1)rahmetli Neşet Ertaş alevi mi?
2) Neşet Ertaşı aleviler mi dinler genelde?
2) Neşet Ertaşı aleviler mi dinler genelde?
Uçmuş gitmiş bir adam, Alevi olsa ne, sünni olsa ne biz yaşayanlar için..
Ben Alevi değilim.. Ama Neşet Ertaş'ın pek çok türküsünü değme akrabasından iyi bilirim ezbere..
Alevi arkadaşlarım var.. "Say Neşet baba türkülerini" desem en fazla "Zahidem, Mühür Gözlüm, bir de kem küm" derler..
Bu topraklarda dün ne yaşandıysa yaşandı.. Camlar kırıldı, canlar kırıldı.. Sivaslar, Maraşlar yaşandı..
Biz bu kini, kan davasını öldürmedikçe yenileri de yaşanacak emin olun..
Alevi değil, Çingene. Alevilerin yoğunlukta olduğu bir yörede yaşayınca ve onların abdal geleneğine girdikleri için Alevi gibi gözüküyorlar. Neyse, kökeni önemli değil. Yaptıkları ortada, büyük usta tartışılmaz
Ustayı Lana del Rey'ciler Adele'ciler Atiye'ciler Hadise'ciler Murat Boz'cular dinlemez, onu biliyorum
Aleviydi ama sarkilarin türkülerin dini dili irki olmaz gönülle hitap eder , gönlüne dokunuyorsa kimin söyledigine bakmazsin ;)
Cevap
17Cevap
Kırşehirli ve Alevidir dee ne alakaaa?
Onu sadece Aleviler dinlemez herkes dinlerdi. Ben devletin değil halkın sanatçıyım diyerek devlet sanatçılığını reddeden biridir.
Ben Kırşehirliyim fakat Alevililer bulunmaz. Kırşehirde Aleviler eskidendi şimdi fazla yok.
Alevidir Neşet Ertaş.
Müziğin dini, mezhebi yoktur. Benim deyiş dinleyen sunni arkadaşlarım var. Kulağı olan istediğini dinler.
Alevidir. Ve herkes dinler. Kırşehir'lidir. Her kesim tarafından dinlenir. İçkiyi severdi. Ama şakirtlerde dinlerdi.
Neşet Ertaş insandı . Alevi değilim ama Alevi türküleri de severek dinlerim
Alevi. Ben alevi değilim bende seviyorum öyle bir durum yok herkes dinleyebilir
Ateist gözünden alevide aynı bok sünnide aynı bok bilin istedim.
alevi değil bildiğim kadarıyla. öyle olsa ne değişecek ki benim bildiğim muhafazakar çevreden bir insan ama hakkını teslim etmek gerek
Ertas'i herkes dinler. Zaten onu dinleyenler bu alevi-sunni geyigine takilacak kadar dar goruslu degildir.
şarkıları hoş,severek dinlerim.ister alevi ister değil sonuçta müslümandı
halka mal olmuş bir adam lütfen büyük ustayı böle sıkıştırma yapmayın
yersiz bir genelleme bence ama alevi diye biliyorum
neset ertaş sevilen sayılan bir türk o zanımızdır şarkılarını aleviler dinlesin diye yazmamıştır anadoluda yetişmiş ve sonra büyük ün salan sevilen sayılan ozanlarımızdan biridir kendisi
1-Ne değişecek 2-Sadece şu müziği aleviler dinler diye birşey mi var ?
3-Sorunu görünce yaşı kaç acaba diye sormamak elimde değildi :/
Alevi-Bektaşidir.
Müzikten anlayan herkes dinler.
alevi olsa ne olur?
bırakın bu boktan işleri. insana değer verin arkadaşım
Aleviydi. Müziğin ayrımı olmaz.
Szi Kırşehirlileri alevimi sanıyorsunuz!
Ben dinliyorum, alevi değilim?
neşat ertaş alevi herkez dinler
Sünniyim dinlerim.
Herkes dinler.
Değildi...
evliydi kendisi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar