Siz ne düşünüyorsunuz bu durum hakkında yoksa eşit olarak mı görüyosunuz?
Sayısalcılar
Sözelciler
İkiside hemen hemen eşit
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ben zekayı sayısal ya da sözel diye belirlemiyorum. Ben sözel de okudum, sayısal da, eşit ağırlık da. Zeki olmak ayrı bir konu. Ne kadar zeki olursan ol alanın sınırlıdır. Bir insan her alanda süper olamaz. Kendine bir alan belirler ve o alanda ilerler. Önemli olan, zekasının hangi alana yatkın olduğunu bulmaktır.
Zeki diye bilinen insan grupları bir konuya hakim değilse bile mantıken ve hemen kavrayabiliyor o konuyu.Sence bunlar sayısalı ağır olanlar mıdır?
Ben de onu diyorum işte. Zeki insan her şeyi çabuk kavrar. Bunun sayısal ile direkt bağdaştırmıyorum ben. Ama ne kadar zeki olursan ol her şeyi aynı anda yürütemezsin. Bir veya birkaç alan seçmelisin. O zaman zekanın meyvesini daha iyi yersin.
Her şeyi çabuk kavrar ama bişeye diğerlerinden daha yatkındır mesela o ne?Onu soruyorum.
Yada sen eşit görüyosun herhalde.
O onun zekasına kalmış. Kişiden kişiye değişir o yatkınlık. Ben eşit görmüyorum. Alan farklı olur.
Zeka 'nın kıstası yoktur.
Sayısal Zeka
Sözel Zeka
Duygusal Zeka
Sosyal Zeka
Diye gider.
Hangisi en ağır zakadır o zaman?
Tabiki de sayısalcılar zekidir. Ama sözelde okuyup, bunu yeteneklerinin farkında olduğu için yapan arkadaşlar hariç.
Bana da öğle geliyor biraz ama onların bu zekiliği kendi konularının dışına pek çıkamıyor bence.:)
her sayısalcı zeki değil diyorum..her alanda kendine göre zeki..
Teşekkür.:)
Cevap
8Cevap
Çoklu zeka kuramına (teorisine) göre var olan 9 zeka türü olduğu düşünülüyor bir bedende ise tam tamına 3 tane vardır (evet üç tane ) insanların çoğu ise dilsel (sözel) ve mantıksal (sayısal) zeka bulunuyor bu yüzdendir ki sayısalcilar mı yoksa sözelciler mı daha zeki demek saçma ama yinede bir değerlendirme yapacaksa yine de herkesi yeteneklerine göre sınarsın bir sayısalcıyı mantıksal konuları ne kadar hızlı anladığını ve akıl yürütme becerilileri ile ne kadar Zeki olduğunu anlarken sözelciyi sosyal bilimlerde ki becerilileri, karmaşık terimleri öğrenme becerilileri ve hitap becerileri ile ne kadar Zeki olduğunu anlarsın bakma bun zamanlarda mantıksal ve dilsel zekası olan herkesin fene matematiğe girdiğini yoksa sözelciler de gayet zeki
Sayılsalcıların hepsinin zeki olduğuna inanmıyorumm bence her ikisinide yapan insan zekidir.
Armutlar mı daha meyvedir elmalar mı ? gibi bir soru olmuş ?
Zeka zaten 2ye ayrılıyor sayısal ve sözel zeka diye
İşte hangisi daha ağır zeka ya da ağırlıkta eşit mi bunlar?
öyle demeyelim de güncel hayatı kolaylaştıran sayısalcılar oluyor..
sözelciler ise sonraki planda bence sanat müzik vs vs gibi
ezberi herkes yapabilir ama problemi herkes çözemez bunu tartışmaya bile gerek yok sözelciler salaktır :D
sen ne tür bir gerizekalısın bilmiyorum ama Evet sayısalcı arkadaşlar Osmanlıca gramerini, yazmayı, okumayı, okuduğunu da anlayabilmeyi zaten çok basit bir şekilde öğrenebilirler (!). Tabi bunların haricinde gördüğümüz Göktürkçe ve Azerice'yi de aynı şekilde yapabilirler (!). Bunun haricinde örneğin Halk Edebiyatı'nın güzide şiirlerinin ayrıntılı analizini ortaya koyup, Çocuk Edebiyatı'nın örneklerinin altında yatan farklı mesajları derinlemesine inceleyebilirler (!). Aruz vezinlerinde sınavda şiir yazabilirler (!). Eski Türk Edebiyatı'nda bulunan Fuzulî'nin "Su Kasidesi" eserini Osmanlıca haliyle okuyup anlayıp analizini Yeni Türkçe ile ortaya koyabilirler (!)
ne kadar bencilsin , dunya matematikten ibaret değil
benim abim sözelciydi uvi sinavina matematikte hazirlandi matematik bumuymuş dedi hersey calisip calişmamaya bağli
sayisalcilar cokmu zekide sozeli yapamiyor bu sozelciler icin gecerli tabi vardir her ikisinide yapan ama nadir.
sayısal zeka
sözel ezber
Sayısal olupta sadece formül bilenlerde çok sözel olup mantığı kuvvetli olanlarda.
sözel ezber, sayısal daha zeka işi gibi
Sözelde de çok amntık yürütmek gereken konular var.
baba o biraz eğitim sistemi ile alakalı
sayısalı becermeyenler diğer bölümlere gidiyolar
Bir sözelci olarak sayısal çıkarın daha zeki olduğunu düşünüyorum
Sayisalcilar makineyi sozelciler dünyayı yönetir!
Konu burda kapansin sozelciler ezip gecer.
ikiside eşit bence :)
Teşekkür.:)
bence tm cıler daha zekı:)
O ne oluyor.?.:)
İşini iyi yapan herkes zekidir bence.
Tabiki.
bu soruyu soranın olmadığı kesin
Cevap yerine laf kalabalığı yapanında olmadığı çok açık.
Zeka ile bölüm tercihi arasında bağlantı yok.
Bunu sormadım kimisinin aklı sayısala basar kiminin sözele hangi akıl daha zeki olabilir acaba diye sordum?
zihnin öğrenme, öğrenilenden yararlanabilme, yeni durumlara uyabilme ve yeni çözüm yolları bulabilme yeteneği.
Dur hemen bakayım?
Eşit gibi akrep burcu erkeği :):)
Ahh şu gizlilik ve bilinmezlik yok mu?Beni deli ediyor.:)
evet var naparsın işte gizliyim :):):):)
Gizliliğine zarar getirmeden yaşını sorsam?.:)
neden sordun yaşımı :):)
Meraktan.:)Belki bulmacanın bir parçası canlanır aklımda.:)
Ekim mi kasım mı? :):) Benim yaşım yok :):)
Benimde doğduğum ay yok napsak.:)
Bence kasım doğumlusun :):)
Bence sende İtü'de okuyosun.Yanlışmıyım?.:)
Yanlış tahmin akrep burcu erkeği :):)
Bi ipucu ver o zaman senle ilgili.:)
Aslan burcuyum :):) Kükrerim pençelerimi çıkartırımm :):)
Çok açıklayıcı oldu gerçekten.:)
Başka ipuçları vardır muhtemelen?
evet çok güzel açıklayıcı cevaplar veririm akrep burcu erkeği :):)
Hıımm bunuda bir ipucu olarak mı düşünmeliyim?:D
Elin çizime yatkınmıdır Arslan bayanı?
Sen ağızındaki baklayı çıkartsana akrep burcu erkeği :):)
Bende aynı şeyi senden bekliyorum acaba tahminim doğru mu?.:D
Bende bakla falan yok senin ağzında bakla var gibi :):)
Ağzımdaki baklayı anlamış gibisin?
Bi soru sorayım o zaman:Çiçekleri severmisin?.:D
Evet severim. Ağzından baklayı çıkartmaya pek niyetli değilsin gibi akrep burcu erkeği :):)
Bilemiyorum kalbim çok kırık uzun zamandır ağız zorlanıyor bu nedenle.
Sen gizliden çıkmaya niyet etsen belki benim ağızdan bakla dökülüverir.:)
Bir ara fotoğrafını buraya koymuştun dimi öyle hatırlıyorum. :):)
Evet doğru hatırlıyosun hatta bir ara biri hiçbişey demeden çekip gitmişti oda hatrında mı.?..
Yoooooooo hatırlamadım
Ben iyi hatırlıyorum...Daha sonra nasıl hep umutla beklediğimi her gelen geçen gizlilere bir umut sorular sorduğumu çok çok iyi hatırlıyorum çikolata sever Arslan bayanı...
Konu nereden nereye geldi sayende. Anlaşılan sen beni başka biriyle karıştırıyorsun akrep burcu erkeği..
Ya kusura bakma resmimi falan hatırlayınca dedimki acaba o mu?.:D
Çünkü epey zaman oldu o olaydan ve resmimi koymamdan sonra.
Peki sen kimsin Arslan bayanı bunca zaman beni tanıyorsun ve o değilsin?
Ahahahahahhahahahahaha nasıl yedin ama
Neyi?
Soruna 5 yıldız verdim ve gidiyorum akrep burcu erkeği :):)
Peki öyle olsun teşekkürler.
Duymak istediklerini duydun sanırsam neysee...
Sozde sayısalcılar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar