.
Sonuçta sen aile kurmak istiyorsun. Eşinle birlikte herseye karar vermek istersin. Hal böyle olunca 2 kişi değil, daha fazla kişinin fikri olur. Olan gelin ile damada olur. Arada sıkışıp iyice bunalırlar.
Anneler lütfen okuyorsaniz bu davranışınızdan vazgeçin. Çocuğunuzun mutluluğu buna bağlıysa bırakın mutlu olsun. Rahat bırakın, özgür olsunlar. Kendiniz için onları bunaltmayın. Sıkıntı yaşamayın.182 Yorumla- +1 yıl
bunun bilincindesin insallah uygularsin ama buyuk konusma belki yasamak zorunda kalirsin.. o saydiklarin gercekten oluyir emin ol buna. hatta diyorki burasi benim evim benim duzenim sen uymak zorundasin diyor yani o bardak onun koydugu yerd ekalacak sen ellsyemezsin onu omrun boyu bu boyle uzar gider.
- +1 yıl
Mantikli dusunelim haklisin
(gece yarısı odana girme ihtimallerinden dolayı herzaman giyinik yatman tavsiye edilir)
evinde istediğin gibi giyinip gezemeyecek olman
kocana yemekler pişirip akşam mum ışığında yerken 'ahmet in yemeği bitmiş, kal koy' diyen bir arka fon
banyo kapısını vurup 'oğlum ayşe nerdee' diyen kişiye karşılık banyoda sessizliğini korumaya çalışmak, üstelik o kapıda nöbet tutarken banyodan nasıl çıkacağınla ilgili stratejiler yapmak
elinde çiçeklerle gelen eşine güzel bir teşekkür öpücüğü bile veremeden araya girip 'ayyy oğlum benimmm iyiki doğurmuşum' diyen bir kadın
olay budur saygılar244 Yorumla- +1 yıl
+1 güzel anlatmışsınn :D
Soran+1 yılsen de mi aynı evde yaşıyorsun
+1 yılburda herkes bildiğini yazmış hayatım önemli olan sensin. Senin hakkında bildiğimiz tek şey kaynananla aynı evde yaşamaktaki çekimserliğin. Evlneceğin adamı da kaynananı da çok iyi tanıyorsun. Eğer buna layık insanlarsa tabiki eşinin annesiyle aynı evde olmak çok güzel. Ama geçimsiz bir insanla hayatını ateşe atda diyemez kimse. İyi tanı ve eşini çok seviyorsan buna katlanırsın. Benim amcamda annesiyle aynı evde yaşıyor hatta dedemde aynı evde. Geleni gideni bitmez evin. Ama amcam yengemi her akşam dışarı çıkarır,hizmette yardım eder,anlayış gösterir,onu dinler. Eğer kocan ilgisizse ayrı evde de aynıdır annesinin yanında da. Özel hayatına gelince zaten bazı şeyler ilk gündeki heyecanını yitiriyor
32 Yorumla
Soran+1 yılkesinlikle. herkes özel hayat demiş de sonuçta benim çocuğum olunca 6-7 yaşlarına gelince yine serbestlik olmaz. annelerimiz babalarımız bizleri bu günlere getiriyor lafını bile yapmak ne kadar doğru bilmiyorum beni severse iyi anlaşırsa ben zaten onu annem gibi severim ama diğer türlüsü olur mu diye düşünmüyor değilim
- +1 yıl
haklısın aynen zaten çocuk olunca özel hayata elveda :)
Bence iyimser bakma hayatın sevgilin ve annesi olucak o sizin çocuğunuz gibi olucak bakım isticek yalnız kalmak istemicek bavul gibi yanınızda gezdirmek zorunda kalıcaksınız. Aynı apartman bile dayanılmaz olurken aynı ev düşünemiyorum. Allah şimdiden kolaylık versin. Şu lafıda hiç unutma melek gibi bir insan bile olsa kaynana kaynanadır ve mutlaka şeytanlığını yapar.
192 Yorumla- +1 yıl
aynı düşüncedeyim bende.
- +1 yıl
aynen bende katılıyorum
Evet. Düşünsene eşinle evinin içinde rahat dolaşamayacaksın bile..
Ama birde şöyle bak olaya ki ben öyle bakıyorum..
Örnegin, senin annen yalnız kalıyor ve abin bakmak zorunda. Bu durumda abinin eşi bakmasa annene hoş olur mu sence? Olmaz.
Dolayısıyla her şey bizim de başımıza gelecegini düşünerek hareket etsek bence sorun kalmayacak gibi.21 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın
+1 yılBen istemezdim evliliğin anlamı kalmaz.İkiniz yalnız kalmıycaksınız cinsel yaşamınız etkilencek karı koca birlikte bir şey yapmaya karar verdiğinizde kaynana sende gel vs. seklinde tekliflerde bulunmanız gerekicek.Ayrı eve çıkma sansınız varsa öyle yapın
42 Yorumla
Soran+1 yılherşey cinsellik değil aslında çocuk olunca da aynı kısıtlamalar olacak
- +1 yıl
zaten tek sorunun cinsellik olduğunu yazmadım başka sorunlarda yazdım dikkatlı oku
Ne kadar iyi olursa olsun ev ev üstüne olmaz. Hiç kimse kusura bakmasın. Sen yeni evleneceksin ama kayınvaliden yanında olucak. Aynı durumu yaşayan ben olarak sana biraz tavsiye vereyim. Sakın kabul etme sakın. Benim kayınvalidem teyzem oluyor birde düşün. Ne özel hayatımız var ne de eşimle aramda tutku heyecan var. Hepsi 1 sene içerisinde öldü. Neden diye sormana gerek yok cevap belli çünkü. Odalarımız yan yana artık eşimle kardeş olucaz o dereceye geldik 1 senede. Bu ne kadar acı bir durum değil mi. Başbaşa romantik bir yemek yiyemiyorsun. Gezmeye gitmek istiyorsun yanında evde yanında kocanla özel bir anın olmuyor maalesef. Ve birde eğer oğluna çok düşkünse tamam. Benim ki oğlunu kendine bağımlı yetiştirmiş ve bunu hala yapmak istiyor. Ama ben ne yaptım eşime gerekli konuşmayı yaptım ve şu an evlerimizi ayırıyoruz. Yoksa ben eşimle ayrılacaktım. Sanada tavsiyem tavrını ortaya koy ve kendi evinde sadece eşinle yaşa. Siz artık bir aile olacaksınız.
40 YorumlaÇok Zor çok...
5 yıldır evin içindeyim birtane de çocuğum var.
Eşimle sohbet ederken istisnasız her defasında kayınvalidem araya girer sohbeti kendine çeker ve oğlu ile sohbet etmeye başlar.
Oğlumu asla kendim istediğim gibi yetiştiremedim. Her koyduğum kurala , her verdiğim tepkiye , her anlatığım masala illaki kayınvalidem ve kayınbabam laf sokar...
Eşim annesi ne derse onu yapar
Aşk evliliği yaptık ama be aşk kaldı ne sevgi..
seks derseniz herşey sorun
Banyo sorun utanıyor insan
Erken den yatak odasına gitmek sorun, bizi istemiyorlar aldı oğlumu odaya bıraktı bizi yalnız, dışarı çıkmak sorun...
Belki inanmazsınız ama yemin ederim ki en son 4 ay önce gezmeye çıktık...
Tek duam var rabbim duşmanımı dahi evin içinde yaşatmazsın111 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. bence öyle bir hata yapma :) gelin kaynana bu devirde bir evde olmaz .. öncedendi alttan almalar saygılar şimdi yiyorlar birbirlerini .. çevremde birinden gördüğümü söylüyorum 1 yıl olmadan tartışmalar sorunlar başladı ki kaynanası zaten pek yanında durmamıştı
30 YorumlaBende malesefki birlik oturuyorum.. Fantazi sıfır cinsel hayat neredeyse yok gibi banyona karışırlar yatıp kalkmaya karışırlar yemek yaparsın karışırlar 3 aydır evliyim baştanda ayri ev istedim esimin durumu olmadığı için ayrılamadık. Kaynanamın diğer oğulları daha zengin daha rahat yaşamaları acısından eşime birazda onlar baksınlar diye belirttim ama onların kendine hayri yok dedi. Eşimin onları bırakmaya niyeti yok onların da bizi bırakmaya niyetleri yok. Özel hayat neredeyse sıfır. İmkân var ama beni dinleyen yok. Biraz daha sabir belki dualarım kabul olur. Her ne kadar kaynana ve k. peder iyi olsada olmuyo rahat olamıyorsun yeni evleneceklere tavsiyem ayrı oturun...
40 YorumlaYazık. Ne hale düşmüsünüz bnde kaynanamla oturuyorum tamm Srekli güzel geçmiyor olabilir günlerimiz ama güzel geçen günlerde var Nasıl anne babalarımızla tartisiyosak onlarlada tartisacagiz elbette ama sen küçüklüğünü bileceksin. sende kaynana olacaksın unutma kimin kaderine ne yazılmış bilemezsin. Kaynana sana git orusbuluk yap demicek git hırsızlık yap demicek sana ne kadar kötü olabilir ki en fazla şunu yao şunu getir o senin büyügun elbette yapacaksın seviyorsan katlanmasını bileceksin iki gün sonra sana ne olacağı belli mi canım?
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 694 cevap paylaştı. insanına göre değişir. Şirret bir kadın değilse güzel yaşarsınız, annen bilirsin onu da. Senin annen de gelebilirdi zorunluluk olursa, veya yaşlanınca sen de o durumda olabilirsin. Daha başlamadan olumlu bakmak lazım. Ben çevreden iyisine de kötüsüne de şahit oldum
02 Yorumla- +1 yıl
Mk ben ölüm döşeğinde olsam oğlumun evine yerleşmem yuva yıkmak gibi bir şey ve kesinlikle yük oluyorlar
Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Bu erkek anaları da nedense yanlız yaşayamıyor. Yarın öbür gün senin baban vefat etse, anneni de yanınıza alacak mısınız?
122 Yorumla- +1 yıl
Çocuklarının yanında kalan büyüklerin istatistiğine baktığınızda %95'i kadının annesi veya babasıdır.
Soran+1 yılonun babası vefat etmedi bunları bırakıp başka kadınla evlendi başka aile kurdu. o yüzden kadına çok acıyorum bırakmak istemiyorum aslında. ayrıca annem yalnız kalırsa kaynanamı almışsam onu da alırım tabi
Gizli Üye(18-24)11 ay6 aydır evliyim kaynanamla yaşıyorum ama şimdi ki aklım olsa asla kabul etmezdim. Kimse dışardan göründüğü gibi değil Melek gibi görünüp şeytan gibi insana dönüşebiliyolar herkes böyle olucak diye kaide yok elbette sadece otoritesini kaybetmek istemiyor evlatlarının üstünde ve oğlunun da artık ona değil de seninle birşeyler yapması kıskançlık oluşturuyor ilk başta tatlı tatlı uyarır gibi yapıp arkandan dedikodunu yapıyo sonra kocana seni kötülüyo yapsan suç yapmasan suç kısacası ağzınla kuş tutsan yaranamazsın lafı kaynanalar da geçerli 😂 yatak odamıza bile pat diye girmeye başladı hadi hayırlısı yakında ben kocam kaynanam hep beraber uyuruz artık
10 Yorumlaetkilemez mi.. kesinlikle etkiler.. beraber sarılıp film izleyemiceksiniz rahatça saçmalayamıcaksınız kavga edemiceksiniz cinsel hayatınızı yaşaryamıcaksınız... gerekirse karşı eve çıkın ama ayrı olsun..
40 Yorumlaislamı yaşayan biriysen sorun çıkmaz.yok ama pek dinle imanla işin yoksa birlikte kalmayın düşünsene sesli bir seks yapacaksın olmaz belki yatak odasını bırakıp oturma odasında birlikte olmak isteyeceksin olmaz.
22 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka islamda evli çiftler seks yapamıyor mu veya yalnızca yatak odasında mı caiz? İyice saçmaladınız valla kafalara bak
Aile & Toplum konusunda 714 cevap paylaştı. Annesinin eli ayağı tutuyorsa mümkünse kapınız ayrı olsun..Aynı evde çok problem çıkar görürsün bak..Hiçbir özeliniz kalmaz eşinle..Sonrasında da tartışmalar başlar eşinle aranda..
44 Yorumla
Soran+1 yılşu an sağlıklı ama tutturdu ben onu yalnız bırakmam bizle yaşayacak diye. özelimiz olmayacak evet
Soran+1 yıl:'(
+1 yılÜzücü bir durum rahat olmazsınız yenı evlıler gıbı onun dışında anlaştıktan sonra cok yardımcı olur cocuklarınıza o bakar ev işlerinde yardım eder yaşlı degılse
13 Yorumla
Soran+1 yılçocuğuma ben bakarım evimin işini de yaparım kimseden birşey beklediğim yok bazı kaynanalar gelini oğlundan kıskanırmış huzursuzluk çıkarmaya yer ararmış ya öyle olursa. evi terk eder giderim o zaman neler neler geliyo aklıma :(
- +1 yıl
Calışmayacakkkk mısın
- +1 yıl
herkes çalışacak diye birşey yok. 20 aylık ilişkim var 3 aydır sözlüüyüz şimdi bile benden kıskanıyor bir sabah denize gitmek için otobüse binecektik bizden önce gidip arabaya binmiş siz düşünün artık ve bu hiçbirşey değil
sevişmek sıkıntı banyo sıkıntı yatmak kalkmak sıkıntı inşallah çabuk atlatırsınız banyoya girsen aha seviiştiler diye aklından geçirecek sanıyorsun yatmak istesen ayıp olur diyorsun fantazi desen sıfır çok zor valla
81 Yorumla
Soran+1 yılo konuda çok çekiniyorum bir de utangacım herhalde abi kardeş olarak devam ederiz hayata
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. annem 22 yıldır yaşıyor iyi geçiniyorlar. ama karışma olayları falan oluyor tabi biraz alttan almak lazım herzaman
21 Yorumla
Soran+1 yılben bir de öğretmen adayıyım çocuklarımın başında güvenebileceğim biri olurdu aslında ^^
+1 yılÖzel şeyler paylaşamayacağın kesin. Ama çok karışık bir durum, yaşlı bir kadın yalnız kalacak. Bir yandan sen rahat olmayacaksın. Kaynanan anlayışlı biriyse en azından bir süre dene ama değilse kaç kaç kaç...
10 YorumlaKaynana iyi biri olursa sende iyi olursan neden olmasın çokta güzel olur yeter ki klasik gelin kaynana saçma kavgalarını bir kenara bırakın oda insan onunda canı var
11 Yorumla- +1 yıl
oda insan onunda cani var da bizneyiz insan degilmiyiz. kendi kizlari yagda balda yasarken biz niye onun kahrinincekelim. senin tuzun kuru sanirim sen yasa bakiyim gor nasilmis. yasamadan bilemezsin ilk zamanlar banada normal geliodu evliliginij ilk gununde evinde dolu misafirle yasa bakim nasil oluomus gor ebenin nikahini
Kaynana kelimesi bana böyle sanki öyle bir memleket varda giden daha geri dönemiyor gibi. Ama kaynanadan kaynanaya göre değişir. Farkettim de kaynana yazmak bile zor, senin işin daha zor.
20 YorumlaTabii ki etkiler tatlım. Berbat bir hayat seni bekliyor. Özel hayat diye bir şey olamayacak. Her şeyini inceleyecek, didikleyecek. Tabii istisna kaynanalar varsa da, bunlar Türkiye'de pek bulmaz bizi gibi..
01 Yorumla
Soran+1 yılöyle davranırsa da eşime söylerim öküz değil ya anlar herhalde
+1 yılBen evlenince kaynanamla altlı ustulu oturmak ısterım :) bence çok guzel bişey oturur muhabbet ederız bır suru guzel sey.. evinde olması ne bılıyım altlı ustlu otursanız sorun olmazsa evet bıraz ozel hayatı etkıler...
01 Yorumla
Soran+1 yılaslında kendi ailem de büyüklerle yaşıyor kendimi bildim bileli. ama evler ayrı o yüzden hiç sorun yaşanmadı. aynı evde olunca biraz sorun olabilir gibi
kayın validen anlayışlı davranır sen de saygılı olursan sorun çıkmaz :) olumsuz düşünme
21 Yorumla
Soran+1 yılo konuda sorun olmaz büyüklere saygı gösteririm her zaman beni sevse yeter. ama özel hayat sıfır olacak eşimle abi kardeş olcaz ömür boyu o düşündürüyor
Sakın. Sakın. Sakın. Hergun iç çekmek derin derin nefes alip vermek sabretmek icin direnmek istemiyorsan sakın. Neden anlasilmasin ya benim kaynanam iyi sorun yasamam. Sonucta esimin annesi benim de annem yani. İki taraf da iyi niyetli olduktan sonra neden anlasilmasin. Diyen ben. Aklini kullan sakın ayni evi kullanma.
10 YorumlaAynı hatayi yaptım ben kabul ettim şu an o kadar çok pişmanım ki aynı evin içinde imkanı yok olmuyor onun gözüne her şey batıyor senin gözüne herşeyi batıyor bir Türlü yaranamiyorsun bı Allah razı olsun bile demiyor o kadar yaptığın şeye şu an 4 yıldan beri oturuyorum kaynanamla o kadar pişmanım ki kabul ettiğime keşke eşimi hayatım dan silseydim de yapmasaydim böyle bir hata
20 YorumlaSen sen ol asla ama asla kabul etme 10 yıldır ben mafoldum hayatım zindan birde annesine bağımlı bir erkekse kaynanan değil Kuman oluyor ne bir hayatın oluyor nede doğru düzgün evin sığıntı gibi oluyorsun kaynana sana alan bırakmıyor yani 10 yıl önce şu yaşadıklarımin binde birini yasiyacagimi bilsem aşkımdan olsemde evlenmezdim bosanamiyorsunda çünkü çekip duruyorsun yani kesinlikle yaşama yani
10 Yorumla
+1 yılBen iki senelik evliyim ve hala birlikte yasyruz tek kelime ile felaket hic bisey istedin gibi olmuyo her istedin sorgulaniyor yatma kalkma saatlerin belli olmak zoruda rahat bir kavga bile yapamazsinz ben msla. Gecen lerde banyodaydim belki 10 defa olur cagirdi yarim cktim banyodan insan kistlaniyo resmn
00 Yorumlamutlaka adamı ikna et
kadınla irtibat halinde ol destek olun tabikide yalnzısa bunlar normal ama dieğr şekilde zor artık kimsede tahammül yok alttan alsan bile mahreminizi nasıl yaşıyıcaksınız özellkle banyo büyük sorun20 YorumlaO da kişiden kişiye değişir...
Kişiliğine karakterine bağlı... Elbette iç içe olacağınız için birbirinize uyum sağlayacaksınız bir şekilde...10 Yorumlaaslında insandan insana değişir kaynanan ılımlı iyi bir kadınsa belki yaşanır ama oğluna çok düşkün ve oğlunu paylaşmayı pek sevmeyen biriyse senin için şimdiden üzüldüm
02 Yorumla
Soran+1 yıltanımıyorum ki pek. umarım öyle değildir ya
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılister istemez etkiler maalesef. özeliniz pek olmaz. dışarı çıkmaya kalksanız hadi çıktınız aklınız hep evde kalacak. acaba ne der ne düşünür.. onuda alsamıydık.. yapılan işlere karışmalar felan daha ileri safhada. umarım kayınvaliden iyi biridir..
10 Yorumla link
bu soruyu sen sormadın mı02 Yorumla
Soran+1 yılAylar sonra giriş yaptım ama arkadaş da benle aynı dertten muzdarip galiba. benim sevgilimin ailesi yok ama sadece annesi var. babası bırakıp gitmiş onları
ne kadar iyi olursa olsun aranız arada tartışacaksınız bence ayrı eve çıkın
71 Yorumla
Soran+1 yılsevgilim bırakmaz ki annesini. ben de yerinde olsam bırakamazdım
+1 yıl3. Ayima yeni girdim kaynanam iyi bı kadın olsa bile bazen beni deli edebiliyor aynı şekilde kayinbabam evlilikten soğumak üzereyim
01 YorumlaMaddi durumunuz iyi se iki katli bir ev Alin en azindan esinizle yukari kati birlikte rahat kulanirsiniz destek fazla gelmez istediginiz gibi banyoda girip cikabiliceksiniz...
00 Yorumlatabi huyu nasıl önceden analiz etmek gerekkir meselea çevresindekilere sormak lazım..sonuçta bir ömür geçirilcek önemli
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 638 cevap paylaştı. Etkilemekmi ..kesinlike etkiler.. ve hayatta yapılabilecek en büyük hatadır..
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbence evleneceğin adamla konuş ayrı oturun annesini bırakmak istemiyo olabilir erkek çocukları anneye bağlı olur ama altlı üstlü ya da aynı mahallede oturun en azından aynı evde olmaz çok zor olur..
12 Yorumla
Soran+1 yılbunu konuşacağım ben de
Cevap sahibi+1 yılgeçiktirme canm erkenden konuş hallet
kesinlikle hata olur bu.bence ayrı olsun eviniz yakın olsun aynı sokakta olsun madem tek başına ama aynı evde olmasın..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılevler ayrı olmalı .hastalık vs olduğu zaman elbet yardımcı olunur bir süre kalınabilir kalabilir ama sürekli olması ister istemez etkiler..
20 Yorumla
+1 yılEtkiler. Her ne olursa olsun. Altlı üstlü farklı evlerde olunca bile kavga eden çok kişi gördüm ben. ağır etkilemez belki kaynananız iyi biriyse ama ne olsada etkiler yani :)
00 YorumlaTavsiye etmiyorum, bende o şekilde birlikte yasiyodum. Hemde sadece alti ay. Bir sene dayandi biseyede karismaz bizzimkiler ama olmuyo iste bosandik maalesef..
02 Yorumla
Soran+1 yılgeçmiş olsun
etkiler ya ne kadar iyi olursa olsun kaynana bir yerde patlak ueriyordu
20 YorumlaSorun olmaz bir gün sen alttan alırsın bir gün o alttan alır Gül gibi geçinip gidersiniz
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. eğer kaynanan insansa sorun olmaz ama değilse ölene kadar çekersin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 359 cevap paylaştı. "özel hayata dair paylaşacağım bir şey olmayacak eşimle" ?
Kesin bir sıkıntı olur zamanla...11 YorumlaGüzeldir bence. Sonuçta evlendiğin kişiyi büyütmüş bakmış. hayatının aşkını. Sende ona bak ne olcak
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDiyelimki sorun olur dedik napcakson yasli kadincagizi tekmi birakacaksiniz,senin annende olabilirdi bu, ya da sen ayni durumda olabilirsin ilerde, empati kurmaya calis
31 Yorumla- +1 yıl
Sana da aferin. +1
Gizli Üye(36-45)+1 yılkocanla yatağında aranıza yatan metresine göz yum
kaynanana göz yumma.51 Yorumla
+1 yılKayınvaliden ile anlaşıp anlaşamama durumuna bağlı. Kadının karakterine bağlı. Belki seni sevmeyebilir belli olmaz ama kendini sevdirmeye bak :)
10 Yorumla
+1 yılKuzenim kaynanasıyla aynı evde, sorun yok. Yani evet arada ufak tefek sorunlar olur ama onlarda tuzu biberi.
02 Yorumla
Soran+1 yılinşallah benim de sorunlu olmaz
- +1 yıl
İnşallah:)
+1 yılBu olay senin içinde geçerli olabilirdi sen annenle kalmak zorunda olabilirdin birazda böyle bak nasıl görüyorsun. Ayrıca özel hayatına gelip karışacak değil yatak odanda ne istiyorsan yap .
02 Yorumla- +1 yıl
Anan inleme seslerinizi duysa hoşunuza gider mi :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin annen yapayalnız kalmış olsa onu tek başına mı bırakıcaktın? Biraz empati yaparsan kayınvalidenle yaşamını kendin kolaylaştırırsın zaten...
11 Yorumla- +1 yıl
Aferin sana.
+1 yılseks yaparken birinin izlemesi ve dinlemesi gibi bir fantezin varsa sorun olmaz.
40 Yorumlahayatının hatasını yaparsın yarın bir gun cocuk anasını bırakmaz ama senı kapının önüne koyar
40 Yorumlaçok iyi bir durumda olabilir çok kötü bir durumda annesine ve sana bağlı :)
10 Yorumlafazlasıyla etkiler bence
neden ayrı eve çıkmıyorsunuz111 Yorumla- +1 yıl
adamın anasına sen mi bacan kadın yapayalnız mı kalsın?
- +1 yıl
lan kızın aklını çelme her kaynana birmi neyi etkilicekmiş
Soran+1 yılbabası onları terketmiş annesinin oğlundan başka kimsesi yok imkan olursa karşılıklı dairelerde falan da oturabiliriz aslında
- +1 yıl
bak eğer öyle ise bende eşimin annesi ile oturabilirim evet ama tabiki bunda kaynananın sevgi saygı faktörü çok önemli neden dersen babamla annem ilk evlendiği zaman babaannemi yanında kalmışlar ama babaannemin yapmadığı şey kalmayınca artık ayrılmışlar ve halada fazla konuşmayız hatta babaannemi 1 sene den fazla oldu görmeyeli hiç gerek duymuyorum
kısacası sevgi ve saygı gösterirse bu durumda kalırım ama
bencil kendini beğenmiş emir veren otoriter kaynana olursa o evden eşimle ayrılırım
Soran+1 yılbende böyle düşünüyorum. hiç değilse şans vermeliyim sonuçta o bir anne
Soran+1 yılpek tanımıyorum annesini. iyi diye anlatıyor ama bilmiyorum
Soran+1 yılbaktım olmuyor eşime evleri ayırmak istediğimi söylerim ya napayım
- Devamını Gör (39)
Devamını Gör(84)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri