Allah madem her şeyi yaratabiliyor kendinden daha büyük bi varlıkta yaratabilir mi?

Geçen gün internette dolaşırken bir soru gördüm ve kime sorduysam, doyurucu bir cevap alamadım...

Soru şöyle; Allah madem herşeyi yaratabiliyor kendinden daha büyük bi varlıkta yaratabilir mi ? Kutsal kitap kuran-ı kerim de "Hiç bir yaratılan, yaratıcıdan büyük olamaz" yazıyor.. Eğer Allah kendinden daha büyük bi varlık yaratamıyorsa her istediğini yapamıyor anlamına gelir. Yok eğerki kendinden daha büyük bi varlık yaratabiliyorsa kuran-ı kerim yalan söylüyor demektir..

Bunu cevaplarken "Allah istese yaratabilir ama yaratmaz" cevaplar vermeyin lütfen.. Allah yapacağı şeyi ister ve yapar. Yapmayacağı şeyi istemez zaten...
Güncellemeler
+1 yıl
Bakın böyle bi soru sorarak dinsiz, Allah'a inanmayan -haşa-, ateist konumuna geçmiş oluyorum ama bu sorunum benimle en ufak bi alakası yoktur.. Bu soruya cevap verecek kişiler her ne cevap verirseler versinler, benim düşüncelerim hiç bir zaman değişmez. Allah (c.c)'un yüceliği ve kudreti hakkında bir şüphe duymadım..

Benim amacım;

Bu soru mantığında olan kardeşlerimize sizlerin yazacağı güzel yazılarla cevap olmak...
Güncellemeler
+1 yıl
Ben değilim ama bu ziniyette olan arkadaşlarımızda var. Onlara doğru cevaplar vererek doğru yola ulaştırmak istemenin neresi kötü..

Lütfen bu sorunun benimle bi alakası olmadığını düşünerek, yanlış yolda olanları doğru yola yöneltme çabasında olan insanlara hakaret etmeden cevaplamanız... Saygılarımla...
Allah madem her şeyi yaratabiliyor kendinden daha büyük bi varlıkta yaratabilir mi?