Genelleme yapmak doğru olmayacak ama bir kaç arkadaşımı referans olarak kullanıcam kızmayın o yüzden. Konuşkanlar hep konuşuyorlar hiç susmuyorlar çok hızlı konuşuyorlar insanın 10 dk sonra başı ağrıyor dinlerken yoruluyor sinirliler her şeye çok çabuk atarlanıyorlar gerginler her an patlayacak bir bomba gibi geziyorlar çok sabit fikirliler hiç bir şeye ikna olmuyorlar inatçılar bunların yanında bir kızı sevdiğinde gerçekten has seviyorlar aşkı gözlerinde görebiliyorsun adam gibi adamlar severim lazları
Trabzon da Laz yok bilgin yanlış bilmeden niye yazıyorsun sadece kulaktan duymuşsun Trabzon Laz yeri değil Lazlar Rize nin Çayeli yani Artvin tarafın da var Rize nin Trabzona doğru olan kısmın da Laz olmaz Rize de Türk olur veya Rum olur Rize de Rumların ne işi var diye soracak olursan köy adları bile Rumca eskisi örnek Potomya gibi Trabzon Rize Türk ve Rum yaşar Trabzon da Rize den daha çok vardır Trabzon un Tonya, Dernekpazarı, Çaykara, Beşikdüzü buralar da Rumlar yaşar genel de Rize den fazla dediğime bakma Türk nufusun dan azdır Rum nufusu Lazlar gibi azınlıktır fakat Rumlar ın çoğu asimile olmuş 100 bin anca vardır nüfusları asimile olmuşlar Lazlar ın Lazcayı yaşatdığı gibi Rumlar Rumcayı yaşatamadı Trabzon ve Rize ye Turklestirme oldu Türkmenler getirili hatta özelikle doğu tarafın dan Trabzona getirildi en büyük Türk aileler Trabzon, Ofta yerleştirildi halen daha bilinen aile var örnek Saralar gibi Rize de ise Eksioğulları var birde küçük hatırlatma Karadenizliler in hepsi Laz değildir ana vatanları Artvin ve kendi Lazca dileri var gürcüce gibi.
Karadenizli resim olarak Tuğba Büyüküstün kullanmakta ayrı bir komedi olmuş. Aslen Erzurumlu biridir kendisi. Lazlar kısmı Rize Pazar'dan başlar ve Artvin hatta Gürcistan Batum sınırına kadar uzanır apayrı bir dilleri vardır. Şiveden de bahsetmiyorum zaten. Rizeliyim oradan biliyorum. Bununla birlikte hanım kızlarımız oldukça inatçı ve fazlasıyla çalışkan olmakla beraber erkekleri de bir hayli tembeldir.
yani 🙄 erkeklerimizin capkın olduğunu duydum ama sevenide tam sever eşine değer verir şans meselesi 😂 kızları cok asabi ve inatcı gerci erkekleride öyle sanırım hava şartları ve yüksek ne oranı büyük bir etken 😂😂
lazlar mogti müslüman megrel hristiyan lazlar olarak ayrılır karadeniz sehirlerinin hepsi laz değildir rize pazardan artvine kadar lazlar vardır ayrı dilleri vardır ben rizeliyim ama laz değilim karadenizliyim sive vardır karadenizlilerde genel olarak bütün kızlar güzeldir zaten
ya sen turksun çok mu ustunsun yeter ya kürtlerin size karıştığı yok siz ezinde durun ezinde durun ne bu ayrımcılık benim türk arkadaşlarım var hiç biri sizin gibi değil biri çürük diye diğerlerini de aynı kefeye KOY MA YIN!!!
En İyi Cevaplar