subjektif yaklaşımlarla herkesin kendine has cümleleri olacağından şüphem yok, sizin lügatınızda kılıbık ve kılıbık erkeği ne ifade ediyor? ve kadınlara göre bu erkek tipi aranan kan mıdır?

Geri kafalı ataerkil toplumun normal gunluk insani faliyetleri (yemek, bulasık, temizlik, vb.) kadınlara yüklemesi ve arada bir eser miktarda erkeklerin bu faliyetleri yerine getirdiklerinde bu insanlara verdikleri halk deyimi "kılıbık" yani şöyle ki kendilerine iş düşmesin diye meyve veren ağacı taşlıyorlar öte yandan ev işi temizlik yemek yapmak gibi seyler insani ihtiyaclardir erkek, kadin, zengin, fakir demeden yapilmasi gereken islerdir eğer ki bir insan bunları yapmaktan acizse ve bunları yapmayı basitlik olarak goruyorsa hayatta kendine yetemeyen bir insandır. Tek başına, hür bir birey olamaz.
erkek tabi anlayisli ve paylasimci olmali ama abartiya gerek yok
Hayat müsterek tabi ki ev islerin de , özellikle bayan calisiyorsa, destek olmali, destek olmasi kilibiklik anlamina gelmez
erkek biraz baskin olmali ve de kendine ait fikirleri düsünceleri olmali
Kılıbık erkek ev işi yapan erkek demek değildir. Kılıbık erkek haksızlık yapıldığında ses çıkartmayan veya çıkartamayan erkek demektir.
Kadın da aynı şekilde erkeğin sorumluluklarında ona yardım edecekse ev işi vs. yapılır. Yoksa adam hem dışarıda çalışacak para kazanacak, kadın evde mabadını büyütecek, üstüne bir de adam kadına ev işlerinde yardım mı edecek?
Yani şimdi fotoda ki, çok saçma olmuş, mesela ilerde sevdiği kadını yani eşim, çalışıyorsa işten geç gelicek ise ben yaparım yemeği, hasta olur, rahatsız olur, zor bir durum olur, ayaklarını bile yıkarım, seviyorum abi yaparım, amaaaa kimse bana, foto daki karılar gibi oturup, zevkten 4 köşe olup, KEYFİYEN kalk yemek yap, kalk bulaşık flan filan. Adamın ağzına...
Cevap
11Cevap
Sizin erkekler arasında kılıbık diye nitelendirdikleriniz bizim için kılıbık olmuyor. Sevgilisi-eşi kırılmasın diye sözünü dinleyen, onlara yardımcı olanları, işin bir ucundan tutanları, yeri gelince kıskananları kılıbık yaptınız. Onlar bize göre kılıbık olmuyor.
Kılıbık böyle kadının her lafını dinleyen sözünden çıkmayan ne derse yapan düşüncesii olsa da söyleyemeyen erkek, ama eşine yardım eden yeri gelince konuşan yeri gelince susan yemek temizlik eşiyle yapan erkek adam gibi adam.( yardım amaçlı hep değil tabi)
Erkek şunu yapar kadın şunu yapar diye birsey oldugunu düşünmüyorum herkes herseyi yapabilir hayatın ne getirecegi bilinmez tabi herkesin yeri ağırlığı farklıdır ama erkek yeri geldiginde sözünü gecirmesini bilmeli korumayi sahiplenmeyi bilmeli sünepe gibide olmasın lütfen 😀😁
Bence fotoğraf iyi anlatmış fazla söze gerek yoq. Ama ben şunu söyliyeyim bir erkek yemek, bulaşık, temizlik konularında arada eşine yardım ediyorsa bu kılıbıklık değildir. Sonuçta evlendiğimiz kişi bir hizmetçi değil...
Kılıbık erkeğin evdeki tüm kararları kadına bıraktığı durumdur. İdeal erkek ortak karar alabilen, hanımıyla ortak paydada buluşabilen, "sen ne dersen o" değil, "bence böylesi daha uygun" diyip karşı tarafın da fikrini alıp saygı duyabilen erkektir.
Bence ortası olmalı ne çok öküz ne de çok hanımcı. Yani genelde sevgilisine/eşine karşı iyi olmalı ama bazen de gerektiğinde sözünü geçirebilmeli diye düşünüyorum
Tabi ki de hayir... ev ikimizinse tabi ki de eve yapabildigi kadar yardim etmeli ama bu hep birlikte yapilmali fotodaki gibi degil yani
Kılıbık kaba ve ağır bir tabir olmuyor mu? Dominantlığı sevmeyen erkek bizim gibi dominant kadınlar için can simididir 😊hele duygusal ve naifse pamuklarda saklarım ben onu anlayışını yerim❤️
tanrı gönlüne göre can simidi versin o zaman :)
Amin ya inşallah😊😆
Bu koca yürekli erkektir. Kılıbık da sadece güzel bayanların ilgisini çekmek için yağcılık yapandır ✩
Eşine yardım eden , sozune deger veren erkek kılıbık degil Peygamber Efendimiz s. a. v. yolundan gitmeye çalışan bir MÜSLÜMAN dır.😊
ben kılıbık bir insan istemem yani ben baskın olmayayım erkek dedigin biraz agırlıgı olacak süs köpegi gibi herşeye evet derse olmaz
Yani Belki Pazar Günleri Evde Falan Olursak bir Melemen Yaparız da Ev Falan Temizlemek Sıkıntılı İş. Allah Kolaylık Versin Yapana Ne Diyelim.
Erkek adı üstünde erkek ne işi var süpürgenin elinde onun herkes görevini bilmeli bence kılıbık erkek benden uzak Allah'a yakın
Kılıbık degil de eşimin bana yardım etmesini mutfakta sadece yemekte isterim ama bu şekilde eşim olsa direk bosarim
Adam temizlik yapar kılıbık dersiniz. Yemwk yapar kılıbık dersiniz. Kibar olur kılıbık dersiniz. Her erkek kılıbık
Eşime her konuda yardımcı olurum yardım etmek isterim kılıbıkliksa bu kılıbıgim bende...
haklı ya da haksız eşinin sözünden hiç çıkmayan erkeklere denir.
Beni tarif ediyor. Şu kareden tek fark yalnız olmam.
Kılıbık mı oluyor evini düzenleyen tertip eden erkek mk?
karsılıklı anlasan esıne yardım eden destek olan erkek kılıbık degıldır
Karısına sahip çıkan onu koruyup kollayan bide incitmeyen erkek olmalı bence
"Kılıbık erkek" tabirine yüklenen anlam kötü fakat aslolan hanımına hoş davranıştır. Hanımına hoş davranan adam gözümde kılıbık değil; eşsiz, yüce bir insandır.
Her şeye tamam diyen erkek geliyor aklıma ilk olarak
yardımı kılıbık olarak algılamak yanlış yani. yardım sever biriyşm lakşn kılıbık değilim
Babasinin prensesi onlar. 😄
Hanimcilar candir severim🎀🎀
Ev isi yapan erkek kılıbık değildir
Kilibiklar uzak olsun
Soyle kocam olsun 1 tirilyon borcum olsun😂
Olmamali kilibik sevmemm
Kilibik olsun birazda nolcak hep mi zikecek
etraf hep kılıbık oldu sanırım aranan kan onlarmış
Yerine gore.
Olmamalı
Karaktersiz
O ne be