Bende bir ateistim ve müslüman arkadaşlardan bana allahın olduğuna dair inandıkları en kuvvetli delili söylemelerini bekliyorum
Anonim(Allahın tek kusuru var olmamasıdır)
Anonim(Allahın tek kusuru var olmamasıdır)
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer şöyle cevap vereyim insanlar allah ın varlığına inanıyor dünya bu halde ya inanmasalardı? o zamanı sen düşün. onun için sana en büyük kanıt allah ın varlığına; şuanda kullandığın bilgisayardan tut. ve diğer cihazlar dan tut şuan aldığın nefese kadar . neden? nasıl çalışıyor bu cihazlar nasıl nefes alıyorum. neden yemek yiyorum hayat döngüm nasıl ? nasıl fiziki kanunlar var. nasıl bir sinyali bir kablodan aktarmak mümkün . nasıl radyo sinyallerini kullanabiliyoruz..elektrik nasıl oluşuyor elektriği nasıl depolayabiliyoruz. bu kadar element nasıl var. daha bu bişey değil daha şuan icat edilmemiş birçok şey bak yaratılmış denmiyor. icat edilecek şeyler. mesala bilgisayar yaratıldı denmiyor icat edildi. tabiatta bulunacak ve yapılması mümkün olan şeyler. neyse bunlar hiçbişey değil daha bilenmeyenler var .dünya dışına çıkarsın evreni bir incele söylediklerimi düşün . evren nasıl sonsuz ve neden sürekli genişliyor? daha sonra evrenlere bak güneş sistemi dışı gezegenler güneşten 10000 kat büyük gezegenler var güneş sistemi olmayan canlı hayatun olmadığı onuda geçiyorus başka milyarlarca belki katrilyorlaca yıl uzaklıkta gezegenler ve bilmediğimiz trilyonlarca gezegen var belki katrilyonlarca sonsuz bir evren ve sonsuz gezegenler emin ol sadece dünyada insanlar yok başka gezegenlerdede kesinlikle canlılar var bence. Emin ol bunların hiçbiri tesadüf değil binlerce milyonlarca böcek bakteri . ve çeşit çeşit hayvanların olması her hayvan türünün kendi türleri arasında çoğalabilmeleri acaip acaip böcekler. her hayvanın kendi yaşam döngüsü. daha milyonlarca bitki çeşiti milyonlarca bakteri. virüs . Virüslerin canlı olmaması insanların vucüdündaki dna şifreleri. Ya kısaca bir insanın aklının alamayacağı şeyler .evrendeki pozitif madde ve negatif madde mantığı .nükleer tepkimeler. 1 atom un gözle görülemeyen bir atomu parçalandığı zaman milyarca waat elektrik ve inanılmaz patlamalar oluşması.her maddenin atomu oluşması. atomun içindeki elektron yapısı çekirdek yapısı. yani bunların tesadüf olduğuna inanmak çok güç ama ben tesadüfen bu kadar olayın var olduğuna inanmıyorum ve birde dünyada yaşayan dinazorlar. bunlardamı tesadüfen olmuştu ve tesadüfen yok oldu. çok yabani yaratıkların insanlık çağı başlamadan 10 bin 20 bin yıl önceden yokoluşu sonra insanlık çağına doğru gelinmesi bak insanlar son 10 bin yıl içinde yaşadıkları bilinmekte neyse bence allah var. Sorduğunuz soruda yıllarca sorulan bir sorudur benimde bir sorum var sana Allah ın olmadığını ve inandığın en kuvvetli değilili söylermisin? umarım sana yardımcı olmuşumdur. yalnız ben allah ın var olduğuna inanıyorum .
Basit bir örnek vereyim ben bir kağıda bir alfabe yazsam onu gören kişi şunları anlar: bunu yazan kişinin bunu yazacak kadar ilmi var bu kişinin bunu yazacak kadar kudreti var ve yazmayı yazmamaya tercih etmiş şimdi kimse bir hücrenin bilgi sahibi ilim sahibi olduğunu iddia edebilir mi ya da iradesi ve kuvveti olduğunu çok saçma ya da her gezegen kendi etrafında ve kendi yıldızının etrafında döndürülüyor o gezegenin kendisi cansizdir (o gezegendeki varlıklar canlı) bunu yapmayı nereden öğrenmiş big bang denen bir "patlama" ile" kendi kendine" bu kadar muazzam bir düzenin oluşması mümkün mü kâinatta yaşama en uygun gezegen (insan için) dunya peki bilgi sahibi olmayan gaz ve toz kendi kendine böyle bir düzen oluşturabilir mi
Üzgün olduğunda,korktuğunda ya da biri seni incittiğinde senden daha büyük ,sana koşulsuz yardım edecek bir güce bir varlığa ihtiyaç duymuyormusun? Kendini nasıl teselli edebiliyorsun,birşeyleri nasıl umut edebiliyorsun?,sevdiğin insanları korumak için kimden yardım istiyorsun? bunları düşün cevabı kendin bulursun.
sevdiğim insanları allahmı koruyacak?Allah aramızdaki fark bu işte ben kötülüklerin küçük bir kısmını görüyorum ve müdahale edebiliyorum ama allah bütün kötülükleri gördüğü halde hiçbirine müdahale etmiyor
Allah mudahele etmiyor diye bir şey yok Allah insana cüzi (sınırlı) bir irade vermis eğer öyle olmasa imtihanın ne anlamı kalır hoca sınavda öğrencilerin yanlis yaptıklarını söylese sınavın anlamı kalır mı Allah insana da sınırlı bir irade vermiş ve insan o irade ile tercihlerini yapar
Cehennem ateistler için yansın... hülooooooooooooo :)
:) ona yansın dedim diye yancaksam yanim :)))
Bir gün herkes ateist olacak ve cehennemde ateistleri koyacak yer kalmadığı için bütün ateistler cennete gidecek
:) Allahın merhameti ne kadar sonsuzsa Cehennem de o kadar ucsuz bucaksızdır :) Herkese yeticek booolllca yer olucak orda canıms :)
Daha önce hiç ölüp cehenneme gittinmi nerden biliyosun cehennemin nasıl bir yer olduğunu?Sende şeytan tüyü var
daha önce hiç ölüp cehenneme gitmedim tabii.. Bildiğim şey ise Kuran-i Kerim.. Bir gün açıp okudun mu mesela ?
Hiç elime almadım vaktimi kuran okuyarak boşa harcamam ben.450 DEN fazla kitap okudum ama biri bile dini içerikli değildi
Kuran Okumak vakti bosuna harcamak değildir ki... Bunu sana özelden anlatabilme imkanım olsaydı soruna çok net cevaplar verebilirdim... Emin ol
Vereceğin cevaplar net olabilirdi ama doğru olacaklarını pek sanmıyorum
Onlar sana kalmış Sen sorunda kuvvetli deliller sormussun bende sana onları göstericem.
Hadi göster?gerçi senin bahsettiğin varlık görünmeyen bir varlık ama.
Birazdan sabah olucak.. Güneş nasıl doğuyor olabilir ? Bir açıklaman var mı ?
Neden hep ateistlere böyle sorular sorulur (güneş doğacak nasıl oluyor olabilir)nerden biliyim ben bilim adamı değilim.Ozaman ben sana bir soru soruyum dünyanın sonunda ne var sen biliyonmu?allaha inanıyon ama bilmen lazım senin
Dünyanın sonu kıyamet. Biz insanlar inansakta inanmasaktaşu anyasadıgımız dunya asıl yasayacağımız dunya değil.. Bu dünyanın sonu kıyamet ve kıyamet yeniden doğuştur..
Bu kıyağımıda unutma müslüman olmana rağman seninkini en iyi cevap seçtim aslında cevap çok hoşuma gitti.
Seni cezbeden tek seyın Hülooooo oldugunu dusunuyorum :)
Yani kıyamet aynı zamanda reankarnasyondur diyosun sen budistte olabilirsin
Aslında sana artı puanı verende benim müslümanda olsan arada doğru konuşuyorsun nede olsa bozuk saat bile günde iki defa doğru gösterir
Hindistanın hiçbir inanışı ve akımına dönüp bakmamışımdır bile kaldı ki budist olayım. Sadece şunu söyleyebilirim... Sen bu dunyada hangı bedendeysen dıger dunyada da aynı bedende olacaksın. Bu bır farklılasma değil. Sadece bedenınle bırlıkte gercek dunyaya gecıs olacak.
Beni bir saat yerıne koyma ben kimsenın inancını didiklemem kimin neye inandıgı umrumda olmaz... Şayet olsaydı esas cevabım bu olmazdı. Şunu bilirim ki sizler elle tutulur , gözle görünür bir kanıt ıstıyorsunuz. Ben buna ıstınaden sana Kuran - ı Kerim i okumanı söyledim sen bunu kabul etmedin. Bana dusen gorev bu kadardı. Nitekim dinde zorlama olmaz... Ben ne kadar söylesem de senin düşünceni değiştiremicem. Soyut ve somut herkesın bıldıgı ornekler dısında sana bırsey söyleyemıyorum ne yazık ki.
Tamam o zaman sence cennnet var değilmi?tabiki var diyeceksin o zaman cennette yiyecekte var değilmi?
Soruma cevap versene yoksa seni köşeye kıstırmamdanmı korktun
Varoldugunu biliyorum.
Tamam o zaman yiyecek varsa biz bunları yediğimizde çıkarmamızda gerekecek o zaman tuvalette vardır cennete tuvalet varsa oramızı silmek için tuvalet kağıdıda gerekir o zaman tuvalet kağıdı üreten fabrikalarda vardır cennette.aynı zamanda kanalizazyonda vardır.Belki kanalizazyon suyunu arıtmak için tesis bile inşa ettirmiştir allah.eğer fabrika ve tesis varsa işçi ve burjuvada vardır yani cennette herkes eşit değidlir bir kısım çalışıyor bir kısım keyfini sürüyor demektiraçılımımı nasıl buldun?
Noldu sustun düşün düşün söyleyecek bişeyler arıyosundur eminim.
saçmalama :)) Cennet bizi bekleyen bir bahçe bir dünya :) bizler oraya gittiğimizde (eğer gidebilirsek) orada herkes eşit olacak... Herkes aynı yasta olacak bir kere.. O zaman cehennemide dusunsene ordada yasayan vardır bir kısım fırıncı bır kısım oduncu bır kısım ates yakanlar vs vs :) ?
senın ıcın bu saate kadar oturmadım baska mesguliyetım var demek ki sen ne zaman cevap yazıyosun dıye bekleyemem ki
Bana özelden yazmak istiyordun istersen facebook adresimi verebilirim
Ben facebook kullanmıyorum..
İyi iyi aslında senin kız nickiyle bu siteye girmiş ve beni öldürmek isteyen bir el kaide elamnı olduğunu düşünmüştüm.
ben kısaca Pamuk.
Bende ateist
üye adım pamuk.
Doğru adını söylemediğini biliyorum seni yalancı seni benden kaçarmı pamukmuş bunumu buldun anca
msn adresindemi yok senin
neyse boşver hiç sormadım varsay
hayret bırseysın ya
benim üye adımda nirvanauygar eklemesini biliyorsan ekle ben eklemesini bilmiyorum seni ekleyemem yani
Soran dünyanin sonu sensim. Inanmiyorsun düm düz git sonunda kenedeni bulacaksin. Cehenneme ayaistlerin sigmayacagini söylüyorsun. Sen o kadar kitap okudum dedin hic uzayla ilgili bisry izleyip okumadin mi? Milyarlarca canliyi barindiran dünya uzayda. Denizdeki bir damla su kadar degil. Görünmeen bir seye inaniyorsun diyorsun. Sen ustasiz bir sandelye gördünmü ? Ustasiz bir dolap . Araba ya da heruangi bir sey. Ben sana desemki agaç devrildi parcalandi kendiliginden masa oldu ne dersin ?
bu benim gerçek adresim istersen ekleyebilirsin
Bakıyorum..
cesi adlı arkadaş Sana tek söyleyeceğim determinizmin anlamını öğrenmen şahsen sana vereceğim cevap determinizmin anlamı olurdu
Cevap
14Cevap
Video ile ya da birisiniin söylemesiyle oo cidden varmış ya diip inanamazsın ne yazık ki. Bende deistim mesela ama şöyle düşünüyorum. Eğer gerçekten öldükten sonra bir yaşam varsa orada geçireceğimiz süre burdakine kıyasla fena derecede fazla. Tanrı yok diye kabul edelim. Ya varsa? O halde o çok daha uzun kalacağımız yer için hiç bişi yapmamış oluruz ki işler karısır :) karar senin :)
ben metaryalistim kardeş meyaryalizmde din diye bir şey yoktur
Herkesin bir anne babası var ve onların da anne babaları var ve bu zincir ilk insanlara kadar gidiyor. Peki anne babamızı inkar edemiyoruz da bu zincirin baslangıcını ve başlatanı nasıl inkar ediyoruz. Zaten ilk insanların kendi kendine varolma sansı yok yukarıda demiştik.
İlk insan diye bişey yok insanlar maymunlarla ortak bir atadan evrildiler
maymunlar kendi kendinemi oluştu :D
Gerçeğin ne demek olduğunu çok sorguluyorum. Tanrı inancım yok, ama gerçeğin ne olduğu konusunda şüphelerim var
Şüphelerinini kalmaması için sana iki kitap önericem 1(tanrı yanılgısı)2(hızlandırılmış ateizm dersleri)
tanrı yanılgısını okudum :P
Hızlandırılmış ateizm derslerinide tavsiye ederim.peki metaryalistmisin
Evet materyalistim :)
Azda olsa kendi düşüncemde birini bulmak bana mutluluk verdi.aslında ben japonyada doğmalıymışım oranın yüzde seksenine yakını ateist
eee adamların kafa çalışıyor :)
Dikkat etmişsindir dünyanın teknoloji açısından olsun bilim açısından olsun en geri kalmış ülkeleri müslüman ülkeler.Dünyada tanınmış müslüman bilim adamı nerdeyse yok adamlar bilim anlayışı diye bir şey yok
Öhm yanlış
Eski zamanlarda araştırsan çok fazla Müslüman bilimci var ama o zmnlar çok fazla din ayrımı vardı ve de neredeyse ateist hiç yoktu
Bu yüzden müslümanlar kendi aralarında bilimle uğraştılar
Kur'an a baksan çalışmamız gerektiğini ve de aklımızı kullanmamız gerektiği yazar
Japon falan diyorsunuz ama japon binalarını Kimin tasarimi sayesinde yapiyorlar?
Aaa mimar Sinan mi?
bak senden bir tane daha:) tavsiye ederim izle.
Sende şunu izle(ateizm hastalığına yakalanan adam) googleye yaz çıkar 5 dklık bir video.Komik bir video daha çok.
izledinmi videoyu?ben son aşamadayım ölümcül vaka.Bütün vaktimi ya ateizmle ilgili kitaplar okuyarak ya da yada ateistlerin yazdığı kitapları okuyarak geçiririm
Googleye (allah böyle çarpar)yaz çıkan ilk videoyu izle bir dk lık bir video hz muhammedi ne hale sokmuşlar gör.adamın sonu kötü oluyor ama çok güleceksin:))
Yok uzundu daha sonra izlerim ama şu an derin bir tartışmanın ortasındayım
Simdi varligina inanmiyorsun. Ya varsa sorusu beynini kemiriyordur.bazen. simdi sananhir tavsiyem var. Sen inam ALLAH a ya varsa diyerekten. Sonra ölünce yoksa zaten kimseye hesap vermiceksin . Ama simdi inanmiyorsun . Ölunce varsa ne halt yiyeceksin ?
Yangın sigortası yaptırmak gibi senin söylediğin ya yanarsa:):):):):)
Bu gidisle pis yanacaksin
ya bu muhabbetler bitmez bak ibretlik video sectim sana
https://www.youtube.com/watch?v=NAFBsFP0X_U&listsenle konuşmam gerek bakış açılarını yakalamam gerek anladınmı soru sorarak bunun ispatını güdemezsin güdemeyiz mesela insanları dünyada var olmalarıyla ilgili ne düşünüyorsun
Bak güzel konuşan birini buldum sonunda.Ben maymunlarla ortak bir atadan geldiğine inanıyorum.Ademle havvadan geldiğimize inanmıyorum.Bu konudaki bakış açım böle sadece benim bakış açım değil bilimsel gerçekler bunlar
harun yahya yı tanıyorsan yahyanın yedi farklı hastaneden paranoid şizofren teşisi aldığınıda biliyorsundur
başka bişeye inancı kalmamış ve dikkat çekmeye çalışanların tercihi bence ateist olma benim en yakın arkadaşımın babası ateistti adam 60 yaşında hala öyle ve sizin gibi ve burada bulunan çoluk çocuk takımı gibi hiç düşünmüyor pardon gaza geldim bir an üzgünüm..ama gerçek bu ateistim ben deyiverip çıkıolar meydana ya sen neyi araştırdın ne okudun ne gördün ne duydunda ateistim diyorsun kendi kendine sana değil lafım hani ateistlere lafın var mı dedin ya var işte söylüyorum :))
sana bu konuda okuduğum kitapların listesini yazabilirim.ama hiç birini duyduğunu sanmıyorum
En kuvvetli delil seninşu anhayatta olup burada biseyler yazabiliyo olman olabilirmi?
Ama bir gün ölücem ve bişey yazamıyıcamodamı allahın varolduğunun bir delili
Tamam eğer öldükten sonra hesap verecek bir yer varsa seni hatırlayacağım ve diyeceğimki sayende geçte olsa anladım:):):):):):):):):)
Kardeş ben müslümanım Haşa Allah mallah yok siz devam edin ahirette görüşcez sizle :D
Keşke öyle bir yer olsaydı ama yok görüşebilceğimiz tek yer gerçek dünya
Kardeş sonsuzluk yok mu :D nolur abi benide dininize inandırın ya :D
Ne güzel b i hayatta yaşıyonuz siz ya :>) sok çıkar yat kalk günah yok :>)
Cehennem yok , dirilme yok , kabir azabı yok :D nasıl başarıyonuz böyle olmayı . Mekkeye giden onlarca insan aptal mı yane :D aaa bak bende sana bişe sormak istiyorum ?
Mekkeye giden insanların aptal olduğunu sölemedim sadece sorgulamıyorlar zaten dinte sorgulamaya yer yok
Nasıl yer yok , ben sorguladım , Allahım sen var mısın ya dedim , sonra diğer insanları düşündüm puta ineğe carta curta tapanları ve ben hiç ya Rab sen yoksun demedim . Ya ben tırsıyorum ahirette G . T e gelcez :D sizde böyle korkular da yok dimi . Ben bişey dicem merakta ediyorum , bu mısırlılar falan yok şimşek tanrısı , yok güneş tanrısı falan diyolar , bunlar harbiden onların yaşadığına inanıyolar mı ?
Ne kadar derin sorgulamışsın sen öle:):):):):)bu kadar derin sorgulama sonunda ateist olup cehennemde yanmak var.bu arada kuran ayetlerinde birinde allahın varlığını sorgulamanın insanlara düşmediği yazıyor buda demek oluyorki dinde sorgulamaya yer yok
:D sorgulamazsam bulamazdım .>) evet diyo ve Allahın şeklini şemalini düşünmekte günah bunu da diyo ama rivayetler yani günümüzden rivayetler Allahın şeklini şemalini düşünenlerin sonun da kafayı yediğini de söylüyo :D yok be abi ben bu Allah korkusu ve sevgisiyle ateist ya da başka b i din mensubu olamam . Bide bu ateist işinde manita düşüyo mu :D hani ateist hatun ; ya seni beğendim din min yok gel ilişkiye girek falan diyo mu :D
repeat after me
eşhedü enla ilahe illallah ve eşhedü enne muhammeden abduhu ve resuluhu
sen de müslüman oldun ateist kardeşim
Müslüman olmak bu kadar kolaysa bu inançtan dönmekte kolay olacaktır
evet kardeşim aynen öyle ateist oldum deyip geri de dönebilirsin
Eğer Allah diye bir şey yoksa biz bir şey kaybetmeyiz sadece boşa inanmış oluruz.Ama eğer Allah diye bir şey varsa siz çok şey kaybedersiniz!
"Mevlana"
Senin söylediğin yangın sigortası yaptırmak gibi.Ya yanarsa
Laikçi...
Tersten oku, ''İçki al''. Bu da mı tesadüf mk atayizi?
Recep Tayyip Erdoğan.
Tersten oku, ''Pecer Piyyat Nağodre'' Gene bir b*ka benzemedi... Bu da mı tesadüf?
İmana gel. Putperest pzevenk
Valla bir tartışmaya hiçmi akıllı adam katılmaz sen tam bir mongolsun bu arada gerizekalı kardeşim ateizstler putlara veya herhangi bir şeye tapmazlar
Sen inansan ne olur; inanmasan ne olur ya tipe bak.
helal yardırın :D
şüphesiz modlar herşeyi görürler sdlşgndjdid
İstersen facebook adresimi yaşadığım yerin adresini verebilirim ne yapabilirsinki böyle iddalı konuşmalar yapıyorsun
adım uygar yakut facebooktaki tek uygar yakut benim hemen bulabilirsin.Hem soruyu kimin sorduğunu bildiğinizi biliyorum
herkersins eçimlerine saygı duymak lazım bence
Ne güzel söyledin burdakiler beni tehdit etmeye başlamıştı hem allahtan ahiretten söz ediyorlar hemde allaha inanmıyorum diye tehdit ediyorlar.sence allah varsa kendisine inanmıyorum diye beni cayır cayır yakacak kadar psikopatmıdır
söeldiklerine yorum yapmak bana düşmez onu zaten allahla karşılaşdığında o söyleyecek sana
klasik olacak ama sen en yakın bulunduğun yerde bir kaymakamla derkt konuşa billiyormusun
Arkadaşlar ALLAH VARDIR VE TEKTİR ATEİSTLER AKLINA SOKSUN.
ben karıncaya baktıgımda bıle ınanmama yetıyor cok uzakta aramama gerek yok he aramadım mı aradım once tum herseyı ınkar ettım sonra bastan baslayarak buldum her sorumun cevabını bulunca tamm dedım
tabi metaryalistlerde sevgi ve düşünce gücüne inanıyor.Onları metaryalist yapan zaten düşüncenin ta kendisi.ama ruh maddeden sonra gelir diye düşünüyorlar
Evet tabiki ruhun varlığını kabul ediyorlar metaryalisler. sadece madde ruhtan önce gelir diyorlar ruh maddeye bağımlıdır diyorlar.Şöyle açıklayayım insan bedeni olmayınca ruhta olmuyor.Metafizikçiler idealistler ve dindalar tam tersini söylüyorlar madde ruha bağımlıdır diyorlar.aslında ruhsal bir dünyada yaşıyoruz ve ruh madden önce gelir diyorlar
çok doğru
Tamam ruhun varlığını kabul ediyorlar ama maddaye bağımlı olduğunu savunuyorlar.Sen yumuşak yumuşak konuşmaya başladın şimdi benimi çürütmeye çalışıyorsun.Benim dediğimde çelişki diye bir şey yok beyni azda olsa çalışan biri bunu görebilir
benım amacım bırsey curutmek degıl sadece materyalıstım dedın bende sana ruh hakkında ne dusunuyolar dedım sende ruha ınanıyolar ama bagımlılık soyluyorsun ama ruhun asıl anlamının vucuttan bagımsız ayrı bır madde oldugunu bılmıyorsun ayrıca fıkırlerın curutulmesı kotu bırsey degıl yenı bır aydınlanmadır ama sen kızdıgın dıncıler gıbı sabıt fıkırlı olmayı secıyorsan devam et kendınle boburlenmeye senın aklın daha ustundur herkesten
Yani sence ruh diye bir şey var ve cehennem ve cennette var o zaman orda ruh ve akıl hastalıkları hastaneside vardır sen bu dünyada şifa bulacak birinine benzemiyorsun öbür taraftaki melek psikiyatırlar sana gereken sifayı sağlayacaklardır.
kafanın dıkıne gıdıyorsun fıkırler boyle hareket etmez fıkırler genısler bırıkır ve cogalır sen benım dedıgımde benım dedıgım dıye hareket edıyorsun he keyfın bılır ama mantıklıyım sakın deme cunku mantık bılgının ılerlememesıyle kısırlasır sen bılgını ve ınancını sabıtlemıssın
Mantık doğru düşünmenin kurallarıdır.sanırım sen mantık diyince farklı birşey anlıyorsun
Bilimsel gerçekler her zaman doğrudur.Bilimsel gerçekler senin benim ötekinin görüşlerine göre değişmezler gerçek göreceli bir kavram değildir
Gercek te gorecelidir hatta okadar ki biz gercekmiyiz yoksa diger bir alemin yansimasimiyiz varmiyiz yokmuyuz kavraminin felsefesi yapilmistr dusunuyorum oyleyse varim fikirlerini sabitlersen biyere at gozluguyle gezersin keyfin bilir tabi ayrica kizil sakal lakabiyla bilinen gemicinin kuran okuyarak gidip kizil deniz altindaki frevun cesedini cikartmak mataryalizimciler icin nasil suphe kaynagi
Bahsettiğin konuda bilgim yok kızıl sakal hakkında.sen başlarda bana metaryalizmin ne olduğunu soruyodun mademki metaryalizmin anlamını biliyordun neden sordun?Beni köşeye sıkıştırmak içinmi ben her zman temkinliyimdir bu konuda zaten sezmiştim bildiğini
Ben sana materyalistin ne oldugunu sormadim iyi oku ruhlara inanirmi die sordum sen ewet dedim srnin fikirlerinle oynamak bana bise kazandirmaz para veren olmicak bna ben sana sadece ufkunu acik tut dedim bilgin kisitli ama herseyi bilebilecegini saniyorsun yillar once bnim yaptigim gbi. Herseyi degerlendirmeden mantikli yolu bulamazsin gercegi buldum sanirsin ama gercek nedir die sormaya baslarsin
Çok güzel söyledin herşeyi değerlendirmeden mantıklı yolu bulamazssın işte senin ve öteki inançlıların bunu yaptığına inanmıyorum
Maymunlardan geldik diyorsun. Diyelimki dediğin doğru o halde şu andada maymunlar insana dönüşüyor olmalıydı.onuda geçtim maymunları kim yarattı?
Müsade ederseniz bir soru sorabilir miyim ? Bana evr,m teorisi hakkında kısa olsa da bilgi verebilir misiniz ?
Git intenetten okum merak ediyorsan
o zaman siz de soruların cevaplarını internette araştırın niye bize soruyonuz ki
Senin var olusun.
gormedikleri halde gormeden inandiklari.
Senin deli diye agirdigin onlarin delil aramadan kalbiyle inandigi.
Zaten dinde sorgulamaya yer yoktur sorgusuz sualsiz inanma vardır.Sen buna kalbiyle diyosun ama bir başkası düşünmeden diyor
Şeytanın elindeki çatal dötüne girecek.
kendi bireysel inançsızlığın bize ne kardeş?
yav he he.
Hadi ateizler soruya gelin hahahahhahahaha
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar