#CezvedekiAŞK

Olumlu olumsuz düşünce olarak düşünürsek , dolu tarafına bakarım genelde. ama detaydaki gibi , dolu taraf yanlış ise , bardağı ters çevirir döker , komple boş tarafa bakarım. bardağımda güzellik olsun hep diye :-)
Bardağımız hep güzelliklerle dolar inşallah :)
Aminnnnn insallah , elhamdülillah biraz da bizim elimizde bu , gafletten uyanan nasiplilerden olalım insallah :-)
Tabiki bizim elimizde bakmak ve görmek aynı şey değil herkes bakar ama herkes göremez :)
Çok doğru , biz hep gören olalım insallah :-)
Amin inşallah :)
Aslında hep "Kötü düşün, iyi olsun." felsefesindeydim. Ama artık bıraktım sayılır. 😊
İyi düşünürsen daha güzel olur belkide herşey güzel düşünki güzel olsun bahçendeki çiçekler :)
Buna vesile olabiliyorsam ne mutlu :)
Rica ederim :)
Bardağın dolu tarafından bakmak, güzel düşünmektir..
"Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır.."
-Bediüzzaman Said Nursi
#Vesselam
Bediüzzaman çok güzel söylemiş... Güzel düşünmek lazım güzel düşünürsek hayatımızda güzelleşir inşallah :)
İnşallah 😊
Bardağın boş ya da dolu tarafını boş verin. Çatladığı halde görünmeyen tarafına bakın.
Cevap
13Cevap
Dolduran kim? Ona bakmak gerek..
Gereksiz dolu bardağa bakmaktansa.. boşa dalarim;) Kendim gibi görürüm herşeyi... bazen doluya koysan olmaz.. boşa koysan fayda etmez.. yani kısır döngü olmasında.. biz hep güzel bakıp görelim duyalım.. e tabi duymakta çok önemli 😊
Dolduran ya da neyle doldurduğumuz önemli tabiki :)
Boş olanı kendi istediğimiz şeylerle doldurmamız daha iyi aslında... güzel bakmak güzel görmeye vesile güzel görmekte güzel düşünmeye inşallah :)
Inşallah 😊
Yarar ve zarar birbirini nötrliyecek ve biz bu nörtleyişi unutmaya çalışacağız. O aslında hiçliğin (sıfır noktasının) ne kadar artı tarafa çekmek ister isen o kadar şiddetlice eksi tarafa ve en son sıfır noktasında durduğunu göreceksin. Yaşadım deneyimledim diyecek kadar iyimser isen realist olduğunu savunma. (Sözüm meclise, tek kişiye değil.)
Dolu olan tarafı ile pek ilgilenmem boş olan kısmına odaklanırım dolu olan kısmı ile bir bütün oluşturabilmek için boş olan kısmına ne ekleyebilirim ne ile boşluğu doldurabilirim buna odaklanırım
Boşluk kalmamalıki son nefeste gözüm arkada kalmasın
Boş olan kısmı güzel şeylerle doldurmak dileği ile :)
Amin cemil cümlemize inşallah 😊
İnşallah :)
😊😊
Boş tarafına bakıyorum dolu olan tarafı doğru ya da yanlış bir şekilde dolmuş. Üstüne koyacağım hiçbirşey onu değiştirmeyecek. Ama boş tarafı öyle mi? Ne koyarsam ona göre renklenecek. 😂
Kesinlikle çok doğru :)
Her ne kadar olaylara olumlu yaklaşsam da olumsuz gelişmeler umutlarımı kırıyor.
Çarem fazla düşünmemek.
Hasbelkader yaşıyorum 😊
Sınav Dünyasında yaşıyoruz bu sınavda olumsuzluklarda olacak güzelliklerde
Bazı şeylere çok kafa yormak doğru olmaz zaten akışına bırakıp silkeleneceğiz belkide zamanı gelince bütün taşlar yerine oturacak doğru zaman geldiği zaman :)
Ne güzel söyledin evet zamanı gelince bütün tašlar yerine oturacak.
Hem düşunüyorum da ömür o kadar kısa ki kaliteli yaşamak lazim 😊
Evet ömür çok kısa bugün varız yarın yok kaliteli yaşayıp kaliteli ameller biriktimek lazım tabiki :)
Bardagin;dolu ise ne ile dolu olduguna bakarim, boş ise de neden boş kaldığına 😊
Mantıklı önemli olan ne ile dolu olduğu :)
Aynen, mâlayani şeyler ile dolduktan sonra bir önemi yok 😊
Kesinlikle öyle :)
Israrla boş tarafından bakmak istesem de, yanlış olan şeyler peşimi bırakmıyor.
Pek iyi düşünemeyenlerdenim :/
Hepimizin zaman zaman doğru düşünemediğimiz anlar olabiliyor... böyle anlarda bardağı doğru bir şekilde dolduranlardan yardım almamız gerekebiliyor...
Bardağın hem dolu tarafına hem de boş tarafına da bakabilmek gerek. Her olumlu/olumsuz açıdan değerlendirebilmek adına...
Ben boş tarafından bakarım. Işler yolunda gitmezse dolu tarafıyla teselli olurum.
ben bardagin kendisine bakarim. bardagin kendisi potansiyeli gosterir.
ruh halime göre değişiyor
Boş tarafına bakarım, çünkü şükretmeyi sevmem.
her iki tarafına da bakarımm...
bos olan tarafi doldurmaya bakarim
Her tarafına bakarım.
bardak varsa ortada bütün olarak bakmayı yeğlerim.
Her taraftan bakıyoruz bu devirde
bardak bardak olalı böyle bakış görmedi
gündüz dolu gece boş
Bardağa bile bakmam
Bos tarafina
dolu olan tarafına
İki taraftan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar