Daha yeni biriyle tartıştım dinimiz böyle söylüyormuş ben saygı duyarım diyemezmişsim?
Cevabın nedir?
+1 yılSuudi din adamı: İslam’a göre eşcinsellik sapkınlık ve suç değil
Suudi Arabistanlı din adamı Salman Odah, eşcinselliğin İslam dininde bir sapkınlık olarak görülemeyeceğini ve cezalandırılmaması gerektiğini söyledi.
Suudi ahlak polisi artık ‘dokunamayacak’
Bir İsveç gazetesine konuşan Odah, “Eşcinsellik tüm Semitik dini kitaplarda günah olarak görülse de bu dünyada bir cezaya tabi olması gerekmiyor. Bu yapan kişinin öbür dünyada bedelini ödeyeceği bir günah” dedi.
İslam dininde eşcinselliğin günah olduğunu ancak eşcinselliğin sapkınlık olduğunu söyleyenlerin asıl sapkınlar olduğunu belirten Suudi din adamı, “Eşcinsellere idam cezası vererek eşcinsellerden çok daha büyük günah isliyorlar” diye konuştu.
Suudi Arabistanlı din adamı Salman Odah:İslam’a göre eşcinsellik sapkınlık değil
Odah’ın bu sözleri sosyal medyada büyük ses getirirken, ‘Odah’tan eşcinselliğe izin’ etiketiyle kampanya başlatıldı.
Twitter’daki bazı kullanıcılar, İslam’a göre eşcinsellerin idam cezası alması gerektiğini savunarak Odah’ın sözlerine tepki gösterdi.
Bir dönem muhalif görüşleriyle tanınan Odah, bugün Suudi yönetimini destekleyen başlıca din adamları arasında yer alıyor.
kaynak: http://birtutamtilsim.com/17 Yorumla- +1 yıl
Mevlananın Şemsi Tebriziye yazdığı MektuplarıMevlananın Şemsi Tebrizi'ye yazdığı üç aşk Mektubu Şems'e Yakarış, mevlananın şemse aşkı
Mevlana escinseldi
buda sems yazdığı mektuplar linki
www.infethiye.net/.../...rizli-semse-mektuplar.htm
Gitme siir vardir bilirsin o siir de bu mektupun içinde ve şems tebrizi yazilip söylendi - +1 yıl
İslam cemiyeti bir açıklamada bulundu bu eşcinseller için son görüşümüzdür diye eşcinsellik kesinlikle günah değildir dedi yüz yıllardır eşcinsellik tedavi edilememiş allahın verdiği bu hissi kimse engelliyememiştir dedi eşcinsellik sapıklık değildir ya da günah değildir abazalarla karıştırılmamalıdır dedi lut kavmi eşcinsel değildi onlar evliydi ama zevk için kadınlarını bırakıp erkeklere tecavüz ettiler bunlar normal eşcinsellerle bir değildir dedi hangi kulun vazifesidir allahın yarattığını dövmek sövmek öldürmek dalga geçmek dedi. Kalpten gelen bu hissin Allahtan gelmediğini ispat edebilecek varsa buyursun etsin dedi ayrıca Kuranın şifreleme tekniğiyle incelediğinizde İnsan Suresinde Merh yani 3. Bir cinsiyetin oluşundan bahseder Nihat Hatip Oğluda bu açıklamaya katılmıştır kendiside eşcinsellik günah demez zina günahtir der ki zina siz heteroseksüellerede günahdır ayrıca Endonezyada Dinler ve Barış konferansında Eşcinsel doğmak ve olmak islam için caizdir fetvası verildi
- +1 yıl
İnşallah bu dediklerin gerçektir. O aşağlayanlarda daha beter olur inşallh
O linkte bulamadım mektupları - +1 yıl
Cidden aşık gibi yazmış ama ilahi bir aşktır belki
Suudi bile bunları aştıysa biz neden asamıyoruz tebrik ediyorum seni 👏👏👏👏 - +1 yıl
halvet karanlık bir yere kapanıp ibadet etme halidir mevlana 1 ay boyunca halvette kaldı hemde kiminle semş tebrizi ile halveti kime sorarsan sor yalnız yapılır halvet tanrıyla başbaşa kalmak için özel bir alandır zamanın zenginleri psikologlar bilgili insanlar kendinizle bazen başbaşa kalmalısınız der bu dini açıdan değil kendi vücüdünüz ve benliğiniz açısından yani sadece tanrıyla alaka bir durum değil bu
- +1 yıl
Mm naptılar yani halvette?
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 775 cevap paylaştı.
+1 yılGünahı işleyene lanet edilmiş biz o insana saygı duyup konuşabiliriz saygı duymanızın yasak olduğu tek toplum yahudilerdir selamını almak yasaktır muhattap olmak haramdır
412 Yorumla- +1 yıl
Yahudiler Allahın lanetlediği bir toplummu
- +1 yıl
İsrail oğulları sonsuza kadar lanetlidir açık ayetleri var insan sıfatında görmek dahi mekruhtur
- +1 yıl
Abartmayı sevdiğin doğrudur
- +1 yıl
Sen öyle diyorsan doğrudur bunun üstüne çok tartışılır ama vaktimiz yok konuscak konumuz çok 😘
- +1 yıl
Hyr aşkm bunlarıda konuscaz
- +1 yıl
Sişi müftüsüne mi caktın 😁
- +1 yıl
Diyorsun o şişi gel bana batır cinsel olarak tahrik edemiyorsun sinirlendirip etmeye çalışman normal ama olurmuyum olmam kırmızı ışığa sinirlenirim sana sinirlenmem nötr sün 0 olsan 1 in yanında bir halta yarardın canım sıkıldığı için cevap veriyorum aşkımla wp den mesajlasiyordum işi yoğun bu saatlerde yoksa sana parmak yoranın düştüğü yokluğa sokam 😂
- +1 yıl
Owww laf sokacağını bekliyordum ama bu kadar derin olacagını tahmin etmedim her neyse bugün laf sokan yarın 😂 neyse belki 0 oluruz ortası delik hesabı😉
- +1 yıl
Onun için mi ehl-i kitabın (Yahudiler ve Hristiyanlar) kestiği eti yiyebilirsiniz ve onlarla evlenebilirsiniz ayeti var (Maide 5:5)? Onun için mi Hz. Muhammed (sav) Medine Yahudileri'nden Nadiroğulları kabilesi reisi Huyey bin Ahtab’ın kızı Safiyye bint Huyey'le evlenmiş?
- +1 yıl
Kitabı bir yerinden tutmak demek kitabı anlamak demek değildir madem bu bilgiler ezberinde açık olarak Yahudi ye Allahın lanet ettiği ayetler niye kafanda yok? O kafirlerdir ki Kitabı - mukaddesi bazılarını kabul edip bazılarını yalanlayanlardır senden bahşedilmiş burda kitapta şarabı fazla içmeyin diyede yazıyor ama sonra haram kılındı demektir eski ayet hükümsüz degilmi bu kadar yorum içinde bu konuşmaların geçtiği yere gelmende büyük bir basarı dur sana birde Hanefi meshebinden fıkıh dersi vereyim
- +1 yıl
Yahudi ve hıristiyanlara öncelikle siz selâm vermeyin. Yolda onlardan biriyle karşılaştığınız zaman, eziyet etmemek şartıyla, onları yolun kenarından yürümeye zorlayınız.”
(Muslim, Selâm 13; Ebû Dâvûd, Edeb 138; Tirmizî, İsti‘zân 12; İbni Mâce, Edeb 13)
- +1 yıl
@Türk_İslam sitede bir abazan daha ifsalandi 😂 bulascak başka adam kalmadı sanki
+1 yılEşcinsellik Lut kavminin helakine sebeb olan büyük günahlardan Bu insanlar, yanlış fiilde bulunmadıkları müddetçe, bu hissi taşımaları kendilerine bir mesuliyet getirmez. İslam dini, imkanat değil, vukuat ile hüküm verir. Yani, bir insanın kendi içinde bir his taşıması onu mesul etmez; bu hissi fiil ortamına taşıdığı zaman mesul olur. Hissi olarak bazı kadınları erkek ve bazı erkeklerin kadın hissine yakın his taşıdıkları bir vakıadır. Hislerini fiil ortamına taşımadıkça ve dine zıt hareketlerde bulunmadıkça, mesul olmayacaklar. Bu dünya imtihan dünyası, herkesin bir imtihanı var. Allah hiç kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez. Kimi insanlar cinsellikle, kimileri kumar içkiyle imtihanı şiddetli olur. Bu durumda hiç mücadele etmeden teslim olmak doğru değil Zaaf sahibi olmak teslim olmayı gerektirmez. İnsan cinsellikle ilgili kapıldığı duygulardan dolayı mesul olmaz. Ancak bunları fiiliyata dönüştürürse mesul olur, Kısa dünya hayatında günaha karşı sabırla mükellef olan insan, zaaflarına sabretmeli ve sonsuz bir hayatta sıkıntısız bir hayatı kazanmak için çalışmalı.
02 Yorumla- +1 yıl
Ellerine sağlık ama konumuz bizim onlardan nefret edip etmememiz, gerektiği
- +1 yıl
Uzak durman kâfi
+1 yılHadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
Kadının kadına yaklaşması [lezbiyenlik, safizm] zinadır.) [Taberani]
Erkeğin erkeğe, kadının kadına yaklaşması zinadır.) [Beyheki]
Erkek erkekle, kadın kadınla yetinirse, ümmetim helak olur.) [Hakim, Beyheki]
Erkek erkekle, kadın kadınla [çirkin iş için]beraber olamaz.) [Abdurrezzak03 Yorumla- +1 yıl
Yawrum onları biliyoruz
- +1 yıl
Ben öyle bir şey duymadım. sadece bunları biliyorum.
- +1 yıl
Hea bu ayetlerden o yorumu çıkarmış o kişi
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
39Cevap
açıktır ki islam eşcinselliğin her türlüsünü yasaklamıştır inananlarına. islam sadece kul ile tanrı arasındaki bir alış-veriş olarak kalmamıştır haliyle. bunda hem kur'an hükümlerinin hem de islam peygamberi'nin yaşamı boyunca uyguladığı 'pratiklerin' (sünnet) rolü var. sonraki 'pratikler' de (sahabe, tabiun uygulamaları) geçerli sayıldığı için, sonuç itibariyle her şeyiyle yasak olan bir durum söz konusu. oysa bir müslüman için anlaşılması 'gereken' şey, kendisinin eşcinsel olmamasıdır, başkasının eşcinselliği değil.
22 Yorumla- +1 yıl
Yaşaa bee
+1 yılHayır öyle bir şey. Tartışmaya girebilmek için önce kur'an da Şunu yap bunu yap demediği doğru yolu gösterip iradenle o yoldan ister git ister gitme doğru olan bu kurtuluşa erişmek istiyorsan bu yol doğru dediğini bilmek gerekir. Tabi ben de bu topluluğa karşıyım o ayrı mesele
06 Yorumla- +1 yıl
Fikrini seveyim arkadasım işte bu
- +1 yıl
Lanet olarak bahsettiği de Lut kavmi
Bilindiği gibi Lut kavmi içerisinde aynen böyle erkek erkege kadın kadına ilişki oldugu gibi daha ilerisi daha azgın bir kavimdi ki, aile içi tecavüzlerin bile normal sayıldığı bir kavimdir onlar lanetlenip azaba uğrayıp cezalarını aldıklarından bahsediliyor gelecek için bir şey denildiğini bilmiyorum.
Günümüzdeki topluluk da modernleştirilmiş Lut kavmi özentisinin bir koku bence. Ve bu tür şeylere yasal serbestlik konulmamalı. Dinimiz peygamberlerimiz inancımız belli!! Yozlaşmanın karşıtıyım - +1 yıl
Herkes müslüman olmak zorunda mı? Laik bir devletiz
- +1 yıl
hayır öyle bir şey demedim müslümanların çogunlukta oldugu bit toplumda müslümanların inançlarına karşı göze batmaayacak şekilde yaşamak gerekir. yani tutup da bu gurup için yürüyüşler yapılması çok ironik değil mi sence de?
- +1 yıl
Ever o fazla biraz
- +1 yıl
Bu konuda hem fikir olduğumuza göre bu konu kapanmıştır iyi forumlar
+1 yıltabikide saygı duymak lazım ama bazıları yaptıkları çok çok güzelmiş gibi anlatıp milleti özendirmeye çalışıyor mesela neymiş eş cinsel erkekler çok iyimiş iyi kalpliymiş afedersin biz piçmiyiz onlarda da kötü olan var hepsi melek mi sanki yoksa saygı duyuyorum tabikide ben tecavüz eden piçlere asla taviz vermem
022 Yorumla- +1 yıl
Ah keşke bir arkafasım olsa baksam nedir nasıldır
- +1 yıl
demek istediğimi anlamana sevindim yani tamam iyilerde abartacak kadar iyi değiller size şeyden iyi geliyor arkadaşca yanaşıyorlar dokunmuyorlar cinsellik düşünmüyorlar ya size arkadaş canlısı geliyor halbuki düzgün biriyle arkadaş olursan eşcinsel olmasına gerek yok seni kollar filan sen sanırım eşcinselsin
- +1 yıl
Merak ediyom escinselleri dediğin gibi hiç bir kötü niyeti olmadan çıkarı olmadan konusuyo felan çok etkikeyici arkadass bakımından
- +1 yıl
bence öyle takıntı yapma düzgün arkadaşı buldun mu hepsi iyi yeterki arkadaşlarını düzgün seç :)
- +1 yıl
Takıntı değil istek arkadaşta zaten hiç yok 😂
- +1 yıl
o kadar çok istiyorsun istiyorsun ki ben öyleyim demeyi çok isterdim ama değilim benden normal eşcinsel olmayan arkadaş olur sana :D banada arada yazıyor şerefsizler çok iyisin filan kız zannediyorum hep erkek şerefsizler :D
- +1 yıl
Arkadasım yok laa tabi isticem
- +1 yıl
ben olurum arkadaşın ama ne yazıkki eşcinsel değilim :D
- +1 yıl
Reelde yok demiştim
- +1 yıl
Anladim
- +1 yıl
Niye yok peki?
- +1 yıl
Soğugum çok soğugum
- +1 yıl
anladım işte demek istediğim o takıntı yapmışsın kendine eşcinsel arkadaş edinmek için normal insanlara uzak kalıyorsun ama eşcinsel olsa hemen arkadaş olursun valla fazla takıntı yapma iyi değil hastalık gibi bişey bu durum
- +1 yıl
Onunla da olamam genel bir soğukluk yapısal
- +1 yıl
o zaman kızlarla arkadaş olup sevişmeye devam :D
- +1 yıl
Anlamıyorsun galiba cinsiyet gözetmeksiniz soğugum
- +1 yıl
ama keşke eşcinsel erkek aradaşım olsa diyorsun yani istiyorsun soğuk olan kişi keşke olsa demez ki
- +1 yıl
İçimden herkesle kaynasmaj geliyo ama asosyallik bunu gerektirir😂😂
- +1 yıl
değişik fentezi benim daha güzel fantazilerim var :D
- +1 yıl
Ne güzel
- +1 yıl
sende dene değişik fanteziler böyle şeylere takılma canım :)
- +1 yıl
Tamam
+1 yılEşcinsellikten kasıt anal sekstir livata diye geçer özetle anal seksi yasaklamış ve bu hususta bazı yasaklar getirmiş şimdi birçok arkadaş atıp tutuyor eşcinsel falan diye çoğu eşiyle sevgilisiyle vs bir kadınla anal seks yapmış ve din muhasebesinde livata ya dahil olmuştur eşcinselle aynı günahı alacak aynı değerlendirilecek. Yani daha da özeti anal yapan eşcinseldir eşcinsel de anal yapan dır kendni temiz sanan analcı arkadaşlar da dine göre eşcinseldir ( herkese saygılıyım )
220 Yorumla- +1 yıl
@Facehouse ölümle ceza yoktur ne dinde ne şeriatte nitekim asrı saadet döneminde kimse günah işledi diye öldürülmemiştir kaynağını gözden geçirmeni tavsiye ederim
- +1 yıl
Şeriatla yönetilenlerde öldürülür felab diolar dinden soğutuyolar
- +1 yıl
Dediğim gibi kaynakları gözden geçirmek lazım alimler genelde caydırıcı olması için ölüm cezası falan derler
- +1 yıl
Alimler dini sevdirmekten yana bunu genelde vatandaş söylüor😁
- +1 yıl
Vatandaşa aktaran da alimler ben çok yanlış bulmuyorum caydırmak için yapılmalı bazı uyarılar ama sanırım tarihte bu uyarılar çok da gerçeğe dönüştürülmemiş o yüzden uyarı olarak faydalı buluyorum
- +1 yıl
Namaz kılmadıgın için 40değnek felan vurulsa iyimi olurdu
- +1 yıl
İyi olurdu 😊 yani dinde zorlama yoktur müslüman değilsen kimse karışmaz şayet müslümansan gerekenleri yerine getirmek zorundasın. öğrenci olup not tutma derse gitme ödev yapma vs vs olunca ne kadar öğrencisin? ya da bir işte çalışıyorsun proje rapor yok işe gitmiyorsun ne kadar işçisin? Herşeyin bir kuralı bir adabı vardır. değnek az bile bence 😂 işe gitmediğinde işten atılıyorsun en azından namaz kılmadığında dinden atmıyorlar sadece caydırıcı cezaları var
- +1 yıl
Öyle müthiş bir müslüman değilim süper dini bilgilere de sahip değilim nasihatte vermiyorum alimde değilim olabildiğince tarafsız olarak yazmaya çalıştım
- +1 yıl
😀 senin fikrinle yönetilse cennetliğiz. Seytan nefs çok bastırıyo arkadasım sen nasıl ikna ediosun kendini?
- +1 yıl
Bu arada yorumları okudum da çok müthiş saçma şeyler var din mantıklıdır o kadar muazzam saçmalıklara gerek yok aç kitabı türkçesini oku mantığın var vicdanın var gerekeni bulursun cevabı bulamadın diyelim o zaman açar hadis kitaplarını okursun gerekeni yine bulamadın o zaman yorumlara şeriata vs bakarsın 😊 kulaktan kulağa doldurmak yerine kitap okumak iyidir
- +1 yıl
Kendimi ikna ettiğimi kim söyledi 😂😂 ben orta halli müslümanım ama doğruyu da düzgün bir şekilde söylemek lazım işimize geldiği gibi ya da aleyhimize oldugu zaman değiştirmemeliyiz doğru neyse o bana bakma ben doğruyu söyledim yaptığımı söylemedim 😂😂
- +1 yıl
Yaw salla yorumları ben baska bişe sordum
- +1 yıl
Kendi fikrimi söyledim varsa soracağın bişe sor kendimce yanıtlarım
- +1 yıl
Namazı diyorum? Nasıl motive olupta kılıyorsun kendini neyle motive ediyorsun cennetle mi azapla mı bu gücü kendinde nasıl buluyorsun
- +1 yıl
Kılmıyorum ,😂 cumadan cumaya bazen 1 2 ay kılıp bazen kılmıyorum
- +1 yıl
Vay uyuz bnde kılıon sandım
- +1 yıl
Boşuna mı dedim doğruyu söylüyorum ama yapmıyorum diye. motivasyon için dini vecibeleri olabildiğince uygulaman lazım yani farzlar seni daha iyi daha doğru daha ahlaklı daha başarılı daha çalışkan biri yapar yapmıyorsa zaten benim gibi ayda yılda namaz kılan biri olursun 😂
- +1 yıl
Yok hacı ya kılmıosan taktik verme
- +1 yıl
😂😂😂 eyw
+1 yılKendisi yüzde yüz dindarmiymis peki yani ne kadar dindarmis
Dini isine geldigi sekilde yasayip asiri dindar davrananlardan nefret ediyorum13 Yorumla- +1 yıl
Bide böyle nasihat verme çabasıyla karsındakini cahillikle suçlayanlardan nefret ediom duvarında Arapça bişeler yazıo çok dindar😂
- +1 yıl
Dindardir eminim sorsan eser gurler
- +1 yıl
Hemde nasıl
+1 yılHz. Ebu Derda gibi düşünenlere göre, yakınımız, arkadaşımız olan bir kimse kötü de olsa, -onu doğru yola getirmek niyetiyle- onunla arkadaşlığı devam ettirmek gerekir. Nihat Hatipoğlu videoda bu durumu çok güzel açıklamış: . https://youtu. be/QDqSbEd5stc.
014 Yorumla- +1 yıl
Nickini görünce sende aşağlamışındır sandım ama baya erdemli çıktın
- +1 yıl
Eşcinselleri aşağılamam ama eşcinselliği meşru da görmem.1 xper olduğum için videoyu atamamıştım: https://youtu.be/QDqSbEd5stc
- +1 yıl
Artık islam yazılarından korkar oldum hemen üstümüze çullanuyolar
- +1 yıl
@BirKalemdeOlmaz Haklısın 😂 Bir de beni engellemiş cevap veremeyeyim diye. Halbuki attığı hadisin de açıklaması var. Onu yazamadan engelledi haklı görünüp güya kendince beni haksız çıkarmak için 😂
- +1 yıl
Nihat Hatipoğlu haricinde sana hak veriyorum 😊 Ayrıca onun bahsettiği ayetlerinde açıklamaları var. Haklısın yorumumu yapıp geçmeliydim. Ona yazmamalıydım.
- +1 yıl
Bazıları öyle haklısın 😂
- +1 yıl
Kendini çok bilgili zanneden bay cahil abazan al sana cevap 😂 Engellemişsin beni olsun ben de engelleyecek bir abazan bulmuş oldum sayende 😂
sorularlaislamiyet.com/yahudiler-lanetli-mi-yahudiler-lanetlenmistir-seklinde-bir-ayet-veya-hadis-var-diye-hatirliyorum
sorularlaislamiyet.com/musluman-olmayan-kimselere-kafire-selam-vermek-caiz-midir-onlara-selam-vermeyinizd-gelen - +1 yıl
- +1 yıl
Ayrıca peygamberin gayr-i müslim komşuları da vardı. Gayr-i müslimlerle muhattap olmadan onlara nasıl İslam'ı anlatacaksın? 😉
- +1 yıl
Yazamadan engelleyip haklı görünüp güya kendince beni haksız çıkaracaktın ama olmadı 😂
- +1 yıl
Abi yeter bence
- +1 yıl
Çocuğum kendini batırma daha fazla 😂hem hata yaptım yazmamalıydım diyorsun hem hala adamla uğraşıyorsun adam seni insan yerine koymuyor sen başka hesap açıp adamı etiketlemeye çalışıyorsun birde beni etiketlemissin zart zurt bildirim geliyor ne bulaşık çıktın anlamadımki
- +1 yıl
Bence de yeterli. İyi Akşamlar @Feministmiyimneyim :)
- +1 yıl
Bildirim gelip de rahatsız etmeyeyim diye görüş yorumlarını silmiştim Allah Allah demek ki böyle de bildirim geliyormuş 🤔 Neyse cevabını verdim o hesabı da kapattım zaten artık şikayet edilemem o yüzden 😊 İyi Akşamlar @BirKalemdeOlmaz
+1 yılBu sebeple Allah'ın helak ettiği topluluklar var. Ve 4 kitapta da bunlar lanetlenmiştir. En merhametli olan Allah'ın bile merhamet göstermediklerine ben nasıl merhamet gösterebilirim? Ben Allah'tan üstün değilim. Zaten Allah bunları lanetlemiş. Ben saygı felan da göstermem.
38 Yorumla- +1 yıl
Dinimiz gazap dinimi
- +1 yıl
Elbette değil. Ama günümüzde Anayasa var ve kanunlara uymazsak ceza yiyoruz. Allah'ın da kanunları var uyulmazsa ceza veriyor.
- +1 yıl
Tamam Allah versin o cezayı neden biz nefret kusuyoruz
- +1 yıl
Nefret kusmuyoruz sadece sevmiyoruz ve bu hepimiz için geçerli sevmediğimiz insanları görmeye bile bazen tehammül edemeyiz.
- +1 yıl
Karsımdaki kişi günahsız insanları öldürmediği sürece bebeklere kıymadıgı sürece kin veta nefret kusamam bu hangi ırktan hangi dinden hangi cinsiyetten olursa olsun
- +1 yıl
Bu senin şahsi görüşün ben de sevmediğim birini yanımda görmek istemem
- +1 yıl
Haklısın
- +1 yıl
Şahsi görüşlerimiz tabii ki bunlar.
Doğanın kanununa, dinimize Türk örf ve adetlerne aykırı, igrenç bir olay,,,,, musluman Türk toplumunun dini milli degerlerini bozmak için Avrupalıların ozendirdigi bir sapıklık,,,,, holywood yapımlarında bile, dizilerinde bile bir lezbiyen bir gay çift var,,,,, bunlar normal şeyler algısı yaratılmak isteniyor arkadaşlar,,,, hümanist duyguları bir yana bırakalım ,,,
11 Yorumla- +1 yıl
Bunları kabullenmemek bu durumu ortadan kaldırı mı?
+1 yılLut kavmi bu biliyonmu
Allah (azze ve celle) Hicr sûresinde Lut kavminin helakını anlatırken şöyle buyuruyor;
“Hayatın hakkı için onlar, sarhoşlukları içinde bocalıyorlardı. Güneş doğarken onları o korkunç ses yakaladı. Böylece ülkelerinin üstünü altına getirdik. Üzerlerine de balçıktan pişirilmiş taşlar yağdırdık. İşte bunda ibret alanlar için işaretler vardır.” (Hicr, 72-76)116 Yorumla- +1 yıl
Lut kavni olayını biliom mesele bunlardan nefret etmemiz kin kusmamız bu ne kadar doğru
- +1 yıl
Kur’an-ı Kerim’de Allah insanı en güzel şekilde yarattığını belirtmiş ve ona sayısız nimet verdiğini vurgulamıştır. Bununla alakalı bir ayette “Biz insanı en güzel şekilde yarattık” (Tin 4) buyurmuştur. Başka bir ayette de “(Resulüm!) De ki: Sizi yaratan, size işitme duyusu, gözler ve kalpler veren odur.
Ne az şükrediyorsunuz!” (Mülk, 23)
Allah Telâ insana verdiği bu nimetlere mukabilde şükür istemektedir. Allah’ın verdiği nimetler insan ne kadar şükretse azdır. - +1 yıl
Bnce aynı şeylerden bahsetmiyoruz
- +1 yıl
Anlamak istemiyon
- +1 yıl
Ayet yazıp durma anlat
- +1 yıl
Yaratılış esastır. Sapan duygular tedavi ile yaratılışa uygun hale getirilir, sapmalara normaldir diyerek teşvikte bulunulmaz.
- +1 yıl
Kimsenin normalleştirme çabası yok sdce onun yediği bk için neden hakaret edeyim ya da kan kusayım bütün derdim bu
- +1 yıl
Etme kusma boşver bu senin yaşamın
- +1 yıl
Evet hepsi benim😂
- +1 yıl
Bu arkadaş yakın mi
- +1 yıl
Yo tanımıyorum yakın olsa ağzını burnunu kırardım😂😂
- +1 yıl
Sana sorulan bir sorumu
- +1 yıl
Lgbt üyelerini istihdam etme kararı almış bir belediye bende altına yorum yazdım saygım var felan die kızda aldı yürüdü allahın lanetlediğe bişeye nasıl saygı duyarsıb cahil mayasız kendini çağdaş sanan birisin felan die
- +1 yıl
Sorsaydın ki dini bilgin ne kadar
- +1 yıl
Nie sorayım banane
- +1 yıl
Böyle dengesizler var mı hala
Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı. Elinde değildir bunu anlarım ama bu durumda ki bazıları sapkın bir şekilde iğrençleşerek yürüyüş yapıyorlar ya saygı duymuyorum duymam da midem kalkıyor
23 Yorumla- +1 yıl
bir belediye lgbt üyelerini istihdam etme kararı almış buda hakaret etmiş felan onların çalışma hakkı yok mu
- +1 yıl
Bncede
+1 yılDinimize göre lgbt haramdır, ama günahı işleyen değil de günahın kendisine lanet ediliyor. Yani siz saygı duyup konuşabilirsiniz ama Allah katında zaten lanetlenmişlerdir.
12 Yorumla- +1 yıl
Keşke senin gibi anlayıslı olsa herkes
- +1 yıl
Teşekkürler.😊
çocuk yaşta evliliklere, hırsızlığa yolsuzluğa, kul hakkı yemeye falan bu kadar katı kuralları yok ama anladığım kadarıyla dinimizin. özellikle de çocuk evliliklerine sıcak diyebileceğimiz bir tavır içinde olması tüm dünyanın dikkatini çekiyor
09 Yorumla- +1 yıl
@Savaş79 bence de öyle. aslında eşcinsellik hiç hoş karşıladığım bir durum değil. hatta eşcinselliğe karşı bir tavrım bile vardır. ama bunun dini inancımla falan alakası yok. dinin bu işlere bir karışmazsa daha huzurlu bir toplum olur. fetvayla toplum düzenlenmez. eşcinsellere bakış açısı bireysel bir tavırdır. dinin ne kadar caminin içnde kalırsa da tüm insanlar için o kadar iyidir. yoksa tüm toplum birbiriyle savaşır.
- +1 yıl
Çok dindarım havası vermek için yapıolar galiba senki kendileri melek ayetler felan gösteriyo bir görseniz yaw sanane kardeşim istersem yürüyüşüne katılırım mezarımız ayrı değil mi
- +1 yıl
@Savaş79 adamlar biribirini gibiyo senin neyine engel
- +1 yıl
Ama sorumub dısına çıkılıyor😁
valla işid lanetleyip yüksek yerlerden atıyordu bunları. bu alinin hz alinin fikriymiş rivayetlere göre. işid gerçek islammış demek ki. o kadar dediler inanmadık
03 Yorumla- +1 yıl
Işıd nerden çıktı hacı yaa
- +1 yıl
Karsımdakinib görüşü 😂
eşcinsel birisi eşcinsel ilişki kurmazsa sıkıntı yok. ama kurarsa topluma karşı suç işlediği düşünülüyor ve cezasını tahmin edersiniz.
13 Yorumla- +1 yıl
Eşcinsel olsun ama ilişki kurmasın buda garip?
- +1 yıl
Yorum yazdıgın için
yo dinimiz geregi yaraticimiz herseye kadirdir.. Madem o dusuncedeler lgbtlermidir nedir Allah duzeltsin onlarin dusuncelerini.. Neden insan yerine koymasin ki
017 Yorumla- +1 yıl
Çnkü dinimiz lanetlemiş onlar pislik miş
- +1 yıl
tamam doğru olabilir ama hayvandan da aşağı varlıklar diyip onları hiçe saymak aklım almıyor
- +1 yıl
Dinimin ne dediği önemli ama böyle diyor mudur
- +1 yıl
Kadın kadına ilişkiye girilirmi ki ya kafamda deli sorular😂😂
- +1 yıl
Nasıl laa nasıl
- +1 yıl
Hahahahah😂😂 bende giren bişe var sandım
- +1 yıl
Tutuklandı😂 sucun ne köpeğimle mast yaptım😂😂
- +1 yıl
Ayy yokluk mu var anlamDım ki hayvan nedir yaa
hangi dinde olursa olsun kimseyi ötekileştirmek doğru değil. kabul etmeyebilirsin en azından saygı duyman lazım.
03 Yorumla- +1 yıl
İşte şu düşünce gerekiyor bazı cahiliye devrinden kalmalara
- +1 yıl
Bnmde aynen tek bildikleri yargılamak
+1 yılvalla bunca lgbt hayatımda gördüm-anladığım kadarıyla.
kim bir eşcinseli kötülüyorsa, kendisi en büyük eşcinsel net yani.
zaten freud'un da bu konuda bir tezi vardı.
duygularını bastırmak için, saldırganlaşıyor insanlar.01 Yorumla- +1 yıl
Din üzerinden yürügenlerde mi
+1 yılDinimiz öyle birşey söylemiyor. Kimin ne olacağını bilemezsin. Kim olursa olsun hoşgörü ile yaklaşmalı yargılamamalısın.
Yaratılanı sevdim Yaratandan ötürü18 Yorumla- +1 yıl
Kuranda lanetlilermiş söylüyormuş
- +1 yıl
İnsanlar yaşadığı hayatta ölene kadar Tövbe kapısı açıkdır. Kimin ne olacağını nasıl şekilde öleceğini bilemezsin o yüzden kimseyi hayatından ve yaşama tarzından dolayı yargılamak insanlara düşmez
- +1 yıl
👏👏👏👏 herkes böyle düşünse keşje
- +1 yıl
İsledigi günahtan dolayı lanetleniyor. Vazgeçip geri dönmek de o insanın elinde. Allah ile kul arasında. Lanetleyin derken taş a tutun asın kesin diye bir ayet görmedim henüz lgbt ile ilgili.
- +1 yıl
@emptylife3434 her türlüsünü diolar kafam karıstı
- +1 yıl
Kendin araştır oku başkalarının yorumlarına aldırma
- +1 yıl
Karsımdaki kişi günahsız insanları öldürmediği sürece bebeklere kıymadıgı sürece kin veta nefret kusamam bu hangi ırktan hangi dinden hangi cinsiyetten olursa olsun
- +1 yıl
Doğru düşünce
Kin ve Nefret müslümana uymaz
+1 yılGünahı kendinedir, beni ilgilendirmez. Haz etmiyorum kendilerinden ama saygısızlık da yapmam, ne hâlleri varsa görsünler.
00 YorumlaAlla alla. Kim diyor onu ya? Hey Allahım gülermisin sövermisin. :)
01 Yorumla- +1 yıl
Tanımıyom ki
Tevratmi sanmis bizim kitabimizi kodugumuna sor bakam yok ole bisey
08 Yorumla- +1 yıl
Lut kavmini örnek gösteriyor
- +1 yıl
Zorlamamı var bazılarıda dioki o kavmin hepsi istekliydi
- +1 yıl
Evet bende duymuştum o dönemin peygamberine bile yapmak istemişler dimi?
- +1 yıl
Hea lut peygamber👍 isimden ordan geliyomuş yani
Onlar lanetlenmis kimselerdir diye ayet var çünkü saygı duyarsan onlarin varligini kabul etmis olursun dinimiz kabul etmememizi istiyor
04 Yorumla- +1 yıl
Dinimizin lanetlediği çok sey var ama bu en garibi oldugu için insanlar buna yoğunlaşıyor
- +1 yıl
Aileler Müslümanlık adı altında herseyi yasakladıkları için öğrenmek şöyle dursun dahada zır cahillik oluşuyor
+1 yılHayir tabii ki? Dini sacma sapan yerlere suruklemekten sıkılmadılar. Okulumzda escinsel bir oglan var. En yakin arkadasim. Ve onu cok seviyorum. Onlara lanet etmek yerine gecenin bir yarisi zorla tecavuz eden insanlara lanet edin.
11 Yorumla- +1 yıl
Çok iyiler dimi biz onları ötekileştiriyoruz ama onlar güçlü olmaya çalışıyorlat
bunu söyleyenler lütfen lafla değil kanıt ve belgelerle konuşsunlar insanlar ayetleri alıp kendi nasıl görmek isterse öyle yorumluyorlar
04 Yorumla- +1 yıl
Ayet kanıt onlara göre
- +1 yıl
Ben biraz önce bu konu ile net te araştırma yaptım baya da bilgilere ulaştım fakat orada yazan ayetler ile Elmalılı M. Hamdi Yazır'ın Kur'an-ı Kerim Meali kitabını karşılaştırdığım da kitap'ta böyle bir bilgiye rastlamadım.
Adamlar ayetlerin arasına istediği kelimeleri eklemişler. - +1 yıl
Deme ya 🙄 kime inancaz
Bana dokunmadiklari bulasmadiklari surece notrum ben..
05 Yorumla- +1 yıl
Sana dokuncaklarını sanmıyorum
- +1 yıl
Bnde sorunu cevaplamadjm ztn
- +1 yıl
Sen soru sormadın bende cevaplamadım kes artık
Kişilik & Karakter konusunda 12,4b cevap paylaştı. insan yerine koyacaksın yaradılanı hoşgör yaradandan ötürü
08 Yorumla- +1 yıl
Müslüman biri dininin yasakladıgı bişeye saygı duyuyorum diyemezmiş
- +1 yıl
Kadındı zaten😂 ama o kadar kavga ettik sinirlendi sildi bütün yorumları çatlak ne güzel paylaşıyorduk kozlarımızı
- +1 yıl
Engelledi uyus😂
- +1 yıl
Bu ara hassaaım abi ya😁
+1 yılDinimiz sadece eşcincel yaşamı yasaklıyor ve lanetliyor. Eşcinsel bir insan bu yönde bir ilişki kurmadıkça problem yok
03 Yorumla- +1 yıl
Problem olsa bile benm değil dimi😊 neden ben nefret kusayım o adama
- +1 yıl
Tabiki. Nefret beslemek saçmalık. Sonuçta Allah onu da öyle yaratmış ve bu da onun sınavı..
- +1 yıl
Gelde anlat sözde müslümanlara
yani saygi duyulcak bir davranis hali değil cunki. cok. buyuk gunah
03 Yorumla- +1 yıl
Nesi gunah yobaz arkadaşım? Yorumlarinin hepsini okudumda elin kizlarina sarkintiliktan baska isin yok bu gunah degil de onlarin tercihi mi gunah?
Öyle saçma kavram olurmu doğuştan çift cinsiyetli olan var o nasıl olacak lanet olayı zevkine ilişkiye girenlere dir bence gadasi
02 Yorumla- +1 yıl
Çift cinsiyet nr demek?
- +1 yıl
Çift cinsiyetli doğan bebekleri belli bir zamana kadar psikoglar takip eder ve tahlilleri yapılır o. O insana psikolojik olarak en yakın cinsiyeti hangisiyse karar verilir ve biri seçilir. Bu kafasına göre yapılan bir durum olmadığı için lgbt yi kapsadığını düşünmüyorum.
onlardan uzak dur kesinlikle onların kalpleri taş olmuş o yüzden hiçbir şeyi kabul etmezler yok böyleydik böyle olduk yok şöyleydik şöyle olduk...
04 Yorumla- +1 yıl
Kimlerden lgbt mi tartıstıgım kişimi
- +1 yıl
Haksızlık etmeyelim
Sen biriyle tanistin diyelim oda öyle sen dinin gereğini solemek zorundasın saygı duyarım diyemezsin
012 Yorumla- +1 yıl
Ne söylemeliyim?
- +1 yıl
Ha oda bilmiodu salaktı😂
- +1 yıl
Bak yanlış oldugunun oda farkında bende ama saygı ayrı bişe azizim
- +1 yıl
Nolacak tepkş gösterince karsımdaki hemen imanamj gelecek
- +1 yıl
Onun neden moralini bozayım
- +1 yıl
Aferin
Gizli Üye(30-35)+1 yılbu tartışılır ama lanet etmeyelim derim bize lanet etmek yasaktır
01 Yorumla- +1 yıl
Bncede ya Allah lanet etti die biz neden lanet ddelim
Dinin daha da kötüsü öldürmeni emrediyor.
05 Yorumla- +1 yıl
Lgbt üyelerini?
- +1 yıl
Ama hapis varvişin ucunda
- +1 yıl
İranda?
+1 yılKimse bunu abartmış ya da uydurmuş
04 Yorumla- +1 yıl
Allah kuranda böyle yazmış
- +1 yıl
Ben böyle bir ayet duymadım
- +1 yıl
Lut kavmini?
- +1 yıl
Bakarım
+1 yılonun dinden haberi yok :D
01 Yorumla- +1 yıl
benim yokmuş
Sokan sokuyor lanet olsun..
01 Yorumla- +1 yıl
O ne demek ya
+1 yılherkes olmak istediği yerde onun için sorun yok
01 Yorumla- +1 yıl
Sorun varmış
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞimdi bişey söyleyecem herkes bana çökecek😂😂
03 Yorumla- +1 yıl
Söyle ya gizli üyesin
Cevap sahibi+1 yılLanetli olmasa lut kavmi helak olmazdı.
Yorumlarda herkes konuşmuş, tabiki herkesin günahı sevabı kendine çok dindar değiliz ama Allah bizi nasıl yaratmışsa öyle yaşamalıyız.
Ya çok derin konular bunlar, boşver.- +1 yıl
Hea bnde lgbt üyesisin sandım
Lut kavmi falan hikayesi
06 Yorumla- +1 yıl
tamam onu biliyordum da bu kadar nefret etmelimiyim
- +1 yıl
😂 sen nefret ediyor musun
- +1 yıl
Aynen valla
Yaradılan hoş gör Yaradandan ötürü der
02 Yorumla- +1 yıl
Yaşaa kankaa
+1 yılHerkes her şekilde yaşar kim neden karışıyor
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılHayır sivaslı
02 Yorumla- +1 yıl
Pardon?
- +1 yıl
Ben ın
lgbt
09 Yorumla- +1 yıl
Ne?
- +1 yıl
Lez gay travesti felan
- +1 yıl
Lgbt die bir terim duymadın mı?
- +1 yıl
Bütün ks duydu sen duymadın mı
- +1 yıl
Biraz zihnini açıpta okudugun şeyleri kafandaki terimler çoğalır
+1 yılDin lanet ettirmez
03 Yorumla- +1 yıl
Allah açık açık etmiş?
- +1 yıl
Nerde etmiş
- +1 yıl
Lut kavmi olayında
Gizli Üye(25-29)+1 yılDestekciym bn
06 Yorumla- +1 yıl
Sdce saygı duyuyorum dedim ama bir ton dinimimi bilmeme nasihatı dinledim
Cevap sahibi+1 yılOnlar cahil insanlar bosuna ugrasma
- +1 yıl
Ben cahilmişim 😏 cagdaslık altında bütün pisliklere göz yumuyormuşum sanji lgbt yürüyüşüne katıldım mk
Cevap sahibi+1 yılDesene katilsaydk dunya basimiza yikilrdi ya.
- +1 yıl
He valla
Cevap sahibi+1 yılAma benim basima lgbt ile kötü birsyler geldi isin yoksa icimi dokmek isterim sna. Takip edecm ozele gel
Takma kafanı boşver
00 Yorumla
Devamını Gör(31)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Dinimiz lgbt üyelerine lanet etmemizimi öneriyor? Onları insan yerine koymamamızı mı söylüyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler