Anuptafobia:yani bakar kalma fobisi! Evlenememekten, yalnız kalmaktan kısacası"evde kalmaktan" korkuyor musunuz?

Evde kalmak diye birseyin olduguna inanmiyorum. Cok aptalca bir dusunce. Kisilerin kendi zihinlerinde toplum baskisi ile de olusturduklari yikilmasi gereken bir tabu. Bu kisinin kendisiyle alakali bir durum. Kendisi bunu tercih etmemis olabilir veya kendi beklentilerini karsilayacak biri daha gec karsisina cikmis olabilir. Bir kisi 20 yasinda da evlenebilir 50 yasinda da. Yapilan evliligin hangi yasta oldugundan cok icinin ne kadar dolu ve degerli oldugu hayatinizi nasil olumlu etkiledigi onemlidir.
30 yaşındayım, şimdiye kadar zaten bekar geldik bu saatten sonra yaşayacağım ne malum, o yüzden yalnız ölürüm veya yaşarım korkusu yohtur
Bu çok ciddi bir karar hiç öyle bir endişem olmadı, ancak kendim gibi şeffaf, ne istediğini bilen birini bulursam evlilik kararı veririm yoksa da evlenmeyim nolcak ki böyle de mutluyum, evlenmek için evlenilmez mutlu olmak için evlenilir sallayın gitsinnn😄
korkmuştum 20 yasımda babam küçük diye kimseye vermek istemiyordu bn isteyince vermk zorunda kaldı keske vermeseydi
aynen
Cevap
45Cevap
Evlat sahibi olmak istiyorum profilde görüldüğü gibi bu yüzden evladim olması için evlenmem lazim :D
Hayır korkmuyorum bekarlık sultanlıktır diye boşuna dememişler 😃😃
korkum yok. evlenmek zorunda da değilim
gece olunca yanımda hatun yatsın diye bir ömür karı dırdırı çekemem ben
Korkmayın kimse evde kalmıyor aksine evlenirken 100 kere düşünün evlilik çok zor bir şey ağır bir sorumluluk
Evde kalmaktan korkmuyorum fakat yalnız kalmaktan korkarım. Ailem, dostlarımın yokluğunu düşünmek dahi ürkütücü.
evde kalmaktan evlenmek istemediğim icin korkmuyorum hatta rahat ve yalnız hayat sürmek tek hayalimdir :)
Korkmuyorum o konuda kendime güveniyorum ama artık o kadar da evlenme meraklısı değilim bekar yaşamak daha güzel hatta ✩
Haha tam benlik soru😂 Tam tersi evlilikten korktuğum içiN sevgili bile yapmiyorum😂✌
Ya, vs ak biriyle birlikte olmaktansa bekar olmayı yeğlerim
Korkak değilim :D o sanırım kadınlarda daha sık oluyor.
Erkek olara evet korkuyorum hiç çevrem yok kız arkadaşı geçtim akrabada yok nerdeyse hep erkeğiz kısaca erkek ihracat edecek kadar gücümüz var
Açıkçası korkmuyorum , ama bekar kalma meraklısı da değilim
Yok artik boyle bir hastalik mi varmis neyse bu sene ogreniriz sanirim yil yeni basladi 😂
Yoo niye korkcam abi ne zaman istesem sevgili falan yapabilirim ama yapmıyorum ışte 😜😅
Yalniz kalmak diye bisey yokki Git Yetim cocuk al , Sosyal faaloyetlere katil
Neden evde kalmak olarak algılıyorsunuz cidden anlamıyorum evlenmeyen herkes evde oturuyor sanki 😒
Evlenmemekte bir seçenektir evlenmeyi düşünmüyorum.
tabi ki hayır aksine aslında evlenmekten korkuyorum.
Evlilik ciddi bir müessese olduğu için kızlarda iş yok niye evliliktwn kaçalım ki bence dünyanın en güzel şeyi
Ciden kizlar hala evde kaliyormu ya var mı oyle bisey
Korkmuyorum hatta çevremdeki evlen artık mesajlarına rağmen 😊 bu konuda fazlasıyla rahatım.
Ya korku yok ama. Evlenmek çok isterim. Yuvam olsun diye
Hersey nasip kismet. Evde kalmak iyidir. Disarda kalsaydik naapcaktik 😂😅😆😜🤣😀
Korkmuyorum hissediyorum yani kimse beni almaz değil ben kimseyi beğenemiyorum evlilik söz konusu olduğunda büyük bir sorumluluk ve ömrüm boyunca kendimde bu cesareti bulamayacak gibiyim
Niye korkiyim be evlenmeyi özgürlük mü zannediyosunuz
yaş 35`i bulunca böyle bir risk oluşuyor :)
şekil a` da görüldüğü gibi :)
Yok be , ben bizimkilere desem bana kiz bulun evlencem 20 tane kiz gosterirler , tanidik çok kiz bollugu var , bu devirde kalinmaz 😂
İlk öncelikle "evde kalmış ya" zihniyetini silelim. Kimse evde kalmaz çünkü. Kendileri tercih etmişlerdir evlenmemeyi.
Yoo korkmuyorum alıştım ben yalnızlığa. İnsanların içinde sıkılıp hep yalnız bir yerlere giderim.
Hayır asıl evlenmek istemiyom :D ben böyle iyiyim 1+1 evde tek başımı duruyom böyle iyiyim Kısacası Bekarlık Sultanlıktır.)
Şuanlık değil ben daha çok yaşlanıyorum diye üzülüyorum
evlilikten korkuyorum kisitlanma kari dirdiri cocuk miyavlamasi aklinda surekli dusunmen gereken biri kokutuyor
Bazen oluyor yalnızlık kalacağım duygusu ama onun haricinde olmuyor
Hayır tabi kide kendime güveniyorum:)
Meydan okuyorum zaten.:)
Niye korkayım?
Ayrıca evlenmeyi düşünmüyorum
evlililik guzel bisry degil
Tam tersi hahhaha
Çünkü sevgilimle heo bu yğzden tartışıoz benim evliliğe sıcak bakmamamdan
aksine evlenmekten o hapis hayatına girmekten korkuyrm 😂
asıl sen ne alaka evliliğe bakış açım öyle hayatım da ömrümde benim başkasına ihtiyaç yok
sen sağla kardeş benim fikrimi nie değiştirmek için çabalıyn sana iyi evlililkler
Korkmuyorum kaldıgımı kabullendim zaten 😆
2- 3 bölümde anlatacağım ama oku olur mu?
Kasabanın birinde, güzelliği dillere destan bir kız varmış. Kendisiyle evlenmek isteyen uzak ülkelerden gelen nice prensi, asili, zengini, yakışıklı delikanlıyı reddetmiş. Kimseleri kendine layık görmüyormuş. Kıza gönlünü kaptırmış, aynı kasabada yaşayan genç bir delikanlı da bu kızı istemiş. Ama kız onu da beğenmemiş. Bizim delikanlı günün birinde kasabadan ayrılmış. Başka biriyle evlenmiş, çocukları olmuş, yeni bir hayat kurmuş.
Uzun zaman sonra yolu yaşadığı güzel, şirin kasabaya düşmüş. Aklına bir zamanlar aşık olduğu kız gelmiş, ona ne olduğunu merak etmiş. Tanıdık bir yaşlı adam, güzel, büyük bir gül bahçesi olan bir evi göstererek kızın evlendiğini söylemiş. Kimseleri beğenmeyen güzel kızın kiminle evlendiğini görmek istemiş. Kocasını evden çıkarken görmüş. Kızın kocası şişman, kel, çok çirkin ve kaba bir adammış. Üstelik zengin de değilmiş. Nasıl oldu da böyle biriyle evlendiğini merak eden adam, kızın kocası gittikten sonra evin kapısını çalmış. Kız kapıyı açınca adamı tanımış. Adam sormuş: Sen ki hiç birimizi beğenmedin, nice kısmetlerini geri çevirdin, nasıl oldu da böyle biriyle evlendin demiş?
Kız da ona : Sana cevabı vereceğim fakat önce gül bahçemdeki en güzel gülü koparıp getireceksin, yalnız tek şartım, bahçede ilerlerken geriye dönmeyeceksin demiş Adam peki demiş ve çok güzel güllerin olduğu bahçede ilerlemeye başlamış. Önce çok güzel sarı bir gül görmüş. En güzel gül bu derken biraz ilerde daha güzel kocaman pembe bir gül daha görmüş. Tamam budur işte diye düşünürken daha ilerde muhteşem güzellikte kırmızı bir gül goncası gözüne ilişmiş. Bir türlü karar verememiş, en güzel çiçeği bulacağım derken bir de bakmış ki bahçenin sonuna gelmiş, geriye dönemeyeceği için bahçenin sonunda yaprakları solmuş cılız bir gülü mecburen koparıp kıza götürmüş.
Kız gülü almış ve adama demiş ki: Bak gördün mü? Her zaman daha iyisini bulacağını düşünürken ömür geçer de sonunda en kötüsüne razı olmak zorunda kalırsın. Bu yüzden gençlik bitmeden elindekinin değerini bilip, yetinebilmeyi öğrenmek gerekir.
umarım okumuş mesajı almışsındır :) İyi akşamlar. :) :) :)
sen 25indesin ben 35e yaklaştım senin daha yolun ve şansın olduğu doğrudur. Vakit varken değerlendir bunu :)
Evimi seviyorum.
Evlenmeyeceğim.
Ben bu gidişle kesin evde kalıcam zaten 🙄🙄
Artık korkmuyorum kaldım zaten 😌
Hayır çünkü evleneceğim belli :')
Hayır korkmuyorum.
Korkmuyorum evlenirim herhalde 🤔😁
Bazen aklıma şüphe düşmüyor değil🙄
Güçsüz insanların korkusu gibi.
Böyle tuhaf korkularım olmadı hiç
Hayır.
Bakıp kalmaktan kim korkar? Neyse evlilik boş.
kalmam herhalde ya kalırsam da canım sağolsun
Şu an hayır. Belki 30+yaştan sonra başlar korkum😂
Hayır tam tersi evlilikten korkuyorum
Bende oluşmaya basladi galiba😂
Ben korkuyorum jsjsjsjs
Hayir korkmuyoru kismetten ote köy yok
Bende yok diğerlerini bilemem kalırım inşallah 😂
Şuanlık öyle bir korkum yok
Ben de yok bekar kalmak istiyorum
Bu düğün sezonunda bir korku gelmiyor değil 😂
Korkmuyorum ya evlenirim bende birgün
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar